gulasz wołowy - 817 przepisów (strona:11/55)

Wołowina Michoacan 119

wszystko się zaczęło: - Kuchnia włoska czy meksykańska? - Meksykańska! - brzmiała odpowiedź. I w ten sposób motyw przewodni tego weekendu został przesądzony. Potem już było tylko ciekawiej. Danie jednogarnkowe, w zasadzie gulasz wołowy. Można go przyrządzić z fasolką szparagową, ale w Meksyku to jadalne kaktusy, tzw. nopales,  są najpopularniejszymi warzywami i to one powinny wystąpić w tym daniu. Sceptycznie podchodziłam(...)czerwoną fasolą. Całość wyżywi 4-6 osób. Składniki: gulasz 1kg pokrojonej wołowiny gulaszowej 2 średnie cebule pokrojone w kostkę 5 posiekanych ząbków czosnku 400g pokrojonych w kostkę pomidorów (mogą być z puszki) 1 (jeśli ma być w miarę łagodnie) lub 2 papryczki chipotles 350g kaktusa lub fasolki szparagowej 1l bulionu wołowego olej mąka pszenna do obtoczenia mięsa sól i pieprz

W kuchni wieczorem
Sowiduch – nowa restauracja w centrum Karpacza 115

ratunek dla przemarzniętych wędrowców. Po zupie przyszła kolej na drugie danie. Waham się między plackami ziemniaczanymi, a golonką pieczoną w piwie. Finalnie jednak mój wybór pada na placki z gulaszem wołowym i mieszanką sałat oraz piwo Pszeniczne. Co to było za danie! Prawdziwa uczta dla podniebienia! Smak chrupiących placków idealnie wzbogacony wykwintnym, mięsnym gulaszem z solidnymi kawałkami wołowiny, które dosłownie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Smakowite wakacje 199

popijana w drodze pod górę, Hradczany, Most Karola a potem obiad. W małym, przytulnym, fajnie urządzonym miejscu. Ceny nie spod sufitu, potrawy proste i smaczne. Warte polecenia. rozpływający się gulasz wołowy w piwnym sosie... Po zjedzeniu rewelacyjnych pieczonych ziemniaczków z jabłkiem, boczkiem, cebulą i natką oraz gnocchi z sosem z bryndzy i boczku oraz gulaszu chwilę jeszcze pospacerowaliśmy i musieliśmy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Makaron Ryżowy z Gulaszem Wołowym 128

Mój ulubiony Gulasz Wołowy bardzo lubię podawać z ryżem czy makaronem. Dzisiejszy mój wybór padł na makaron ryżowy. Delikatny i Bardzo smaczny.  Zachęcam do Spróbowania. PRZEPIS NA GULASZ ---- KLIK TU    Makaron ryżowy przygotowuję według instrukcji na opakowaniu. SMACZNEGO

Gotowanie Patki
Key Wat – Injera – Berbere 40

Injera — Berbere, wczoraj było dwa w jednym z RPA , dziś aż trzy przepisy z Etiopii. Odcinek 4 Key Wat to niesamowicie aromatyczny gulasz wołowy, który pochodzi oczywiście z Etiopii. Połączenie mięsa, cebuli, czosnku koncentratu pomidorowego, bulion, cukru i oczywiście berbere, sprawia, że danie, choć wygląda na proste, jest niezwykle aromatyczne. Gulasz jest tradycyjnym etiopski posiłkiem, który nie może się obejść

RafalCook
Gulasz wołowy z zieloną soczewicą 105

nadal zdarzają się chłodniejsze dni, gdy dmucha zimny wiatr a niebo zasnuwają ciężkie chmury. Wtedy warto zjeść na obiad coś konkretnego, sycącego i rozgrzewającego. Takim daniem jest na pewno gulasz wołowy z zieloną soczewicą. Można go podać z dodatkiem kaszy gryczanej czy razowego makaronu, które dopełnią smak posiłku :) Składniki na 4-5 porcji: 400 g wołowiny na gulasz 1 duża

