wędzonego łososia. Dodatek skórki z cytryny, koperku i natki pietruszki nadaje daniu aromatu, nieprzeci ę tnego smaku i zdecydowanego charakteru. Smacznego! **** Oggi vorrei condividere con Voi la ricetta per crespelle salate farcite di un cremoso composto a base di salmone affumicato e ricotta arricchito da prezzemolo, aneto e scorza grattugiata di limone. Le crespelle sono(...)piatto unico decisamente goloso, ideale per un pranzo della domenica o da servire nel periodo delle feste. Buon appetito! SKŁADNIKI Naleśniki 500 ml mleka 250 g m ą ki pszennej 3 jaja szczypta soli 1 łyżka mas ł a Farsz 500 g ricotty 200 g wędzonego ł ososia 1 łyżka posiekanej
La grande e la piccola cuocaPieczone mięso z jajkiem w środku. Jako przystawka, zamiast wędliny na kanapkę lub jako dodatek obiadowy do ziemniaków. Pyszna! Składniki: (na dużą formę keksową) 1,5
Lena Gotujeszybkie przepisy są na wagę złota! Dziś proponuję chrupiące tortille nadziane dużą ilością wołowiny i sera, które z pewnością nasycą i zachwycą smakiem całą rodzinę. Jeżeli lubisz tego typu dania polecam także wersję z kurczakiem, szpinakiem i kozim serem i z kaczką w sosie bbq . Pyszny obiad w kilka chwil, polecam gorąco! Scroll down for recipe in English Szybka(...)celu przygotowania quesadilli, umieść jedną tortillę masłem do dołu na patelni lub patelni grillowej, posyp serem wyłóż 1/4 wołowiny i na koniec ponownie posyp serem i połóż na wierzch drugą tortillę masłem do góry. Smaż na średnim ogniu do zarumienienia, przełóż ostrożnie na drugą stronę i ponownie podsmażaj do zarumienienia. Podawaj natychmiast gdy ser jest pyszny i ciągnący
karmelowyCzasem puszczam wodze fantazji z kuchni i wychodzą mi takie rzeczy jak moja dzisiejsza propozycja: nuggety ze schabu na pure z cebuli z sosem czosnkowo- koperkowym
Oka w rosole czyli KaFka gotujePolędwiczka wieprzowa jest mięsem delikatnym, soczystym i niezwykle prostym w przygotowaniu. Moja dzisiejsza propozycja jest niezwykle aromatyczna i pachnąca za zasługą ziół prowansalskich, przypraw oraz suszonych
Taste TherapyNaleśniki to jedno z najbardziej klasycznych dań, najczęściej przygotowywanych w naszych domach. Smak, który znamy i pamiętamy z dzieciństwa, kojarzący się z leniwymi, niedzielnymi porankami i śniadaniami w rodzinnym gronie. Uwielbiamy je zarówno na słodko w wersji śniadaniowej, jak i z wytrawnymi dodatkami na obiad. Szukacie przepisu na ciasto naleśnikowe? Takiego, który zawsze się udaje(...)składników. Odstawiamy na 10 min. Patelnię dobrze nagrzewamy, dodajemy odrobinę masła i wlewamy porcję ciasta naleśnikowego. Smażymy do momentu pojawienia się pęcherzyków powietrza i ścięcia ciasta, następnie przekładamy na drugą stronę i smażymy przez kolejne około pół minuty aż do lekkiego zrumienienia spodu. Artykuł Przepis na najprostsze ciasto na naleśniki pochodzi z serwisu Taste and Cook
Taste and CookWiększości grill kojarzy się z kiełbaskami, karkówką, boczkiem i mnóstwem kalorii. Ale na grillu można przygotować również przepyszne lekkostrawne i zdrowe dania oraz dodatki do tłustych mięs. Tym razem banalnie prosty przepis na włączenie warzyw do grillowego menu. SKŁADNIKI: 1 duży batat (ok. 250 g) 10 małych ziemniaków 2 małe cukinie 1 papryka 2 małe cebule 2 łyżeczki ziół(...)kolejno na patyczki, a każdy z szaszłyków zawijamy w folię aluminiową, błyszczącą stroną do środka. Układamy na grillu lub w piekarniku na 10 minut. Po 5 minutach obracamy na drugą stronę. Po tym czasie ściągamy folię i grillujemy warzywa przez kilka minut z każdej strony, aby się przyrumieniły. Podajemy solo lub w towarzystwie ulubionego mięsa i sosu. Tutaj przepis
Kuchnia od dwojgaszybko, że nawet nie wiem kiedy. Dużo roboty w ogrodzie miałam. W pierwszym tygodniu chodziłam do kwiaciarni do pracy, fajnie było ale widocznie tak miało być. W drugi tydzień mieliśmy jechać w góry, ale niestety nie byliśmy w komplecie to pojechaliśmy na następny weekend. Ten wolny tydzień robiłam jak najwięcej w ogrodzie m. in. malowanie ogrodzenia, sadzenie kwiatów. Jak skończę(...)mogłam utrzymać, to odpuściłam sobie malowanie, szycie i inne. Te kilka dni to katorga była, nie dość, że ból to roboty tyle a tu robić nie mogę. Jakoś dałam radę ugotować obiad ( spaghetti jeną ręką da się zrobić ;) ) z nudów chodziłam ze dwa trzy razy dziennie na spacerki z moim psem do męża w pole, bo już żniwa się zaczęły
