gulasz wołowy - 855 przepisów (strona:16/57)

Makaron wstążki z sosem grzybowym 60

nierozerwalnie łączy się z grzybami. We wrześniu i w październiku na naszych stołach pojawia się dużo dań z grzybami w roli głównej. Często robię  tartę z grzybami ,  wołowy gulasz ,  zupę grzybową  lub  dorsza z sosem borowikowym . Makaron wstążki z sosem grzybowym robi się bardzo prosto. No i sos ze świeżych grzybów jest najlepszy. Do sosu

Kulinarne przygody Gatity
Placki ziemniaczane – idealne, chrupiące i złociste. 66

ziemniaczane z sosem pieczarkowym Chrupiące placuszki z cukinii z serem feta Okonomiyaki – japońskie placki ziemniaczane Wszystko zależy od indywidualnych preferencji, najczęściej spotykamy się z plackami po węgiersku, podawanymi z gulaszem wołowym lub wieprzowym. Często spotykamy też placki ziemniaczane podawane z sosem pieczarkowym. Niektórzy preferują też placki ziemniaczane podawane ze śmietaną, cukrem lub keczupem, lub po prostu solo bez żadnych dodatków

ProstePesto.pl
Pašticada z Chorwacji 74

cielęciny w sosie pomidorowym jest bardzo popularne na Korfu. Włochy Wenecka Pastissada de caval to starożytny gulasz z koniny pochodzący ze średniowiecza, który obecnie można zjeść teraz z wołowiny, czyli, Pastissada de manzo. Francja Daube Provençale, to natomiast tradycyjny gulasz wołowy z południa Francji, który może być dalekim kuzynem Pašticady.  Jak widzisz ciężko określić skąd pochodzi Pašticada, ale historycy

RafalCook
Parmigiana 82

koszyka Jeśli lubicie potrawy jednogarnkowe, zapraszam Was do innych moich przepisów: – zapiekanka z warzywami i serem haloumi – fasolka po bretońsku – wołowina duszona w ciemnym piwie – boeuf bourguignon – gulasz wołowy z czerwonym winem – Boeuf Strogonow – pad thai z kurczakiem – kotlet schabowy – placek po węgiersku – młoda kapusta – chlebek z cukinii PARMIGIANA Ilość porcji: 2-3 Przygotowanie: 1 h 40 minut Składniki

nietylkopasta.pl
Gulasz wołowy z kociołka 60

Dobra, bez hejtu mi tu. Zdjęcie nie oddaje finalnego wyglądu gulaszu, ponieważ było robione na samym początku robienia potrawy. Po dwóch godzinach pieczenia zrobiło się zupełnie ciemno i nie miałam jak zrobić zdjęcia. Poza tym wszyscy byli tak głodni, że jak mieliby jeszcze czekać… no sami wiecie, gastro po 22 to nie przelewki. Nie wiem kiedy będę miała znowu(...)około dwóch godzin, do miękkości mięsa. Pamiętajcie o częstym mieszaniu mięsa. Pod koniec pieczenia doprawiamy gulasz solą. W razie potrzeby można podczas pieczenia dolewać wody.  Oczywiście na tej samej zasadzie zrobimy gulasz w domu. Piekarnik bierze się w obroty i już. Artykuł Gulasz wołowy z kociołka pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Bigos z kiełbasą i ciemnym piwem 65

Żywca. I to nie był najlepszy pomysł. Polecam więc użyć do bigosu Guinnessa, który jest delikatniejszy i jest przecież używany do wielu potraw. Parę lat temu zrobiłam z nim gulasz wołowy, goryczy ze-ro. Bigos już wylądował w zamrażalniku, łudzę się, że jednak gorycz zniknie. No nic, jak nie zniknie to i tak go wchłonę.  Składniki: 1 kg kapusty

Kardamonovy
Gulasz wołowy z morelami i przyprawą do piernika 55

Daaawno dawno temu, zrobiłam gulasz z cynamonem. Na początku pomysł wydawał się taki no… średnionajeża, ale ok, zrobiłam. Gulasz wyszedł genialny. W tym roku postanowiłam do mięsa dodać przyprawę do piernika. Potem wpadłam na pomysł dodania moreli, których mam w nadmiarze. Pamiętajcie tylko, żeby nie szaleć z morelami, bo są słodkie. Tytułowy gulasz został wchłonięty z ogórkami kiszonymi(...)trwało to około 1,5 godziny). Kiedy mięso jest już miękkie, gulasz doprawiamy przyprawą do piernika, solą i świeżo mielonym pieprzem. Do 1/4 szklanki wody wsypujemy mąkę, mieszamy. Dolewamy do tego trochę sosu z gotowania, mieszamy i wszystko wlewamy do garnka z mięsem, mieszamy i zagotowujemy. Artykuł Gulasz wołowy z morelami i przyprawą do piernika pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Zupa gulaszowa z kurczakiem / Chicken Goulash Soup 77

warzyw, między innymi włoszczyzna, ziemniaki (białe i słodkie) oraz papryka. Tak naprawdę w zupie sprawdzi się wszystko co macie pod ręką i co świetnie sprawdziłoby się w gulaszu. Do mojego tradycyjnego gulaszu wołowego zawsze dodaję kilka ogórków kiszonych, więc dorzuciłam je również do dzisiejszego dania. Fantastycznym dodatkiem do zupy byłyby również pieczarki. Moją zupę gulaszową doprawiłam koncentratem, odrobiną musztardy

