pierwszy tryb, a następnie na drugi. Wydajny Urządzenie zapewnia nam dużą wydajność poprzez moc o wartości 300 W. Dzięki temu w krótkim czasie uzyskamy pożądaną konsystencję koktajlu, czy też sosu. Oprócz dużej mocy sporą rolę odgrywają także udoskonalone ostrza z ząbkami, które radzą sobie nawet z lodem, a do koktajli i innych dań możemy użyć mrożonych produktów
Via Gustocukier i cukier wanilinowy). W drugiej misce wymieszaj puree z dyni, masło orzechowe, olej i mleczko kokosowe). Następnie połącz wszystkie składniki – mokre składniki wlej do suchych i wymieszaj. Gotowym ciastem napełnij papilotki do około 2/3 wysokości. Muffinki piecz około 25 minut w 180 stopniach Celsjusza. Aby przygotować karmel mleczko kokosowe oraz cukier daj do garnka i wymieszaj. Całość
Via Gustocoś podobnego. Z drugiej, okazało się, że niewiele mam w lodówce, nie jestem ostatnio zbyt zorganizowana, bo zaczęłam nową pracę i jeszcze się nie przyzwyczaiłam do tego, że mam dużo mniej czasu. Zrobiłam przegląd szafek, słoików, lodówki i wpadłam na pomysł, że zrobię łazanki. Niby proste, ale dla celiaka takie danie to niekiedy marzenie. Przy
Quinoa Raz!natury napawa mnie smutkiem, z drugiej...Wreszcie wracam do ukochanej Warszawy! Jestem bogatsza o nowe doświadczenia i silniejsza, dzięki ciężkiej pracy jaką tu wykonywałam. Ale nie to jest najważniejsze... Wspaniali ludzie jakich poznałam, pochodzący z zakątków całego świata, sprawili, że ten wyjazd zapadnie w mojej pamięci na bardzo długo. Mam nadzieję, że dane będzie mi zobaczyć ich jeszcze
Gawron w rosole225g pszennej) - 75g cukru (dałyśmy trzcinowy) - szczypta soli - 1 duże jajo - 150ml mleka - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia (u mnie domowy , bezglutenowy) - 50ml oleju słonecznikowego - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 1-2 batoniki snickers (każdy po 58g) pokrojone na mniejsze kawałki Mąkę, sól, proszek i cukier wymieszać w naczyniu. Odstawić. W drugim naczyniu rozbełtać jajko z mlekiem, olejem
Smaczne Zdroweśmietany kremówki 36% ( ja dałam 30 %) kawa espresso ( użyłam 6 łyżek kawy Jacobs rozpuszczanej Kronung na 400 ml wody gotowanej ) 100 g likieru amaretto podłużne biszkopty ( 1 op. 500 g ) 3-4 łyżeczki kakao Zaczynamy od zaparzenia kawy , aby miała czas na wystygnięcie :) W misce ubijamy śmietanę na sztywno. Następnie w drugim naczyniu , mieszamy serek mascarpone
Różne smaki w kuchniplastry kapusty na drugą stronę, posypujemy kminkiem i solą i pieczemy przez kolejne 15-20 minut. Czas pieczenia uzależniony jest od grubości plastrów kapusty (im grubsze tym dłużej musimy piec), jeśli brzegi kapusty są mocno przypieczone to znaczy, że jest już upieczona. Smacznego :) P.S. Taka kapusta wyśmienicie smakuje jako samodzielne danie na goraco lub jako
Dieta Rozdzielna i Zdrowiemoże byc też samodzielnym daniem. Polecam te brokułową! Zapraszam Składniki: 30 dag piersi z kurczaka 1 brokuł 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 cebulka dymka plus szczypiorek kilka gałązek natki pietruszki puszka groszku z kukurydzą szklanka makaronu świderki 2 łyżki majonezu Wykonanie: Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. W drugim garnuszku w osolonej wodzie gotujemy
Z Majeczką w kuchniciasto, powiedziałam dopiero po tym jak drugi dzień się nim zajadały. Efekt taki, że teraz chodzą i mówią mamo zrób nam ciasto fasolowe. I zrobię, ale tym razem z podwójnej porcji. Ciacho jest mocno czekoladowe, wilgotne i pyszne. korzystałam z przepisu znalezionego na stronie http://www.pozielonemu.pl/2015/05/bardzo-czekoladowe-ciasto-z-fasoli.html . Przepis trochę zmieniłam, do środka nie dałam kokosa, a góry nie polewałam polewą
Państwo Wojtczuk gotujądrugie, zważywszy w jakich cenach są świeże warzywa, najzwyczajniej nie wypada :) Korzystając z różnorodności i dostępności jaką daje mi okoliczny warzywniak zaopatrzyłem się w kalafiora po bardzo przystępnej cenie :) Kalafior to bardzo ciekawa roślina. Abstrahując od faktu, że to mój ulubiony kwiat, to jeszcze z jego części da się przyrządzić danie na wiele sposobów
Kryzysowa Książka Kucharskaszybki sok do picia Nic nie dała zmarnować, kiedyś nic nie było i trzeba było wykorzystać wszystko. Ilość cukru to znowu indywidualnie musicie dobrać. Każde wiśnie są inne, mniej lub bardziej słodkie. Chodzi mi tutaj bardziej o to żeby Wam pokazać ten sposób. W składnikach podane ilości to takie jakie ja dodałam. Na drugi dzień zlać sok z wiśni
Kuchnia Pokoleńuznamy, że danie jest gotowe, wyjmujemy je z piekarnika i pozwalamy chwilkę odstać – gorące nadzienie może trochę „pływać”. I gotowe! Smacznego! Dlaczego zamieściłem ten przepis? Po pierwsze: jest prosty. Nic trudnego – układamy gotowe ciasto w formie, wrzucamy składniki, zalewamy jajkiem ze śmietaną i pieczemy. Voilà, takie przepisy lubię! Po drugie: robi wrażenie. To takie
Proste-przepisy.pltryskać optymizmem i radością. Nie da się być cały czas na 100 % dla trójki dzieci, męża, rodziny i znajomych oraz ...siebie. Rozdzielam swój czas między wiele osób. Rozdzielam go przede wszystkim między dzieci. Nie zostaje mi go wiele. Właściwie to bardzo niewiele. Pomimo braku czasu, w głowie przewijam taśmę, wspominam, tęsknię... Z drugiej strony wiem ,że mam szczęście. Jestem
WYSPA SZCZĘSLIWAjakieś danie przyczepi się do mnie i nie odpuszcza zanim go nie zrobię. Tak właśnie było w tym przypadku. Zima to nie najlepszy na nią czas bo pomidory są tylko szklarniowe i niezbyt smaczne. Ale po pierwsze można wziąć małe, koktajlowe, bo teraz są chyba najlepsze a po drugie można użyć pomidorów z puszki
Smaczna Pyzazaczynu, chyba że ktoś nam da. Zaczyn można przechowywać w lodówce w szczelnym słoiku max 10 dni. Chleb przechowywać zawinięty w ściereczkę. Jest świeży nawet 5 dnia. Nie wyobrażam sobie robienia tego chleba ręcznie. Jeżeli robimy mikserem ręcznym to trzeba włożyć podzielić składniki na pół, i wyrabiać najpierw jedną część a później drugą Aha zapomniałam dodać że chleb można
moj przepis najednym z typowych dań na polskich stołach. Ich przygotowanie wcale nie jest skomplikowane ani bardzo czasochłonnea a można się nimi cieczyć nawet kilka dni. Gołąbki to idealne danie na jesienne dni – rozgrzewa i daje energię. A w dodatku jesienią mamy łatwy dostęp do fantastycznej polskiej kapusty. Ja najbardziej lubię gołąbki z pikantnym sosem(...)trzeba obgotować żeby zmiękły i dały się łatwo formować. Są dwie opcje: Jeżeli wasza kapusta umożliwia oderwanie od niej poszczególnych liści bez ich uszkodzenia, możecie obgotowywać poszczególne liście wkładając po 2-4 na wrzącą wodę na około 2-3 minuty. Gotujcie aż do zmięknięcia, ale uwaga – liście nie mogą być całkiem ugotowane. Druga opcja stosowana w przypadku bardzo
