Mięso wołowe wolno pieczone w winie razem z aromatycznymi ziołami oraz dużą ilością czarnego pieprzu. GULASZ WOŁOWY SKŁADNIKI 2 kg pręgi wołowej; 1 spora kość (tutaj z giczy cielęcej); 2-3 gałązki świeżego rozmarynu; 20-30 ząbków czosnku (w zależności od wielkości); 2-3 łyżki mielonego, czarnego pieprzu; 2 liście laurowe; 1 butelka wytrawnego, czerwonego wina (najlepiej chianti);... Artykuł Gulasz wołowy po toskańsku pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka . czytaj dalej...
Kuchnia Tomka to miejsce, w którym znajdziesz zbiór moich przepisów na różnorakie dania. Są tutaj przepisy na dania mięsne, wegetariańskie, na omlety, pyszne makarony, zapiekanki, ciekawe kanapki, smakowite ryby, pierogi, grzyby, kolorowe sałatki, mnóstwo pysznych zup oraz oczywiście coś słodkiego.
Wszystkie dania, na które podaję Wam tutaj przepisy przygotowałem osobiście, a zajadała się nimi cała rodzina. Dzięki temu masz pewność, że korzystając z moich, a zamieszczonych tutaj przepisów przygotujesz dania sprawdzone i po prostu smaczne. Tu nie ma lipy, wszystko masz na załączonych zdjęciach. To dowód na to, że moje przepisy są prawdziwe.
Zapraszam Was całymi rodzinami do stołu. Jedzcie, pijcie, a jak trzeba i śpiewajcie. Biesiadujcie i radujcie się dobrym jedzeniem, cieszcie się dobrym smakiem.