Przepis na : obiad
Tradycyjny gulasz w nieco innym wydaniu, czyli polski obiad z węgierskim pazurem. 500g. mięsa wołowego zielona i czerwona papryka 4 duże cebule 2-3 marchewki świeże zioła: szczypiorek, majeranek przyprawy: papryka słodka, ziele angielskie, liść laurowy, sół, pieprz bulionetka wołowa 2-3 łyżki ketchupu olej Mięso myjemy, suszymy i kroimy w kostkę. Obsmażamy dokładnie z każdej strony i przekładamy do garnka. Cebulę siekamy drobno i podsmażamy na tej samej patelni. Dodajemy do mięsa. Na patelnię wlewamy 2-3 sz... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...