galaretka - 14130 przepisów (strona:438/942)

Szpinakowe ciasto z truskawkami 111

śmietanki 30% 100ml mleka 4 łyżeczki żelatyny (każda z lekką górką) 4 łyżki cukru 300g truskawek 2 łyżki soku z cytryny 200g truskawek pokrojonych na pół  1 opakowanie galaretki truskawkowej Śmietankę dobrze schłodzić (najlepiej przez kilkanaście godzin w lodówce), ubić. Żelatynę namoczyć w mleku. Twaróg zmiksować z cukrem i sokiem z cytryny. Delikatnie wymieszać ze śmietanką. Truskawki umyć, odszypułkować(...)wyłożyć na ciasto, przykryć drugim blatem, wyłożyć białą masę śmietankową, wyrównać wierzch. Na masie ułożyć połówki truskawek, delikatnie zatapiając je w masie. Ciasto wstawić do lodówki, żeby masa stężała. Galaretkę rozpuścić w 400ml wody, gdy wystygnie zalać truskawki. Wstawić do lodówki na kilka godzin, aż galaretka całkowicie stężeje. Smacznego

Obiad gotowy
Śmietankowy sernik z truskawkami 63

Składniki: 500 ml śmietanki 30% 400 g serka homogenizowanego naturalnego (użyłam Vitello z biedronki) 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 1/3 szklanki wody 500 g truskawek 2 galaretki truskawkowe kilka sztuk herbatników Zaczynamy od przygotowania truskawek. Myjemy je, pozbawiamy szypułek, a następnie blendujemy, przekładamy do garnka i zagotowujemy. Do gorących wsypujemy galaretki i mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy do wystudzenia(...)pozostałej masy i miksujemy do połączenia.  Na dnie tortownicy (22 cm) układamy równą warstwę herbatników. Na herbatniki wykładamy połowę masy śmietankowej, a na nią połowę ostudzonych truskawek z galaretką, które przykrywamy pozostałą masą śmietankową. Na wierzch wykładamy pozostałe truskawki, wyrównujemy i dostawiamy do lodówki na kilka godzin,  a najlepiej na całą

Cynamonowe szczęście
Sernik na zimno z mascarpone. 88

masła Sernik: 500 g. twarogu (może być ser z wiaderka) 250 g serka mascarpone 1 szklanka śmietanki 30 % 2 łyżki żelatyny 1/3 szklanki ciepłej wody Dodatkowo: 2 galaretki truskawkowe truskawki  Wykonanie: Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu.  Zostawić żeby lekko stężała.  Truskawki umyć i usunąć szypułki.  Moje truskawki były duże, więc przekroiłam je na połówki(...)Następnie wlać powoli żelatynę do masy serowej cały czas miksując.  Tak przygotowany ser przełożyć na herbatnikowy spód.  Na serze ułożyć połówki truskawek.  Na wierzch wylać tężejącą galaretkę.  Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin

Agusiowe smakołyki
DELICJA ORZEŹWIAJĄCA 91

sera białego 3/4 szklanki cukru 4 łyżka żelatyny 200 ml mleka sok wyciśnięty z 1 cytryny 0,5 łyżeczki aromatu cytrynowego w proszku 250 g margaryny Dodatkowo: 2 opakowania galaretki pomarańczowej 700 ml gorącej wody 2 opakowania delicji pomarańczowej (1 opakowanie 300g) Przygotowanie: 2 opakowania  galaretki o smaku pomarańczowej  rozpuścić w 700 ml gorącej wody i odstawić(...)delicjami. Na biszkopty wykładamy masę serową cytrynową, wyrównać wierzch. Wstawić do lodówki na ok. 20 minut do lekkiego stężenia. Następnie na wierzchu ułożyć delicje pomarańczowe. Na koniec wylewamy tężejącą galaretkę o smaku pomarańczowym. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Deser kroić ostrym nożem

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto z borówkami, kremem budyniowym i galaretką Blue Lagoon 171

Dziś proponuję pyszne ciasto akurat właśnie na lato - ciasto z borówkami, kremem budyniowym i galaretką , do którego nazwa Blue Lagoon pasuje jak ulał. Na ciasto składa się dość niski biszkopt , na który wykładamy krem budyniowy , a na nim owoce a szczególnie borówki i wspaniale niebieska galaretka. Całość wygląda przecudni e a smakuje jeszcze lepiej . A najważniejsze jest to, że ciasto

