galaretka - 14130 przepisów (strona:444/942)

Porzeczkowo-morelowe monoporcje 101

łyżki  cukru pudru 100 g białej czekolady 250 g serka mascarpone 250 g sera białego mielonego 2 łyżeczki żelatyny mus morelowy: 230 g moreli z puszki 1 galaretka brzoskwiniowa 3 łyżki cukru pudru  glazura: 150 g cukru 50 ml wody 100 ml śmietany 65 g białej czekolady 2 łyżeczki żelatyny barwnik spożywczy Przygotowanie: biszkopt: Białka ubijamy na sztywno(...)będzie cienki,ale taki ma być, ponieważ będziemy z niego wycinać krążki (foremką lub np. szklanką) o średnicy takiej jak podstawa półkul, w których przygotujemy deser.   mus morelowy: Galaretkę rozpuszczamy w 1 szkl.gorącej wody, dodajemy cukier i studzimy. Do ostudzonej galaretki dodajemy zmiksowane morele. Mus przelewamy do małych , silikonowych foremek w formie półkul i odstawiamy do lodówki

Bon appetit mon amie
Ciasto kajmaczek 65

przygotować, kiedy najdzie Was ochota na małe co nieco. PRZEPIS NA CIASTO KAJMACZEK Składniki 500 g twarogu z wiaderka 2 śnieżki (bita śmietana w proszku) 1 szklanka mleka 2 galaretki przezroczyste 2-3 łyżki masy kajmakowej 2 łyżki cukru pudru 500 ml wrzątku 200 g herbatników kakaowych Wykonanie Blaszkę o wymiarach 24×24 cm wyłożyć papierem do pieczenia(...)folią spożywczą. Na dnie poukładać herbatniki. Galaretki rozpuścić w 500 ml wrzącej wody. Odstawić do przestygnięcia. Śnieżkę ubić z mlekiem przy użyciu miksera. Następnie, ciągle ubijając dodawać ser twarogowy, cukier puder, oraz kajmak. Pod koniec ubijania wlać przestygniętą, ale ciągle płynną galaretkę. Gotową masę rozprowadzić na herbatnikach. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin. Artykuł Ciasto kajmaczek pochodzi z serwisu

Alle Dobre!
Sernik z musem brzoskwiniowym 54

wymieszać z serem. Ciasto umieść w tortownicy i nasączyć syropem z brzoskwiń wylać ser, wyrównać powierzchnię i włożyć do lodówki. Mus z brzoskwiń: 1 puszka brzoskwiń 820 g 2 galaretki brzoskwiniowe 1 i 1/2 szkl. wody Galaretki rozpuścić w wodzie. Brzoskwinie wyciągnąć z zalewy i zmiksować. Dodać galaretkę, dobrze wymieszać i schłodzić. Tężejący mus wylać na masę serową i wstawić

Wasze Przepisy
Góra lodowa z wiśniami 72

łyżeczka,  Krem: mleko 1 litr, budyń waniliowy bez cukru 2 szt, mąka pszenna 4 łyżki, cukier 6-8 łyżek, masło 200 g, Warstwa wiśniowa : wiśnie 400 g, galaretka wiśniowa 2 szt, woda gorąca 700 ml,  Polewa: Masło 200 g, woda 2/3 szklanki, cukier 0,5 szklanki,  mleko w proszku 2 szklanki,  kakao 1,5 łyżki(...)puszystą masę, stopniowo dodajemy po łyżce ostygniętego budyniu. 5 łyżek kremu odkładamy do posmarowania wierzchu ciasta.  Pierwszy blat biszkoptowy nasączamy połową ostygniętego naparu kawowego. Następnie wykładamy połowę kremu. Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie, dodajemy do nich wiśnie świeże lub mrożone i gdy zaczną tężec to wylewamy na ciasto. Ciasto schłodzić w lodówce, gdy galaretka na cieście zastygnie to wykładamy

kulinarne odsłony pati
Sernik cytrynowy z polewą lemon curd 112

Przepis na polewę cytrynową z lemon curd: 4 jajka 4 żółtka 150 ml soku z cytryn (u mnie sok Limmi) 160 g masła 82% 320 g drobnego cukru 1 galaretka cytrynowa Jak zrobić sernik cytrynowy z polewą lemon curd? Jajka ucierać stopniowo dodając cukier. Ucierać do czasu, aż nie będą wyczuwalne kryształki cukru i masa stanie się jasna. Nie przerywając(...)pewno się nie przypali i zbyt szybko nie zgęstnieje. Gotową masę zdjąć z palnika, jeśli w masie powstały grudki, należy przetrzeć ją przez sitko. Do gorącej masy wsypać galaretkę i mieszać, aż całkowicie się rozpuści. Jeśli sernik nie będzie transportowany, to galaretkę można nawet pominąć, polewa wtedy będzie luźniejsza i kremowa. Polewę  cytrynową po delikatnym wystudzeniu, należy rozsmarować

Kuchcik gotuje
Tort czekoladowy czarno - biały na biszkoptach w galaretce 75

tort.  Zlecenie więc na pieczenie szybkie, spontaniczne, bez planowania. I oto tort, przebiegle łączący w swym wnętrzu wszystko,  co ulubione - biszkopty z elementem owocowym ukrytym w galaretce, murzynka w biszkopt ubranego i kremowe masy,  z których jedna jest sernikowa. Pyszna układanka, która przynajmniej jednym ze swych składników  musi trafić w gusta tych, którym go zaproponujecie. Polecam(...)preferencjach :) Składniki: proporcje na tortownicę o średnicy 21 cm: Ciasto: 1 opakowanie mieszanki do wypieku "Babeczki czarne " Dr.Oetker 1 opakowanie okrągłych biszkoptów 1/2 słoiczka dżemu morelowego - gładkiego 1 łyżka galaretki brzoskwiniowej Masa  budyniowo - serowa: 1 1/2 szklanki mleka 1 opakowanie budyniu śmietankowego 4  łyżki cukru 1 łyżka żelatyny 125 gram serka mascarpone Masa czekoladowa: 300 ml śmietany

Kronika Piekarnika
Ciasto ptasie mleczko 60

budyniem i proszkiem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 170 stopni i piec przez ok 20 min. Masa: 600 ml smietany 30% 600 ml serka waniliowego cukier waniliowy 2 galaretki cytrynowe 250 ml wrzątku Galaretki rozpuścić we wrzątku i odstawić do wystygnięcia. Następnie ubić śmietanę gdy śmietana będzie ubita dodać serki waniliowe i cukier waniliowy i lekko wymieszać, a na koniec(...)zimną galaretkę ale jeszcze płynną i wymieszać i wylać na zimny biszkopt i wstawić do lodówki. Polewa: tabliczka gorzkiej czekolady 100ml śmietany 30% Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Gdy czekolada będzie płynna zdjąć z ognia i dodać śmietanę. Dobrze wszystko wymieszać i rozprowadzić na cieście. Autor przepisu: Joanna Artykuł Ciasto ptasie mleczko pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Deserki Malinowa Chmurka 110

mrożonych malin ale także innych owoców jagodowych. Jestem pewna, że zachwycą smakiem każdego łasucha ;) kilkanaście maślanych herbatników 500 ml śmietanki 30% łyżka cukru pudru kilka kropel ekstraktu waniliowego galaretka malinowa 300 g malin 6 łyżek płatków migdałów ok 30 małych bezików Płatki migdałów podprażyć na suchej patelni, ostudzić. Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu, ostudzić. Do zimnej dodać maliny (mogą(...)mrożone) i poczekać aż zacznie tężeć. Schłodzoną śmietankę ubić na puch z cukrem pudrem i ekstraktem z wanilii. Herbatniki dokładnie rozdrobnić. W sześciu pucharkach układać warstwami herbatniki, zalać tężejącą galaretką z malinami i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Następnie wyłożyć ubitą śmietankę, bezy i posypać płatkami migdałów.  Deserki można przygotować dzień wcześniej ale bezy układamy bezpośrednio przed podaniem

Smakołyki Asi
Szarlotka biszkoptowa. 103

szklanki cukru 1 szklanka mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Mus jabłkowy: 2 kg. jabłek 2-3 łyżki cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 galaretka przezroczysta, lub cytrynowa Wykonanie: Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie powoli wsypywać cukier,  cały czas ubijając. Dodać żółtka i jeszcze chwilę ubijać.  Na koniec dodać(...)podlewałam.  Jabłka smażymy tak długo, aż będą miękkie i się rozpadną.  Wtedy możemy wyłączyć gaz. Do gorących jabłek wlać sok z cytryny i wsypać  galaretkę (proszek). Mieszać, aż galaretka się rozpuści i połączy z jabłkami.  Wystudzony biszkopt przekroić wzdłuż na dwie części.  Na jedną część wyłożyć jeszcze ciepłe jabłka i przykryć drugą częścią ciasta

Agusiowe smakołyki
Idealna SZARLOTKA Z KRUSZONKĄ, łatwa, pyszna, najlepsza+FILM 105

waniliowy -5 żółtek (białka odkładamy) -3 łyżki śmietany kwaśniej 18% -0,5 szklanki cukru -2 łyżeczki proszku do pieczenia MASA JABŁKOWA  -2 kg jabłek (najlepiej szara reneta) -1 galaretka cytrynowa -1/3 szkl cukru -5 białek (z ciasta) -1 budyń śmietankowy bez cukru 40g KRUSZONKA -1 łyżka miękkiego masła -2 łyżki cukru -3 łyżki mąki  Na początek jabłka(...)oczkach. Jeśli są bardzo soczyste można odcisnąć trochę soku. Ja użyłam szarej renety i bardzo polecam właśnie tą odmianę. Jabłka prażymy, mieszając, mają ładnie zmięknąć. Następnie dodajemy do nich galaretkę cytrynową, mieszamy dokładnie i odstawiamy do wystudzenia. Następnie robimy ciasto-do miski dajemy wszystkie składniki na ciasto (dajemy 5 żółte, białka odkładamy do masy jabłkowej) i zagniatamy.  Dzielimy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto z serków Danio 94

serka Danio ·               2 galaretki cytrynowe ·               660 ml śmietany 30% ·               410 g dżemu brzoskwiniowego(...)płatków migdałowych Sposób przygotowania: 1.    Połowę gofrów układamy na dnie formy do pieczenia. 2.    Galaretki rozpuszczamy szklance gorącej wody i studzimy. 3.    Śmietanę ubijamy mikserem razem z serkami. następnie wlewamy ostudzone galaretki. 4.    Masę wykładamy na gofry. 5.    Przykrywamy pozostałymi goframi i smarujemy wierzch ciasta dżemem. 6.    Posypujemy

Kulinarna Chwila
Ciasto Migotka Bez Pieczenia 296

pieczenia. Już po pierwszym kęsie poprosicie o dokładkę. PRZEPIS NA CIASTO MIGOTKA BEZ PIECZENIA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 1 kg sera twarogowego z wiaderka 300 ml śmietany kremówki 2 galaretki przeźroczyste 1 cukier wanilinowy 3 łyżki cukru pudru ok. 120 g ciemnych herbatników na spód ok. 200 g jasnych herbatników do masy posypka cukrowa Wykonanie Dwie galaretki przeźroczyste rozpuścić(...)Odstawić do przestygnięcia. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić z dodatkiem cukru. Ciągle ubijając dodawać ser, łyżka po łyżce. Pod koniec ubijania wlać do masy przestygniętą, ale jeszcze płynną galaretkę. Masę wstawić na kilka minut, aby zaczęła tężeć. Formę o wymiarach 24×24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na spodzie ułożyć ciemne herbatniki. Większą część

Przepiski.pl
Ciasto Izydor 112

czekolady oraz orzechy włoskie. Prawdziwy rarytas! Nie ma co ukrywać, ciasto jest pracochłonne, gdyż musimy upiec biszkopt oraz bezę kokosowo-makową, a także przygotować dwie masy - jabłkową z dodatkiem galaretki oraz budyniową na domowym budyniu.  Jednak jest ono tak pyszne, że warto poświęcić ten czas, szczególnie gdy szukacie ciasta na specjalne okazje. Możne je również przygotować w okrągłej tortownicy(...)szklanki cukru 1 op. cukru z wanilią 1 i 1/2 łyżki mąki pszennej 1 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g miękkiego masła Masa jabłkowa: 1 kg jabłek 1 galaretka krystaliczna cytrynowa 1-2 łyżki cukru (opcjonalnie) 1-2 łyżki wody Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 1/2 szklanki śmietanki 30% 50 g orzechów włoskich Wykonanie: Beza kokosowo-makowa: W misce

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto Izydor 116

czekolady oraz orzechy włoskie. Prawdziwy rarytas! Nie ma co ukrywać, ciasto jest pracochłonne, gdyż musimy upiec biszkopt oraz bezę kokosowo-makową, a także przygotować dwie masy - jabłkową z dodatkiem galaretki oraz budyniową na domowym budyniu.  Jednak jest ono tak pyszne, że warto poświęcić ten czas, szczególnie gdy szukacie ciasta na specjalne okazje. Możne je również przygotować w okrągłej tortownicy(...)szklanki cukru 1 op. cukru z wanilią 1 i 1/2 łyżki mąki pszennej 1 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g miękkiego masła Masa jabłkowa: 1 kg jabłek 1 galaretka krystaliczna cytrynowa 1-2 łyżki cukru (opcjonalnie) 1-2 łyżki wody Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 1/2 szklanki śmietanki 30% 50 g orzechów włoskich Wykonanie: Beza kokosowo-makowa: W misce

Kuchnia MagdaLeny
smaczny sernik na zimno z torebki... 82

Składniki: sernik w torebce 1 opakowanie, jogurt naturalny rzadki 600 gram, czekolada gorzka z orzechami 100 gram, herbatniki 200 gram, śliwki 8 sztuk okrągłe, duże, galaretka wiśniowa 2 opakowania, woda gorąca 900 ml Dwie tortownice 16 cm wyłożyć folią spożywczą, na dno wsypać pokruszone na kawałki herbatniki. Sernik z torebki wsypać do wysokiego naczynia, zamiast mleka wlać zimny, rzadki jogurt(...)masę z 4 minuty do zagęszczenia, pod koniec wsypać posiekaną czekoladę z orzechami. Na herbatniki szybko po zmiksowaniu sernik wyłożyć i wyrównać wierzch, połozyć plastry śliwek, schować do lodówki. Galaretki wiśniowe wymieszać w gorącej wodzie, zostawić do wystudzenia, gdy galaretka zacznie tężeć wylać na serniki i schować do lodówki na kilka godzin - bardzo smaczny i szybki i łatwy i tani

W Mojej Kuchni Lubię