galaretka - 14130 przepisów (strona:443/942)

PIANKOWIEC CZEKOLADOWY 76

pudru 1 łyżka żelatyny z górką Mus II : 330 ml śmietanki kremówki 30% 100 g białej czekolady 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka żelatyny z górką Dodatkowo: 2 opakowania galaretki o smaku wiśniowym ok. 700 ml gorącej wody 2 opakowanie biszkoptów okrągłych duże opakowanie delicji wiśniowych lub 2 opakowania małych Przygotowanie: 2 opakowania  galaretki wiśniowej  rozpuścić(...)gorzką czekoladą), wyrównać wierzch. Następnie układamy biszkopty i delikatnie wykładamy mus II (z białej czekolady) i wyrównać wierzch. Na koniec układam wiśniowe delicje delikatnie wylewamy tężejącą galaretkę wiśniową. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia

Ciastka - domowe słodkości
Lodowiec 🤩 Pyszne ciasto bez pieczenia ✔️ Proste w przygotowaniu 🍰 844

tortownica minimum 28 cm) Biszkopty ok. 250 g Budyń bez cukry śmietankowy 2 Mąka pszenna 3 łyżki Mleko 1l Masło 200 g Cukier 3/4 szklanki Kakao 2 łyżki Galaretka dowolny kolor 3 sztuki ( u mnie 3 różowe) Owoce 400 - 500 g + woda 1/2 szklanki + łyżka soku z cytryny do nasączenia Przygotowanie: Galaretki rozpuścić w 3,5 szklance wrzącej wody(...)wodą z cytryną. Wyłożyć jasny krem budyniowy. Wykładamy kolejną warstwę biszkoptów, nasączamy je wodą z cytryną i wylewamy krem kakaowy. Na ciasto wykładamy owoce i zalewamy przestudzoną lub tężejącą galaretką. (blaszka nie może być mniejsza ! u mnie wyszło na całą blaszkę). Wkładamy do lodówki do schłodzenia. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy

Kulinarne przygody
Tort truskawkowo- kokosowy na szpinakowym biszkopcie 69

300ml mleka kokosowego 60g wiórek kokosowych 2 łyżki cukru pudru 500g serka mascarpone 200g białej czekolady Pianka truskawkowa: 200g zmiksowanych truskawek 1 łyżka cukru pudru 100ml śmietanki 30% 1 galaretka truskawkowa Żelka truskawkowa: 250g truskawek 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki drobnego cukru 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej + 1 łyżka wody 1 płaska łyżka żelatyny+ 1 łyżka zimnej wody(...)Zestawiamy z palnika i dodajemy posiekaną drobno białą czekoladę, mieszamy. Studzimy, najlepiej kilka godzin w lodówce. Przed przełożeniem tortu miksujemy schłodzony krem z mascarpone i cukrem pudrem. Pianka truskawkowa: Galaretkę rozpuszczamy w 125ml gorącej wody. Studzimy, ale nie doprowadzamy do całkowitego zastygnięcia. Musi pozostać płynna. Truskawki miksujemy. Śmietankę ubijamy z cukrem, dodajemy papkę owocową, a następnie tężejącą galaretkę. Żelka truskawkowa

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto z czereśniami i budyniem 75

pewnością dla wszystkich, którzy lubią letnie, orzeźwiające ciasta owocowe. Poznaj naszą propozycję na pyszne ciasto jogurtowe z truskawkami . Zobacz również przepis na ciasto na gofrach z owocami i galaretką . Polecamy także piękne ciasto z ananasem i kokosem . Jeśli zastanawiasz się nad tym: Jak zrobić pyszne ciasto z czereśniami? Polecamy nasz sprawdzony przepis i zapraszamy! Tortownica 20 cm Szklanka(...)serek mascarpone, cukier do smaku i energicznie wymieszaj nie doprowadzając do wrzenia, aż powstanie jednolita masa. Jeśli chcesz, aby masa była stabilniejsza, do gorącej dodaj 2 – 3 łyżki galaretki w proszku o jasnym kolorze. Masę odstaw, aż zacznie tężeć. Sos czereśniowy: Do rondla wlej 2 łyżki wody. Dodaj wydrylowane czereśnie. Podgrzewaj przez 2 – 3 minuty. Owoce muszą puścić

Kuchnia Na Wypasie
Deser truskawkowe ptasie mleczko 72

zrobić tam zakupy, to zostawiam Wam kod zniżkowy Wystarczy wpisać OKRUSZKI5  a dostaniecie 5% zniżki na swoje zakupy w https://www.koro-shop.pl/   Składniki: 1,5 szklanki wody 1 galaretka truskawkowa 4 łyżki mleka skondensowanego słodzonego 3 łyżki jogurtu naturalnego mała garść dropsów czekoladowych różowych KoRo Przygotowanie: Galaretkę rozpuszczamy w wodzie. Do przestudzonej galaretki dodajemy mleko skondensowane słodzone, mieszamy wszystko

