galaretka - 14130 przepisów (strona:439/942)

Deserki Malinowa Chmurka 118

mrożonych malin ale także innych owoców jagodowych. Jestem pewna, że zachwycą smakiem każdego łasucha ;) kilkanaście maślanych herbatników 500 ml śmietanki 30% łyżka cukru pudru kilka kropel ekstraktu waniliowego galaretka malinowa 300 g malin 6 łyżek płatków migdałów ok 30 małych bezików Płatki migdałów podprażyć na suchej patelni, ostudzić. Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu, ostudzić. Do zimnej dodać maliny (mogą(...)mrożone) i poczekać aż zacznie tężeć. Schłodzoną śmietankę ubić na puch z cukrem pudrem i ekstraktem z wanilii. Herbatniki dokładnie rozdrobnić. W sześciu pucharkach układać warstwami herbatniki, zalać tężejącą galaretką z malinami i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Następnie wyłożyć ubitą śmietankę, bezy i posypać płatkami migdałów.  Deserki można przygotować dzień wcześniej ale bezy układamy bezpośrednio przed podaniem

Smakołyki Asi
Szarlotka biszkoptowa. 109

szklanki cukru 1 szklanka mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Mus jabłkowy: 2 kg. jabłek 2-3 łyżki cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 galaretka przezroczysta, lub cytrynowa Wykonanie: Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie powoli wsypywać cukier,  cały czas ubijając. Dodać żółtka i jeszcze chwilę ubijać.  Na koniec dodać(...)podlewałam.  Jabłka smażymy tak długo, aż będą miękkie i się rozpadną.  Wtedy możemy wyłączyć gaz. Do gorących jabłek wlać sok z cytryny i wsypać  galaretkę (proszek). Mieszać, aż galaretka się rozpuści i połączy z jabłkami.  Wystudzony biszkopt przekroić wzdłuż na dwie części.  Na jedną część wyłożyć jeszcze ciepłe jabłka i przykryć drugą częścią ciasta

Agusiowe smakołyki
Idealna SZARLOTKA Z KRUSZONKĄ, łatwa, pyszna, najlepsza+FILM 115

waniliowy -5 żółtek (białka odkładamy) -3 łyżki śmietany kwaśniej 18% -0,5 szklanki cukru -2 łyżeczki proszku do pieczenia MASA JABŁKOWA  -2 kg jabłek (najlepiej szara reneta) -1 galaretka cytrynowa -1/3 szkl cukru -5 białek (z ciasta) -1 budyń śmietankowy bez cukru 40g KRUSZONKA -1 łyżka miękkiego masła -2 łyżki cukru -3 łyżki mąki  Na początek jabłka(...)oczkach. Jeśli są bardzo soczyste można odcisnąć trochę soku. Ja użyłam szarej renety i bardzo polecam właśnie tą odmianę. Jabłka prażymy, mieszając, mają ładnie zmięknąć. Następnie dodajemy do nich galaretkę cytrynową, mieszamy dokładnie i odstawiamy do wystudzenia. Następnie robimy ciasto-do miski dajemy wszystkie składniki na ciasto (dajemy 5 żółte, białka odkładamy do masy jabłkowej) i zagniatamy.  Dzielimy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto z serków Danio 103

serka Danio ·               2 galaretki cytrynowe ·               660 ml śmietany 30% ·               410 g dżemu brzoskwiniowego(...)płatków migdałowych Sposób przygotowania: 1.    Połowę gofrów układamy na dnie formy do pieczenia. 2.    Galaretki rozpuszczamy szklance gorącej wody i studzimy. 3.    Śmietanę ubijamy mikserem razem z serkami. następnie wlewamy ostudzone galaretki. 4.    Masę wykładamy na gofry. 5.    Przykrywamy pozostałymi goframi i smarujemy wierzch ciasta dżemem. 6.    Posypujemy

Kulinarna Chwila
Ciasto Migotka Bez Pieczenia 305

pieczenia. Już po pierwszym kęsie poprosicie o dokładkę. PRZEPIS NA CIASTO MIGOTKA BEZ PIECZENIA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 1 kg sera twarogowego z wiaderka 300 ml śmietany kremówki 2 galaretki przeźroczyste 1 cukier wanilinowy 3 łyżki cukru pudru ok. 120 g ciemnych herbatników na spód ok. 200 g jasnych herbatników do masy posypka cukrowa Wykonanie Dwie galaretki przeźroczyste rozpuścić(...)Odstawić do przestygnięcia. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić z dodatkiem cukru. Ciągle ubijając dodawać ser, łyżka po łyżce. Pod koniec ubijania wlać do masy przestygniętą, ale jeszcze płynną galaretkę. Masę wstawić na kilka minut, aby zaczęła tężeć. Formę o wymiarach 24×24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na spodzie ułożyć ciemne herbatniki. Większą część

