galaretka - 14130 przepisów (strona:439/942)

KOKOSEK OWOCOWY 67

łyżek cukru 5 łyżek mąki tortowej 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżka ciemnego kakao Mus owocowy 1 puszka brzoskwiń 4 jabłka 100 g rodzynek hetmańskich 2 opakowania galaretki cytrynowej 1 łyżka żelatyny do deserów cukier do smaku Masa kokosowa: 2 opakowania budyni kokosowych 0,5 szklanki cukru 250 g margaryny 0,5 litra mleka 1 łyżeczka aromatu kokosowego(...)soku i pokroić w średnią kostkę. Jabłka i brzoskwinie przełożyć do rondelka i podgrzewamy na małym ogniu, do momentu gdy owoce puszczą trochę soku. Następnie wsypujemy 2 opakowania galaretek cytrynowych i 1 łyżkę żelatyny, mieszamy. Podgrzewamy, aż się rozpuszczą się galaretki. Możemy dodać do smaku cukier. Zdejmujemy z palnika. Odstawić do stężenia. Masa kokosowa  - 2 opakowania budyni kokosowych rozpuścić

Ciastka - domowe słodkości
10 PYSZNYCH PRZEPISÓW NA DESER W PUCHARKU 340

które z pewnością będą smakowały każdemu. 1. Deser z mascarpone, bezami i malinami--> kliknij po przepis . 2. Szybki deser z jagodami--> kliknij po przepis . 3. Szybki deser- galaretka z owocami--> kliknij po przepis . 4. Pasiasty deser z mlekiem skondensowanym słodzonym i galaretkami--> kliknij po przepis . 5. Deser z serka homogenizowanego z galaretką i owocami--> kliknij

Zrób to smacznie
Miodownik z jabłkami i kremem budyniowym 64

świętami, ja jednak tak bardzo je lubię, że piekę je częściej. Uwielbiam gdy po domu roznosi przyjemny aromat miodowego ciasta. Tym razem dla przełamania smaku dodałam jabłka w galaretce, których kwasowość idealnie przełamuje słodycz ciasta.       Inspiracją do tego, na który dziś chciałam zaprosić było moje zamówienie w Pasiece z pasją . Jest to miejsce gdzie możecie kupić(...)zgęstnienia. Gotowy budyń studzimy. Miękkie masło ucieramy do białości, następnie dodajemy stopniowo po łyżce budyniu i miksujemy aż się wszystko połączy.    Masa jabłkowa: 1 kg jabłek 2 galaretki (użyłam agrestowych) Jabłka obieramy i kroimy. Następnie przekładamy do garnka, dodajemy 3-4 łyżki wody i gotujemy na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż jabłka niemal całkowicie się rozgotują

Cynamonowe szczęście
Ciasto Paryżanka 69

BUDYNIOWY 500 ml mleka 4 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 120 g masła 50 g wiórek kokosowych MASA ŚMIETANKOWA 500 ml śmietanki kremówki 1 galaretka o smaku poziomkowym 150 ml wody DODATKOWO ok. 60 krakersów 2/3 puszki masy krówkowej 2/3 słoika dżemu porzeczkowego 2 garści migdałów (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie 300 ml mleka przelewamy(...)mąkę ziemniaczaną i dokładnie mieszamy. Do gotującego się mleka, wlewamy przygotowaną mieszankę i energicznie mieszamy do uzyskania gęstego budyniu. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do całkowitego przestygnięcia. W międzyczasie galaretkę poziomkową rozpuszczamy w 150 ml gorącej wody i odstawiamy do przestygnięcia. Miękkie masło ucieramy na puszystą masę, następnie, ciągle ucierając, stopniowo dodajemy budyń. Pod koniec wsypujemy wiórki kokosowe i mieszamy

