łososiem i mascarpone: 1 opakowanie sera mascarpone 1 opakowanie wędzonego łososia kilka kaparów pieprz farsz z indykiem (wystarczy zrobić z ½ porcji): ½ piersi z indyka puszka kukurydzy puszka czerwonej fasolki natka pietruszki 1 łyżka majonezu 4 łyżki ketchupu sól pieprz oregano tymianek ostra czerwona papryka słodka czerwona papryka Wykonanie: Przygotować ciasto: Mąkę przesiać przez sito, wymieszać z cząbrem i solą. Dodać(...)kostkę i wymieszać. Dodać paprykę ostrą i słodką, pieprz, oregano, tymianek i sól a następnie wymieszać. Indyka usmażyć i przełożyć do miski. Do mięsa dodać posiekaną natkę pietruszki, kukurydzę, fasolkę majonez i ketchup, wszystko wymieszać. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Farsz przełożyć do babeczek i udekorować pietruszką
Mama Gotujedocument.createElement('script');pf.type = 'text/javascript';if('https:' == document.location.protocol){js='https://pf-cdn.printfriendly.com/ssl/main.js'}else{js='http://cdn.printfriendly.com/printfriendly.js'}pf.src=js;document.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(pf)})(); Jesienna bomba energetyczna Fasolka po bretońsku SKŁADNIKI: 1/2 kg fasoli typu Jaś przecier pomidorowy 1 cebula 1 dobra kiełbasa ok. 100 g wędzonego boczku olej do smażenia przyprawy: liść laurowy ziele angielskie papryka słodka kminek(...)gotującego się fasoli dodajemy cebulkę z czosnkiem, boczek i kiełbaskę. Dodajemy pozostałe przyprawy i gotujemy razem kilka minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem. Jeśli fasolka jest za rzadka możemy zagęścić ją zasmażką. Podajemy ze świeżym pieczywem. Smacznego
MarciochaKucharzyZdrowsza a jak dla mnie nawet smaczniejsza wersja mielonego:) Kotlet z łososia i szpinaku z jajkiem sadzonym SKŁADNIKI: 350g surowego łososia świeży szpinak 3 jajka fasolka szparagowa masło sól, pieprz, papryka, 2 ząbki czosnku, bułka tarta, ulubione zioła Łososia umyć, usunąć skórkę i rozdrobnić widelcem. Szpinak opłukać, włożyć na patelnię i podgrzewać przez około 1 minutę aż zwiędnie, dodać(...)Piec w piekarniku nastawionym na 180 stopni przez około 20 minut, następnie przez kolejne 5 nastawić piekarnik na grill i zarumienić kotleciki z wierzchu. Podawać z jakiem sadzonym i fasolką szparagową. Smacznego
MarciochaKucharzyZaczynamy wrzesień od dyni. Dobrze podsmażona z fasolką szparagową i marchewką, doprawiona kminkiem i ziołami prowansalskimi. Nieskomplikowana dynia, którą możemy zastąpić ziemniaki i podać z ulubionym kawałkiem mięsa. Składniki 3 łyżki oliwy 250g dyni, pokrojone w kostkę 100g fasolki szparagowej 2 marchewki, pokrojone na mniejsze kawałki 2 łyżeczki kminku 1 łyżeczka przypraw prowansalskich sól, pieprz
Pink EnvelopeŚwietna zupa krem ze słodkich ziemniaków z dodatkiem zielonej fasolki. Jeżeli uda Wam się upolować w sklepie kilka batatów zachęcam do przygotowania takiej zupy. Prosty przepis na rozgrzanie się jeszcze szare popołudnia. Składniki 1,5 l bulionu warzywnego 3 łyżki oliwy 0,5 kg słodkich ziemniaków 2 ząbki czosnku zielona fasolka – mrożona świeży tymianek sól
