prostu placki z dodatkiem pysznego gulaszu mojej mamy, ja zrobiłam gulasz po swojemu. Czy jest on węgierski? Nie wiem, ale na pewno jest pyszny, treściwy o głębokim smaku. Polecam! :) Gulasz wołowy: 500 g wołowiny na gulasz 300 g pieczarek 2 czerwone papryki 2 czerwone cebule 2 ząbki czosnku 0,5 l passaty pomidorowej 1 szklanka czerwonego wina wytrawnego 1 łyżka
Cooking MonsterWłaściwie nie wiem czy to przepis siostry czy szwagra :) W każdym razie prosty gulasz nabiera wyjątkowego smaku, dzięki jednemu prostemu zabiegowi, a konkretnie chodzi o zasmażkę
Kraina Tysiąca Smakównajdrobniejszą kostkę, przesmażamy na kilku łyżkach smalcu do lekkiego zrumienienia, dodajemy ją do pokrojonych grzybów. Odstawiamy na później. Kiełbasę śląską i jałowcową kroimy w ćwierć plasterki. Mięso wieprzowe, wołowe i dziczyznę – w kostkę o boku ok. 3cm – traktujemy surowe mięso mielonym pieprzem. Nie solimy go żeby nie zrobiło się suche. Na patelni podsmażamy na niewielkiej ilości smalcu kiełbasę śląską(...)sylwestrową imprezę, jako ciepłe danie główne. Obiecuję że nikt mu się nie oprze ;) SKŁADNIKI 2kg naprawdę dobrej kiszonej kapusty 200g kiełbasy śląskiej 200g kiełbasy jałowcowej 900g-1kg mieszanego mięsa – gulaszu wołowego, schabu, łopatki, dziczyzny (użyłam 400g gulaszu z dzika, 350g wieprzowej łopatki i 250g schabu) 30g suszonych grzybów leśnych – miałam podgrzybki 10 śliwek suszonych (najlepiej polskich, z pestką) 2 średnie
Karo in the Kitchennajłatwiejszych i najsmaczniejszych tureckich gulaszy, jakie dotychczas zrobiłam. Naszym zdaniem najlepszy jest następnego dnia, kiedy smaki dobrze się wymieszają. Ta prosta potrawa, nie wymagająca żadnej tajemnej wiedzy ani trudno dostępnych składników, jest bardzo pożywna. Ciecierzyca stanowi jedno z najlepszych źródeł białka, więc po zjedzeniu tego gulaszu z pewnością nie będziecie głodni. Turecki gulasz z ciecierzycą Gulasz z ciecierzycą(...)informacje zawsze zaznaczam w przepisie. Staram się w miarę możliwość korzystać z oryginalnych tureckich przepisów, ale nie znam języka tureckiego i często mam problem z tłumaczeniem. Źródło przepisu na gulasz wołowy z cieciorką: https://www.sabah.com.tr/yemek-tarifleri/bakliyat-yemekleri/2018/04/30/etli-nohut-yemegi-nasil-yapilir Gulasz z ciecierzycą
Cztery Fajerytrochę pracochłonne, smak potrawy wynagradza wszystko. Sos można dowolnie modyfilować dodając np. pieczarki, paprykę czy cukinię.Wybór mięsa również jest dowolny, choć w oryginalnych przepisach, placki podaje się z gulaszem wołowym i ja taki dzisiaj właśnie polecam. Składniki na gulasz: 600 g wołowiny pieczeniowej 2 łyżki mąki 1 średnia cebula 1/2 czerwonej papryki 1/2 papryczki chili 1/3 szklanki przecieru
Gosia gotujeJesień zawitała na całego. Dni co raz krótsze, a noce co raz zimniejsze. Aż prosi się o przygotowanie czegoś gorącego na jesienny obiad. Przedstawiam Wam mój gulasz wołowy z pieczonymi w ziołach ziemniakami. Uprzedzam, że danie jest czasochłonne, ale tylko jeśli chodzi o czas gotowania mięsa. Przygotowanie składników nie zabierze Wam zbyt wiele czasu. W przygotowaniu gulaszu ważne jest(...)Polacy jesteśmy fanami dań jednogarnkowych, a mój gulasz do takich właśnie możemy zaliczyć. Zachęcam do przygotowania gulaszu i czekam na Wasze opinie i pytania. Czas przygotowania: 2 h Porcja dla 4 osób Koszt przygotowania: 32,00 zł SKŁADNIKI: 500 g mięsa wołowego 1 papryka 3 marchewki 2 średnie pietruszki 1 średni seler 1 por 1 cebula 3 duże ziemniaki
kulinarnyJaMiyso wołowe je richtich1 arōmatyczne, a jak sie je podpiecze i narychtuje niyskorzi z tego takŏ ciymnŏ zōłza2, wciepnie tam pŏra grzibōw, prziprawy, trocha śmiytōnki… [...] Artykuł Gulasz wołowy ze grzibōma pochodzi z serwisu Chop w kuchni
Chop w kuchnirodzinny obiad z daniami serwowanym raz w roku. Na stołach pojawiają się kaczki w jabłkach, szynki pieczone w pomarańczach, schab ze śliwką, a waszym domu to świąteczny Boeuf Strogonow, wołowy gulasz w sosie pomidorowym. BOEUF STROGONOW Składniki: ok. 1 kg łopatki wołowej 2-3 ząbki czosnku kilka ziarenek ziela angielskiego 3-4 liście laurowe 1/2 szklanki koncentratu pomidorowego
Bon appetit mon amieGulasz z pręgo wołowej to dla mnie najlepszy gulasz pod słońcem. Dzięki "klejowi" który jest w mięsie jest treściwy i pachnący i bardzo smakowity. Taki gulasz robię najczęściej do klusek które znakomicie "pływają" w tym znakomitym sosie. Polecam gorąco. Gulasz z pręgi wołowej. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniearomatyczny i sycący! :) W domu rodzinnym moja Mama dość często przygotowywała gulasz, ale ja nie byłam zbyt wielką fanką tego dania. Niedawno po raz pierwszy ośmieliłam się przygotować gulasz wołowy po swojemu i przyznam, że teraz nie wiem czemu wcześniej nie zajadałam się tą potrawą?! Dlatego właśnie zdecydowałam się poeksperymentować i przygotować także gulasz wieprzowy, dodałam kilka sprawdzonych składników(...)wieprzowy: 500 g mięsa wieprzowego z łopatki (może być każde inne, które lubicie i nadaje się na gulasz) 2 czerwone cebule 2 ząbki czosnku 2 papryki (u mnie żółta i czerwona) 250 g pieczarek 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina 1 szklanka bulionu wołowego 1 szklanka passaty pomidorowej 1 łyżka przecieru pomidorowego pół słoiczka suszonych pomidorów w oleju 2 łyżki mąki
Cooking Monsterobiad :) Składniki 300 g mięsa wołowego gulaszowego 2 garście suszonych grzybów 2 cebule przyprawa do steków wołowych sól ziołowa ziele angielskie i liść laurowy 1 łyżka … Czytaj dalej Gulasz wołowy z grzybami
czarrna od kuchni