DROŻDŻOWA STRUCLA Z SEREM

DROŻDŻOWA STRUCLA Z SEREM

DROŻDŻOWA STRUCLA Z SEREM

Dzisiejszy przepis to kolejna wariacja na użycie drożdżowego ciasta i masy serowej. W trakcie drugiego wyrastania ciasta, które powinno trwać tylko 20 minut, musiałam pilnie wyjść z domu, więc ciasto wyrastało ponad półtorej godziny - myślę, że właśnie dlatego w cieście zrobiły się dziury. Odejmuje to wypiekowi punktów za wygląd, ale smaku nie zepsuło...a to jest najważniejsze :). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w kom... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy Aleksandry

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Inka, 3 lutego 2013 09:45:24

ślicznie i apetycznie wygląda :)

Anonymous, 3 lutego 2013 11:07:28

Pani Olu ślicznie wygląda! Dziękuję za kolejny przepis do zrobienia. Wierna fanka :)

nuta, 3 lutego 2013 11:51:42

smakowicie wygląda!!!

Justyna Bąk, 3 lutego 2013 11:59:24

ciasto wygląda świetnie według mnie jak dłużej rosło to dobrze tylko nie należy przesadzać żeby nie zgorzkniało:) ja się nie znam ale babcia zawsze mi tak powtarzała:D

Roz Airad, 3 lutego 2013 12:37:39

cudna ;D

Luna, 3 lutego 2013 14:25:55

Wygląda super, ale po zdjęciu bym raczej powiedziała, że to strucla z szynką ;) Ale pyszna...

Aleksandra Rybinska, 3 lutego 2013 19:38:39

Haha glodnemu szynka na myśli? :) Mój brat powiedział to samo co Ty ;). Pozdrowienia!

Aleksandra Rybinska, 3 lutego 2013 19:40:39

Gorzkie nie było na 100% :D. Te dziury nie są (być może) wynikiem zbyt długiego wyrastania...ale muszę przecież mieć wymówkę dlaczego nie jest idealnie ;). Pozdrowienia!

Magda, 4 lutego 2013 11:02:42

Zapach drożdżowego ciasta w domu to coś co lubię najbardziej! I moment formowania strucli. I zjadania:)