Pink Envelopesłodkich pomidorów bez skórki (zimą koniecznie z puszki, bo inne są zbyt kwaśne) 2 średniej wielkości cebule 3 ząbki czosnku papryka słodka papryczka chili kukurydza z puszki czerwona fasolka z puszki natka kolendry 4 suszone pomidory łyżeczka kminku mielonego łyżeczka mielonej kolendry płaska łyżeczka cynamonu łyżczka słodkiej papryki sól, pieprz kieliszek czerwonego wina wytrawnego Przygotowanie: Na oliwie zeszklić posiekaną(...)paprykę. Po chwili dodać przyprawy: kminek, kolendrę, cynamon i paprykę w proszku - chwilkę smażyć wszystko razem. Dodać mieloną wołowinę, krótko przesmażyć. Następnie dodać pokrojone pomidory, odsączoną fasolkę i kukurydzę. Dusić wszystko pod przykryciem ok 15-20 minut. Bardzo drobno posiekać suszone pomidory i dodać do chili con carne. Wlać kieliszek wina i gotować na wolnym ogniu
Kulinarne InspiracjeFasolowy kociołek z pewnością nie rozczaruje kubków smakowych wielbicieli kaszy jaglanej. Zdrowo, szybko, tanio. Czego chcieć więcej od dania obiadowego? 200g kaszy jaglanej 500g mięsa mielonego 1 puszka białej fasolki 3 marchewki 2 cebule olej sól, pieprz, czosnek, papryka słodka, cząber szczypiorek do dekoracji 1. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Po chwili dodajemy mięso, które posypujemy(...)przyprawami i podsmażamy do zarumienienia. 2. Do garnka dodajemy odsączoną z zalewy fasolką i startą na tarce marchew. Chwilę podsmażamy. Zalewamy 2,5 szklankami wody, solimy. Gotujemy pod przykryciem aż kasza wchłonie całą wodę, około 20 minut. 3. Podajemy udekorowane posiekanym szczypiorkiem
Szefowa kuchnimają na niego pomysłu :) Składniki: 200 g makaronu świderki, 2 piersi kurczaka, 300 ml domowego koncentratu pomidorowego, 1/3 puszki kukurydzy, 1/3 puszki czerwonej fasoli, 2 garście zielonej szparagowej fasolki, 2 garście świeżego szpinaku, 1 łyżeczka przyprawy do drobiu, suszone pomidory z czosnkiem, sól, pieprz, zioła prowansalskie. Przygotowanie: W garnku rozgrzewamy olej i podsmażamy kurczaka pokrojonego w kostkę(...)przyprawionego przyprawą do drobiu. Następnie dodajemy warzywa: kukurydzę, czerwoną fasolę, zieloną fasolkę szparagową, liście szpinaku i zalewamy koncentratem. Po 15 minutach wrzucamy makaron. Gotujemy, aż makaron będzie al dente i przyprawiamy. Dekorujemy liśćmi szpinaku
Aga w kuchniKolejna wersja pieczonych żeberek. Tym razem z kolorową fasolką i dużą ilością warzyw. Składniki: -ok. 1,5 kg żeberek -puszka czerwonej i puszka białej fasoli -puszka krojonych pomidorów -10 pomidorów suszonych -3 marchewki -czerwona papryka -2 ząbki czosnku -olej i 2 dkg masła -czosnek niedźwiedzi, sól, pieprz, słodka papryka oraz składniki do peklowania mięsa ( patrz mięsa pieczone(...)strony. Zdejmujemy z patelni do naczynia żaroodpornego. Posypujemy czosnkiem niedźwiedzim. Na patelnię wrzucamy marchew, paprykę i czosnek i przez chwilę podsmażamy. Dodajemy suszone pomidory i podsmażamy. Dodajemy pomidory, fasolkę, mieszamy i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Można dodać chili. Chwilę gotujemy i przekładamy do naczynia z żeberkami. Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury
Maminek kulinarnyskładniki: 5 jaj 1 średni por 200 g sera żółtego 1 puszka groszku konserwowego 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasolki czerwonej 1 puszka tuńczyka w oleju 1 słoiczek majonezu 1/2 pęczka szczypiorku 1 łyżka musztardy 2 łyżki śmietany 18% sól, pieprz wykonanie: Jaja gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek. Oddzielamy białka od żółtek. Białka ścieramy na tarce o grubych oczkach(...)musztardą i śmietaną, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Szczypiorek myjemy i kroimy na drobno. W przeźroczystej salaterce układamy warstwowo: białka jajek-groszek konserwowy-tuńczyk-por-kukurydza-czerwona fasolka-ser żółty-sos majonezowy-żółtka jaj-szczypiorek