Przepiski.pl
EKSPRESOWY TORCIK ŚMIETANKOWY BEZ PIECZENIA – tylko 4 składniki! 80

zrobiło furorę! Zapraszam! SKŁADNIKI: ( 20×30 ) * herbatniki kakaowe – 250 g * herbatniki maślane – 250 g * śmietanka 30 % – 660 ml + 3 łyżki * cukier puder – 2 łyżki * galaretka cytrynowa – 70 g * czekolada mleczna – 100-120 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wrzątku, studzimy. Na blasze z papierem układamy herbatniki kakaowe, jeden obok drugiego(...)wysokiego naczynia wlewamy zimną śmietanę kremówkę i dodajemy 1-2 łyżki cukru pudru. Ubijamy na sztywno. Do ubitej śmietany wlewamy wystudzoną galaretkę – miksujemy do połączenia składników. Krem dzielimy na 4 części. Pierwszą część wykładamy na ciastka, wygładzamy, Przykrywamy herbatnikami maślanymi, smarujemy drugą porcją kremu. Tak postępujemy do wykończenia składników. Do posiekanej czekolady dodajemy 3 łyżki śmietanki, podgrzewamy

Ostra na Słodko
Torcik oreo 63

OREO 250 g mascarpone  300 ml śmietanki 30% 1 gorzka czekolada  2 łyżki cukru pudru 4 ciastka oreo  KREM MALINOWY  200 ml śmietany 30% 1 galaretka malinowa 100 g malin KREM ZIELONY /BRĄZOWY  250 g mascarpone 300 ml śmietanki 30% 1 smietan fix barwnik zielony  2 łyżki kakao DODATKOWO  herbata do nasączenia(...)biszkopt na 5 minut. KREM OREO Śmietankę podgrzewamy, dodajemy posiekaną czekoladę.  Odstawiamy do lodówki na kilka godzin, następnie ubijamy, dodajemy cukier i mascarpone. KREM MALINOWY  Galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szkl. wrzątku, studzimy. Ubijamy smietankę, dodajemy tezejaca galaretkę.  KREM ZIELONY/BRĄZOWY  Śmietankę ubijamy z cukrem i fixem, dodajemy mascarpone, dzielimy na 2 części: do jednej dodajemy barwnik

słodki bratek
łatwy, pyszny deser jabłkowy z bitą śmietaną... 70

Składniki: biszkopty 300 gram, jabłka 2,5 kg, woda 2 szklanki, galaretki pomarańczowe 2 sztuki, śmietana 30% zimna 2 opakowania (330 ml jedno) , cukier puder 6 łyżek, śmietan fix 1 opakowanie, barwnik zielony spożywczy 1 łyżeczka, posypka czekoladowa - ile potrzeba Jabłka umyć, obrać cienko ze skórki, usunąć gniazdka nasienne i drobno pokroić w kosteczkę do garnka, wlać wodę(...)przykryciem dusić do rozgotowania jabłek, zdjąć z ognia i od razu wsypać galaretki, wymieszać i wystudzić. Forma okrągła silikonowa 24 cm i keksówka 20 cm z papierem do pieczenia (mała dla męża do pracy) , na dnie rozłożyć gęsto biszkopty. Na biszkopty wyłożyć lekko wystudzoną masę jabłkową, wyrównać wierzch i schować do lodówki do stężenia jabłek. Do zimnej śmietany wsypać puder

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto malinowa rozkosz 67

łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli MASA ŚMIETANKOWA 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru 100 g białej czekolady śmietan fix MUS MALINOWY 2 galaretki malinowe 400 g malin 500 ml gorącej wody Wykonanie Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Ciągle ubijając stopniowo dodajemy cukier, całość ubijamy na szklistą masę. Zmniejszamy obroty(...)papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy przez 20 minut, grzanie góra-dół. Gotowy biszkopt odstawiamy do przestygnięcia a następnie dzielimy na dwa blaty. Galaretki malinowe rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody, odstawiamy do przestygnięcia. Maliny blendujemy na mus. Jeśli są to mrożone maliny, należy je wcześniej wyciągnąć z zamrażarki, by nieco odmarzły. Do przygotowanego