Słodkie okruszki
Waflowa rolada z bananem 56

pyszny deser bez pieczenia, który z pewnością was oczaruje. Składniki paczka wafli opakowanie herbatników 2 łyżki kakao 200 g masła 1 szkl. cukru 2-3 banany w miarę proste galaretka Przygotowanie Z paczki wafli zostawić 2 sztuki. Namoczyć 3 ściereczki w ciepłej wodzie, aby były wilgotne. Przełożyć wafle ściereczkami, aby „zmokły”. Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody. Herbatniki(...)wafle pokruszyć (ja zmieliłam, ponieważ uważam, że masa jest lepsza – gładsza). Masło rozpuścić w rondelku. Dodać zmielone wafle i herbatniki. Kakao i galaretkę. Wymieszać. Gotową masę podzielić na dwie części i nałożyć na wafle tak do 2/3 wysokości. Położyć obranego banana. Jak jeden braknie to dociąć. Gotowego wafla zwinąć w roladę. Zwinąć w folię aluminiową aż do wystygnięcia

Wasze Przepisy
Sernik dwuwarstwowy z masą jogurtową na miękkim cieście 73

łyżki cukru pudru 1 opakowanie śmietan - fixu 1/2 kubka jogurtu greckego - 200 gram 1/2 opakowania mini biszkopcików - około 60 gram 1/2 słoiczka konfitury truskawkowo - rabarbarowej - 200 gram 2 łyżki galaretki truskawkowej Wykonanie: Ciasto: Mleko zagęszczone wyciskamy z tubki do miski,  wbijamy jajko i energicznie łączymy ubijając trzepaczką. Do spienionej masy przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i sól(...)wyciągamy i studzimy zupełnie. Przed wykonaniem masy śmietanowej proponuję przygotować  Żelkę z konfitury: Pół słoiczka konfitury ( u mnie rabarbarowo - truskawkowa zakupiona w Aldi ) wkładamy do rondelka, wsypujemy łyżkę galaretki truskawkowej  i podgrzewamy, mieszając do rozpuszczenia galaretki. Chłodzimy - ja przyspieszam z reguły ten proces w zamrażarce. Wracamy do wykonywania masy śmietanowo - jogurtowej. Masa śmietanowa: Do miski wlewamy mocno schłodzoną

Kronika Piekarnika
SERNIK CHAŁWOWO - CZEKOLADOWY NA ZIMNO 48

pełne łyżki żelatyny 250 g margaryny Mus czekoladowy: 330 ml śmietanki kremówki 30% 100 g gorzkiej czekolady 2 łyżki cukru pudru 1 płaska łyżka żelatyny Dodatkowo: 2 opakowania galaretki o smaku malinowym ok. 700 ml gorącej wody opakowanie biszkoptów okrągłych Przygotowanie: 2 opakowania  galaretki malinowej  rozpuścić w 700 ml gorącej wody i odstawić do wystygnięcia.  Masa serowa(...)wyrównać wierzch i delikatnie wyłożyć cały mus czekoladowy i wyrównać wierzch. Wstawić do lodówki na ok 20 - 30 minut.  Na koniec po stężeniu musu czekoladowego delikatnie wylać tężejącą galaretkę malinową. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia

Ciastka - domowe słodkości
BUDYNIOWIEC Z TRUSKAWKAMI + FILMIK 60

ziemniaczanej  250 g masła 3 łyżki cukru pudru  biszkopty podłużne 1-2 paczki  1 szklanka zagotowanego mleka do maczania biszkoptów  0,5 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe PRZYGOTOWANIE :  Mleko wlewamy do garnka, trochę odlewamy do szklanki. W szklance mieszamy z budyniami, cukrem i mąką ziemniaczaną. Gotujemy gęsty budyń. Przekładamy go na talerze i studzimy(...)Galaretki mieszamy w 3 i 1/2 szklance wrzątku i studzimy.  Truskawki oczyszczamy i kroimy na talarki.  Masło o temperaturze pokojowej ucieramy z cukrami. Następnie dodajemy po trochu zimny budyń.  Biszkopty maczamy w zagotowanym i ostudzonym mleku, wykładamy je na dno formy o wymiarach 25/30 cm. Na to rozkładamy część masy, ponownie biszkopty i masa, na to truskawki

Kulinarne Fantazje Marioli
sernik truskawkowy na zimno bez pieczenia 105

składniki: 500 g sera białego, zmielonego 500 g truskawek 2 galaretki truskawkowe 500 ml gorącej wody ok. 40 g cukru dodatkowo: biszkopty na spód sernika bita śmietana do dekoracji truskawki do dekoracji wykonanie : Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Truskawki miksujemy na mus, zagotowujemy z cukrem i odstawiamy do wystudzenia. Na dnie tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia(...)układamy biszkopty. Do sera dodajemy zimny mus truskawkowy i miksujemy. Następnie dodajemy lekko tężejącą galaretkę i miksujemy na wolnych obrotach. Gotową masę wkładamy na chwilę do lodówki aby lekko stężała. Lekko tężejąca przekładamy na biszkopty. Całość wstawiamy do lodówki aby masa całkowicie stężała. Dowolnie dekorujemy np. bitą śmietaną i truskawkami