Domowy Smak Jedzeniaposiekanej papryce chili żółtej, zielonej, czerwonej 400 g pomidorów z puszki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 200 ml wody lub bulionu 200 g świeżego groszku cukrowego w strączkach lub fasolki szparagowej natka kolendry do dekoracji Połączyć jogurt, imbir, czosnek i kurkumę, wymieszać z mięsem. Przykryć, odstawić na noc do lodówki. Na rozgrzaną patelnią wrzucić kolendrę, pieprz, kumin, kozieradkę, kardamon, goździki, cynamon(...)pomidory, koncentrat i wodę. Dokładnie wymieszać. Zagotować, przykryć i gotować na małym ogniu przez 2 godziny. Kilka minut przed końcem ponownie doprowadzić do wrzenia dorzucić i ugotować groszek lub fasolkę. Doprawić do smaku. Podawać z natką kolendry i ciepłym chlebkiem naan lub ryżem. Smacznego
Pełny talerzmasz dużo czasu na gotowanie? Polecam szybki lunch:) Jajko sadzone z tymiankiem i warzywami Drukuj przepis Składniki 200 gram warzyw na patelnię (mix marchewka groszek, żółta fasolka) 1 duże jajko 2 gałązki świeżego tymianku (lub suszonego) 0,5 łyżeczki masła klarowanego 1 mały pomidor malinowy przyprawy sól, pieprz listonic_name = "Jajko sadzone z tymiankiem i warzywami (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme(...)addToShoppingList1"; listonic_content = "200 gram warzyw na patelnię (mix marchewka groszek, żółta fasolka) 1 duże jajko 2 gałązki świeżego tymianku (lub suszonego) 0,5 łyżeczki masła klarowanego 1 mały pomidor malinowy przyprawy sól, pieprz " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Warzywa smażymy na maśle, następnie dodajemy pokrojonego pomidora i tymianek, chwilę, dusimy. Wybijamy jajko, przykrywamy i czekamy aż się zetnie
CoolinarniePLPrzepis inspirowany jest jedną z potraw Jamiego Olivera. Drodzy mięsożercy: zamiast batatów, możemy przygotować stek wołowy, karkówkę wieprzową, lub wymieszać naszą fasolkę z mięsem mielonym. Danie posmakuje również weganom - wystarczy pominąć dodatek jogurtu naturalnego :) Zapraszam w podróż do Meksyku! Składniki dla dwóch osób: 1 duży batat 1/2 marchewki 1/2 cebuli czerwonej 1/2 cebuli białej 2 ząbki czosnku 1/4 papryczki(...)Całość pieczemy 60-70 minut, aż bataty zmiękną. Warto w połowie pieczenia zamieszać naszą fasolową mieszankę. 4. Na talerzach układamy po 2-3 plastry batatów, na nie wykładamy zapiekaną fasolkę. Podajemy z kleksem z jogurtu naturalnego (opcjonalnie) i ozdabiamy krążkami chilli. Możemy również podać z pieczywem. Smacznego
My Culinary Artdzień matki. Polecam do wypróbowania. składniki na 4-5 porcji kukurydza z puszki ( 400g ) marchewka konserwowa ze słoiczka ( około 200 g) 25 dag szynki ( ja użyłam drobiowej ) fasolka czerwona z puszki ( 400 g ) 4 korniszony 4 jajka ugotowane na twardo duży por ( biała część) słoik majonezu (250 g) 15 dag sera żółtego przepis Do miseczki wrzucamy kolejne warstwy(...)sałatki: odsączoną z zalewy kukurydzę i marchewkę. Kolejną warstwą jest pokrojona w drobną kostkę szynka a następnie odsączona z zalewy czerwona fasolka. Korniszony kroimy w kostkę i wrzucamy na czerwoną. Ugotowane na twardo jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach i nakładamy jako kolejną warstwę sałatki, białą część pora kroimy na drobno i wrzucamy na jajka. Na sałatce rozprowadzamy majonez
Smakowite Dania