Kawa z mlekiem
Ciasto z kremem i musem truskawkowym 65

śmietanki kokosowej lub śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone 6 łyżek ksylitolu/cukru 1 łyżka żelatyny + 1/4 szklanki zimnej wody ok. 150 g świeżych truskawek Mus truskawkowy: 1 galaretka truskawkowa + 150 ml wody ok. 350 g truskawek 200 g serka waniliowego Wykonanie: Galaretkę rozpuścić w 150 ml gorącej wody i odstawić do całkowitego przestygnięcia. Truskawki umyć, usunąć szypułki i dobrze(...)czas miksując na małych obrotach. Na koniec dodać pokrojone truskawki i delikatnie wymieszać. Masę przełożyć na upieczony i przestudzony biszkopt. Mus truskawkowy: Truskawki przełożyć do misy blendera, wlać przestudzoną galaretkę i zblendować. Następnie dodać serek waniliowy i jeszcze raz zmiksować. Odstawić i jak masa zacznie lekko tężeć wylać na biały krem.  Schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Przed

Healthy food explorer
Budyniowiec z galaretką i truskawkami - Proste ciasto bez pieczenia 91

Składniki: (forma 25x35 cm, szklanka 250 ml) Herbatniki maślane 400 g Mleko 1l Budyń śmietankowy bez cukru 3x40 g Masło 200g Cukier 8 łyżek Galaretki truskawkowe 3 (każda na 500 ml wody) Truskawki 500 g Przygotowanie: Galaretki rozpuścić w 4 szklankach wrzątku i odstawić do lekkiego stężenia. W 250 ml mleka rozmieszać budynie. W garnku zagotowujemy 750 mleka z cukrem(...)warstwę herbatników. Przekładamy krem budyniowy i wyrównujemy. Przykrywamy warstwą herbatników. Ciasto wkładamy do lodówki na minimum 30 minut.  Na ciasto wykładamy truskawki pokrojone na mniejsze kawałki. Całość zalewamy galaretką. Wkładamy do lodówki na kilka godzin do stężenia. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Polub mnie na Facebooku Zapraszam do oglądania filmu

Kulinarne przygody
Domowe lody truskawkowe 62

dzieci i dorosłych. Zapraszamy! Domowe lody truskawkowe Składniki: śmietanka kremówka 36 %: 500 ml cukier puder: 2 łyżki mleko w proszku: 3 łyżki truskawki: 300 g woda: 3 łyżki galaretka truskawkowa(proszek): 2 łyżki Jak zrobić domowe lody truskawkowe – przepis Przygotowanie: Zanim przejdziesz do przygotowania przepisu, dokładnie umyj truskawki. Warto wybrać te najbardziej dojrzałe, dzięki czemu lody będą mieć piękny(...)może być ostatecznie 30 %. Do rondelka wlej 3 łyżki wody i dodaj pokrojone na połówki i ćwiartki truskawki. Wolno podgrzewaj, delikatnie mieszając, aż truskawki puszczą sok. Wsyp dwie łyżki galaretki, zdejmij garnek z palnika i mieszaj, aż galaretka się rozpuści. Odstaw do wystudzenia. Śmietankę trzymaj w lodówce i wyjmij bezpośrednio przez rozpoczęciem pracy. Ubij na sztywno przy pomocy blendera

Kuchnia Na Wypasie
SERNIK Z CZEKOLADĄ I TRUSKAWKAMI 71

gorzkiej startej czekolady ok. 300 g truskawek Esencja herbaciana: 3 torebki herbaty earl grey 200 ml gorącej wody 100 ml zimnej wody 1 płaska łyżeczka cukru Dodatkowo: 2 opakowania galaretki o smaku truskawkowym ok. 700 ml gorącej wody biszkopty podłużne (22 sztuk) ok. 100 g dżemu truskawkowego. Przygotowanie: 2 opakowania  galaretki truskawkowe  rozpuścić w 700 ml gorącej wody(...)esencja herbacianą. Następnie każdy biszkopt posmarować dżemem truskawkowym. Na koniec wyłożyć całą masę serowa, wyrównać wierzch. Wstawić do lodówki na ok. 20 minut do lekkiego stężenia. Następnie wylewamy tężejącą galaretkę truskawkową. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia

