Przepis na : obiad
Składniki Łopatka wieprzowa 1kg Kiełbasa podwawelska 2 kiełbasy Cebula 2 sztuki Czosnek 2 ząbki Papryka konserwowa 300g odsączona z zalewy Marchew 5, średniej wielkości Bulion wołowy 1l Liść laurowy 2 liście Ziele angielskie 3 ziarna Tymianek 1 łyż The post Gulasz z łopatki wieprzowej appeared first on KulinarnePrzeboje.pl . czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...