Moja ulubiona kasza po polsku. Składniki 250 g kaszy bulgur 250 g wędzonego boczku 250 g fasolki szparagowej cebula łyżka masła łyżka przecieru pomidorowego natka pietruszki sól ,pieprz Przygotowanie Bulgur zalewamy wrzątkiem. Cebulę siekamy i szklimy na maśle z dodatkiem przecieru pomidorowego. Fasolkę gotujemy ,kroimy na mniejsze kawałki. Razem z cebulą dodajemy do kaszy. Boczek kroimy w kostkę i smażymy
R'n'G KitchenSmaczna sałatka podobna do polskiej klasycznej. Składniki 2 duże ziemniaki , obrane , pokrojone w kostkę 2 łyżki octu winnego z białego wina 180 g fasolki szparagowej (świeżej lub mrożonej ), pokrojonej na kawałki 2 duże marchewki , pokrojone w kostkę 150 g zielonego groszku 8 średnich ogórków konserwowych 1 łyżka kaparów , odsączonych sól , czarny pieprz , świeżo zmielony 4 łyżki oliwy z oliwek(...)majonezu Przygotowanie Do rondla z wrzącą wodą wlałem 1 łyżkę octu winnego , włożyłem ziemniaki i gotowałem do miękkości. Odlałem , odstawiłem , aby ostygły. Wrzuciłem groszek , fasolkę i marchewkę do wrzącej osolonej wody , wlałem drugą łyżkę octu winnego , gotowałem na wolnym ogniu , aż warzywa były miękkie. Odlałem wodę , odstawiłem warzywa do ostudzenia. Ogórki konserwowe pokroiłem na niezbyt cienkie plasterki Pokroiłem wystudzone
R'n'G KitchenBardzo aromatyczna warzywna zupa ,takie przypomnienie lata w te pochmurne dni. Składniki 500 g fasolki szparagowej (dla urozmaicenia zielonej i żółtej) marchew pietruszka mały seler 2 ząbki czosnku 3-4 łyżki ryżu brązowego 1/2 puszki krojonych pomidorów wraz z zalewą 2 łyżki jogurtu greckiego 100 ml przecieru pomidorowego 2 łyżki oliwy z oliwek natka pietruszki 1 l zimnej wody mielona(...)słodka papryka szczypta tymianku sól ,pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Marchew ,pietruszkę i seler ścieramy na tarce o dużych oczkach. Zalewamy zimną wodą ,dodajemy fasolkę ,solimy ,doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 20 min na małym ogniu. Czosnek obieramy i w całości podsmażamy na rozgrzanej oliwie ,zrumieniamy i kroimy w plasterki. Razem z pomidorami i ryżem
R'n'G Kitchenręką. Szybkie i smaczne danie polecamy dla zapracowanych ;) Składniki 150 g ryżu 250 mielonego mięsa z szynki 1 cebula słodka pęczek szczypiorku 250 g pieczarek 250 g mrożonej fasolki szparagowej (u nas zielona) mała puszka kukurydzy 1 łyżka sosu sojowego sól ,pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ryż gotujemy na sypko. Na dużej patelni podsmażamy posiekaną cebulę(...)pokrojone w plasterki pieczarki ,fasolkę szparagową ,smażymy 5 min. Następnie dodajemy mięso mielone ,rozdrabniamy je widelcem ,oprószamy solą i pieprzem ,dodajemy sos ,smażymy 10-15 min. Do całości dodajemy ryż i osączoną z zalewy kukurydzę. Smażymy jeszcze kilka minut ,do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem ,mieszamy z posiekanym szczypiorkiem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size
R'n'G Kitchenpomidory malinowe mała główka kapusty włoskiej kilka młodych ziemniaków kilka ziaren ziela angielskiego listek laurowy koperek sól pieprz śmietana do zup 8 szt buraczków z botwinki 150 g żółtej fasolki szparagowej Przygotowanie Do garnka włożyłem wędzoną kość, zalałem zimną wodą, dodałem sól i zagotowałem. Buraczki po odcięciu obrałem i pokroiłem w kostkę. Marchewkę, pietruszkę i seler pokroiłem. Dodałem najpierw(...)pomidorami pokrojonymi w paski (bez skórki i nasion) zielem angielskim i listkiem laurowym oraz kilkoma ziarnami pieprzu.. Po 20 minutach gotowania dodałem poszatkowaną dość grubo kapustę włoską i fasolkę szparagową oraz por. Gotowałem do miękkości. Koperek posiekałem i wsypałem do zupy, doprawiając ją solą oraz świeżo mielonym czarnym pieprzem. Wlałem zahartowaną śmietanę. Zupa najlepiej smakuje po odgrzewaniu
R'n'G Kitchenpieczywem. Surówki też nie musimy robić...nic, tylko skosztować :D Składniki 500 g udek z kurczaka 300 g ziemniaków 3-4 marchewki 2 pory (biała część) 300 g zielonej fasolki szparagowej 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 300 ml bulionu drobiowego sok z cytryny olej do smażenia 125 ml śmietany 18% 2 liście laurowe 1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego sól(...)talarki, układamy na spodzie garnka o grubym dnie. Udka smażymy na rozgrzanym oleju, układamy na marchewkach. Na mięso wykładamy obrane i pokrojone w grube plastry, ziemniaki. Na ziemniaki wykładamy fasolkę szparagową, pokrojony w plasterki por, pokrojone w paski papryki. Całość posypujemy solą ,mielonym zielem angielskim i pieprzem, zalewamy gorącym bulionem, dodajemy liście laurowe i dusimy pod przykryciem 35 min. Następnie
R'n'G Kitchensałatka makaronowa z żółtymi burakami, bobem i serem kozim Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1 pęczek żółtych buraczków 1 szklanka obranego ugotowanego na parze bobu 1 szklanka ugotowanej pokrojonej fasolki szparagowej 1 opakowanie makaronu (u mnie świderki) 4 plasterki sera koziego 2 ząbki czosnku 1/4 szklanki oliwy z oliwek 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki posiekanego koperku sól morska(...)sól, pieprz, czosnek i koperek. Wszystko dokładnie mieszamy i rozcieramy łyżką . Buraczki myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w cieniutkie plasterki. Wkładamy do miski, dodajemy do nich bób i fasolkę. Warzywa zalewamy sosem, mieszamy i odstawiamy na 20-30 minut. W międzyczasie gotujemy makaron, zgodnie z przepisem producenta na opakowaniu. Do warzyw dodajemy ugotowanym makaron. Makaron możemy dodać zimny
Kulinarne przygody GatityPomaga on w wydrążaniu warzyw a zajęcie to spodoba się nawet dzieciom.W nazwie co prawda mowa o ziemniakach, ale sprawdzi się przy każdym warzywie. Składniki: 5 pieczarek garść fasolki szparagowej pół czerwonej cebuli pół białej cebuli pół szklanki kukurydzy kilka różyczek brokuła 3 cukinie olej do przesmażenia Wykonanie: Cukinię wydrążamy. Ja ułatwiłam sobie pracę i zrobiłam to za pomocą(...)także zostawić ją w całości, nafaszerować sam środek i tak zapiekać. Na patelni przesmażamy posiekane cebule oraz pokrojone pieczarki. W osolonej wodzie obgotowujemy ok 10 minut rózyczki brokuła i fasolkę szparagową,następnie wykładamy na patelnię. Dodajemy też kukurydzę,oraz posiekany wydrążony środek cukinii. Wszystko oprószamy solą, pieprzem, słodką papryką, mieszamy. Podduszamy ok 5 minut. Gotowym farszem warzywnym napełniamy połowki
Z Majeczką w kuchnisoczewicy czerwonej szklanka soczewicy zielonej puszka ciecierzycy lub szklanka ciecierzycy przygotowanej tradycyjnie puszka pomidorów krojonych szklanka passaty pomidorowej cebula 2 ząbki czosnku 2 łodygi selera naciowego 200g fasolki szparagowej ciętej mrożonej ( teraz w zimie mrożona, w sezonie można użyć świeżej) pół tofu wędzonego łyżka startego imbiru pół papryczki chili po łyżce: kolendry ziarno, kminu, cynamonu, papryki słodkiej(...)momencie, doprawiamy solą. Mieszamy. Wlewamy wcześniej przygotowany bulion.Fasolę szparagową swieżą dodajemy teraz, natomiast mrożoną za 10 minut. Gotujemy na małym ogniu.Po 20 minutach soczewica i fasolka powinny być miękkie. Dodajemy wtedy ciecierzycę i drobno posiekaną pietruszkę. Gotujemy jeszcze 2 minuty i gotowe:) Zupę możemy podać z chlebem pita