Przepiski.pl
Ciasto Izydor 118

czekolady oraz orzechy włoskie. Prawdziwy rarytas! Nie ma co ukrywać, ciasto jest pracochłonne, gdyż musimy upiec biszkopt oraz bezę kokosowo-makową, a także przygotować dwie masy - jabłkową z dodatkiem galaretki oraz budyniową na domowym budyniu.  Jednak jest ono tak pyszne, że warto poświęcić ten czas, szczególnie gdy szukacie ciasta na specjalne okazje. Możne je również przygotować w okrągłej tortownicy(...)szklanki cukru 1 op. cukru z wanilią 1 i 1/2 łyżki mąki pszennej 1 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g miękkiego masła Masa jabłkowa: 1 kg jabłek 1 galaretka krystaliczna cytrynowa 1-2 łyżki cukru (opcjonalnie) 1-2 łyżki wody Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 1/2 szklanki śmietanki 30% 50 g orzechów włoskich Wykonanie: Beza kokosowo-makowa: W misce

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto Izydor 122

czekolady oraz orzechy włoskie. Prawdziwy rarytas! Nie ma co ukrywać, ciasto jest pracochłonne, gdyż musimy upiec biszkopt oraz bezę kokosowo-makową, a także przygotować dwie masy - jabłkową z dodatkiem galaretki oraz budyniową na domowym budyniu.  Jednak jest ono tak pyszne, że warto poświęcić ten czas, szczególnie gdy szukacie ciasta na specjalne okazje. Możne je również przygotować w okrągłej tortownicy(...)szklanki cukru 1 op. cukru z wanilią 1 i 1/2 łyżki mąki pszennej 1 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g miękkiego masła Masa jabłkowa: 1 kg jabłek 1 galaretka krystaliczna cytrynowa 1-2 łyżki cukru (opcjonalnie) 1-2 łyżki wody Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 1/2 szklanki śmietanki 30% 50 g orzechów włoskich Wykonanie: Beza kokosowo-makowa: W misce

Kuchnia MagdaLeny
smaczny sernik na zimno z torebki... 88

Składniki: sernik w torebce 1 opakowanie, jogurt naturalny rzadki 600 gram, czekolada gorzka z orzechami 100 gram, herbatniki 200 gram, śliwki 8 sztuk okrągłe, duże, galaretka wiśniowa 2 opakowania, woda gorąca 900 ml Dwie tortownice 16 cm wyłożyć folią spożywczą, na dno wsypać pokruszone na kawałki herbatniki. Sernik z torebki wsypać do wysokiego naczynia, zamiast mleka wlać zimny, rzadki jogurt(...)masę z 4 minuty do zagęszczenia, pod koniec wsypać posiekaną czekoladę z orzechami. Na herbatniki szybko po zmiksowaniu sernik wyłożyć i wyrównać wierzch, połozyć plastry śliwek, schować do lodówki. Galaretki wiśniowe wymieszać w gorącej wodzie, zostawić do wystudzenia, gdy galaretka zacznie tężeć wylać na serniki i schować do lodówki na kilka godzin - bardzo smaczny i szybki i łatwy i tani

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto o ciekawej nazwie Sindbad 164

soku z budyniami i mieszamy aby się nie przypaliło ,jak jest gęsty to wylewamy na krakersy . Teraz śmietanę 36 procentową ubijamy z 2 łyżkami cukru pudru ,ale wcześniej czerwoną galaretkę rozpuszczamy wedle przepisu jak galaretka tężeje wlewamy do śmietany ,mieszamy łyżką, śmietany ma być 500ml . Kolejna czynność to nakładamy dowolne owoce ,ja miałam banany i zalewamy galaretką dowolny kolor

Moje Wyroby
Szarlotka z kremem budyniowo-śmietankowym 101

łyżeczki skórka z cytryny 1 łyżeczka sok z cytryny do smaku ew. odrobina cukru Krem budyniowy: 1 budyń waniliowy mleka 1,5 szklanki (375 ml ) + 2 łyżki cukru 1 galaretka cytrynowa 1/2 szklanki wody ( 125 ml ) śmietana 30% 200 ml    Blacha 18 X 28 lub 21 X 25 cm. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, tak aby wystawał ponad(...)zetrzeć na tarce jarzynowej jedno ciemne ciasto z zamrażalnika. Piec w 190 C około 40 min. Identycznie zrobić z drugą połową ciast a jasnego, ciemnego i jabłek. Wystudzić. Galaretkę rozpuścić w pół szklanki wrzącej wody. Mleko osłodzić i ugotować budyń. Ściągnąć z ognia i wlać rozpuszczoną galaretkę. Mieszać do połączenia się składników. Wystudzić do temperatury pokojowej, często mieszając. Schłodzoną kremówkę

