dania bez mięsa - 6672 przepisów (strona:92/445)

Przekładaniec ze schabu i indyka 223

Alternatywa dla tradycyjnych kotletów. Do przygotowania tego danie będziemy potrzebowali: schab bez kości lub polędwica wieprzowa filet z indyka szynka długodojrzewająca zielone oliwki papryka w proszku kurkuma mozzarella sól pieprz oliwa z oliwek Mięso myjemy i czyścimy. Z wieprzowiny i indyka przygotowujemy podobnej wielkości kawałki, najlepiej podłużne, by łatwiej było nam je nadziewać. Tak przygotowane mięso polewamy oliwą

MarcinChef
Męskie gotowanie 124

Prawdziwy facet grilluje, ale nie delikatne chude mięso z kwiatami bzu i kurdybankiem, jak my zeszłego lata , tylko duże kawałki czerwonego mięsa. Prawdziwy facet je też desery, słodkieeeee! Prawdziwy facet dużo też podróżuje, kosztując tradycyjnych dań takich, jak Flammkuchen, mussaka czy carbonara – znajdziemy tu nie tylko dania z Europy, jest też Azja i Ameryka Łacińska. Gdyby

GRUBY WAŁEK
Tost z jajem 123

Tosty to jedno z moich ulubionych dań, nie tyle śniadaniowych, co całodobowych. Jeszcze nie tak dawno (no, w sumie prawie 10 lat temu) najchętniej wcinałam taką ciepłą kanapkę z żółtym serem, bez mięsa (przechodziłam wówczas fazę wegetarianizmu), z dodatkiem dużej ilości majonezu, keczupu, a czasem – kiedy nie było pod ręką niczego innego do polania

Pink Envelope
Sałatka wiosenna 221

Chrupiąca, lekka, zdrowa, sałatka wiosenna z ogórkiem, rzodkiewkami, kiełkami i białym serem typu włoskiego . Moja propozycja na lekką kolacje lub drugie śniadanie do pracy. Sałatka jest

Moja Delicja
Patison faszerowany Ratatouille z kurczakiem-na ostro 169

Żeby podnieść sobie temperaturę w ustach dodałam jeszcze papryczki chili. Wyszło super danie :)  Składniki na 1 porcję: 1 równomierny, średni patison 1 pierś z kurczaka (ale wieprzowina też się sprawdzi tak jak brak jakiegokolwiek mięsa) 2 pomidory bez skórki pół małej cukinii pół czerwonej papryki 1 mała cebula kawałek pora 3 pieczarki małą garść fasolki

Bon Appetit Małgorzaty
Gołąbki bez zawijania 243

Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego 1/4 niedużej główki białej kapusty 1/2 szklanki ryżu 2 ząbki czosnku sól, pieprz majeranek przyprawa do gołąbków majeranek 1 jajko bułka

Kuchnia domowa Ani
Kurczak "po chińsku" 200

jeszcze 15 min, żeby skórka zrobiła się chrupiąca. Można upiec wcześniej, a potem podgrzać bez przykrycia - efekt ten sam ;). Jeśli nie masz w domu trawy cytrynowej ani przyprawy Kaffir lime - przyprawione udka skrop cytryną lub posyp pieprzem cytrynowym - mięso uzyska podobny posmak. Danie doskonale komponuje się z ryżem smażonym lub gotowanym, a prezentuje się

Kuchnia po mojemu
Schab faszerowany pieczony z kapustą i ziemniaczkami 224

godziny. Po tym czasie usuwamy folię aluminiową i pieczemy bez przykrycia jeszcze przez 15 minut *** *** Mięso podajemy pokrojone w poprzeczne plastry razem z kapustą i ziemniaczkami *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ   Artykuł

Blog z Apetytem
Kurczak w piwie 216

proste danie - zapraszam;) SKŁADNIKI  4-6 udek kurczaka kawałek wędzonego boczku (ja kupiłam 20 deko) pietruszka 2 kostki rosołowe (drobiowa i wołowa) 1/2 litra piwa (jasne ) garść suszonych śliwek bazylia (przyprawa) cebula czosnek Sposób wykonania: Pokrojony w drobną kostkę boczek stopić w rondlu. Wyjąć skwarki a na wytopionym tłuszczu obsmażyć umyte i wysuszone udka (bez skóry!!) Obsmażonego(...)obrać i pokroić w słupki a następnie dorzucić do mięsa wraz z wyjętymi wcześniej skwarkami. Dodać śliwki i pokrojoną w piórka cebulę oraz czosnek i bazylię. Dusić do miękkości w rondlu bez przykrycia aby piwo wyparowało tworząc "konfiturę". Mam nadzieję, że będzie Wam smakowało;) u mnie to danie będzie się często pojawiało;) Pozdrawiam Iwona

EterycznyŚwiat
Golōnka ze piwym (Golonka piwna) 139

golōnki, mie sie jakosik niy chciało. Umōł żech je, wciep do garca, zaloł piwym i wodōm (muszōm być całe przikryte), wciep tam prziprawy i sie warzōły 29 bez 2 godziny. Kebyście chcieli, to na łostatnie pó 30 godziny mogecie tam wciepnōńć tyn grincojg. 31 Potyn żech te golōnka wyciōng, ściōng żech ta tustoł 32 skōra, położoł na blacha(...)grill abo jak łonyj 33 niy mołcie, to sie go rozgrzyjcie na 200 stopni). Mostrich żech pomiyszoł ze miodym ( idzie tam wlołć 34 tyż ze 2 łeżki wywaru i dać trocha soli) i tym żech fajnie posmarowoł te golōnki po wiyrchu. 35 Doł żech je do pieca na jake pó godziny- ale jakbyjście widzieli pryndzy, że sie za mocno brōnołcōm

Chop w kuchni
Gorące papryki 170

wysokie☺dlatego postanowiłam na andrzejkową kolację przyrządzić nadziewane papryki. Danie, które z powodzeniem można sobie przygotować dzień wcześniej, a wstawić do piekarnika tuż przed przyjściem gości. No to do dzieła! Składniki: -8 papryk -100 g ryżu -300 g mięsa mielonego z indyka -puszka pomidorów bez skórki -jedna duża cebula -łyżeczka granulowanego czosnku - ok.350 ml bulionu z warzyw(...)minutach duszenia. Na osobnej patelni podsmażamy mięso i drobno pokrojony boczek. Pomidory z puszki kroimy każdy na cztery części i wrzucamy do podsmażonego mięsa. Chwilę razem dusimy bez przykrycia, aby nadmiar płynu odparował. Solimy, pieprzymy do smaku oraz posypujemy czosnkiem. Gotowy ryż i mięso odstawiamy do przestygnięcia.  Papryki dokładnie myjemy, odcinamy wierzch, wydrążamy

Kulinarne przemyslenia
BOEUF BOURGUIGNON – WIEDŹMIN 3: KREW I WINO – wołowina po burgundzku 254

piekarnika. Zrezygnowaliśmy także z marynowania mięsa, aby skrócić przygotowania – przez 3h duszenia bez problemu zdąży ono przejść smakiem wina i przypraw. Opis jest długi, ale większość przygotowań polega na pokrojeniu i podsmażeniu składników. W trakcie duszenia wystarczy kilka razy zamieszać potrawę i tyle. Musimy przyznać, że to jedno z lepszych dań jakie wyszło z naszej kuchni, posiada kilka(...)Biegnijcie zatem po butelkę wina i ugotujcie jedną z najpyszniejszych potraw uniwersum Wiedźmina! Zobacz, jak danie wygląda w grze DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA 1 PORCJA - KLIKNIJ! 813 kcal | 44 g białka | 34 g węglowodanów | 56 g tłuszczu PRZYGOTOWANIE WYBÓR WINA I MIĘSA Wina Butcher of Blaviken niestety nie można kupić, natomiast tradycyjnie wołowinę po burgundzku podlewa się

Nerds Kitchen
Zupa krem z kukurydzy i cukinii ... 183

Treściwa, rozgrzewająca zupa z nutą chrzanu. Bardzo lubię takie zupy w szczególności na jesienne obiadki:-) Dla tych co nie wyobrażają sobie obiadu bez mięsa, dodatkowo do zupy można podsmażyć pokrojone w kostkę piersi kurczaka. Składniki na 1,5 l gęstej zupy: 1 op. żurku z wędzonką (z papierka na 750 ml wody) 2 puszki kukurydzy 1 mała cukinia(...)gładki krem. Po zmiksowaniu wszystkich składników, do zupy dolewamy mleko, ale jeżeli uznamy że taka gęstość nam odpowiada, to mleko możemy pominąć, no i oczywiście dokładamy chrzan, ja dałam 2 łyżeczki, dzięki temu lekko zaostrzył smak, a nie jest tym samym dominujący. Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Prawidłowe żywienie dzieci w pierwszych miesiącach życia 123

wprowadzić dania obiadowe, a przede wszystkim zupki. To dobry moment, by do diety malucha wprowadzić mięso, a także kolejne warzywa, na przykład cukinię, ziemniaki czy dynię. Można też dotychczasowe dania wzbogacić o nowe składniki. Pamiętajmy jednak, by podając coś nowego, najpierw obserwować malucha pod kątem alergii pokarmowej. Najlepiej na początek podać dwie łyżeczki nieznanego dania(...)dzieje. Jeśli wszystko będzie w porządku, z powodzeniem możemy taki produkt na dobre wprowadzić do menu niemowlaka. Przygotowując zupki po 5 miesiącu, pamiętajmy też, by miały one jednolitą konsystencję, bez żadnych kawałków mięska czy warzyw. Ponieważ maluch jeszcze nie pogryzie pokarmu stałego, mogłoby to być powodem kłopotów z brzuszkiem. Zupki najlepiej blendować lub miksować na gładką masę. By ułatwić

Codogara

Proponowane wyszukiwania