galaretka - 14130 przepisów (strona:447/942)

Sernik Na Zimno - Jagodowa Fala 87

sernik (u mnie z wiaderka) 4 łyżki cukru pudru 5 łyżek cukru kryształu 16g cukru waniliowego 150g śmietany 30% 45g żelatyny 20 łyżek mleka 500g jagód amerykańskich 2 galaretki truskawkowe 2 szkl. gorącej wody WYKONANIE: 1. Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, układamy biszkopty. 2. Żelatynę zalewamy mlekiem, pozostawiamy do spęcznienia. Następnie delikatnie podgrzewamy na parze. 3. Ser dzielimy(...)Masa bardzo szybko gęstnieje, więc musimy ją szybko wykładać na biszkopty. Wykładamy na przemian raz jagodową, raz białą, wylewając na środek, delikatnie wyrównując. 7. Na wierzch wykładamy 250g jagód, galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie, owoce zalewamy tężejącą galaretką

Dziś Ja gotuje
Truskakwkowe z podwójnym kremem 91

Uwielbiam sezon truskawkowy ❤ Niestety u mnie truskawki już się kończą:(  Na szczęście na ciasto jeszcze wystarczyło :) Zapraszam na  biszkopt z podwójnym kremem z truskawkami i galaretką. Składniki(blaszka 23/33): Biszkopt: mąka pszenna 1,5 szklanki, mąka ziemniaczana 3,4 szklanki, jajka 7 szt, cukier 1,5 szklanki, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, Krem: mleko 1 litr, budyń(...)waniliowy 2 szt, mąka pszenna 3 łyżki, cukier 0,5 szklanki, masło 200 g, kakao 2 łyżki, Dodatkowo: galaretka truskawkowa 3 szt, truskawki, do nasączenia: woda 0,5 szklanki, sok z cytryny 1 łyżka, cukier waniliowy 16 g, Sposób przygotowania: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Stopniowo dodawać po łyżce cukru. Następnie dodać po jednym żółtku

kulinarne odsłony pati
Ciasto truskawkowo – poziomkowe 97

których mam nadzieję będzie nie co więcej:)) Zapraszam do przepisu. Składniki 500 g śmietany kremówki 30% 400 g jogurtu naturalnego greckiego 3/4 szklanki cukru pudru 2 łyżki żelatyny 2 galaretki truskawkowe 500 g świeżych owoców, poziomek , truskawek duża paczka herbatników Galaretki rozpuszczamy w 700 ml gorącej wody, odstawiamy do wystygnięcia i lekkiego stężenia. Dno tortownicy, u mnie 20 cm wykładamy(...)Kiedy zacznie tężeć wylać do formy, pokroić truskawki na połówki i powciskać w ciasto. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Kiedy masa zastygnie, posypać wierzch poziomkami i zalać tężejącą galaretką. Odstawić ponownie do lodówki. Proponuje robić takie ciasta na noc, wtedy rodzina się tak nie niecierpliwi, bo wygląda bardzo apetycznie. Smacznego:) Artykuł Ciasto truskawkowo – poziomkowe pochodzi z serwisu

gotuj ze mną
SERNIK KOKOSOWO - TRUSKAWKOWY 153

białego 3/4 szklanki wiórków kokosowych 3/4 szklanki cukru 250 g margaryny 225 ml mleka 3 łyżki żelatyny Mus truskawkowy: 0,5 kg truskawek 0,5 szklanki cukru 2 opakowania galaretki truskawkowej Dodatkowo: paczka okrągłych biszkoptów Przygotowanie: Sernik kokosowy - margarynę rozpuścić i odstawić do lekkiego przestudzenia. Mleko podgrzać, odstawić z ognia i dodać 3 łyżki żelatyny i mieszając rozpuścić, następnie dodać(...)pomocą tłuczka do ziemniaków rozdrobnić w ten sposób powstaną małe kawałki owoców. Tak przygotowane owoce podgrzewamy z 0,5 szklanka cukru na małym ogniu i wsypujemy 2 opakowania galaretki truskawkowej, mieszamy. Podgrzewamy, aż rozpuści się galaretka i zdejmujemy z palnika. Odstawić do stężenia. Przełożenie: Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć biszkoptami. Następnie wyłożyć cała masę serową, wyrównać wierzch

Ciastka - domowe słodkości
Rolada biszkoptowa z owocami 156

delikatnym kremem i owocami. Palce lizać!     Składniki: Ciasto: 5 jajek 6 łyżek cukru 3/4 szklanki mąki 80ml wody 45ml oleju 3 łyżki kakao Krem owocowy: 1 galaretka truskawkowa 300ml śmietanki kremówki 1-2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: ok 200g owoców (typu truskawki, maliny, borówki itp.)     *** Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 200ml gorącej wody, dokładnie mieszamy i odkładamy(...)suchego patyczka. Zaraz po upieczeniu ciasto przewracamy na drugą stronę i delikatnie odrywamy papier *** *** Przygotowujemy krem owocowy: śmietankę ubijamy na sztywno i stopniowo dodajemy ostudzoną ale nadal płynną galaretkę. Dokładnie mieszamy i dosładzamy do smaku cukrem pudrem *** *** Ciasto smarujemy kremem zostawiając wolne miejsca przy brzegach i układamy owoce. Kilka łyżek kremu zostawiamy, aby ozdobić wierzch ciasta *** *** Roladę delikatnie ale dość