Smaczne moje
Ciasto z musem truskawkowym 78

podniebienia. Sprawdźcie sami! PRZEPIS NA CIASTO Z MUSEM TRUSKAWKOWYM Składniki MASA 500 ml śmietany 30% 300 g jogurtu naturalnego 6 łyżeczek żelatyny 4 łyżki cukru pudru MUS TRUSKAWKOWY 2 galaretki truskawkowe 600 g truskawek DODATKOWO paczka herbatników Wykonanie Żelatynę rozpuścić w 120 ml wody, odstawić do przestygnięcia. Blaszkę 24×24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć(...)ubić z dodatkiem cukru pudru. Ciągle ubijając dodawać po łyżce jogurtu naturalnego. Pod koniec ubijania wlać płynną żelatynę. Gotową masę rozprowadzić na herbatnikach. Wstawić do lodówki do stężenia. Dwie galaretki truskawkowe rozpuścić w 500 ml wrzątku, zostawić do przestygnięcia. Truskawki zblendować na mus, dodać do przestygniętej galaretki. Mus truskawkowy wyłożyć na masę. Całość wstawić do lodówki do stężenia

Alle Dobre!
Witajcie po świętach ,nie zdążyłam wrzucić przepisu przed świętami co upiekłam -był to popapraniec ale całkiem inaczej go zrobił 150

pierwsza połowa masy jak wyłożymy nakładamy to drugie ciasto można znów posmarowac powidłami ale nie koniecznie i znów druga warstwa masy na to owoce ja miałam brzoskwinie i zalać galaretką. potrzebne składniki dokupić to owoce i 3 galaretki które rozpuszczamy tak jak pisze na opakowaniu ,poniżej link do ciasta i fotka ciasta które piekłam dodatkowo z galaretką

Moje Wyroby
Sernik przekładany s. Anastazji 156

wiedziałam, że się nie zawiodę. Przy tym serowym przekładańcu potrzebujecie kilka godzin czasu tylko dla niego:) Ale smak wszystko Wam wynagrodzi: delikatne blaty serniczka wiedeńskiego zespolone warstwą pomarańczowej galaretki, wzmocnione biszkoptami i osłodzone warstwami czekoladowego kremu..Poezja, sernikowa poezja… Przepis z oryginału lekko zmodyfikowałam ( użyte mniejsze ilości składników) , ale wychodzi standardowa blacha: 25 x 36 cm. Składniki na serniki(...)masła 1 łyżka kremu czekoladowego lub 1 łyżka kakao Z mleka, cukru, budyniów gotujemy budyń. Studzimy. Miksujemy z masłem, pod koniec dodając łyżkę kremu czekoladowego lub kakao. Dodatki: 2 galaretki pomarańczowe rozrobione na 600 ml gorącej wody opakowanie okrągłych biszkoptów Lukier: 300 g cukru pudru 4 łyżki przegotowanej wody ( * lub więcej: lukier ma być gęsty i błyszczący) kilka kropel soku

Domowe ciasta
Ciasto Lolita 400

Zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu na pyszne ciasto lolita, które z pewnością posmakuje każdemu miłośnikowi ciast bez pieczenia i nie tylko. PRZEPIS NA CIASTO LOLITA BEZ PIECZENIA Składniki 1 galaretka truskawkowa 2x 500 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny paczka herbatników 250 g 1/2 słoika dżemu porzeczkowego 1 opakowanie płatków czekoladowych Wykonanie Blaszkę(...)wykładamy papierem do pieczenia. Następnie układamy na nim warstwę herbatników. Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 150 ml wrzątku. Odstawiamy do przestygnięcia. Schłodzoną śmietanę kremówkę (500 ml) ubijamy na puch. Ciągle ubijając, wlewamy wystudzoną, ale jeszcze płynną galaretkę. Na herbatniki wykładamy gotową masę truskawkową. Wierzch masy wykładamy herbatnikami. Ciasto wstawiamy do lodówki, by masa stężała. Kiedy masa stężeje, ciasto wyciągamy z lodówki

Alle Dobre!

Proponowane wyszukiwania