galaretka - 14130 przepisów (strona:437/942)

KINDER COUNTRY 103

serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki z górką żelatyny 2 szklanki płatków kukurydzianych z miodem i orzeszkami (u mnie szklanka ma 200 ml) Dodatkowo: 2 opakowania galaretki o smaku cytrynowym ok. 700 ml gorącej wody 1 opakowanie biszkoptów okrągłych ok. 50 g gorzkiej czekolady Przygotowanie: 2 opakowania  galaretki cytrynowej  rozpuścić w 700 ml gorącej wody(...)wyłożyć biszkoptami. Następnie wyłożyć cały mus czekoladowy, wyrównać wierzch. Następnie śmietankową i wyrównujemy wierzch. Wstawić do lodówki na ok 1 godzinę do stężenia masy. Na koniec delikatnie wylewamy tężejącą galaretkę cytrynową i bardzo delikatnie wylewamy rozpuszczoną czekoladę gorzką tworząc esy floresy. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia

Ciastka - domowe słodkości
Biszkoptowe ze śmietaną i jagodą kamczacką 95

jajecznej,wymieszać na końcu dodać pianę i ostrożnie wszystko połączyć Przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia Piec ok. 35 min.-40 min. w temp. 180*C dodatkowo potrzebne: galaretka, ewentualnie 2 różnokolorowe 20 dag owoców jagody tortowa śmietana- 30 % plus zagęstnik i łyżka cukru pudru kilka łyżek powideł śliwkowych Upieczony i wystudzony biszkopt smarujemy cienko powidłami,na to dajemy(...)ubitą śmietanę, owoce, a na wierzch tężejącą galaretkę. Galaretkę rozpuściłam nie w 500 ml gorącej wody, a w 350 ml. A o tej porze użyłam zagęstnik do śmietany, by ciasto nie popłynęło mi po stole

Proste Potrawy
Galareta wieprzowa 71

zimna przekąska podczas rodzinnych spotkań, choć ja ją przyrządzam tak bez okazji. Pamiętajcie, że ilość wody każdy musi dostosować do swoich upodobań, ponieważ jedni wolą więcej dodatków, inni więcej galaretki. Można także dodać różne warzywa. Lubicie galaretę wieprzową?     Galareta wieprzowa - składniki:    (8-10 małych salaterek)   4 nóżki wieprzowe (średnie) 2 marchewki (duże) 1 pietruszka(...)czosnek posiekać.  Wszystko z powrotem umieścić w wywarze, doprawić do smaku i zagotować. (Tutaj można też dodać groszek.) Całość przelać do salaterek/miseczek, ostudzić oraz wstawić do lodówki, aby galaretka stężała.   Galaretkę podawać kropioną sokiem z cytryny lub octem (np. winnym, jabłkowym

Di gotuje
PIANKOWIEC CZEKOLADOWY 83

pudru 1 łyżka żelatyny z górką Mus II : 330 ml śmietanki kremówki 30% 100 g białej czekolady 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka żelatyny z górką Dodatkowo: 2 opakowania galaretki o smaku wiśniowym ok. 700 ml gorącej wody 2 opakowanie biszkoptów okrągłych duże opakowanie delicji wiśniowych lub 2 opakowania małych Przygotowanie: 2 opakowania  galaretki wiśniowej  rozpuścić(...)gorzką czekoladą), wyrównać wierzch. Następnie układamy biszkopty i delikatnie wykładamy mus II (z białej czekolady) i wyrównać wierzch. Na koniec układam wiśniowe delicje delikatnie wylewamy tężejącą galaretkę wiśniową. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia

Ciastka - domowe słodkości
Lodowiec 🤩 Pyszne ciasto bez pieczenia ✔️ Proste w przygotowaniu 🍰 857

tortownica minimum 28 cm) Biszkopty ok. 250 g Budyń bez cukry śmietankowy 2 Mąka pszenna 3 łyżki Mleko 1l Masło 200 g Cukier 3/4 szklanki Kakao 2 łyżki Galaretka dowolny kolor 3 sztuki ( u mnie 3 różowe) Owoce 400 - 500 g + woda 1/2 szklanki + łyżka soku z cytryny do nasączenia Przygotowanie: Galaretki rozpuścić w 3,5 szklance wrzącej wody(...)wodą z cytryną. Wyłożyć jasny krem budyniowy. Wykładamy kolejną warstwę biszkoptów, nasączamy je wodą z cytryną i wylewamy krem kakaowy. Na ciasto wykładamy owoce i zalewamy przestudzoną lub tężejącą galaretką. (blaszka nie może być mniejsza ! u mnie wyszło na całą blaszkę). Wkładamy do lodówki do schłodzenia. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy

Kulinarne przygody
Tort truskawkowo- kokosowy na szpinakowym biszkopcie 82

300ml mleka kokosowego 60g wiórek kokosowych 2 łyżki cukru pudru 500g serka mascarpone 200g białej czekolady Pianka truskawkowa: 200g zmiksowanych truskawek 1 łyżka cukru pudru 100ml śmietanki 30% 1 galaretka truskawkowa Żelka truskawkowa: 250g truskawek 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki drobnego cukru 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej + 1 łyżka wody 1 płaska łyżka żelatyny+ 1 łyżka zimnej wody(...)Zestawiamy z palnika i dodajemy posiekaną drobno białą czekoladę, mieszamy. Studzimy, najlepiej kilka godzin w lodówce. Przed przełożeniem tortu miksujemy schłodzony krem z mascarpone i cukrem pudrem. Pianka truskawkowa: Galaretkę rozpuszczamy w 125ml gorącej wody. Studzimy, ale nie doprowadzamy do całkowitego zastygnięcia. Musi pozostać płynna. Truskawki miksujemy. Śmietankę ubijamy z cukrem, dodajemy papkę owocową, a następnie tężejącą galaretkę. Żelka truskawkowa

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto z czereśniami i budyniem 84

pewnością dla wszystkich, którzy lubią letnie, orzeźwiające ciasta owocowe. Poznaj naszą propozycję na pyszne ciasto jogurtowe z truskawkami . Zobacz również przepis na ciasto na gofrach z owocami i galaretką . Polecamy także piękne ciasto z ananasem i kokosem . Jeśli zastanawiasz się nad tym: Jak zrobić pyszne ciasto z czereśniami? Polecamy nasz sprawdzony przepis i zapraszamy! Tortownica 20 cm Szklanka(...)serek mascarpone, cukier do smaku i energicznie wymieszaj nie doprowadzając do wrzenia, aż powstanie jednolita masa. Jeśli chcesz, aby masa była stabilniejsza, do gorącej dodaj 2 – 3 łyżki galaretki w proszku o jasnym kolorze. Masę odstaw, aż zacznie tężeć. Sos czereśniowy: Do rondla wlej 2 łyżki wody. Dodaj wydrylowane czereśnie. Podgrzewaj przez 2 – 3 minuty. Owoce muszą puścić

Kuchnia Na Wypasie
Deser truskawkowe ptasie mleczko 85

zrobić tam zakupy, to zostawiam Wam kod zniżkowy Wystarczy wpisać OKRUSZKI5  a dostaniecie 5% zniżki na swoje zakupy w https://www.koro-shop.pl/   Składniki: 1,5 szklanki wody 1 galaretka truskawkowa 4 łyżki mleka skondensowanego słodzonego 3 łyżki jogurtu naturalnego mała garść dropsów czekoladowych różowych KoRo Przygotowanie: Galaretkę rozpuszczamy w wodzie. Do przestudzonej galaretki dodajemy mleko skondensowane słodzone, mieszamy wszystko

Słodkie okruszki
Waflowa rolada z bananem 63

pyszny deser bez pieczenia, który z pewnością was oczaruje. Składniki paczka wafli opakowanie herbatników 2 łyżki kakao 200 g masła 1 szkl. cukru 2-3 banany w miarę proste galaretka Przygotowanie Z paczki wafli zostawić 2 sztuki. Namoczyć 3 ściereczki w ciepłej wodzie, aby były wilgotne. Przełożyć wafle ściereczkami, aby „zmokły”. Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody. Herbatniki(...)wafle pokruszyć (ja zmieliłam, ponieważ uważam, że masa jest lepsza – gładsza). Masło rozpuścić w rondelku. Dodać zmielone wafle i herbatniki. Kakao i galaretkę. Wymieszać. Gotową masę podzielić na dwie części i nałożyć na wafle tak do 2/3 wysokości. Położyć obranego banana. Jak jeden braknie to dociąć. Gotowego wafla zwinąć w roladę. Zwinąć w folię aluminiową aż do wystygnięcia

Wasze Przepisy
Sernik dwuwarstwowy z masą jogurtową na miękkim cieście 89

łyżki cukru pudru 1 opakowanie śmietan - fixu 1/2 kubka jogurtu greckego - 200 gram 1/2 opakowania mini biszkopcików - około 60 gram 1/2 słoiczka konfitury truskawkowo - rabarbarowej - 200 gram 2 łyżki galaretki truskawkowej Wykonanie: Ciasto: Mleko zagęszczone wyciskamy z tubki do miski,  wbijamy jajko i energicznie łączymy ubijając trzepaczką. Do spienionej masy przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i sól(...)wyciągamy i studzimy zupełnie. Przed wykonaniem masy śmietanowej proponuję przygotować  Żelkę z konfitury: Pół słoiczka konfitury ( u mnie rabarbarowo - truskawkowa zakupiona w Aldi ) wkładamy do rondelka, wsypujemy łyżkę galaretki truskawkowej  i podgrzewamy, mieszając do rozpuszczenia galaretki. Chłodzimy - ja przyspieszam z reguły ten proces w zamrażarce. Wracamy do wykonywania masy śmietanowo - jogurtowej. Masa śmietanowa: Do miski wlewamy mocno schłodzoną