Domowy Smak Jedzenia
SERNIK BORÓWKOWY 71

sera białego 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 150 ml mleka 4-5  łyżek żelatyny 330 ml śmietanki kremówki 500 g borówki amerykańskiej 2 opakowania galaretki o smaku borówki ok. 700 ml gorącej wody 1 opakowanie biszkoptów okrągłych  Przygotowanie: 2 opakowania  galaretki borówkowej  rozpuścić w 700 ml gorącej wody i odstawić do wystygnięcia(...)wyłożyć biszkoptami. Następnie wyłożyć całą masę serową, wyrównać wierzch i wstawić do lodówki na ok. 20 minut. Na koniec po stężeniu masy serowej rozsypać pozostałą borówkę i wylać tężejącą galaretkę borówkową. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia

Ciastka - domowe słodkości
SERNIK NA ZIMNO NA MLECZKU KOKOSOWYM, TORCIK Z PIANKĄ I Z OWOCAMI 93

staje się równe (a nie wybrzuszone środkiem, a wklęśnięte i skurczone bokami). Stosuję tę metodę od kilku lat i zawsze się sprawdza. Biszkopt odstawiamy do wystudzenia. Masa owocowa: - 3 galaretki na 500g wody każda (u mnie malinowa i owoce leśne) - 500ml schłodzonego mleczka kokosowego (używam z kartonika, płynnego, z dobrym składem- bez zagęstników) - 160g malin (dałam mrożone) - 600g gorącej wody(...)dodatkowo: - owoce do dekoracji Wszystkie 3 galaretki rozpuszczamy łącznie w 600g gorącej wody , odstawiamy do przestudzenia. W misie miksera ubijamy chwilę schłodzone mleczko kokosowe, dodajemy mrożone maliny, ubijamy razem z mleczkiem, masa się schłodzi, a owoce rozpadną. Następnie dodajemy zimne galaretki i całość dokładnie mieszamy.  Biszkopt wyjmujemy z tortownicy, wcześniej delikatnie okrawając boki. Przekrawamy na dwa blaty.  Jeden

Smaczne Zdrowe
Lekkie ciasto z truskawkami, galaretką i mascarpone 68

prostu pycha! Jak jest sezon na truskawki, to obowiązkowo ciasto z galaretką musi być :-) Składniki:  Biszkopt: 4 jajka 2/3 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Krem:  250 g serka mascarpone 200 g śmietany kremówki 30% ok 1/2 szklanki cukru pudru (dałam mniej) 1 łyżeczka soku z cytryny Dodatkowo:  świeże(...)truskawki 2 galaretki truskawkowe + 500 ml gorącej wody Sposób przygotowania: 1. Zrobić biszkopt, białka ubić, dodać partiami cukier, a potem po jednym żółtku. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, zmiksować na najmniejszych obrotach. Na koniec dodać olej i wymieszać. Ciasto wyłożyć na blaszkę, piec w 175-180 at.C przez 25-35 minut do suchego patyczka. Przestudzić.  2. Dobrze

Kuchnia domowa Ani
Biszkopt z rabarbarem 103

Sezon na rabarbar się zaczął więc do dzieła : ) Dzisiaj zapraszam Was na puchaty biszkopt z grysikowym kremem , gdzie motywem przewodnim jednak jest lekko kwaskowa masa rabarbarowa połączona z agrestową galaretką. Kompozycja słodkiej masy na bazie kaszy mannej sprawdza się świetnie z rabarbarem- nie jest ani za słodko, ani za kwaśno- a w sam raz : ) Biszkopt to miła odmiana od tradycyjnego(...)Wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 35 minut w temp. 180 stopni. Studzimy. Kroimy na 2 blaty. Nadzienie rabarbarowe : 500 g rabarbaru 2/3 szklanki cukru ok. ½ szklanki wody 1 galaretka o smaku agrestowym Rabarbar myjemy, kroimy w kostkę, przekładamy do garnka, zasypujemy cukrem i podlewamy lekko wodą. Dusimy pod przykryciem do miękkości. Dodajemy sypką galaretkę i mieszamy. Odstawiamy do wystudzenia. Masa

Domowe ciasta
Deser z mango jak żółty ser – prosty i szybki w przygotowaniu 70

deseru, to polecam przygotować. Do przygotowania deseru będziemy potrzebowali: mango – około 500 gramów przed obraniem kubek 400 g jogurtu naturalnego typu greckiego szklanka 250 ml mocno gorącej wody 2 galaretki cytrynowe – mogą być innego smaku – polecam użyć nie najtańszych ponieważ te najtańsze po rozpuszczeniu w małej ilości wody smakują jak kwasek cytrynowy. Oraz tortownica lub miska o średnicy około(...)centymetrów i folia spożywcza do wyłożenia foremki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmiku z przepisem na: Deser z mango Przygotowanie: Do miseczki wlewam gorącą wodę, dodaję galaretki, dokładnie mieszam i odstawiam do wystudzenia. W tym czasie z mango wybieram miąższ i przekładam do drugiej miseczki, i dokładnie rozdrabniam blenderem tak aby powstała jednolita pulpa. Następnie dodaję jogurt i jeszcze przez

Uwaga Babcia Gotuje

Proponowane wyszukiwania