Kluski śląskie

Kluski śląskie

Kluski śląskie

Przepis na : obiad

 Kluski śląskie, ukochane w moim domu mordoklejki. Oczywiście koniecznie z dziurką, w której zbiera się gęsty sos. Z reguły podaję je z gulaszem wieprzowym lub wołowym. Ale jak dla mnie, mięsa może być w nim mało, grunt, żeby było dużo sosu ... I muszę się przyznać, że, co zostało mi z dzieciństwa, uwielbiam wylizywać na koniec talerz :-). Zrobienie śląskich, wbrew pozorom, wcale nie jest trudne. Ważne, żeby do ich przygotowania wybrać gatunki ziemniaków mącznych i mało wodnistych.Również młode ziemni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję