galaretka - 14130 przepisów (strona:430/942)

Pyszne ciasto Słodka Ula-przekładane z kremem grysikowym, jabłkami i orzechami +FILM 218

GRYSIKOWY  -1 l mleka -0,5 szkl cukru -10 łyżek kaszy manny -250g masła lub margaryny JABŁKA  -ok 2 kg jabłek najlepiej szara reneta  -1 galaretka cytrynowa 75g sztuka  ORZECHY -250g posiekanych orzechów włoskich -2 łyżki miodu -100g masła lub margaryny -2 łyżki cukru pudru Na początek polecam zrobić bazę kremu czyli grysik(...)kruche i jeden z orzechami :) JABŁKA Jabłka obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach-przekładamy do garnka i prażymy do miękkości Gdy jabłka są uprażone dodajemy do nich galaretkę cytrynową, dokładnie mieszamy (można użyć większej ilości jabłek, ale wtedy też trzeba dać więcej galaretki) Na pierwszy spód ciasta dajemy od razu gorące jabłka, wyrównujemy i przykrywamy drugim spodem. Przykrywamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Skyrnik bananowy z galeretkami owocowymi w czekoladzie 59

Jedno z moich ulubionych ciast, czyli sernik - znaczy skyrnik! Z dodatkiem galaretek owocowych od Bob Snail to niebo w gębie!  Składniki: Kruche ciasto 50 g mąki ryżowej 25 g cukru kokosowego 25 g oleju kokosowego Masa serowa 2 jaja 30 g cukru kokosowego 200 g skyru naturalnego 120 g banana bez skóry  40 g skrobi ziemniaczanej(...)galaretki jabłko-mango-dynia-chia 27 g galaretki w czekoladzie jabłko-wiśnia Sposób przygotowania: Kruche ciasto W misce wymieszać mąkę z cukrem kokosowym oraz olejem kokosowym. Całość dokładnie zagnieść i wyłożyć formę do pieczenia. Masa serowa Jaja utrzeć z cukrem kokosowym na puszystą masę. Dodać rozgniecionego banana oraz mąkę. Całość dokładnie wymieszać. Dodać skyr - wymieszać łyżką. Masę przelać na kruchy

Truskawkowa Fiesta
Współpraca z "Bob Snail" 47

dodatku cukru i innych zbędnych składników żywności.  Blog po raz pierwszy nawiązał współpracę z niniejszą marką. W paczce znalazło się:  PRZEKĄSKA JABŁKOWO-GRUSZKOWA W MLECZNEJ BELGIJSKIEJ CZEKOLADZIE GALARETKA O SMAKU JABŁKO-GRUSZKA-CYTRYNA JABŁKOWE-GRUSZKOWE PRZEKĄSKI GALARETKA O SMAKU GRUSZKA-POMARAŃCZA PRZEKĄSKA JABŁKOWO –MALINOWA W CIEMNEJ BELGIJSKIEJ CZEKOLADZIE JABŁKOWO-MALINOWE PRZEKĄSKI GALARETKA O SMAKU JABŁKO-WIŚNIA PRZEKĄSKA JABŁKOWO

Truskawkowa Fiesta
Galaretka wieprzowa z golonki zimne nóżki 44

GALARETKA WIEPRZOWA SKŁADNIKI 2 nogi wieprzowe; 1 golonka; 3 listki laurowe; 5-6 kulek ziela angielskiego; 1-2 łyżeczki pieprzu w ziarnach; duża pietruszka; nieduża marchewka; 1 cebula; kawałek selera; natka pietruszki; sól gruboziarnista; przepis na galaretkę wieprzową zimne nóżki Artykuł Galaretka wieprzowa z golonki zimne nóżki pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Galaretka z pomarańczy odmiany moro 56

GALARETKA Z POMARAŃCZY SKŁADNIKI 1,5 kilograma czerwonych pomarańczy odmiany MORO; 2-3 cytryny; 500 gramów cukru żelującego 2:1; przepis na galaretkę z pomarańczy Artykuł Galaretka z pomarańczy odmiany moro pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Bardzo szybkie ciasto 932

Przepis na bardzo szybkie ciasto bez pieczenia. Doskonały do przygotowania deser, gdy spodziewamy się niezapowiedzianych gości. Składniki 1 galaretka truskawkowa 300 ml wody 1 opakowanie bitej śmietany Śnieżka 200 ml mleka opakowanie herbatników maślanych Przygotowanie Galaretkę rozpuścić w wodzie i wystudzić. Śnieżkę ubić z mlekiem, dodać zimną galaretkę, wymieszać. Formę wyłożyć herbatnikami. Wyłożyć masę i przykryć drugą warstwą herbatników. Wstawić