Blog z Apetytem
Deser galaretkowo-ciasteczkowo-bakaliowy 99

Prosty deser, pełen chrupiących dodatków. Polecam z gałeczką lodów śmietankowych dodatkowo! Co nam trzeba? na 4 pucharki galaretkę truskawkową- opakowanie Jogurt naturalny grecki 400g plus 2 łyżeczki cukru pudru (może być miód) 8 ciasteczek maślanych-herbatników po łyżce na każdy pucharek: orzechy włoskie orzechy laskowe żurawina suszona ziarno słonecznika Robimy! Galaretkę rozpuszczamy we wrzatku – według przepisu na opakowaniu. Studzimy(...)pudrem. Do każdego pucharku wykładamy łyżkę stołową jogurtu i dosypujemy ziaren i kilka orzechów, po 2 pokruszone ciasteczka, na to kolejna łyżka jogurtu. (po 100g na pucharek) Zalewamy wystudzoną galaretką, aby poleciało po bokach pucharku do dolnych warstw. (po 100ml na pucharek). Zdobimy wierzch orzechami. Schładzamy w lodówce. Można dodać świeżych sezonowych owoców przed podaniem Smacznego!   Share 0 Tweet

Latosiowydom
Mini torciki bezowe z czereśniami 136

Mini torciki bezowe z czereśniami, śmietaną i galaretką. Koszyczki grzechu warte. Rozpływają się w ustach. Zostaną wam białka warto je zamrozić i wykorzystać kiedy macie ochotę. Bardzo lubię beziki z owocami. \ bezy: 4 białka z dużych jajek / 1/2 szklanki/ 190 g cukru szczypta soli 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu winnego pozostałe: 250 g serka mascarpone 360 ml śmietanki(...)kremówki 30 % 25 dkg czereśni 3 łyżki galaretki jagodowej Bezy: Białka wyjmuje wcześniej z lodówki. Dobrze jak będą miały temperaturę pokojową. Dodaję szczyptę soli do nich i ubijam mikserem na sztywno. Dodaję stopniowo po łyżce cukru i dopiero jak on się rozpuści dodaję kolejną łyżkę cukru. Dodanie od razu całego cukru spowoduje że bezy się nie ubiją. Dodajemy w odstępach

wesoła kuchnia
Sernikowa zebra z orzeźwiającymi porzeczkami 161

łyżeczki żelatyny Masa waniliowa: 350g serka homogenizowanego waniliowego 3 łyżeczki cukru pudru 150g śmietany 30% 45ml mleka 3 łyżeczki żelatyny Wierzch: 350g czerwonych porzeczek (mogą być mrożone) 1 galaretka o smaku owoców leśnych 250ml wrzątku Wykonanie: 1. Spód: ciastka zmiksować do postaci piasku, dodać krem czekoladowy, całość dokładnie wymieszać i wyłożyć spód prostokątnej tortownicy o wymiarach(...)dodać napęczniałą żelatynę, wymieszać do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem, następnie zmiksować serek waniliowy, dodać ubitą śmietanę i przestudzoną żelatynę, całość dokładnie wymieszać mikserem. 4. Galaretkę rozpuścić we wrzątku, pozostawić do wystudzenia. Następnie dodać czerwone porzeczki i dokładnie wymieszać. 5. Do formy wyłożonej masą ciasteczkową wyłożyć naprzemiennie masę waniliową i czekoladową. Wstawić do lodówki na około

Szalona Kuchnia Eweliny
Ciasto z masą budyniową i truskawkami 152

ścieramy na tarce o drobnych oczkach. 3. Miękkie masło ucieramy, następnie dodajemy porcjami wystudzony budyń, jak składniki nam się połączą, to dodajemy startą gorzką czekoladę, mieszamy.  Dodatkowo: 2 galaretki truskawkowe truskawki 1. Galaretki rozpuszczamy w takiej ilości wrzątku jak na jedną. Odstawiamy do wystudzenia i lekkiego stężenia. 2. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy na ćwiartki(...)woli :-) Przełożenie ciasta: biszkopt - 1/2 masy budyniowej - biszkopt - pozostała część masy budyniowej - truskawki - galaretka

kruche babeczki
TRUSKAWKOWA KOSTKA 136

st.C .  Gdy biszkopt ostygnie ściąć wierzchnią warstwę,zostawiając 3/4 ciasta na spód. Górną warstwę pokruszyć,najlepiej zrobić to blenderem.  Masa truskawkowa: ok 800 g truskawek  2 galaretki truskawkowe Umyte truskawki zmiksować, dodać suche galaretki - masę podgrzewać do rozpuszczenia galaretki. Odstawić w zimne miejsce. Krem śmietankowy : 500 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone  1-2 łyżki cukru

