śmietanki kokosowej lub śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone 6 łyżek ksylitolu/cukru 1 łyżka żelatyny + 1/4 szklanki zimnej wody ok. 150 g świeżych truskawek Mus truskawkowy: 1 galaretka truskawkowa + 150 ml wody ok. 350 g truskawek 200 g serka waniliowego Wykonanie: Galaretkę rozpuścić w 150 ml gorącej wody i odstawić do całkowitego przestygnięcia. Truskawki umyć, usunąć szypułki i dobrze(...)czas miksując na małych obrotach. Na koniec dodać pokrojone truskawki i delikatnie wymieszać. Masę przełożyć na upieczony i przestudzony biszkopt. Mus truskawkowy: Truskawki przełożyć do misy blendera, wlać przestudzoną galaretkę i zblendować. Następnie dodać serek waniliowy i jeszcze raz zmiksować. Odstawić i jak masa zacznie lekko tężeć wylać na biały krem. Schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Przed
Healthy food explorerSkładniki: (forma 25x35 cm, szklanka 250 ml) Herbatniki maślane 400 g Mleko 1l Budyń śmietankowy bez cukru 3x40 g Masło 200g Cukier 8 łyżek Galaretki truskawkowe 3 (każda na 500 ml wody) Truskawki 500 g Przygotowanie: Galaretki rozpuścić w 4 szklankach wrzątku i odstawić do lekkiego stężenia. W 250 ml mleka rozmieszać budynie. W garnku zagotowujemy 750 mleka z cukrem(...)warstwę herbatników. Przekładamy krem budyniowy i wyrównujemy. Przykrywamy warstwą herbatników. Ciasto wkładamy do lodówki na minimum 30 minut. Na ciasto wykładamy truskawki pokrojone na mniejsze kawałki. Całość zalewamy galaretką. Wkładamy do lodówki na kilka godzin do stężenia. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Polub mnie na Facebooku Zapraszam do oglądania filmu
Kulinarne przygodydzieci i dorosłych. Zapraszamy! Domowe lody truskawkowe Składniki: śmietanka kremówka 36 %: 500 ml cukier puder: 2 łyżki mleko w proszku: 3 łyżki truskawki: 300 g woda: 3 łyżki galaretka truskawkowa(proszek): 2 łyżki Jak zrobić domowe lody truskawkowe – przepis Przygotowanie: Zanim przejdziesz do przygotowania przepisu, dokładnie umyj truskawki. Warto wybrać te najbardziej dojrzałe, dzięki czemu lody będą mieć piękny(...)może być ostatecznie 30 %. Do rondelka wlej 3 łyżki wody i dodaj pokrojone na połówki i ćwiartki truskawki. Wolno podgrzewaj, delikatnie mieszając, aż truskawki puszczą sok. Wsyp dwie łyżki galaretki, zdejmij garnek z palnika i mieszaj, aż galaretka się rozpuści. Odstaw do wystudzenia. Śmietankę trzymaj w lodówce i wyjmij bezpośrednio przez rozpoczęciem pracy. Ubij na sztywno przy pomocy blendera
Kuchnia Na Wypasiegorzkiej startej czekolady ok. 300 g truskawek Esencja herbaciana: 3 torebki herbaty earl grey 200 ml gorącej wody 100 ml zimnej wody 1 płaska łyżeczka cukru Dodatkowo: 2 opakowania galaretki o smaku truskawkowym ok. 700 ml gorącej wody biszkopty podłużne (22 sztuk) ok. 100 g dżemu truskawkowego. Przygotowanie: 2 opakowania galaretki truskawkowe rozpuścić w 700 ml gorącej wody(...)esencja herbacianą. Następnie każdy biszkopt posmarować dżemem truskawkowym. Na koniec wyłożyć całą masę serowa, wyrównać wierzch. Wstawić do lodówki na ok. 20 minut do lekkiego stężenia. Następnie wylewamy tężejącą galaretkę truskawkową. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia
Ciastka - domowe słodkościwspaniały deser na lato i nie tylko. Ciekawie wygląda i wyśmienicie smakuje. Jeśli macie nadmiar truskawek, to już wiecie co z nimi zrobić. Składniki ok. 1 kg truskawek 3 galaretki truskawkowe 1 litr wody Przygotowanie Do foremki keksówki wrzuciłam umyte truskawki i zalałam galaretką truskawkową. Na litr wody dałam 3 galaretki i do lodówki na dwie godziny. Autor przepisu: Wanda