Kronika Piekarnika
SERNIK CHAŁWOWO - CZEKOLADOWY NA ZIMNO 56

pełne łyżki żelatyny 250 g margaryny Mus czekoladowy: 330 ml śmietanki kremówki 30% 100 g gorzkiej czekolady 2 łyżki cukru pudru 1 płaska łyżka żelatyny Dodatkowo: 2 opakowania galaretki o smaku malinowym ok. 700 ml gorącej wody opakowanie biszkoptów okrągłych Przygotowanie: 2 opakowania  galaretki malinowej  rozpuścić w 700 ml gorącej wody i odstawić do wystygnięcia.  Masa serowa(...)wyrównać wierzch i delikatnie wyłożyć cały mus czekoladowy i wyrównać wierzch. Wstawić do lodówki na ok 20 - 30 minut.  Na koniec po stężeniu musu czekoladowego delikatnie wylać tężejącą galaretkę malinową. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia

Ciastka - domowe słodkości
BUDYNIOWIEC Z TRUSKAWKAMI + FILMIK 72

ziemniaczanej  250 g masła 3 łyżki cukru pudru  biszkopty podłużne 1-2 paczki  1 szklanka zagotowanego mleka do maczania biszkoptów  0,5 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe PRZYGOTOWANIE :  Mleko wlewamy do garnka, trochę odlewamy do szklanki. W szklance mieszamy z budyniami, cukrem i mąką ziemniaczaną. Gotujemy gęsty budyń. Przekładamy go na talerze i studzimy(...)Galaretki mieszamy w 3 i 1/2 szklance wrzątku i studzimy.  Truskawki oczyszczamy i kroimy na talarki.  Masło o temperaturze pokojowej ucieramy z cukrami. Następnie dodajemy po trochu zimny budyń.  Biszkopty maczamy w zagotowanym i ostudzonym mleku, wykładamy je na dno formy o wymiarach 25/30 cm. Na to rozkładamy część masy, ponownie biszkopty i masa, na to truskawki

Kulinarne Fantazje Marioli
sernik truskawkowy na zimno bez pieczenia 121

składniki: 500 g sera białego, zmielonego 500 g truskawek 2 galaretki truskawkowe 500 ml gorącej wody ok. 40 g cukru dodatkowo: biszkopty na spód sernika bita śmietana do dekoracji truskawki do dekoracji wykonanie : Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Truskawki miksujemy na mus, zagotowujemy z cukrem i odstawiamy do wystudzenia. Na dnie tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia(...)układamy biszkopty. Do sera dodajemy zimny mus truskawkowy i miksujemy. Następnie dodajemy lekko tężejącą galaretkę i miksujemy na wolnych obrotach. Gotową masę wkładamy na chwilę do lodówki aby lekko stężała. Lekko tężejąca przekładamy na biszkopty. Całość wstawiamy do lodówki aby masa całkowicie stężała. Dowolnie dekorujemy np. bitą śmietaną i truskawkami

Domowy Smak Jedzenia
SERNIK BORÓWKOWY 83

sera białego 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 150 ml mleka 4-5  łyżek żelatyny 330 ml śmietanki kremówki 500 g borówki amerykańskiej 2 opakowania galaretki o smaku borówki ok. 700 ml gorącej wody 1 opakowanie biszkoptów okrągłych  Przygotowanie: 2 opakowania  galaretki borówkowej  rozpuścić w 700 ml gorącej wody i odstawić do wystygnięcia(...)wyłożyć biszkoptami. Następnie wyłożyć całą masę serową, wyrównać wierzch i wstawić do lodówki na ok. 20 minut. Na koniec po stężeniu masy serowej rozsypać pozostałą borówkę i wylać tężejącą galaretkę borówkową. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia

Ciastka - domowe słodkości
SERNIK NA ZIMNO NA MLECZKU KOKOSOWYM, TORCIK Z PIANKĄ I Z OWOCAMI 104

staje się równe (a nie wybrzuszone środkiem, a wklęśnięte i skurczone bokami). Stosuję tę metodę od kilku lat i zawsze się sprawdza. Biszkopt odstawiamy do wystudzenia. Masa owocowa: - 3 galaretki na 500g wody każda (u mnie malinowa i owoce leśne) - 500ml schłodzonego mleczka kokosowego (używam z kartonika, płynnego, z dobrym składem- bez zagęstników) - 160g malin (dałam mrożone) - 600g gorącej wody(...)dodatkowo: - owoce do dekoracji Wszystkie 3 galaretki rozpuszczamy łącznie w 600g gorącej wody , odstawiamy do przestudzenia. W misie miksera ubijamy chwilę schłodzone mleczko kokosowe, dodajemy mrożone maliny, ubijamy razem z mleczkiem, masa się schłodzi, a owoce rozpadną. Następnie dodajemy zimne galaretki i całość dokładnie mieszamy.  Biszkopt wyjmujemy z tortownicy, wcześniej delikatnie okrawając boki. Przekrawamy na dwa blaty.  Jeden

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania