Przepis na : śniadanie
Botwina zapiekana z jajkami to wynalazek, który został mi po byłym narzeczonym kucharzu. Jedna z niewielu pozytywnych rzeczy, jakie po sobie zostawił. Gdyby nie botwina zapiekana z jajkiem najprawdopodobniej robiłabym laleczkę voodoo i życzyła draniowi jak najgorzej. A tak życzę mu jedynie, żeby zapadł na uwiąd starczy szybciej. Nie macie czasem ochoty na myśl o byłych chłopakach, narzeczonych, żonach i partnerach wrzeszczeć i to bynajmniej nie z wściekłości na nich tylko na własną głupotę? Bo ja tak. Gdybym słucha... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...