Lekcje w kuchni
Pikantna wołowina duszona w winie 120

Pikantna wołowina duszona w winie Sycący, pikantny i bardzo smaczny gulasz wołowy z warzywami. Możemy go podać z ryżem, kluskami lub ziemniaczkami. Potrawa co prawda nie należy do najszybszych, ale w sumie przez większość czasu robi się sama i tylko od czasu do czasu trzeba zajrzeć do garnka lub patelni.     Składniki: ok 0,5kg mięsa wołowego 100g boczku

Blog z Apetytem
Strogonow po chłopsku 871

Strogonow po chłopsku Klasyczny Boeuf Strogonow to smaczny i pożywny gulasz wołowy z dodatkiem papryki, kiszonych ogórków i pieczarek. Moja dzisiejsza wersja tej potrawy jest trochę zmieniona, zamiast pieczarek dodałam suszone grzyby, a pod koniec gotowania zagęściłam powstały sos koncentratem pomidorowym oraz słodką śmietanką, dzięki czemu danie stało się niezwykle aromatyczne i treściwe, takie bardziej „chłopskie

Blog z Apetytem
Jak gotować potrawy w szybkowarze? 89

słoiki, szybkowar 20l będzie stanowił wygodną i praktyczną alternatywę dla tradycyjnych naczyń kuchennych. Jak gotować w szybkowarze? Aby nie zepsuć potrawy musimy dokładnie trzymać się czasu gotowania poszczególnych składników. Gulasze wołowe lub wieprzowe przygotujemy w 30-40minut, pożywna zupa na mięsie będzie gotowa w 30min. Więcej problemów może sprawiać ugotowanie ziemniaków, które w szybkowarze potrzebują zaledwie parę minut

sierotka maRysia w kuchni
Gulasz na winie 86

Gulasz na winie , gulasz wołowy z winem , z białym winem. Przepis według Marii Disslowej z książki Jak gotować z 1930 roku. 500 g mięsa wołowego, 120 g wędzonki, 1 średnia cebula, 250 ml białego wytrawnego wina, szczypta kminku, szczypta pieprzu, sok z 1/2 cytryny, sól, cukier, mąka Mięso pokroić w kostkę o boku mniej więcej 2 cm. Oprószyć mąką. Cebulę

królestwo garów
Zupa ramen z kurczakiem 109

naprawdę czysty rosół z kurczaka , makaron i dodatki. I to właśnie te ostatnie nadają zupie jej cudowny, niepowtarzalny smak. Jeśli lubicie kuchnię azjatycką wypróbujcie też koniecznie przepis na japoński gulasz wołowy Zupa ramen z kurczakiem - przepis Cztery Fajery Kiedyś myślałam, że aby zrobić japońską zupę ramen trzeba wydać majątek na składniki, a samo przygotowanie okaże się bardzo trudne. Nic bardziej

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Gdzie, co i za ile zjeść na Cyprze? 172

musaka) – połączenie mięsa mielonego, ziemniaków, bakłażanów i sera zmieszane z sosem beszamelowym. Całość zapieczona i podana jako zapiekanka. Dodatkowo na osobnym talerzu otrzymujemy warzywa. Cena ok. 11 Euro - Stifado - gulasz wołowy z ryżem – genialny! W jego składniach znajdziemy mięso wołowe, pomidory, cebulę, kminek i co najważniejsze, cynamon. Zdecydowanie będziemy próbować odtworzyć to danie! Cena ok. 11 Euro. - piwo Keo – duży

Związek na patelni
PLACKI ZIEMNIACZANE: tradycyjny przepis 117

albo posypane cukrem. Absolutnie przepyszne.  A oto kilka pomysłów jak inaczej podać placki ziemniaczane: placki ziemniaczane z gulaszem z kurczaka po węgiersku >>> placki ziemniaczane z gulaszem wołowym >>> placki ziemniaczane z musem żurawinowym i białym serem placki ziemniaczane z sałatką z fetą, pomidorkami i kiełkami >>> Jak zrobić placki ziemniaczane - wypróbowany przepis

Moja Książka Kucharska