gulasz wołowy - 855 przepisów (strona:24/57)

Kotlety ziemniaczane 118

aromatyczne za sprawą dodatku podsmażonej cebulki, czosnku i papryki. Podałam do nich sos czosnkowy z nutą świeżego tymianku, ale równie dobrze będą smakować podane z ulubioną surówką czy  gulaszem lub pieczonym mięsem. Polecam 😊 Składniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments(...)wodzie dłońmi formować małe kotlety, obtoczyć w tartej bułce i smażyć z dwóch stron na rumiano. Podawać na talerzu polane sosem czosnkowym. Do takich kotletów idealnie pasuje również gulasz wieprzowy czy wołowy lub ulubiona surówka. Smacznego

Kulinarne przemyslenia
Makaron Boeuf Strogonow 101

Przygotowanie : 60 minut Porcje : 2 porcje Składniki: – 250 g makaronu tagliatelle lub parpadelle (do tego dania najbardziej pasuje makaron jajeczny) – 300 g wołowiny – możesz użyć kawałków do gulaszu lub pręgę wołową – 4 łyżki oleju – 1 cebula drobno posiekana – 10 pieczarek – 2 łyżki mąki – 750 ml bulionu (możesz użyć domowego rosołu mięsnego lub bulionu warzywnego

nietylkopasta.pl
Gulasz z indyka z cukinią 139

Prosty przepis na pyszny delikatny, aromatyczny gulasz z indyka z cukinią.    Taki gulasz to świetna alternatywa dla gulaszu  wieprzowego czy wołowego. Doskonale smakuje z wszelkimi kaszami, makaronem jak również z kromką chleba. Składniki: 600 g mięsa z indyka 1 cukinia 1 cebula 3 ząbki czosnki 1 łyżeczka maki ziemniaczanej 1/2 łyżki maki pszennej olej do smażenia

magiczna kuchnia Kasi
Boeuf Stroganow 141

Boeuf Strogonow to pyszny i aromatyczny gulasz z mięsa wołowego. Można podawać na różne sposoby np. z kluseczkami, kaszą czy ziemniakami lub po prostu ze świeżym pieczywem. Będzie też smaczną propozycją na różnego rodzaju uroczystościach. 600 gramów najlepiej polędwicy wołowej  300 gramów pieczarek 2 średnie cebule 3/4 ogórków kiszonych sól pieprz 4/5 kulek ziela angielskiego 2/3 liście laurowe

Andzia Pichci
KUCHENNA APTEKA #36 - POMIDORY 152

KREM Z PIECZONYCH POMIDORÓW Z MASCARPONE 2) KURCZAK Z PESTO, POMIDORAMI I MOZZARELLĄ 3) LECZO Z CHORIZO 4) ZUPA MEKSYKAŃSKA Z MIĘSEM MIELONYM 5) NADZIEWANE POMIDORKI 6) POMIDOROWY GULASZ WIEPRZOWO-WOŁOWY

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #36 - POMIDORY 152

KREM Z PIECZONYCH POMIDORÓW Z MASCARPONE 2) KURCZAK Z PESTO, POMIDORAMI I MOZZARELLĄ 3) LECZO Z CHORIZO 4) ZUPA MEKSYKAŃSKA Z MIĘSEM MIELONYM 5) NADZIEWANE POMIDORKI 6) POMIDOROWY GULASZ WIEPRZOWO-WOŁOWY

Kuchnia MagdaLeny
Fit placuszki owsiane na jogurcie i recenzja patelni tytanowej WOLL 176

lżejsze posiłki. Poza tym patelnia szybko się nagrzewa, a przygotowanie w niej posiłków trwa o wiele krócej niż zazwyczaj, co jest ogromnym plusem, zwłaszcza jak trzeba przygotować gulasz wieprzowy czy wołowy, gdyż zawsze czekanie aż mięso w końcu zmięknie było dla mnie nużące. Ponieważ patelnia jest taka solidna, jest również dość ciężka, dlatego ja osobiście nie jestem w stanie podnieść

e-PrzepisyKulinarne
Pampuchy - kluski na parze 173

truskawkami. Dziś pokażę Wam przepis na pampuchy które można wykorzystać do mięs, gulaszów i sosów. Są pyszne, puszyste i bardzo fajnie wchłaniają sosy wszelakie. Ja podałam je z gulaszem z pręgi wołowej. Pyszny obiad na stół wjechał, polecam. Pampuchy - kluski na parze. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kluski śląskie 212

