dania bez mięsa - 6672 przepisów (strona:86/445)

Zapiekanka makaronowa z kiełbasą 134

wybrać taką dobrej jakości, bez zbędnych dodatków typu fosforany czy karagen, o jak największej zawartości mięsa (powinno go być jakieś 70-80%). Najlepiej, żeby nie była drobno rozdrobniona i na pewno nie wybierajmy takiej, która ma mięso oddzielane mechanicznie w składzie. [embed]https://youtu.be/sP1dxZqiLEQ[/embed] Składniki na zapiekankę makaronową z kiełbasą: 250 g makaronu (dałam kokardki) 3 pętka cienkiej

e-PrzepisyKulinarne
Cannelloni z mięsem i pomidorami 136

nakładamy farsz, a następnie na górę nakładamy mozzarellę. Sos z nakładanego mięsa ma się zgromadzić na dnie naczynia. Cannelloni wkładamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy 10 minut w 200 stopniach. Pieczemy bez termoobiegu. Tak przygotowane cannelloni jest miękkie, ale dzięki podpieczeniu lekko chrupiące, dając bardzo ciekawy efekt. Danie podajemy po 2-3 minutach od wyciągnięcia z piekarnika. Najłatwiej

Smak mojego domu
Schab z jabłkami 101

daniem, na widok którego moi synowie pomagają mi nakryć do stołu, bez kilkakrotnego przypominania myją ręce i szybko zajmują swoje miejsca, a w trakcie pałaszowania powtarzają „mamusiu ale smaczny obiadek znowu zrobiłaś, dołożę sobie jeszcze jedną porcję”. To chyba najlepsze podziękowanie, jakie mogę sobie wymarzyć. Szczerze polecam bo jabłka i zioła nadają mięsu wspaniały aromat

Pieguskowa Kuchnia
Czwartek: Chłodnik pomidorowo-bazyliowy 101

Jedliście już chłodnik pomidorowy? To nie jest pomidorowa na zimno!:-) Pokochacie to danie! Mamy dla Was pyszny, mega zdrowy chłodnik, potasowo-fosforową bombę w czystej

Niedzielny kucharz
Chłodnik pomidorowy-bazyliowy 107

Jedliście już chłodnik pomidorowy? To nie jest pomidorowa na zimno!:-) Pokochacie to danie! Mamy dla Was pyszny, mega zdrowy chłodnik, potasowo-fosforową bombę w czystej

Niedzielny kucharz
Risotto z dynią, zielonym groszkiem i cukinią 132

Jesień w kuchni kojarzy mi się głównie z kolorami oraz z rozgrzewającymi daniami jednogarnkowymi. Warto w tym czasie zrobić sobie kolorowy posiłek, zwłaszcza gdy za

Smaki Na Talerzu
Sałatka z olejem z wiesiołka 211

Sałatki to nie tylko szybkie, często barwne przekąski, ale także bardzo zdrowe dania. Ja polecam tym razem sałatkę na bazie sera typu włoskiego z

Kuchnia co dnia
Risotto z gruszką i gorgonzolą 135

                            

Kuchnia Prezydentowej
Mięsko z szynkowaru 251

Pyszne mięsko na kanapki...z szynkowaru...u mnie jak zwykle bez podanej ilości mięsa i przypraw..Ilość mięsa w sumie zależy od pojemności szynkowaru, a

Moje domowe kucharzenie
Razowe penne z łososiem i rukolą 315

Pełnoziarniste penne z dodatkiem łososia i rukoli.  Aromatyczne, zdrowe i przepyszne danie :) SKŁADNIKI 350 g pełnoziarnistego penne 300 g śmietanki 30% 200 g łososia

Moje Kuchenne Rewelacje
OSZUKANE GOŁĄBKI Z MŁODĄ KAPUSTĄ 246

zwane także gołąbkami bez zawijania, są o wiele szybsze w przygotowaniu niż tradycyjne zawijane gołąbki. Robię je zazwyczaj wtedy, kiedy mam ochotę na gołąbki a nie chce mi się ich zawijać w liście kapusty ;) Danie uwielbiane przez moją rodzinkę i pewnie przez każdego z Was :)  Składniki: * 1 kg mięsa mielonego wieprzowego

Zrób to smacznie
Chili con carne z ryżem 168

Danie jest smaczne i sycące a w dodatku szybkie do przygotowania. Moja rodzinka bardzo lubi dania kuchni meksykańskiej. Składniki: 0,5 kilograma mięsa

Bajeczna Kuchnia
Rosół wołowo -drobiowy. P.S. Sto lat Kochanie! 180

robi najlepsze niedzielne śniadania na świecie :) Sto lat Kochanie ♥ Dobry rosół to... Dobre mięso - lubię rosół z dodatkiem mięsa wołowego (szponder, antrykot), to nie musi być wielki kawałek. Reszta do mięso drobiowe. Można dać szkielet, tuszkę. Ja daję dwie dolne ćwiartki, a mięso, które mi później zostaje, dodaję drobno pokrojone dzieciom do rosołu, a z reszty przygotowuję krokiety. Moja teściowa(...)mama najczęściej gotowała rosół na kaczce i niestety, ja do dziś mam ciarki na wspomnienie tej tłustej zupy... ;) Dużo włoszczyzny - im więcej włoszczyzny, tym mniej kostki rosołowej. Bez kostki naprawdę da się zrobić dobry rosół. To właśnie włoszczyzna nadaje cały smak! Daję dużo marchewki, bo lubię kiedy rosół ma słodkawą nutę. Czasami daję więcej selera i pietruszki

bistro mama
Oszukane Gołąbki w sosie pomidorowym- bez zawijania 145

Bardzo lubię tradycyjne gołąbki, jednak nie lubię ich zawijać, dlatego zazwyczaj, kiedy tylko mam na nie ochotę, to robię je w tzw. 'oszukanej' wersji, czyli takiej

Kraina Miodem Płynąca
Ślonski wege łobiod sprytnej gospodyni, czyli gumiklyjzy z bobu, modro kapusta i medaliony z bakłażana 126

jest mi bardzo bliska. Porządny niedzielny babciny obiad nie mógł się obyć bez słynnych klusków z dziurką, dobrej zasmażanej kapusty i kotleta w panierce (lub wołowej rolady). Jednakże w mojej kuchni mięso gości sporadycznie, więc ciągle poszukuję ciekawych roślinnych zamienników dla naszych rodzimych polskich dań, Tym razem było nie inaczej. Postanowiłem wykorzystać sezon na bób i przygotować moje

Food Square