Ciastka - domowe słodkości
Truskawki w galarecie 53

wspaniały deser na lato i nie tylko. Ciekawie wygląda i wyśmienicie smakuje. Jeśli macie nadmiar truskawek, to już wiecie co z nimi zrobić. Składniki ok. 1 kg truskawek 3 galaretki truskawkowe 1 litr wody Przygotowanie Do foremki keksówki wrzuciłam umyte truskawki i zalałam galaretką truskawkową. Na litr wody dałam 3 galaretki i do lodówki na dwie godziny. Autor przepisu: Wanda

Wasze Przepisy
Szybkie ciasto truskawkowe + film 60

efekt końcowy wyśmienity, po prostu niebo w gębie.     składniki na formę 25×35 cm 500 g truskawek 160 g herbatników pianka 500 g mleka skondensowanego niesłodzonego 2 galaretki truskawkowe 250 ml gorącej wody cukier puder do posypania ciasta przepis Galaretki truskawkowe rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu ( zmniejszając ilość gorącej wody do 250 ml ) i odstawiamy do wystudzenia. Opłukane(...)jeden obok drugiego. Na ciastkach równomiernie rozprowadzamy pokrojone truskawki. Do miski wlewamy mleko zagęszczone, miksujemy je do momentu aż podwoi swoją objętość i zgęstnieje. Następnie do mleka wlewamy zimną galaretkę i całość dokładnie łączymy. Masę wstawiamy do lodówki na około 5 minut. Gęstniejącą masę przekładamy na warstwę truskawek i wygładzamy jej powierzchnię. Na wierzchu ciasta układamy drugą warstwę ciastek

Smakowite Dania
Jabłecznik królewski z bitą śmietaną 57

Jabłecznik królewski z bitą śmietaną to ciasto idealne na każdą okazję. Delikatny i puszysty biszkopt, soczyste jabłka zatopione w galaretce i lekka bita śmietana oprószona tartą czekoladą to połączenie, któremu nie sposób się oprzeć. Przepis na jabłecznik królewski z bitą śmietaną nie jest trudny i nie wymaga skomplikowanych składników. Ciasto przygotowuje się szybko i przyjemnie. Nawet osoba początkująca bez problemu(...)święta. JABŁECZNIK KRÓLEWSKI Z BITĄ ŚMIETANĄ PRZEPIS Składniki Biszkopt: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka cukru 5 jajek 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Mus jabłkowy: 5 jabłek 1 galaretka cytrynowa 1 łyżeczka cynamonu Masa śmietankowa: 500 ml śmietany kremówki 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1 tabliczka czekolady mlecznej Przygotowanie 1. Białka oddzielamy od żółtek

Alle Dobre!
Sernik z masą truskawkową 59

dniki: masa serowa - 1 kg sera białego podwójnie zmielonego - 200 ml śmietany kremówki - 1 szklanka cukru - 5 jajek - 2 łyżki mąki ziemniaczanej masa truskawkowa - 500 g truskawek - 2 opakowania galaretki truskawkowej - 400 ml śmietany kremówki oraz  herbatniki Przygotowanie: Na początku zabieramy się za masę serową. Śmietanę ubijamy z cukrem. Następnie porcjami dodajemy jajka, mąkę oraz ser. Blachę o wymiarach(...)wykładamy herbatnikami i przelewamy masę serową. Pieczemy ciasto w 180 C przez około 45 minut. Następnie wyłączamy piekarnik i studzimy w piekarniku. Gdy sernik stygnie możemy przygotować masę truskawkową. Galaretki rozpuszczamy w 200 ml wrzątku a następnie studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno a truskawki blendujemy na mus. Śmietanę łączymy z musem truskawkowym. Odrobinę masy śmietanowej dodajemy do przestudzonych galaretek, mieszamy

Zainspirowana w kuchni
Sernik na zimno z galaretką - Zebra 84

tortownica minimum 24 cm) Twaróg z wiaderka 1 kg w temperaturze pokojowej Śmietanka 30% 200 ml Cukier puder 3/4 szklanki Żelatyna 3 łyżki Kakao 3 łyżki Biszkopty paczka Galaretka truskawkowa 2 Owoce opcjonalnie 200 g Przygotowanie:  Galaretki rozpuścić w 500 ml wrzątku i odstawić do lekkiego stężenia. Żelatynę zalać wodą i odstawić do napęcznienia na 10 minut(...)konsystencję po schłodzeniu w lodówce będzie idealne. Na sernik można wyłożyć owoce, ale nie ma takiej konieczności. Wkładamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie wylewamy tężejącą galaretką i ponownie wkładamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Polub mnie na Facebooku Zapraszam do oglądania filmu

Kulinarne przygody