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Tradycyjne, polskie kluski śląskie z ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Zrobiłam je wspólnie z moją mamą Podałyśmy do nich gulasz z mięsa wołowego. Takie kluski możecie również podać z sosem pieczeniowym, pieczarkowym lub okrasić podsmażonym boczkiem z cebulką. Na drugi dzień smakują równie dobrze, najlepiej podsmażone na patelni

Marta Gotuje
Kluski śląskie 227

Kluski śląskie, ukochane w moim domu mordoklejki. Oczywiście koniecznie z dziurką, w której zbiera się gęsty sos. Z reguły podaję je z gulaszem wieprzowym lub wołowym. Ale jak dla mnie, mięsa może być w nim mało, grunt, żeby było dużo sosu ... I muszę się przyznać, że, co zostało mi z dzieciństwa, uwielbiam wylizywać na koniec talerz :-). Zrobienie śląskich, wbrew pozorom

Kulinarne przygody Gatity
Gulasz cygański z klopsikami (bigos cygański) / Gypsy Meatball Stew 147

Gulasz cygański z klopsikami (bigos cygański) / Gypsy Meatball Stew Zobaczcie, jak przygotować gulasz cygański z klopsikami na moim filmie: Jeśli nie chcesz przegapić żadnego filmu, kliknij tu, by subskrybować If you don't want to miss any video, click here to subscribe Gulasz cygański z klopsikami (zwany też bigosem cygańskim ) to łatwy przepis na pożywne danie dla całej rodziny. Jeśli(...)się aż trzy rodzaje mielonej papryki. Zwłaszcza ta wędzona nadaje gulaszowi charakteru. Do przygotowania bigosu po cygańsku możecie użyć ulubionego rodzaju mięsa mielonego. Dobrze sprawdzi się wieprzowe, wołowe, drobiowe albo mieszane. Gulasz cygański z klopsikami to  proste, sycące i rozgrzewające danie obiadowe. Dobrze smakuje z ziemniakami, ryżem, kaszą lub pieczywem, a także plackami ziemniaczanymi. Smacznego:) Przepis na gulasz cygański

Lekcje w kuchni
Boeuf Strogonow 236

pierwszy francuski kucharz Carême, który był od 1815 nadwornym kucharzem cesarza Aleksandra I. Na samym początku warto zaznaczyć, że klasyczny strogonow jest bardzo ubogim gulaszem, gdzie dominuje tylko i wyłącznie polędwica wołowa. W wielu domach ( u mnie również ) do gulaszu dodaje się grzyby , paprykę , a od czasu do czasu również ogórki kiszone . Danie niesamowicie sycące , rozgrzewające i bardzo smaczne! Podane

Ostra na Słodko
Węgierski gulasz z makaronem orzo i halloumi 129

oknem a mi zebrało się na tęsknotę za węgierską kuchnią... ach pyszne gulasze, porkolty, langosze i oczywiście wino, dlatego zrobiłam na obiad węgierski gulasz, ale z nutą grecką wg zasady zerowaste, bo z tego co było w lodówce i zamrażalniku. A tam znalazło się mięso wołowe dawno kupione na gulasz i zachomikowane w odmętach zamrażalnika, warzywa, czyli wiadomo cebula, papryka

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Gulasz z policzków wołowych, z ciecierzycą, z wolnowaru 197

Policzki wołowe polecam od dawna. To niedoceniany kawałek mięsa, z którego można przyrządzić cudowny, nieco kleisty, gulasz. My bardzo je lubimy. Dobrze przyrządzone policzki rozpływają się w ustach i są przepyszne! Jeśli jeszcze ich nie próbowaliście to koniecznie zapytajcie o nie w sklepie mięsnym, u rzeźnika, i przyrządźcie sobie w domu, bo warto. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Gulasz z dynią 147

dynia pojawia się na straganach to znak, że jesień zbliża się nieuchronnie. Wtedy zazwyczaj mam ochotę na ciepłe, syte danie. Takim właśnie jest gulasz z dynią. Mięso wołowe, dynia, pomidory i ziemniaki duszone w czerwonym winie i bulionie warzywnym z dodatkiem aromatycznych przypraw: kurkumy, kuminu oraz ostrej papryki. Składniki na 2-3 porcje: 500-550 g wołowiny na gulasz

Moja Galeria Smaku