Wasze Przepisy
Ciasto piernikowe z pianką 59

śmietany 18% 200 g płynnego miodu 100 g cukru 2 łyżki kakao 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżka przyprawy do piernika Pianka 250 ml śmietanki kremówki 30% 1 galaretka cytrynowa + 250 ml wrzątku Polewa czekoladowa 70 ml śmietanki kremówki 30% 1 łyżka żelatyny 20 g kakao 20 g masła 20 g cukru Dodatkowo słoiczek dżemu porzeczkowego Przygotowanie Ciasto Miękkie(...)delikatnie wymieszać. Masę przełożyć do formy o wymiarach 20×20 cm wyścieloną papierem do pieczenia. Piec przez 1 godzinę w 165 st. C. Funkcja grzania góra-dół. Pianka Galaretkę rozpuścić w 250 ml wrzątku. Odstawić do przestygnięcia. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania cienkim strumykiem wlać przestygniętą galaretkę. Masa będzie dość rzadka, dlatego należy wstawić

Alle Dobre!
Deser z galaretki i bitej śmietanki 53

wydaniu świątecznym. Pięknie udekorowany słodyczami, będzie cieszył nasze podniebienie jak i oko. Z takie deseru każdy będzie zadowolony i duży i mały łasuch. Polecam.       Potrzebujemy: 1 galaretka o cytrynowym smaku 250 ml gorącej wody  250 ml śmietanki kremówki 30 % cukier puder do smaku dowolne słodycze do dekoracji w kolorze żółtym   Wykonanie pysznego deseru: 1. Galaretkę(...)odstawiamy do stężenia, następnie kroimy w małą kostkę. 2. Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na puszystość, dodajemy cukier puder do smaku i ponownie ubijamy. 3. Do szklaneczek nakładamy porcje galaretki, śmietanki i dekorujemy słodyczami. Podajemy. Smacznego życzę.       Rady: Porcja dla 2 osób. Zamiast kremówki można ubić śmietankę typu ,,Śnieżka

Izabelawkuchni
Malinowy król 757

miodu pół szklanki cukru szczypta soli Krem budyniowy: 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 750 ml mleka 1 łyżka mąki pszennej 150g masła 5 łyżek cukru Masa jogurtowo-malinowa: 2 galaretki malinowe + 1,5 szklanki wrzątku 300ml gęstego jogurtu naturalnego 200g mrożonych malin       *** Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy razem *** *** Ciasto dzielimy na dwie części i każdą rozwałkowujemy(...)wyłożonej papierem do pieczenia foremce (moja foremka ma wymiary 32x20cm) *** *** Na cieście rozprowadzamy ciepły krem budyniowy *** *** Całość przykrywamy drugim blatem ciasta i odkładamy do wystudzenia *** *** Przygotowujemy masę jogurtowo-malinową. Galaretki rozpuszczamy w 1,5 szklanki wrzątku i odkładamy do całkowitego wystudzenia *** *** Do zimnej galaretki dodajemy jogurt i dokładnie całość mieszamy *** *** Dokładamy mrożone maliny i mieszamy, aż masa zacznie tężeć *** *** Tężejącą

Blog z Apetytem
KRUCHE, MAŚLANE CIASTECZKA Z GALARETKĄ 53

ochota na taką małą słodycz do kawki czy popołudniowej herbaty, szybko możemy je zrobić, bo nie są czasochłonne (najdłużej trwa chłodzenie ciasta). Tym razem moje maślane ciasteczka uświetniłam kolorowymi galaretkami 😍 Składniki:  (na ok. 20 szt) 3 szklanki mąki krupczatki 250 g zimnego masła (82% tłuszczu, nie margaryna) 2 żółtka 2 łyżki kwaśnej śmietany 12% lub 18% 1/2 szklanki cukru(...)pudru 1 cukier waniliowy o wadze 16g kilka kropli aromatu cytrynowego dodatkowo: dowolna jedna lub dwie galaretki rozpuszczone w połowie przewidzianej na opakowaniu wody Wykonanie: Masło posiekać na kawałki. Dodać pozostałe składniki (kolejność dowolna) i wyrobić gładkie ciasto. Uformować kulę, owinąć ją folią spożywczą i włożyć do lodówki na min 30 minut. Takie kruche ciasto możemy przygotować sobie spokojnie poprzedniego

