wodą i sokiem z cytryny, wszystko ubijać przez 5 minut. Dodać mąkę z proszkiem, lekko wymieszać, wlać do blaszki i piec około 35 min 180 stopni. Ptasie mleczko: 2 galaretki 2 śnieżki Galaretkę ugotować w połowie wody, wystudzić. Śnieżkę ubić z mlekiem i dodać galaretkę ale jak już zacznie się ścinać nie może być płynna. Gotowe ptasie mleczko wylać
Wasze Przepisyprzez ok. 25-30 min. Upieczony biszkopt odstawiamy do wystudzenia. składniki na masę a la ptasie mleczko: 500 ml śmietanki kremówki 250 ml gorącej wody 2 galaretki o smaku wiśniowym opcjonalnie: 2 łyżeczki cukru pudru wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Do ubitej śmietanki wlewamy galaretkę i mieszamy
Domowy Smak Jedzeniadelikatny i lekki sernik bez pieczenia na herbatnikach. Ten deser to prawdziwa gratka dla wielbicieli serników. Składniki 0.5 kg sera śmietankowego 3 śnieżki 1 i 3/4 szkl. mleka 2 galaretki (ja dałam cytrynowe) 0.5 szkl. cukru pudru 0.5 l wody starta czekolada herbatniki Przygotowanie Galaretki rozpuścić w wodzie i ostudzić. Ser utrzeć z cukrem. Mleko ubić ze śnieżkami. Do sera(...)dodać ubitą śmietanę i dokładnie wymieszać. Powoli wlewać ostudzone galaretki i dalej mieszać. Blaszkę 25×35 wyłożyć papierem do pieczenia (lepiej się będzie wyciągało), następnie herbatnikami, a na nie wylać masę. Wstawić do lodówki na około godzinę i posypać startą czekoladą. Autor przepisu: Jolanta Jozwik Artykuł Śnieżny puch pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisysię w ustach. Smakiem wcale nie odbiega od tego kupionego w sklepie, powiedziałabym nawet, że jest smaczniejsze. PRZEPIS NA DOMOWE PTASIE MLECZKO Składniki 500 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 2 galaretki cytrynowe 1 szklanka wody 250 g czekolady mlecznej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Galaretki rozpuścić w szklance wrzącej wody, odstawić do ostygnięcia. Schłodzone mleko kondensowane ubić przy użyciu miksera, następne dodawać(...)stopniowo wystygniętą galaretkę, nadal ubijając. Powstałą pianę przelać do blaszki i odstawić do powódki na całą noc. Kolejnego dnia stężałą masę pokroić na prostokąty przypominające swoim wymiarem ptasie mleczko. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, zanurzać pianki w ciepłej czekoladzie i układać na kratce. Odstawić do całkowitego zastygnięcia czekolady. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Domowe Ptasie Mleczko pochodzi z serwisu Przepiski.pl
Przepiski.plbardzo się podobał i smakował. Biszkopt: 5 jajek 3/4 szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej 3/4 szkl mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 3 budynie waniliowe 2 galaretki malinowe 2 łyżki cukru pudru 300 g miękkiego masła Masa budyniowa: budyń waniliowy 1/2l mleka kostka miękkiego masła 2 łyżki cukru pudru słoik dobrej konfitury z malin(...)przed wyjęciem czy się upiekł). Ostudzić i podzielić na 3 krążki. Masa malinowa: Zagotować 1 litr wody. Budynie wymieszać w szklance zimnej wody. Ugotować na wrzątku gęsty budyń. Dodać galaretki i mieszać do czasu aż się rozpuszczą. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puch z cukrem pudrem. Cały czas ubijając dodawać po łyżce budyniu malinowego. Masa budyniowa: Budyń ugotować wg przepisu
Smakołyki Asidziecinnie łatwym do zrobienia deserem na pewno ci się to uda. :) 400 gramów jogurtu naturalnego 200 -250 ml pulpy z mango lub zmiksowanych wcześniej odsączonych z syropu brzoskwiń 2 galaretki cytrynowe 1 szklanka gorącej przegotowanej wody Galaretki zalać gorącą wodą i dokładnie wymieszać. Do miski przełożyć jogurt, pulpę z mango lub zmiksowane brzoskwinie w przypadku brzoskwiń można dodać szczyptę kurkumy(...)uzyskać mocniejszy kolor. Wlać wystudzone ale płynne galaretki i dokładnie wymieszać lub zmiksować blenderem. Przelać do małej tortownicy wyłożonej folią spożywczą. Można też użyć na przykład .tzw. keksówki lub miseczki. Następnie włożyć do lodówki na kilka godzin do stężenia. Gdy deser stężeje wyciągamy z formy i przy pomocy łyżeczki ( najlepsza taka do wycinania kulek z owoców ale zwykłą
Andzia PichciCiasto delikatne jak puch i do tego bez pieczenia. Idealny deser na każdą okazję. Składniki 0,5 kg twarogu z wiaderka 2 śnieżki 2 galaretki 0,5 l wody herbatniki 2 łyżki cukru pudru 0,5 l mleka Przygotowanie Galaretki rozrabiamy we wrzątku zostawiamy do lekkiego stężenia. W tym czasie ubijamy śnieżki z mlekiem, twaróg mieszamy z pudrem dodajemy śnieżki(...)mieszamy, wlewamy tężejące galaretki wymieszać. Na mała blachę wyłożyć herbatniki wylać masę. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Autor przepisu: Anita Jankowska Artykuł Puchowa chmurka pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisyskładniki śmietana 36 procentowa 250 g 5 łyżek cukru pudru 50 dag sera białego z wiaderka lub w kostce 1./2 puszki masy krówkowej 1 paczka herbatników żelatyna 3 galaretki ciemne owoce przygotowanie 3 łyżki żelatyny zalać 5 łyżkami przegotowanej wody .Śmietanę ubić z cukrem pudrem i dodać biały ser a potem żelatynę . masę wykładamy na na pierwszą połowę ciasta(...)potem kładziemy herbatniki ,herbatniki smarujemy masą korówkową na to druga połowa ciasta . Teraz rozpuszczamy galaretki wedle przepisu .A owoce kładziemy na ciasto ,jak galaretka będzie tężeć zalewamy owoce i ciasto dajemy do lodówki
Moje Wyrobymalin. Mieszam energicznie, tak aby powstał gęsty kisiel. Masę po lekkim wystudzeniu wykładam na biszkopt. Biszkopt smaruję malinami. Masa biała, śmietankowa 500 ml śmietanki 30% 3/4 wrzątku (woda) 1 galaretka winogronowa (bezbarwna) Ta masa smakuje jak ptasie mleczko i jest przede wszystkim bardzo prosta w wykonaniu. Galaretkę rozpuszczam we wrzątku, w 3/4 szklance wody. Studzę delikatnie. Następnie ubijam śmietanę kremówkę(...)jest już sztywna, bardzo cienkim strumieniem wlewam galaretkę. Miksuję do połączenia się składników. Krem śmietankowy wykładam na frużelinę malinową. Wykładam masę śmietankową na warstwę malin. Całość przykrywam chrupiącą bezą: 4 białka 200 g cukru szczypta soli Robię bezę. Białka ubijam na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli, aby łatwo się ubiły. Następnie wsypuję cukier i jeszcze krótko miksuję do momentu
Ania gotujezłość dawno nam przejdzie. Deser idealny dla tych, którzy nie lubią ciast ciężkich i dla tych ,którzy nie potrafią opanować się i ciągle sobie dokładają. Składniki : - 2 cytrynowe galaretki+ pól litra wody - ciasteczka maszynkowe BRZEŚĆ , u mnie dwa opakowania -1 kg twarogu sernikowego z wiaderka -pół szklanki cukru pudru -300 ml śmietanki 30 % i 36% Dodatkowo czekolada do starcia(...)ciasta o wymiarach mniej więcej 21 x 26 cm lub podobnej wyłóż folią spożywczą, zapobiegnie to ewentualnym przeciekom jeśli obręcz jest zdejmowana. Zagotuj wodę i rozpuść w niej galaretki, wystudź je. Na dnie formy wyłóż ciastka przykrywając szczelnie dno. Zimną śmietankę ubij z cukrem pudrem, a następnie dodaj pół sera twarogowego i zmiksuj. Po chwili wmiksuj drugą połowę. Wlej
Z Kuchni Do Kuchniwedlowskim ptasim mleczku. Składniki Biszkopt: 4 jajka 100g cukru 2 szklanki mąki wrocławskiej 2 łyżki kartoflanki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki kakao Pianka: 1 litr kremówki 2 galaretki cytrynowe lub pomarańczowe 2 szklanki wrzątku Polewa: 2 czekolady gorzkie 200g masła Przygotowanie Biszkopt: białka ubić na sztywno, dodać cukier i ubijać aż masa będzie szklista, dodawać po jednym żółtku(...)cały czas ubijać. Zmiejszyć obroty i dodać wymieszane produkty sypkie. Piec w 160 C 20 – 25 minut (zależy od piekarnika). Pianka: galaretki rozpuścić w 2 szklankach wrzątku, dokładnie romieszać, ubić kremówkę i jak będzie zimna galaretka to wlewać ją po trochu do ubitej śmietany i cały czas ubijać. Wyłożyć na zimny biszkopt. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny
Wasze Przepisymiesięcy temu przykuło moją uwagę w Internecie. W końcu zrobiłam go na imprezę rodzinną i goście byli nim zachwyceni. Biszkopt, krem serowy z bitą śmietaną, kajmak i maliny z galaretką. W oryginale kajmak jest kakaowy jednak miałam problemy z jego kupnem więc zastąpiłam go masą krówkową. Przepis, z którego korzystałam został zrobiony na blaszkę o wymiarach 24/24, jednak ja zrobiłam(...)proszku 1 szt, cukier puder do smaku, olejek waniliowy 1 łyżeczka, Dodatkowo: herbatniki maślane ok 400 g, masa krówkowa 400 g, maliny 400 g, galaretka malinowa 3 szt, woda gorąca 4 szklanki, Sposób przygotowania: Jajka oddzielić białka od żółtek i ubić ze szczyptą soli. Do ubitych białek stopniowo dodawać cukier aż piana będzie sztywna i lśniąca
kulinarne odsłony patiAfrodyta” to ciasto które nie tylko wspaniale wygląda, ale również świetnie smakuje. Z powodzeniem zaspokoi Twój apetyt na słodkie. Składniki Masa: śmietanka 30% 500 ml dwie cytrynowe galaretki śnieżka 1/2 szklanki cukru (ja daję cukier puder) kostka sera tłustego 250g Przygotowanie Piekę najprostsze ciasto biszkoptowe. Kroję na dwie części, spód/góra. Galaretki rozpuszczamy w dwóch szklankach wody. Odstawiamy(...)stężenia. Śmietankę ubijamy, dodajemy te galaretki, ser utarty z cukrem. Przekładamy ciasto. Wierzch smarujemy dżemem brzoskwiniowym pocieramy zasmażonymi wiórkami kokosowymi. Wkładamy do lodówki na 2 godz. Można podać z kawą. Autor przepisu: Joanna Kałużyńska Artykuł Ciasto „Afrodyta” pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze PrzepisyDESER "MALINOWA CHMURKA"- przepis tutaj Na moim blogu znajdziecie przepis na ciasto malinowa chmurka , więc Was na deserki inspirowane tym właśnie ciastem. Kruche, pokruszone ciastka, maliny, galaretka, śmietana, bezy i płatki migdałów. Deser, który skusi każdego nie tylko swoim smakiem ale i wyglądem. Łatwy i szybki do zrobienia. Polecam :) DESER BANOFFEE, CZYLI DESER Z MASCARPONE, TOFFI, CIASTKAMI(...)deser z mascarpone, bezami i malinami. Wygląda efektownie, smakuje obłędnie, lekki jak chmurka a wykonany dosłownie w kilka chwil. Idealny jako słodki poczęstunek dla niespodziewanych gości ;) SZYBKI DESER- GALARETKA Z OWOCAMI- przepis tutaj Galaretkę z owocami mogłabym zajadać bez końca. Ulubiony deser z dzieciństwa, a teraz to samo uwielbia moja córka
Zrób to smacznieBajecznie prosty przepis na pyszny sernik na zimno z owocami i galaretką. Składniki: 2 serniki na zimno w proszku dowolne owoce tu borówki i maliny opakowanie biszkoptów 1l mleka galaretka smakowa Wykonanie: Serniki rozdrabniamy w 1l mleka blenderem lub mikserem. Na spód wykładamy biszkopty Nakładamy warstwę owoców Na owoce masę sernikową Dekorujemy owocami, galaretką i posypujemy wiórkami kokosowymi. Autor przepisu
Wasze Przepisy