galaretka - 14130 przepisów (strona:435/942)

Delikatny biszkopt pomarańczowy z masą waniliową 51

łyżeczka proszku do pieczenia Masa waniliowa: 250 gram serka mascarpone 200 gram serka waniliowego - u mnie Bieluch 150 gram białej czekolady Dodatkowo: 1/2 słoika dżemu jabłkowego 2 łyżki galaretki cytrynowej Na poncz: 1/2 szklanki soku wyciśniętego z pomarańczy 1 łyżka cukru 1/4 szklanki wody Wykonanie: Biszkopt: Mąkę przesiewamy z cynamonem, proszkiem do pieczenia. Jaja wbijamy do miski i miksujemy(...)trzeci biszkoptowy blat,  ponczujemy i smarujemy cienko dwoma  pozostawionymi łyżkami masy. Wkładamy do lodówki. Dżem jabłkowy wkładamy do rondelka i podgrzewamy.  Do gorącego wsypujemy dwie łyżki galaretki, mieszamy do jej rozpuszczenia.  Chłodzimy chwilkę i powstałą galaretką smarujemy powierzchnię wypieku. Gotowe ciasto ponownie wkładamy do lodówki, najlepiej na całą noc. Odpowiednio zmięknie, smaki się przegryzą. Bez wątpienia

Kronika Piekarnika
Tort Oreo z malinami 57

szkl mąki ziemniaczanej 1/3 szkl czarnego kakao Krem Oreo: 200 ml śmietanki 30% 2 łyżki żelatyny 2 łyżki cukru pudru opakowanie Oreo Krem malinowy: 200 ml śmietanki 30% galaretka malinowa ok 200 g malin Tynk: 200g masła 300g mleka skondensowanego słodzonego Biszkopt:  Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Dodawać partiami cukier i ucierać aż masa będzie szklista(...)lekko ostudzić. Zimną śmietankę ubić, pod koniec dodać cukier puder i nadal miksując dodawać żelatynę. Do masy dodać drobno pokruszone ciasteczka oreo (3-4 zostawić do dekoracji). Krem malinowy: galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody, zostawić do czasu aż będzie na granicy tężenia. Zimną śmietanką ubić, nadal miksując wlewać zimną galaretkę. Około 4 łyżki masy odłożyć na wierzch tortu

Smakołyki Asi
Tort mango curd z malinami 82

Rozpływające się mango jest przysłowiową wisienką na torcie.     biszkopt: 8 jajek wielkość M 8 łyżek oleju szczypta soli 250 g cukru 300 g mąki pszennej typ 450 galaretka malinowa: 200 g malin 4 łyżeczki żelatyny 3 łyżki cukru  krem śmietanowy: 500 g mascarpone 400 ml śmietanki 36% 4 łyżki cukru pudru  mango curd: 200 g pure(...)zmniejszam piekarnik na temp  175 stopni i piekę 50-55 minut. Po wyjęciu z piekarnika zostawiam do ostygnięcia. Wyjmuję biszkopt z rantu, obkrawam nożem. Kroję na cztery blaty. Galaretka malinowa: Żelatynę namaczam w 20 ml wody. Rozpuszczam w kąpieli wodnej. Maliny 200 g i 100 g z kremu podgrzewam w garnku aż puszczą sok. Przecieram przez sitko. 1/3 soku

wesoła kuchnia
Deser pełen wspomnień 39

powodują, że przenosimy się gdzieś indziej. Zawsze jak robię leguminę to widzę moją mamuśkę. Bardzo lubiliśmy ten deser, a mama lubiła dla nas go robić. Bardzo za nią tęsknię Galaretki rozpuścić we wrzącej wodzie. Dokładnie wymieszać i rozlać do pucharków. Wstawić do lodówki i zostawić aż zgęstnieje. Przygotowanie leguminy – żółtka z cukrem utrzeć na puszystą masę. Następnie dodać skórkę(...)masy jajecznej. Żelatynę zalać odrobiną zimnej wody. Tylko tyle żeby napęczniała. Następnie wlać wrzącą wodę, tyle tylko żeby rozmieszać. Lekko przestudzić i wmieszać do masy. Natychmiast wlać na galaretki i wstawić ponownie do lodówki. Masa szybko gęstnieje. Uwielbiam ten deser. Polecam

Kuchnia Pokoleń
Ciasto cappuccino z orzechami 59

pieczenia Biszkopt orzechowy: 3 jajka 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki 1/2 szklanka mielonych orzechów 1 łyżeczka proszku do pieczenia Pianka cappuccino: 1 duży kubek śmietany 18% 1 galaretka cytrynowa 1/2 szklanki wody 1,5 szklanki mleka 2 opakowania śnieżki  2 łyżki dowolnego cappuccino (proszku)  + czekolada mleczna do dekoracji Sposób przygotowania: 1. Zrobić biszkopt cappuccino, białka ubić(...)biszkopt orzechowy. Białka ubić na sztywno, partiami dodawać cukier i po jednym żółtku. Potem dodać mąkę, proszek do pieczenia, orzechy i delikatnie wymieszać. Upiec i ostudzić. 3. Zrobić masę. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody. Wystudzić. Śnieżki ubić z zimnym mlekiem, dodać śmietanę i proszek cappuccino. Na koniec dodać tężącą galaretkę i zmiksować. Masę włożyć do lodówki i kontrolować

Kuchnia domowa Ani
SZARLOTKA JABŁKOWO GALARETKOWA 55

łyżka proszku do pieczenia 250 g margaryny 2 łyżki śmietany 2 całe jajka + 1 jajko do posmarowania ciasta 2 łyżki cukru waniliowego Jabłka: 2 kg jabłek 2 opakowania galaretki o smaku morelowo- gruszkowo- jabłkowej cukier do smaku 1 łyżka żelatyny Przygotowanie: Jabłka  -  jabłka obrać i brać i oczyścić z gniazd nasiennych. Pokroić w średnią kostkę(...)rondelka przełożyć jabłka i podgrzewać na średnim ogniu ok. 10 - 15 minut do czasu, aż owoce puszczą trochę soku. Następnie do gorących owoców dodać 2 opakowania galaretki o smaku morelowo- gruszkowo- jabłkowej, mieszamy, a następnie dodać 1 łyżkę żelatyny. Podgrzewamy, aż się rozpuści galaretka i zdejmujemy z palnika. Można dodać cukier do smaku. Ciasto-   mąkę z proszkiem

Ciastka - domowe słodkości
Pyszne ciasto Słodka Ula-przekładane z kremem grysikowym, jabłkami i orzechami +FILM 209

GRYSIKOWY  -1 l mleka -0,5 szkl cukru -10 łyżek kaszy manny -250g masła lub margaryny JABŁKA  -ok 2 kg jabłek najlepiej szara reneta  -1 galaretka cytrynowa 75g sztuka  ORZECHY -250g posiekanych orzechów włoskich -2 łyżki miodu -100g masła lub margaryny -2 łyżki cukru pudru Na początek polecam zrobić bazę kremu czyli grysik(...)kruche i jeden z orzechami :) JABŁKA Jabłka obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach-przekładamy do garnka i prażymy do miękkości Gdy jabłka są uprażone dodajemy do nich galaretkę cytrynową, dokładnie mieszamy (można użyć większej ilości jabłek, ale wtedy też trzeba dać więcej galaretki) Na pierwszy spód ciasta dajemy od razu gorące jabłka, wyrównujemy i przykrywamy drugim spodem. Przykrywamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Skyrnik bananowy z galeretkami owocowymi w czekoladzie 53

Jedno z moich ulubionych ciast, czyli sernik - znaczy skyrnik! Z dodatkiem galaretek owocowych od Bob Snail to niebo w gębie!  Składniki: Kruche ciasto 50 g mąki ryżowej 25 g cukru kokosowego 25 g oleju kokosowego Masa serowa 2 jaja 30 g cukru kokosowego 200 g skyru naturalnego 120 g banana bez skóry  40 g skrobi ziemniaczanej(...)galaretki jabłko-mango-dynia-chia 27 g galaretki w czekoladzie jabłko-wiśnia Sposób przygotowania: Kruche ciasto W misce wymieszać mąkę z cukrem kokosowym oraz olejem kokosowym. Całość dokładnie zagnieść i wyłożyć formę do pieczenia. Masa serowa Jaja utrzeć z cukrem kokosowym na puszystą masę. Dodać rozgniecionego banana oraz mąkę. Całość dokładnie wymieszać. Dodać skyr - wymieszać łyżką. Masę przelać na kruchy

Truskawkowa Fiesta
Współpraca z "Bob Snail" 44

dodatku cukru i innych zbędnych składników żywności.  Blog po raz pierwszy nawiązał współpracę z niniejszą marką. W paczce znalazło się:  PRZEKĄSKA JABŁKOWO-GRUSZKOWA W MLECZNEJ BELGIJSKIEJ CZEKOLADZIE GALARETKA O SMAKU JABŁKO-GRUSZKA-CYTRYNA JABŁKOWE-GRUSZKOWE PRZEKĄSKI GALARETKA O SMAKU GRUSZKA-POMARAŃCZA PRZEKĄSKA JABŁKOWO –MALINOWA W CIEMNEJ BELGIJSKIEJ CZEKOLADZIE JABŁKOWO-MALINOWE PRZEKĄSKI GALARETKA O SMAKU JABŁKO-WIŚNIA PRZEKĄSKA JABŁKOWO