Apetyt na Zielonelampki białego, wytrawnego wina 1/2 szklanki bulionu warzywnego lub rosołu 1/2 kg młodych ziemniaków 1-2 łyżki tartego chrzanu koperek 6-7 młodych marchewek 150 gram zielonej fasolki szparagowej 3 łyżki masła 1 łyżka oliwy z oliwek 1 szalotka 1 ząbek czosnku 2 łyżki mleka Polędwiczkę pozbawiamy niepotrzebnych błon, doprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła(...)minuty, wlewamy wino i gotujemy minutę. Następnie dodajemy bulion, doprawiamy solą oraz pieprzem i gotujemy sos aż odparuje i zostanie jedynie 1/3. Sos musi być odpowiednio gęsty. Marchewkę i fasolkę szparagową myjemy i gotujemy na parze 12 minut. Doprawiamy solą jeśli istnieje taka konieczność. Gotowe puree podajemy z ugotowanymi warzywami oraz mięsem. Całość polewamy sosem i dekorujemy posiekanym koperkiem
Mango Papajamustard starty parmezan / grated parmesan 2 łyżeczki czosnku / 2 teaspoons garlic 2 łyżeczki natki pietruszki / 2 teaspoons parsley jajko / egg bułka tarta / bread crumbs ugotowana fasolka / cooked beans prażona cebulka / roasted onions roszpunka / lambs pomidor / tomato ogórek / cucumber rzodkiewka / radish masło / butter Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: ok. 30 min, smażenie: 10 min, ilość porcji: 4 Najpierw(...)kładziemy kotlet na warzywa i znowu kładziemy dwa plasterki pomidora, ogórka, rzodkiewki i roszpunkę. Na górę hamburgera kładziemy drugi wafel ryżowy. Gotowy hamburger posypujemy cebulką i startym serem. Ugotowaną fasolkę podsmażamy, kładziemy ją na talerzu i polewamy roztopionym masłem. Smacznego! ***** First, we prepare cutlets with cauliflower. We mix cauliflower in a blender and put him into a bowl
Projekty ze smakiemgotujemy w szklance wody z dodatkiem szczypty soli aż ta wchłonie ją całkowicie. Kasza powinna być ugotowana na sypko. Natkę pietruszki siekamy bardzo drobno i dodajemy do ugotowanej kaszy. Fasolkę szparagową gotujemy przez 8 minut w wodzie, następnie odcedzamy i kroimy na mniejsze kawałki. Suszone pomidory kroimy w cienkie paski, ser gorgonzola w kostkę. Fasolkę, suszone pomidory oraz ser dodajemy
Mango Papajainne, ale wiadomo, trzeba sobie jakoś radzić :) Do mojej wersji użyłam: 1bulwa Lilly ( umyta, oczyszczona i rozebrana na warstwy) 1 czerwona cebula 1 żółta papryka 1 op mrożonej (niestety) fasolki szparagowej ( najlepsza jest świeża i gruba, płaska) 1/2 op mrożonych krewetek koktajlowych ( w oryginale były to małe suszone krewetki i świeże kalmary pokrojone w grubą kostkę) 1/2 małej puszki wędzonych
Jemy Pijemybrakujące składniki Chcesz dobrać wino do tej potrawy? Znajdź wino Chcesz zapisać składniki? aby mieć je zawsze pod ręką: wyślij na e-mail zachowaj przepis Brakuje Ci... Warzyw Fasolka zielona EKO Oliwa z oliwek Caraceña rozmarynowa Żeliwna płyta grillowa Hiszpański ser LUYAN Przygotowanie Krok 1 Jabłka umyłam, wydrążyłam gniazda nasienne, pokroiłam na ćwiartki lub ósemki ( lub mniejsze - w zależności(...)brakujące składniki Chcesz dobrać wino do tej potrawy? Znajdź wino Chcesz zapisać składniki? aby mieć je zawsze pod ręką: wyślij na e-mail zachowaj przepis Brakuje Ci... Warzyw Fasolka zielona EKO Oliwa z oliwek Caraceña rozmarynowa Żeliwna płyta grillowa Hiszpański ser LUYAN Przygotowanie Krok 1 Jabłka umyłam, wydrążyłam gniazda nasienne, pokroiłam na ćwiartki lub ósemki ( lub mniejsze - w zależności
Mania Wypiekaniawarzywnego 3-5 kulek ziela angielskiego 1-2 listki laurowe 5-7 kulek pieprzu czarnego 1 cebula 2 ziemniaki 2 marchewki 1 pietruszka w korzeniu spory kawałek selera garść fasolki szparagowej kilka różyczek kalafiora kilka brukselek garść mrożonego groszku (można dodać ok. szklanki gotowej mrożonki warzywnej, ale to opcja raczej na zimę) 1 serek topiony trójkącik śmietankowy lub warzywny(...)bulionem wsypuję całe przyprawy, doprowadzam do wrzenia, wrzucam posiekaną cebulę, pokrojone w grubą kostkę ziemniaki, marchewkę i seler, gotuję ok. 10-u minut. Następnie wrzucam różyczki kalafiora, brukselki i fasolkę szparagową, pokrojoną na 2-3 części. Gotuję kolejne 10 minut. Do kubka wrzucam serek, zalewam niecałą chochelką gorącej zupy i rozrabiam dokładnie trzepaczką lub drewnianą gwiazdką, żeby nie było grudek
Kuchnia Prezydentowej