Wasze Przepisyefekt końcowy wyśmienity, po prostu niebo w gębie. składniki na formę 25×35 cm 500 g truskawek 160 g herbatników pianka 500 g mleka skondensowanego niesłodzonego 2 galaretki truskawkowe 250 ml gorącej wody cukier puder do posypania ciasta przepis Galaretki truskawkowe rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu ( zmniejszając ilość gorącej wody do 250 ml ) i odstawiamy do wystudzenia. Opłukane(...)jeden obok drugiego. Na ciastkach równomiernie rozprowadzamy pokrojone truskawki. Do miski wlewamy mleko zagęszczone, miksujemy je do momentu aż podwoi swoją objętość i zgęstnieje. Następnie do mleka wlewamy zimną galaretkę i całość dokładnie łączymy. Masę wstawiamy do lodówki na około 5 minut. Gęstniejącą masę przekładamy na warstwę truskawek i wygładzamy jej powierzchnię. Na wierzchu ciasta układamy drugą warstwę ciastek
Smakowite DaniaJabłecznik królewski z bitą śmietaną to ciasto idealne na każdą okazję. Delikatny i puszysty biszkopt, soczyste jabłka zatopione w galaretce i lekka bita śmietana oprószona tartą czekoladą to połączenie, któremu nie sposób się oprzeć. Przepis na jabłecznik królewski z bitą śmietaną nie jest trudny i nie wymaga skomplikowanych składników. Ciasto przygotowuje się szybko i przyjemnie. Nawet osoba początkująca bez problemu(...)święta. JABŁECZNIK KRÓLEWSKI Z BITĄ ŚMIETANĄ PRZEPIS Składniki Biszkopt: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka cukru 5 jajek 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Mus jabłkowy: 5 jabłek 1 galaretka cytrynowa 1 łyżeczka cynamonu Masa śmietankowa: 500 ml śmietany kremówki 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1 tabliczka czekolady mlecznej Przygotowanie 1. Białka oddzielamy od żółtek
Alle Dobre!dniki: masa serowa - 1 kg sera białego podwójnie zmielonego - 200 ml śmietany kremówki - 1 szklanka cukru - 5 jajek - 2 łyżki mąki ziemniaczanej masa truskawkowa - 500 g truskawek - 2 opakowania galaretki truskawkowej - 400 ml śmietany kremówki oraz herbatniki Przygotowanie: Na początku zabieramy się za masę serową. Śmietanę ubijamy z cukrem. Następnie porcjami dodajemy jajka, mąkę oraz ser. Blachę o wymiarach(...)wykładamy herbatnikami i przelewamy masę serową. Pieczemy ciasto w 180 C przez około 45 minut. Następnie wyłączamy piekarnik i studzimy w piekarniku. Gdy sernik stygnie możemy przygotować masę truskawkową. Galaretki rozpuszczamy w 200 ml wrzątku a następnie studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno a truskawki blendujemy na mus. Śmietanę łączymy z musem truskawkowym. Odrobinę masy śmietanowej dodajemy do przestudzonych galaretek, mieszamy
Zainspirowana w kuchnitortownica minimum 24 cm) Twaróg z wiaderka 1 kg w temperaturze pokojowej Śmietanka 30% 200 ml Cukier puder 3/4 szklanki Żelatyna 3 łyżki Kakao 3 łyżki Biszkopty paczka Galaretka truskawkowa 2 Owoce opcjonalnie 200 g Przygotowanie: Galaretki rozpuścić w 500 ml wrzątku i odstawić do lekkiego stężenia. Żelatynę zalać wodą i odstawić do napęcznienia na 10 minut(...)konsystencję po schłodzeniu w lodówce będzie idealne. Na sernik można wyłożyć owoce, ale nie ma takiej konieczności. Wkładamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie wylewamy tężejącą galaretką i ponownie wkładamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Polub mnie na Facebooku Zapraszam do oglądania filmu
Kulinarne przygodyłyżek cukru 5 łyżek mąki tortowej 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżka ciemnego kakao Mus owocowy 1 puszka brzoskwiń 4 jabłka 100 g rodzynek hetmańskich 2 opakowania galaretki cytrynowej 1 łyżka żelatyny do deserów cukier do smaku Masa kokosowa: 2 opakowania budyni kokosowych 0,5 szklanki cukru 250 g margaryny 0,5 litra mleka 1 łyżeczka aromatu kokosowego(...)soku i pokroić w średnią kostkę. Jabłka i brzoskwinie przełożyć do rondelka i podgrzewamy na małym ogniu, do momentu gdy owoce puszczą trochę soku. Następnie wsypujemy 2 opakowania galaretek cytrynowych i 1 łyżkę żelatyny, mieszamy. Podgrzewamy, aż się rozpuszczą się galaretki. Możemy dodać do smaku cukier. Zdejmujemy z palnika. Odstawić do stężenia. Masa kokosowa - 2 opakowania budyni kokosowych rozpuścić
