Dzisiejszy przepis to kolejna wariacja na użycie drożdżowego ciasta i masy serowej. W trakcie drugiego wyrastania ciasta, które powinno trwać tylko 20 minut, musiałam pilnie wyjść z domu, więc ciasto wyrastało ponad półtorej godziny - myślę, że właśnie dlatego w cieście zrobiły się dziury. Odejmuje to wypiekowi punktów za wygląd, ale smaku nie zepsuło...a to jest najważniejsze :). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w kom... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Pani Olu ślicznie wygląda! Dziękuję za kolejny przepis do zrobienia. Wierna fanka :)
ciasto wygląda świetnie według mnie jak dłużej rosło to dobrze tylko nie należy przesadzać żeby nie zgorzkniało:) ja się nie znam ale babcia zawsze mi tak powtarzała:D
Wygląda super, ale po zdjęciu bym raczej powiedziała, że to strucla z szynką ;) Ale pyszna...
Haha glodnemu szynka na myśli? :) Mój brat powiedział to samo co Ty ;). Pozdrowienia!
Gorzkie nie było na 100% :D. Te dziury nie są (być może) wynikiem zbyt długiego wyrastania...ale muszę przecież mieć wymówkę dlaczego nie jest idealnie ;). Pozdrowienia!
Zapach drożdżowego ciasta w domu to coś co lubię najbardziej! I moment formowania strucli. I zjadania:)