Niespełnione zdolności kulinarne
Sernik pomarańczowo-piernikowy 80

sobie wyobrazić, a wyjątkowego smaku nadaje jej skórka z pomarańczy . Skórka w połączeniu z piernikowym spodem smakuje wyśmienicie i tak bardzo świątecznie . Dla podkreślenia smaku pomarańczowego na wierzch zaproponowałam galaretkę przygotowaną ze świeżych pomarańczy i dekorację z gorzkiej czekolady . Wszystkie smaki świetnie łączą się ze sobą i idealnie pasują do siebie. Przygotowując sernik, pamiętacie o temperaturze składników na masę serową(...)serową 500 g sera trzykrotnie mielonego 3 średnie jajka 110 g cukru 130 g serka mascarpone skórka starta z 1 i 1/2 pomarańczy 1 łyżka mąki pszennej Składniki na galaretkę pomarańczową 300 g obranych i zmiksowanych pomarańczy 35 g cukru trzcinowego 1 1/2 łyżeczki żelatyny + ciemna czekolada do dekoracji sernika Instructions Pierniki pokruszyć w blenderze lub w misce przy użyciu

SprawdzonaKuchnia.pl
Brownie z musem malinowym 108

przygotowanie musu z malin, można zrobić go z malin świeżych lub mrożonych, maliny musimy lekko rozgotować i przetrzeć przez sito pozbywając się w ten sposób pestek. Następnie wystarczy dodać galaretkę (proszek) i dokładnie wymieszać, postawić do całkowitego wystudzenia. W innym naczyniu ubijamy na sztywno śmietanę i mieszamy z dokładnie wystudzonym musem malinowym. Teraz możemy wylać tężejący mus na wierzch brownie(...)minimum 70% 375 ml mleka 2 duże jajka Składniki na mus malinowy 600 g malin można użyć mrożonych 3 łyżki cukru 480 ml śmietany 30% zimna 1,1/2 opakownia galaretki malinowej Instructions Przygotowanie brownie Piekarnik rozgrzać do temperatury 165-170 st C. Do miski przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia, sodę i kakao. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, odstawić

SprawdzonaKuchnia.pl
Tarta z kremem czekoladowym, truskawkami i jagodami! 112

lubisz.  Wstaw na godzinę do lodówki. Glazur na tarcie: Jeśli chcesz aby Twoja tarta była taka błyszcząca z wierzchu możesz zrobić tzw. glazur. Wystarczy, że 2 płaskie łyżeczki galaretki rozpuścisz w 70-80 ml wrzątku, przestudzisz chwilę i pędzelkiem nałożysz galaretkę na owoce. Wstawisz tartę do lodówki na 30 minut i gotowe! Użyj galaretki np. truskawkowej. Tartę możesz udekorować

SMYKWKUCHNI
Najprostszy truskawkowy sernik na zimno 161

Czas przygotowania: 40 minut + czas oczekiwania Składniki: 1000 g twarogu  z wiaderka 1 szklanka cukru pudru 11 łyżeczek żelatyny* 800 g truskawek + truskawki do dekoracji boków 1 krystaliczna galaretka *Żelatyny mają różną moc, warto więc zawsze sprawdzić jakie są proporcje producenta. Wykonanie: Do szklanki wsypujemy żelatynę, zalewamy ją wodą do wysokości 3/4 szklanki, odstawimy do namoczenia. Po tym czasie(...)Część truskawek do dekoracji kroimy w plasterki i wykładamy nimi boki tortownicy. Delikatnie wlewamy masę serową, wygładzamy. Tortownicę chowamy do lodówki, aż do stężenia. Gdy masa się zetnie szykujemy galaretkę, ale dodajemy tylko 400 ml wody. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Na wierzchu sernika układamy pozostałe truskawki i zalewamy je tężejącą galaretką. Ponownie wstawiamy do lodówki na kilka  godzin

Kulinarne przygody Gatity
Lekkie ciasto z truskawkami 115

piekę ciasto z truskawkami. Tym razem chciałam, żeby było lekko i szybko. Wzorowałam się nas jednym z przepisów siostry Anastazji, użyłam jednak połowę mniej jogurtu oraz pominęłam warstwę z galaretką truskawkową. Wyszło naprawdę pyszne ciasto. Sami spróbujcie! Składniki (blaszka 20x36cm): 4 jajka 1 szklanka mąki 2/3 szklanki cukru 1 łyżka oleju 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)duże kubki jogurtu naturalnego 4 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny 2 galaretki agrestowe + 500 ml wody truskawki Sposób wykonania: 1. Zrobić biszkopt: białka ubić ze szczyptą soli, stopniowo dodawać cukier, a potem żółtka. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao, a na koniec łyżkę oleju. Piec w 170 st.C przez 30 minut. 2. Jogurt przełożyć do miski

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania