skórki i dopiero wtedy skrzydełka przewrócić. Po drugiej stronie dokładnie tak samo podpiekać skrzydełka przez ok. 10 min. Po tym czasie przykryć skrzydełka pokrywką wciąż na najmniejszym ogniu dalej dusić. Po jakimś czasie sprawdzić czy skrzydełka są równomiernie przypieczone ze wszystkich stron i w razie potrzeby obrócić je tak by dać wszystkim jasnym miejscom możliwość podpieczenia się. Podpiekać cały
Sztuka gotowania w/g SamiryDrugi dzień z rzędu wstałam lewą nogą. Zimowe przesilenie daje mi się we znaki, ciągłe przeziębienie, powroty do domu kiedy jest już ciemno, poranki w biegu byle by choć jedno ujęcie potrawy zrobić za dnia, tak jak lubię najbardziej, nadmiar obowiązków... wszystkie składowe dały wynik ujemny, podświadomie marzę o wiośnie ale nie tylko. O zmianach. Mam w głowie tyle pomysłów(...)różaną do momentu rozmrożenia. Słodzę cukrem kokosowym, Truskawki miksuję na mus za pomocą blendera lub malaksera. Gotowe płatki podaję z musem i posiekanymi orzechami włoskimi. Wartość odżywcza całego dania Wartość energetyczna: 416 kcal Białko: 13,6 g Tłuszcze: 15,6 g Węglowodany: 55 g Błonnik: 3,9 g Wyliczenia zostały opracowane korzystając z programu
Mango Papajamnóstwa budynków. Na szczęście znalazły się dobre dusze, które wskazały mi właściwe drzwi. Potem poszło już gładko: schodami na piętro, korytarzem w prawo, później w lewo, przez salon i drugie drzwi na lewo, jeszcze kawałek - i jest. Moja sypialnia na najbliższe cztery tygodnie. Niezbyt duża, już nie nowa, ale współlokatorka się nie pokazała, więc póki(...)wieku, to teraz mam... Zajęcia z drugiej strony okazały się niesamowicie przyjemne. Spokojne wprowadzenie, a później trzy godziny lepienia marcepanowych różyczek. Jutro - malowanki czekoladą. Sama radość! I to bez stresu i stojącego nade mną szefa, pukającego znacząco w szkło zegarka. Jeśli całe cztery tygodnie takie będą myślę, że jakoś dam radę. Choć już czuję, że wieczory będą mi się
Pożeraczka, czyli raz adobrzelekko drżący głos 98-letniej Grace. Druga książka to "Więzień urodzenia" Jeffrey'a Archera . Autora poleciła mi kiedyś Monika i jego "Kane i Abel" to zdecydowanie jedna z najlepszych książek (z kolejnymi częściami), jaką czytałam. Po historii braci, sięgnęłam po "Sagę rodu Cliftonów" i przeczytałam trzy części, czwartej nie dałam rady. Zrobiłam przerwę od Archera, żeby pewnego
bistro mamasię wrażenie uczestniczenia w jakimś rodzaju wyszukanego drugiego śniadania czy poobiedniego deseru. I bez znaczenia wydaje się fakt, że wszystkie fotografie pochodzą z Fotolii i iStockphoto. „Koktajle, smoothies… i nie tylko” to zdecydowanie warta uwagi pozycja dla wszystkich fanów sezonowego podejścia do kuchni oraz wielbicieli zamykania wielu smaków w jednym daniu. Witaminowa i zdrowotna potencjalność proponowanych przepisów sprawia
Życie zamknięte w smakuminuty. Wykładamy danie z powrotem na talerz i kroimy na 4 części. Smacznego! Dlaczego zamieściłem ten przepis? Po pierwsze: jest smaczną, proteinową potrawą. Na diecie Dukana łatwo jest się znudzić, jedząc w kółko te same potrawy. Odrobina odmiany od czasu do czasu się przyda. Po drugie: jest bardzo dietetyczny. To praktycznie same proteiny, jeśli
Proste-przepisy.plszklanki pokrojonych w kostkę truskawek- ja dałam 2 szkl. Kruszonka migdałowa: wszystkie składniki wymieszać - ja włożyłam składniki do blendera 4-5 łyżek płatków migdałowych zmielonych łyżka roztopionego masła 3 łyżeczki cukru Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. W jednym naczyniu połączyć suche składniki: mąkę, cukier, proszek, sodę. W drugim składniki mokre: jajka, maślankę, olej. Wymieszane mokre
Kubki smakuwegańskiego pasztetu, trochę nauki i może w końcu da mi się przeczytać kupioną dwa miesiace temu gazetę :D Wczorajsze drożdżówki na zajęciach praktycznych wyszły super :D Urosły jak szalone i ponoć są bardzo dobre :) Zdjęcie znajdziecie na moim instagramie - KLIK :) Zapraszam też po przepis na dyniowo-kokosowy tofurnik! To mój drugi pełnowymiarowy tofurnik...Wyszedł cuuuudny! Nie spodziewałam się
breakfast of dreamsrozpływa się w ustach. Tego smaku nie da się do niczego porównać, po prostu trzeba spróbować. Nie znam osoby, której by ono nie smakowało, dlatego tym bardziej polecam. Uwaga- pracę nad tym tortem najlepiej rozłożyć na dwa dni: jednego dnia upiec biszkopt żeby ładnie się przekroił i ugotować ser a drugiego dnia ukręcić krem i przełożyć ciasto. Najlepiej przechowywać(...)krem podzielić na połowę. Galaretkę rozpuścić w szklance wody i odstawić. Dolną część biszkopta ułożyć na paterze i zapiąć wokół niej obręcz tortownicy. Rozłożyć połowę kremu i przykryć drugim biszkoptem. Z drugiej części kremu odłożyć trochę na boki i dekorację a resztę rozsmarować na wierzchu. Ułożyć maliny i zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na kilka godzin
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniapierwsze pora na przetwory idealna, po drugie można te produkty traktować po prostu jak słodkie przetwory typu dżem, albo też mogą być swoistym półproduktem, podstawą do zrobienia pysznych słodkich wypieków. I tutaj już obecność mistrza cukierniczego przestaje dziwić. Przy każdym przetworze pokrótce dowiadywaliśmy się jak i do czego moglibyśmy dany produkt użyć. Fantastyczna sprawa. Całość
Marder&Marder ManufacturePolsce, które jest warte uwagi, a z drugiej czuje pewien niepokój. Boję się tego jak będzie wyglądał ten obóz, gdyż mam za mało informacji na jego temat i ciężko jest mi sobie go wyobrazić, nie wiem jaki maluszek, z jaką niepełnosprawnością będzie mi przydzielony, boję się, bo nie wiem czy dam radę. Niestety jestem osobą, która często martwi się
Be Fit Be Stronglubię grillować :) Rozwiń aby zobaczyć linki :) Mój drugi typowo grillowy blog znajduje się pod adresem : www.mechanikgrilluje.blogspot.com Do niego prowadzony jest osobno funpage na FB : https://www.facebook.com/mechanik.grilluje Klikając LUBIĘ TO - będziesz na bieżąco z moimi czasem innowacyjnymi pomysłami. Kliknij w zdjęcie poniżej i zobacz co grilluję, jakie temperatury sugeruję na dane potrawy
Mechanik w kuchniDanie jednogarnkowe, szybkie w wykonaniu i sycące. Miałam trzy czerwone papryki, które musiałam już wykorzystać. Podobnie było z boczkiem. Wpadłam więc na pomysł wykonania paprykarza. Dokupiłam tylko pieczarki. Paprykarz robiłam wczoraj, ale d ania jednogarnkowe mają to do siebie, że są lepsze na drugi dzień gdy przez noc przejdą wszystkimi składnikami. Składniki: 3 czerwone papryki
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comSKŁADNIKI: 300g serka homogenizowanego waniliowego (ja dałam naturalny+cukier puder) 3 jajka 1,5 szkl mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli olej do głębokiego smażenia 1. Wszystkie składniki wymieszać dokładnie widelcem lub mikserem. 2. Olej rozgrzać, nakładać ciasto łyżką (aby było łatwiej można ściągać ciasto drugą łyżką i co jakiś czas moczyć
Kto ugości moich gości?