Ciastka - domowe słodkościktóre z pewnością będą smakowały każdemu. 1. Deser z mascarpone, bezami i malinami--> kliknij po przepis . 2. Szybki deser z jagodami--> kliknij po przepis . 3. Szybki deser- galaretka z owocami--> kliknij po przepis . 4. Pasiasty deser z mlekiem skondensowanym słodzonym i galaretkami--> kliknij po przepis . 5. Deser z serka homogenizowanego z galaretką i owocami--> kliknij
Zrób to smacznieświętami, ja jednak tak bardzo je lubię, że piekę je częściej. Uwielbiam gdy po domu roznosi przyjemny aromat miodowego ciasta. Tym razem dla przełamania smaku dodałam jabłka w galaretce, których kwasowość idealnie przełamuje słodycz ciasta. Inspiracją do tego, na który dziś chciałam zaprosić było moje zamówienie w Pasiece z pasją . Jest to miejsce gdzie możecie kupić(...)zgęstnienia. Gotowy budyń studzimy. Miękkie masło ucieramy do białości, następnie dodajemy stopniowo po łyżce budyniu i miksujemy aż się wszystko połączy. Masa jabłkowa: 1 kg jabłek 2 galaretki (użyłam agrestowych) Jabłka obieramy i kroimy. Następnie przekładamy do garnka, dodajemy 3-4 łyżki wody i gotujemy na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż jabłka niemal całkowicie się rozgotują
Cynamonowe szczęścieBUDYNIOWY 500 ml mleka 4 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 120 g masła 50 g wiórek kokosowych MASA ŚMIETANKOWA 500 ml śmietanki kremówki 1 galaretka o smaku poziomkowym 150 ml wody DODATKOWO ok. 60 krakersów 2/3 puszki masy krówkowej 2/3 słoika dżemu porzeczkowego 2 garści migdałów (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie 300 ml mleka przelewamy(...)mąkę ziemniaczaną i dokładnie mieszamy. Do gotującego się mleka, wlewamy przygotowaną mieszankę i energicznie mieszamy do uzyskania gęstego budyniu. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do całkowitego przestygnięcia. W międzyczasie galaretkę poziomkową rozpuszczamy w 150 ml gorącej wody i odstawiamy do przestygnięcia. Miękkie masło ucieramy na puszystą masę, następnie, ciągle ucierając, stopniowo dodajemy budyń. Pod koniec wsypujemy wiórki kokosowe i mieszamy
Przepiski.plzrobiło furorę! Zapraszam! SKŁADNIKI: ( 20×30 ) * herbatniki kakaowe – 250 g * herbatniki maślane – 250 g * śmietanka 30 % – 660 ml + 3 łyżki * cukier puder – 2 łyżki * galaretka cytrynowa – 70 g * czekolada mleczna – 100-120 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wrzątku, studzimy. Na blasze z papierem układamy herbatniki kakaowe, jeden obok drugiego(...)wysokiego naczynia wlewamy zimną śmietanę kremówkę i dodajemy 1-2 łyżki cukru pudru. Ubijamy na sztywno. Do ubitej śmietany wlewamy wystudzoną galaretkę – miksujemy do połączenia składników. Krem dzielimy na 4 części. Pierwszą część wykładamy na ciastka, wygładzamy, Przykrywamy herbatnikami maślanymi, smarujemy drugą porcją kremu. Tak postępujemy do wykończenia składników. Do posiekanej czekolady dodajemy 3 łyżki śmietanki, podgrzewamy
Ostra na SłodkoOREO 250 g mascarpone 300 ml śmietanki 30% 1 gorzka czekolada 2 łyżki cukru pudru 4 ciastka oreo KREM MALINOWY 200 ml śmietany 30% 1 galaretka malinowa 100 g malin KREM ZIELONY /BRĄZOWY 250 g mascarpone 300 ml śmietanki 30% 1 smietan fix barwnik zielony 2 łyżki kakao DODATKOWO herbata do nasączenia(...)biszkopt na 5 minut. KREM OREO Śmietankę podgrzewamy, dodajemy posiekaną czekoladę. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin, następnie ubijamy, dodajemy cukier i mascarpone. KREM MALINOWY Galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szkl. wrzątku, studzimy. Ubijamy smietankę, dodajemy tezejaca galaretkę. KREM ZIELONY/BRĄZOWY Śmietankę ubijamy z cukrem i fixem, dodajemy mascarpone, dzielimy na 2 części: do jednej dodajemy barwnik
słodki bratek