Kulinarna Patilogiaroku to już drugi raz kiedy je robię. Knedle robię w wersji bezglutenowej, taka smakuje mi najbardziej. Knedle wtedy nie są ciężkie, ciasto jest delikatniejsze i bardziej ziemniaczane. Doszłam już do takiej wprawy w robieniu knedli, że sama bym się tego po sobie nie spodziewała. Zazwyczaj bardzo lubiłam wszelkie kluskowate dania... jeść. Z robieniem było nieco gorzej. Jednak
Mango Papajasię do knedli po raz drugi. I chyba je polubię! Oczywiście te serowe :) Ziemniaczanych może też niedługo spróbuję...Ale chyba tym razem poproszę jakiegoś silnego faceta, żeby dokładnie ugniótł mi te ziemniaki... ;) Knedle, które proponuję Wam dzisiaj powstały spontanicznie. Jak już wcześniej pisałam, są delikatnie i lekko słodkie (jeśli wolicie bardzo słodkie dajcie ok. 2 łyżki cukru więcej
chili & sugargdyż tak jak mój mąż dałby się pokroić za kawałek sernika tak ja zrobiłabym wiele dla kawałka drożdżowego. Uwielbiam pod każdą postacią, z każdym jednym farszem, byleby było drożdżowe Moje dzieci też chętnie łapią kawałek drożdżówki w rękę i z przyjemnością pałaszują. Tym razem z rabarbarem i truskawkami. Mięciutka, sprężysta, puszysta, na drugi dzień równie świeża a przed końcem pieczenia
Made By Mom And SonŻelatynę rozpuścić w 2 łyżkach mleka (ja dałam więcej-jakieś 4 łyżki). Śmietanę kremówkę ubić ze śnieżką, dodać szklankę adwokata, pokruszone biszkopty oraz 2 łyżki wiórków kokosowych, a na końcu rozpuszczoną i schłodzoną lekko czekoladę oraz rozpuszczoną żelatynę. Wszystko dokładnie wymieszać. Przełożenie placka: Połowa biszkoptu-połowa masy budyniowej-ciasto kokosowe-druga połowa masy budyniowej-druga połowa biszkoptu-masa
In my kitchentylko, być może to danie sprawi, że do kaszy przekonają się ci, którzy za nią nie przepadają... Lub jeszcze nigdy jej nie próbowali :-) Z podanych składników wychodzi dość duża porcja. U mnie na obiad dla 6-cio osobowej rodziny. Można zrobić z 1/2 porcji, lub to co zostanie odgrzać sobie na drugi dzień w mikrofali. Składniki
Smaczne ZdroweŚwietnie nadają się na drugie śniadanie, bo nie trzeba robić kanapek, ale też można je podjadać przy oglądaniu filmu. U nas zawsze znikają szybko, bo są takie malutkie i urocze, i nie sposób im się oprzeć. Mój przepis pochodzi z Alletiders kogebog , świetnego serwisu, gdzie można znaleźć mnóstwo inspiracji na duńskie dania. Pølsehorn Karstena Składniki
Pożeraczka, czyli raz adobrzemasy serowej. W trakcie drugiego wyrastania ciasta, które powinno trwać tylko 20 minut, musiałam pilnie wyjść z domu, więc ciasto wyrastało ponad półtorej godziny - myślę, że właśnie dlatego w cieście zrobiły się dziury. Odejmuje to wypiekowi punktów za wygląd, ale smaku nie zepsuło...a to jest najważniejsze :). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy
Przepisy Aleksandrybokach. Za drugim razem wylałam na ciasto zbyt płynną galaretkę...i wsiąknęła mi w biszkopt. Dopiero teraz udało mi się zrobić to ciasto jak należy. Mam nadzieję, że się Wam podoba. Postanowiłam zamieścić zdjęcia z wszystkich trzech prób, bo to pokazuje, jak ustrzec się błędów. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy
Przepisy Aleksandryszczypta soli 1 szklanka rodzynek - dałam 100 g ^ dopisek: nie używam już fruktozy, zastąpił ją ksylitol Piekarnik nastawiłam na 180 0 C. Masło utarłam z fruktozą w makutrze, dodałam jajko, dalej ucierałam, a potem dołożyłam resztę składników i wszystko dobrze wymieszałam. Ubrałam rękawiczki lateksowe i przystąpiłam do lepienia kulek; lekko je rozpłaszczałam (drugą partię bardziej) i kładłam
Zdrowa Kuchnia Sowyśmietany kremówki 36% ( ja dałam 30 %) kawa espresso ( użyłam 6 łyżek kawy Jacobs rozposzczanej Kronung na 400 ml wody gotowanej ) 100 g likieru amaretto podłużne biszkopty ( 1 op. 500 g ) 3-4 łyżeczki kakao Zaczynamy od zaparzenia kawy , aby miała czas na wystygnięcie :) W misce ubijamy śmietanę na sztywno. Następnie w drugim naczyniu , mieszamy serek mascarpone z cukrem
Słodkości i nie tylkokiełbasa ✅ Oliwa z oliwek ✅ 2 pory ✅ 2 zielone jabłka ✅ Świeży tymianek ✅ 4-5 łyżek mąki ✅ 600 ml mleka ✅ 3-5 łyżeczek musztardy Dijon ✅ Sól ✅ Pieprz świeżo zmielony 🛠️ Przygotowanie tego dania, zacznij od ugotowania wcześniej ziemniaków 🛠️ Kiedy ziemniaki będą schłodzone, dodaj z trzy łyżki mąki, dopraw je solą, pieprz i dobrze ugnieć, aż powstanie ciasto. 🛠️ Rozgrzej nieprzywierającą patelnię i wrzuć(...)ziemniaki równomiernie po całość, jednocześnie robiąc kant na wysokość naczynia. 🛠️ Drugą część ziemniaków wyłóż na papier do pieczenia, lekko posmarowany oliwą z oliwek, rozprowadź ziemniaki, tak by wielkość była ciut większą niż naczynie żaroodporne. 🛠️ Wlej zawartość patelni do formy z ziemniaków i przy pomocy papieru do pieczenia połóż drugą część ziemniaków na górę, zamykając ciasto. 🛠️ Ugnieć
RafalCooktygryski lubią najbardziej… Z kolei zbyt grubo zmielone mięso nie połączy się po wyrobieniu, rozpadnie po formowaniu i nierówno usmaży. Złoty środek? Podwójne mielenie – jedno dla smaku i tekstury, drugie dla połączenia. Całe naszykowane na burgery mięso okrajamy z błon (tłuszcz zostaje!), następnie kroimy je w grubą kostkę, taką jaka zmieści się nam do maszynki i zmrażamy(...)niezupełnie o to nam chodzi, burger ma być miękki i kruchy. Mięso trzeba po zmieleniu wymieszać razem i wyrobić ręką, ale krótko, około minuty – tylko do momentu, aż da się łatwo uformować , nie porozpada się po formowaniu, a utrzyma kształt. To już trzeba poczuć pod ręką. Mięso to nic innego jak mięśnie, a mięśnie to białko. Każde białko kurczy się
Karo in the Kitchenczym chcemy (my - w wersji bezglutenowej - orzechy mielone, a w zwykłej - otręby owsiane). 8. Wlewamy masy do połowy, góra do 3/4 wysokości słoiczka. 9. Posypujemy jagodami goi (możemy również dać je do środka). PIECZENIE: 1. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni (góra-dół, termoobieg), 2. Gdy wstawiamy słoiczki, zmniejszamy temperaturę do 160 stopni. 3. Pieczemy 30 minut (ale kontrolujemy nasze chlebki(...)smakiem czymś małym). O wiele bardziej smakują nam niewielkie, okrągłe kromeczki, które z każdej strony mają "skórkę". - upieczone w ten sposób chlebki są delikatne i wilgotne, - tworzą świetne drugie śniadanie - taki chlebek z łatwością można zabrać ze sobą i cieszyć nim i oczy i podniebienie w różnych sytuacjach i miejscach. - Chlebki pieczone w słoiku można pasteryzować
Wypisz Wymaluj