Boeuf Strogonow

Boeuf Strogonow

Boeuf Strogonow

Bardzo popularne danie w Polsce zwane Strogonow.Nazwa potrawy pochodzi od nazwiska hrabiego Pawła Stroganowa, działającego w XIX wieku dyplomaty rosyjskiego.Potrawę miał wykonać po raz pierwszy francuski kucharz Carême, który był od 1815 nadwornym kucharzem cesarza Aleksandra I.Na samym początku warto zaznaczyć, że klasyczny strogonow jest bardzo ubogim gulaszem, gdzie dominuje tylko i wyłącznie polędwica wołowa.W wielu domach ( u mnie również ) do gulaszu dodaje się grzyby , paprykę , a od czasu do czasu ró... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ostra na Słodko

Autor

Ostra na SłodkoOstra na Słodko

http://ostra-na-slodko.pl/

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, mięso, papryka, słodkie, duszone, gulasz, zupa pomidorowa, ogórki, cebula, mięso duszone, ogórek, sok, francuskie, ogórki kiszone, obiad, sosy, chleb, wołowina, pomysł na obiad, sos pomidorowy, gulasz wołowy, gulasz po węgiersku, mięso na obiad, gulasz pomidorowy, sos z grzybów , dania na gorąco, chleb mieszany

Inne przepisy z Ostra na Słodko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.