Pieczeń rzymska z jajkiem

Pieczeń rzymska z jajkiem

Ten przepis mam już od około 30 lat. Bardzo proste w wykonaniu i smaczne. Idealne na zimno jak i na ciepło. Podane z sosem czosnkowym lub innym. Ja zrobiłam z podwójnej porcji Jajka ugotować na twardo i całkowicie ostudzić. Odstawić na póżniej. Mięso mielone wrzucić do miseczki. Cebulę obrać i drobno pokroić. Na patelni rozgrzać masło i obsmażyć cebulkę na złoty kolor. Dodać obsmażoną cebulkę do mięsa, wymieszać. Bułkę zalać letnią wodą, zostawić na chwilkę. Bułka musi wciągnąć wodę. Następnie wycisnąć wodę i taką b...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, mięso, boczek, bułki, mięso mielone, sosy, sos czosnkowy, pieczony boczek, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, wieprzowina, dania mięsne, sos mięsny, drugie danie

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.