Gulasz wołowy z czekoladą i skórką pomarańczową

Gulasz wołowy z czekoladą i skórką pomarańczową

Gulasz wołowy z czekoladą i skórką pomarańczową

Dziś doskonała propozycja na obiad świąteczny - gulasz wołowy z czekoladą, śliwką i skórką pomarańczową. Mięso jest uprzednio marynowane w winie (więc trzeba na  to brać poprawkę czasową) a potem długo duszone z warzywami i śliwką, na koniec dodajemy czekoladę. Przed podaniem posypujemy gulasz natką pietruszki i skórką pomarańczową. Czekolada, śliwki i pomarańcza - to sprawia, że całość ma bardzo świąteczny charakter. Gulasz można przygotować wcześniej i w święta tylko odgrzać. Gulasz wołowy z czekola... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczny zeszyt

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.