Truskawkowa Fiesta
Galaretka wieprzowa z golonki zimne nóżki 38

GALARETKA WIEPRZOWA SKŁADNIKI 2 nogi wieprzowe; 1 golonka; 3 listki laurowe; 5-6 kulek ziela angielskiego; 1-2 łyżeczki pieprzu w ziarnach; duża pietruszka; nieduża marchewka; 1 cebula; kawałek selera; natka pietruszki; sól gruboziarnista; przepis na galaretkę wieprzową zimne nóżki Artykuł Galaretka wieprzowa z golonki zimne nóżki pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Galaretka z pomarańczy odmiany moro 49

GALARETKA Z POMARAŃCZY SKŁADNIKI 1,5 kilograma czerwonych pomarańczy odmiany MORO; 2-3 cytryny; 500 gramów cukru żelującego 2:1; przepis na galaretkę z pomarańczy Artykuł Galaretka z pomarańczy odmiany moro pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Bardzo szybkie ciasto 922

Przepis na bardzo szybkie ciasto bez pieczenia. Doskonały do przygotowania deser, gdy spodziewamy się niezapowiedzianych gości. Składniki 1 galaretka truskawkowa 300 ml wody 1 opakowanie bitej śmietany Śnieżka 200 ml mleka opakowanie herbatników maślanych Przygotowanie Galaretkę rozpuścić w wodzie i wystudzić. Śnieżkę ubić z mlekiem, dodać zimną galaretkę, wymieszać. Formę wyłożyć herbatnikami. Wyłożyć masę i przykryć drugą warstwą herbatników. Wstawić

Wasze Przepisy
Ciasto piernikowe z pianką 53

śmietany 18% 200 g płynnego miodu 100 g cukru 2 łyżki kakao 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżka przyprawy do piernika Pianka 250 ml śmietanki kremówki 30% 1 galaretka cytrynowa + 250 ml wrzątku Polewa czekoladowa 70 ml śmietanki kremówki 30% 1 łyżka żelatyny 20 g kakao 20 g masła 20 g cukru Dodatkowo słoiczek dżemu porzeczkowego Przygotowanie Ciasto Miękkie(...)delikatnie wymieszać. Masę przełożyć do formy o wymiarach 20×20 cm wyścieloną papierem do pieczenia. Piec przez 1 godzinę w 165 st. C. Funkcja grzania góra-dół. Pianka Galaretkę rozpuścić w 250 ml wrzątku. Odstawić do przestygnięcia. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania cienkim strumykiem wlać przestygniętą galaretkę. Masa będzie dość rzadka, dlatego należy wstawić

Alle Dobre!
Deser z galaretki i bitej śmietanki 46

wydaniu świątecznym. Pięknie udekorowany słodyczami, będzie cieszył nasze podniebienie jak i oko. Z takie deseru każdy będzie zadowolony i duży i mały łasuch. Polecam.       Potrzebujemy: 1 galaretka o cytrynowym smaku 250 ml gorącej wody  250 ml śmietanki kremówki 30 % cukier puder do smaku dowolne słodycze do dekoracji w kolorze żółtym   Wykonanie pysznego deseru: 1. Galaretkę(...)odstawiamy do stężenia, następnie kroimy w małą kostkę. 2. Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na puszystość, dodajemy cukier puder do smaku i ponownie ubijamy. 3. Do szklaneczek nakładamy porcje galaretki, śmietanki i dekorujemy słodyczami. Podajemy. Smacznego życzę.       Rady: Porcja dla 2 osób. Zamiast kremówki można ubić śmietankę typu ,,Śnieżka

Izabelawkuchni
Malinowy król 752

miodu pół szklanki cukru szczypta soli Krem budyniowy: 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 750 ml mleka 1 łyżka mąki pszennej 150g masła 5 łyżek cukru Masa jogurtowo-malinowa: 2 galaretki malinowe + 1,5 szklanki wrzątku 300ml gęstego jogurtu naturalnego 200g mrożonych malin       *** Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy razem *** *** Ciasto dzielimy na dwie części i każdą rozwałkowujemy(...)wyłożonej papierem do pieczenia foremce (moja foremka ma wymiary 32x20cm) *** *** Na cieście rozprowadzamy ciepły krem budyniowy *** *** Całość przykrywamy drugim blatem ciasta i odkładamy do wystudzenia *** *** Przygotowujemy masę jogurtowo-malinową. Galaretki rozpuszczamy w 1,5 szklanki wrzątku i odkładamy do całkowitego wystudzenia *** *** Do zimnej galaretki dodajemy jogurt i dokładnie całość mieszamy *** *** Dokładamy mrożone maliny i mieszamy, aż masa zacznie tężeć *** *** Tężejącą

Blog z Apetytem