Misz-masz by DomiRok minął od czasu pierwszych drożdżowych racuchów , które robiłam na śniadanie. Tym razem zrobiłam na obiad, w wersji szpinakowej. Sposób przygotowania zupełnie się nie zmienił: 225
Kucharzycapieczenia. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Upiec, po wyjęciu z piekarnika upuścić na podłogę z wysokości ok. 50 cm (dzięki temu ciasto będzie sprężyste i pięknie da się pokroić na równe blaty). Następnie odłożyć na metalową kratkę, wystudzić, przekroić pół. Delikatnie "zeskrobać" odrobinę ciasta ze środka do dekoracji boków. beza: Orzechy zmielić dość drobno. Białka ubić (dodałam(...)pół. poncz: Kawę osłodzić, dodać spirytus. składanie ciasta: Pierwszy blat biszkopta ułożyć na paterze, naponczować, wyłożyć pierwszą część kremu. Położyć blat orzechowo-bezowy, delikatnie rozsmarować resztę kremu, przykryć drugim biszkoptem, delikatnie naponczować wierzch. Boki posmarować odłożonym kremem, obsypać okruszkami biszkoptu. Czekoladę na polewę roztopić z odrobiną mleka, wylać na wierzch ciasta. Masło zmiksować z nutellą na głaski krem
6niebo500 g mięsa gotowanego bez kości, 2 cebule, 4 ząbki czosnku, 1 ostra papryczka, 50 ml bulionu, sól, pieprz, cukier, 500 g szpinaku mrożonego, liście, tłuszcz
królestwo garówjest delikates! Gabi stwierdziła, że po raz pierwszy jadła aż tak dobre, a że ma 87 lat to chyba wie co mówi składniki na 6 porcji jako danie główne: 5 kostek naturalnego tofu po 180-200 g 100 ml mleka roślinnego 200 g mąki sok z połowy cytryny 2 średniej wielkości banany 50 g cukru (najlepiej(...)wrzucasz, czyli jeszcze raz powtarzam- delikatnie, bo naprawdę warto. Gotuj 3-5 minut od wypłynięcia. Można jeść od razu lub je lekko podsmażyć, ja lubie w tej drugie wersji. Podawaj z bułką tartą i cukrem, dodatkowo możesz tez posypać siekanymi orzechami, ja strarłam na tarce kilka orzechów brazylijskich. Smacznego! Artykuł Wegańskie leniwe pierogi pochodzi z serwisu
greenscarfJemy ją w wielu postaciach – i na ciepło, i na zimno. Jako dodatek – surówkę, lub jako główne danie – na przykład w postaci bigosu czy gołąbków. W towarzystwie potrafi zabłysnąć. A sama? Zobaczcie, jak niewiele jej trzeba żeby wydobyć z niej to, co najlepsze. Jak wiele innych warzyw tak i kapusta daje się upiec. Przy wysokiej zawartości(...)przy użyciu szczeciniastego pędzla pokrojoną kapustę, rozłożoną w odstępach na blasze do pieczenia wyłożonej papierem. Piekarnik rozgrzewamy do 220⁰C, kapustę solimy i pieprzymy, a następnie wstawiamy blachę na drugą od góry półkę piekarnika. Pieczemy kapustę 35-40 minut – powinna się widocznie lekko zezłocić na krawędziach i być miękka na wbitym widelcu. Tak naszykowaną kapustę można zjeść nawet samą
Karo in the KitchenŚwięta Wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami i jak wiadomo w czasie ich trwania wszystko na stole obraca się wokół jajka :) Podajemy je i na ciepło
Kuchnia z widokiem na ogródmigdałowym (tak wiem, nie jestem całkiem normalna ; ). Nie zawsze jednak było to możliwe – gdy odwiedzałam kawiarnię niedaleko domu to nie było to problemem, ale wożenie ze sobą mleka na drugi koniec miasta wydawało mi się (na szczęście) absurdalne. Zaczęłam więc szukać, namawiać i próbować. Z czasem nie tylko okrywałam coraz to nowsze kawiarnie, ale też mleko migdałowe zaczęło być dostępne(...)świeżo mielonej kawy. Do tej pory myślałam, że zapachy wyczuwalne z ulicy są tylko możliwe w przypadku kebaba i innych fast foodów, jak się jednak okazało – także dobrą kawę da się wyczuć. Cophi na Hożej, jak to określiła moja znajoma, podchodzi do kawy bardzo na serio. To super małe miejsce jest przy okazji super przytulne. Miejsca jest mało, bo zaledwie
Fill The Bowl