Walijskie Pichcenie
Śmietanowiec z białą czekoladą 118

smaku, kilka pomysłów i smaków złożyłam w jeden przepis. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto śmietanowiec składa się z puszystego biszkopta, musu porzeczkowego przygotowanego na bazie dżemu z czarnej porzeczki i galaretki jagodowej oraz delikatnej masy śmietankowej z dodatkiem białej czekolady. Całość smakuje rewelacyjnie. Ciasto jest niesamowicie delikatne i lekkie, wręcz rozpływa się w ustach. Słodycz ciasta przełamuje lekko kwaśny dżem(...)śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 100 g białej czekolady 2 łyżki cukru pudru 1 śmietan-fix MUS PORZECZKOWY 1 słoik dżemu porzeczkowego (280g) 125 ml gorącej wody 1 galaretka jagodowa 1 łyżeczka żelatyny DODATKOWO 1/2 szklanki prażonych migdałów (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie BISZKOPT Białka oddzielamy od żółtek, pamiętajcie, by j jajka były w temperaturze pokojowej. Do miski przekładamy białka

Przepiski.pl
Maczek z jabłkami 82

smakiem. Weźmy na przykład taki maczek - to nic innego jak ciasto biszkoptowe z dodatkiem maku, który sprawia że wygląda efektownie i przyjemnie chrupie, a do tego jabłka w galaretce, u mnie truskawkowej, która nadała im ładnego różowego koloru. A na wierzchu obowiązkowo warstwa polewy czekoladowej, tym razem takiej tradycyjnej domowej. Bardzo prosto i przepysznie, także bez zbędnego rozpisywania zapraszam(...)mieszamy delikatnie. Gotowe ciasto wylewamy do blaszki (23x33 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 30 minut w 170 st. C Jabłka: 1,5 kg jabłek 2 galaretki (użyłam truskawkowych) 2 łyżki cukru 4 łyżki wody Jabłka obieramy i kroimy. Następnie przekładamy do garnka, dodajemy cukier i wodę, gotujemy na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż jabłka niemal

Cynamonowe szczęście
Piernik ptasie mleczko 976

miodu 4 jajka rozmiar M 200 g kwaśniej śmietany 18% 270 g mąki pszennej 20 g kakao 1 łyżka przyprawy do piernika 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej MASA 1 galaretka cytrynowa 250 ml wrzątku 260 ml śmietanki kremówki POLEWA 70 ml śmietanki kremówki 25 g masła 20 g kakao 20 g cukru 1 łyżka żelatyny DODATKOWO 1/2 słoika dżemu porzeczkowego (adsbygoogle(...)delikatnie mieszamy. Całość wykładamy na blaszkę o wymiarach 20×20 cm, wyścieloną papierem do pieczenia. Pieczemy w 165 stopniach przez 60 minut, do suchego patyczka, grzanie góra-dół. Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody, dostawiamy do przestygnięcia. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec cienkim strumieniem wlewamy przestygniętą galaretkę. Masa będzie dość rzadka, wstawiamy do lodówki

Przepiski.pl
Krem malinowy do tortu 51

wersja podstawowa ze śmietanką Śmietanka 30% musi być koniecznie schłodzona w lodówce (minimum kilkanaście godzin) . Miskę także chłodzę w lodówce. 250 g malin (świeże lub mrożone) 1 opakowanie galaretki malinowej 75 ml wrzącej wody 500 ml śmietanki 30% – 36% (schłodzona) II wersja ze śmietanką i serkiem mascarpone Podane proporcje są na tort (1 warstwa wewnętrzna plus posmarowanie na zewnątrz(...)Śmietanka 30% lub 36% oraz serek mascarpone muszą być koniecznie schłodzone w lodówce (minimum kilkanaście godzin). Miskę także chłodzę w lodówce. 250 g malin (świeże lub mrożone) 1 opakowanie galaretki malinowej 75 ml wrzącej wody 300 ml śmietanki 30% (schłodzona) 250 ml serka mascarpone (schłodzony) Maliny mogą być świeże lub mrożone . Zamrożone maliny muszą być wcześniej rozmrożone. Zamiast malin możesz

Ania gotuje
Ciasto Grób – pyszny i upiorny smakołyk na Halloween 56

cukru (200 g) 1/2 szklanki wody (szklanka ma 220 ml) 4 łyżki czarnego kakao 200 g masła 4 jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia   Masa pomarańczowa z galaretką: 1 l soku typu Kubuś w kolorze pomarańczowym np. marchewka-jabłko-truskawka 1,5 opakowania galaretki brzoskwiniowej (po około 70 g) 2 opakowania budyniu śmietankowego (po około 40 g każdy(...)rozpuszczamy proszek budyniowy. Gotową mieszankę wlewamy do gotującego się soku. Całość energicznie mieszamy do czasu, aż budyń się zagotuje i zgęstnieje. Do gorącego budyniu (po zdjęciu z palnika) wsypujemy galaretki brzoskwiniowe w proszku i dobrze mieszamy, aby się rozpuściły. Masę od razu wylewamy na spodni blat murzynka i nakrywamy drugim blatem. Całość odstawiamy do wystudzenia. Dekoracja Czekoladę łamiemy na kostki

e-PrzepisyKulinarne

Proponowane wyszukiwania