Alle Dobre!
Sernik na kruchym spodzie z jabłkową galaretką i śmietaną 63

łyżka masła Dodatkowo: 2 łyżki kremu pistacjowego do smarowania pieczywa 200 ml śmietanki kremówki 30 % 50 gram białej czekolady 1 śmiatan - fix 1/2 słoiczka dżemu jabłkowego 1 łyżka galaretki cytrynowej Wykonanie: Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto, w konsystencji dość luźne i lepkie: do miski wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia,  cukier, łyżkę zmielonych orzechów,  dodajemy jajko(...)minutach wyciągamy z piekarnika, by przestygł zupełnie. W czasie, gdy sernik się studzi, do małego rondelka  wkładamy pół słoiczka dżemu jabłkowego,  dosypujemy łyżkę galaretki cytrynowej  i mieszamy podgrzewając, aż galaretka się rozpuści.  Wkładamy rondelek do lodówki, by żelka zaczęła tężeć. Na przestudzonym serniku rozsmarowujemy  warstwę tężejącej żelki jabłkowej. Wkładamy ciasto do lodówki i zabieramy się

Kronika Piekarnika
Sernik kwitnący tulipan 88

cukier waniliowy 16 g, cukier 1 szklanka, masło lub margaryna 150 g, zimna woda 1/4 szklanki, mąka ziemniaczana 1 łyżeczka, Śmietankowa pianka: śmietanka 36% 500 ml,  galaretka truskawkowa 2 szt,  woda gorąca 1 szklanka,  cukier puder 3 łyżki,  nasączenie: woda 3/4 szklanki, sok z cytryny do smaku, cukier waniliowy 1,5 łyżeczki, dodatkowo: kolorowa posypka, Sposób(...)Masę serową gotować 5 min, następnie odstawić do zgęstnienia. Gdy masa serowa zgęstnieje to wylać na ciasto i przykryć drugim bletem ciasta, który również należy nasączyć.  Śmietankowa pianka : Galaretki truskawkowe rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Odstawić do ostygnięcia.  Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem, dodać całkowicie ostygniętą galaretkę i zmiksować do połączenia. Piankę wylać

kulinarne odsłony pati
Ciasto kajmakowe z musem truskawkowym 58

jajka 100 g cukru 120 g mąki pszennej szczypta soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia MUS TRUSKAWKOWY 500 g mrożonych truskawek 500 ml wody 2 galaretki truskawkowe MASA KAJMAKOWA 500 ml śmietanki 30% 3/4 puszki masy kajmakowej DODATKOWO 1 opakowanie krakersów (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Białka jaj oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę, dodając szczyptę(...)dodawać stopniowo masę kajmakową. Pod koniec ubijania cienkim strumieniem wlewać przestygniętą, ale ciągle płynną żelatynę. Całość dokładnie wymieszać. Gotową masę wyłożyć na przestygnięty biszkopt. Na wierzch wyłożyć warstwę krakersów. Galaretki truskawkowe rozpuścić w 500 ml gorącej wody, odstawić do przestygnięcia. Truskawki zblendować na mus, dodać do galaretek, wymieszać do połączenia składników. Kiedy masa zacznie tężeć wyłożyć ją na ciasto. Całość

Przepiski.pl
Ciasto z mini 7 Days’ami 51

Biszkopt: 120 g mąki pszennej 150 g cukru 40 g kakao 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 30% 1 galaretka przezroczysta (75 g) 200 ml gorącej wody Dodatkowo: 1 opakowanie rogalików 7 Days mini Przygotowanie 1. Białka jajek ubić na sztywną pianę. Ciągle ubijając stopniowo dodawać cukier. Miksować do uzyskania(...)piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 20 minut(funkcja góra-dół) do suchego patyczka. 6. Gotowy biszkopt odstawić do przestygnięcia, , a następnie podzielić na dwa blaty. 7. Galaretkę przezroczystą rozpuścić w 200 ml gorącej wody. Odstawić do przestygnięcia. 8. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z mascarpone. Pod koniec ubijania wlać przestygniętą galaretkę. 9. Na jeden blat biszkopta wyłożyć

Alle Dobre!