Simply Food
Gulasz z indyka 57

gulasz podasz z pieczywem, kopytkami czy ziemniakami! Książka Zapach Świąt 45,00  zł Dodaj do koszyka e-book Kolacje, przepisy do 40 minut 40,00  zł Dodaj do koszyka Jeśli lubicie takie dania, zapraszam Was do innych moich przepisów: zebrane w jednym miejscu  najlepsze przepisy na makarony Zupa gulasz węgierski Gulasz wołowy z warzywami Makaron

nietylkopasta.pl
Pieczony gulasz wołowy 135

marchewki 2 cebule 500 g pieczarek przyprawa do steków sól, pieprz Sposób przygotowania przepisu: Mięso włożyć do naczynia do zapiekania, obsypać przyprawą do … Czytaj dalej Pieczony gulasz wołowy

czarrna od kuchni
Gulasz wieprzowy z cydrem 158

laurowe i ziele angielskie. Gotować około 1,5-2 h na bardzo małym ogniu (pod przykryciem). Doprawić na sam koniec duszenia. Można użyć mięsa wołowego lub zmieszać wieprzowe z wołowym. Gulasz podawałam z kaszą bulgur od Skworcu oraz ryżem Bosmati z Kuchni świata

Di gotuje
Gulasz wołowy z dynią i grzybami leśnymi 159

danie obiadowe, podajcie z czym chcecie czy to z ziemniaczkami pieczonymi, czy też z ryżem albo kaszą a ja podałam z pajdą chleba owsianego z pestkami dyni. Polecam serdecznie. Gulasz wołowy z dynią i grzybami leśnymi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
GULASZ WOŁOWY Z GRZYBAMI 201

Gulasz wołowy z dodatkiem suszonych grzybów, wytrawnego, czerwonego wina, podany z kaszą jęczmienną (tutaj z pęczakiem), mmm... to jedno z naszych ulubionych dań. I choć jego przygotowanie zajmuje trochę więcej czasu niż np. gulasz drobiowy, to warto czasem poświęcić go trochę dla takich walorów smakowych. Wino i suszone grzyby nadają mu cudownego aromatu i smaku. Nam najbardziej smakuje podany

Smaczne Zdrowe
Gulasz z indyka z marchewką i cukinią 64

Gulasz z indyka z marchewką i cukinią to pożywne danie, które przygotujecie w niecałą godzinę. Jest to alternatywa szczególnie dla gulaszu wołowego, którego przygotowanie zajmuje zdecydowanie więcej czasu. Mięso z indyka nie potrzebuje bowiem tak długiej obróbki cieplnej. W moim daniu marchewka jest przygotowana na chrupiąco, tak, aby było czuć jej strukturę. Jednak jeżeli robicie gulasz z myślą o najmłodszych

Kuchnia Bazylii
Wegański gulasz z soczewicy 111

dodatek brązowego cukru sprawiają, że jest to danie zdecydowanie na zimniejsze dni. Gulasz zrobiłam dwa razy z rzędu i jeszcze nam się nie znudził. Co prawda miałam ochotę na gulasz wołowy, ale soczewica tak długo czekała na swoją kolej, że nie mogłam dłużej zwlekać. Pomysł był jeden – ma powstać coś równie bogatego, obfitego i aromatycznego, ale bez mięsa . Mieszanka

Słodkie Gotowanie
gulasz wołowy w sosie z granatów 132

gulasz wołowy w sosie z granatu - składniki: chuda wołowina - 500 gramów cebula  - 2 sztuki czosnek ząbki - 2 sztuki pieczarki - 150 gramów czerwone wytrawne wino - 100 ml natka pietruszki  olej -do smażenia    ,sól,pieprz przyprawa do gulaszu  - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Obgotować mięso do miękkości. Cebulę pokrojoną  smażymy na rozgrzanym oleju w patelni aż zmięknie. Mięso

w mojej kuchni
Strogonow z grzybami 167

Strogonow z grzybami Strogonow to gęsty gulasz wołowy z dodatkiem papryki i ogórków kiszonych. W klasycznej wersji do jego przygotowania dodaje się także pieczarki, jednak z uwagi na tegoroczny wysyp grzybów w lesie postanowiłam zamienić pieczarki na te właśnie pyszne dary jesieni. Wyszło rewelacyjnie. Gulasz był mega aromatyczny, pożywny i rozgrzewający. Idealne danie na chłodne dni. Polecam spróbować

Blog z Apetytem