dania bez mięsa - 6672 przepisów (strona:90/445)

Faszerowane pieczarki na grilla 269

potencjał kulinarny. Ugotujemy z nich zupy, kremy, sosy. Możemy je smażyć, dodawać do duszonych mięs i warzyw, do różnych past i faszerować nimi jajka. Możliwości jest bez liku. Jedzmy więc i doceniajmy pieczarki ! Na blogu znajdziecie również inne pomysły na dania z grilla: Faszerowane pieczarki na grilla Grillowany ser halloumi z cukinią Grillowany ser halloumi

Kulinarne przygody Gatity
Podudzia po indyjsku 188

Fajny obiad trafił na mój stół. Lubicie takie indyjskie wariacje z mięsem? Tutaj użyłam podudzi z kurczaka bez kości, ale z kostkami też będzie ok

Moje Małe Czarowanie
Kolacja rodem z Bliskiego Wschodu 220

font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Kuchnia Bliskiego Wschodu to wspólne biesiadowanie przy daniach pełnych, smaków, aromatów i kolorów. Żadna uczta nie może się obejść bez popularnych Mezze - hummusu, pasty z pieczonej papryki, sałatki tabbouleth. Do tego pyszne pieczone mięsa, chlebki pita, ryż lub kuskus.  Zapraszam Was po przepisy, które przeniosą Was w krainę

Kuchnia Bon Appetit
Skrzydełka karmelowe 157

Mięso drobiowe na słodko. W przepisie użyliśmy papryczki peperonchinio od Rafex Składniki 1,5 kg skrzydełek kurczaka (bez ostrych końcówek) skórka otarta z limonki starta

R'n'G Kitchen
Przekładaniec ze schabu i indyka 253

Alternatywa dla tradycyjnych kotletów. Do przygotowania tego danie będziemy potrzebowali: schab bez kości lub polędwica wieprzowa filet z indyka szynka długodojrzewająca zielone oliwki papryka w proszku kurkuma mozzarella sól pieprz oliwa z oliwek Mięso myjemy i czyścimy. Z wieprzowiny i indyka przygotowujemy podobnej wielkości kawałki, najlepiej podłużne, by łatwiej było nam je nadziewać. Tak przygotowane mięso polewamy oliwą

MarcinChef
Męskie gotowanie 152

Prawdziwy facet grilluje, ale nie delikatne chude mięso z kwiatami bzu i kurdybankiem, jak my zeszłego lata , tylko duże kawałki czerwonego mięsa. Prawdziwy facet je też desery, słodkieeeee! Prawdziwy facet dużo też podróżuje, kosztując tradycyjnych dań takich, jak Flammkuchen, mussaka czy carbonara – znajdziemy tu nie tylko dania z Europy, jest też Azja i Ameryka Łacińska. Gdyby

GRUBY WAŁEK
Tost z jajem 147

Tosty to jedno z moich ulubionych dań, nie tyle śniadaniowych, co całodobowych. Jeszcze nie tak dawno (no, w sumie prawie 10 lat temu) najchętniej wcinałam taką ciepłą kanapkę z żółtym serem, bez mięsa (przechodziłam wówczas fazę wegetarianizmu), z dodatkiem dużej ilości majonezu, keczupu, a czasem – kiedy nie było pod ręką niczego innego do polania

Pink Envelope
Sałatka wiosenna 240

Chrupiąca, lekka, zdrowa, sałatka wiosenna z ogórkiem, rzodkiewkami, kiełkami i białym serem typu włoskiego . Moja propozycja na lekką kolacje lub drugie śniadanie do pracy. Sałatka jest

Moja Delicja
Patison faszerowany Ratatouille z kurczakiem-na ostro 190

Żeby podnieść sobie temperaturę w ustach dodałam jeszcze papryczki chili. Wyszło super danie :)  Składniki na 1 porcję: 1 równomierny, średni patison 1 pierś z kurczaka (ale wieprzowina też się sprawdzi tak jak brak jakiegokolwiek mięsa) 2 pomidory bez skórki pół małej cukinii pół czerwonej papryki 1 mała cebula kawałek pora 3 pieczarki małą garść fasolki

Bon Appetit Małgorzaty
Gołąbki bez zawijania 260

Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego 1/4 niedużej główki białej kapusty 1/2 szklanki ryżu 2 ząbki czosnku sól, pieprz majeranek przyprawa do gołąbków majeranek 1 jajko bułka

Kuchnia domowa Ani
Kurczak "po chińsku" 223

jeszcze 15 min, żeby skórka zrobiła się chrupiąca. Można upiec wcześniej, a potem podgrzać bez przykrycia - efekt ten sam ;). Jeśli nie masz w domu trawy cytrynowej ani przyprawy Kaffir lime - przyprawione udka skrop cytryną lub posyp pieprzem cytrynowym - mięso uzyska podobny posmak. Danie doskonale komponuje się z ryżem smażonym lub gotowanym, a prezentuje się

Kuchnia po mojemu
Schab faszerowany pieczony z kapustą i ziemniaczkami 239

godziny. Po tym czasie usuwamy folię aluminiową i pieczemy bez przykrycia jeszcze przez 15 minut *** *** Mięso podajemy pokrojone w poprzeczne plastry razem z kapustą i ziemniaczkami *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ   Artykuł

Blog z Apetytem
Kurczak w piwie 236

proste danie - zapraszam;) SKŁADNIKI  4-6 udek kurczaka kawałek wędzonego boczku (ja kupiłam 20 deko) pietruszka 2 kostki rosołowe (drobiowa i wołowa) 1/2 litra piwa (jasne ) garść suszonych śliwek bazylia (przyprawa) cebula czosnek Sposób wykonania: Pokrojony w drobną kostkę boczek stopić w rondlu. Wyjąć skwarki a na wytopionym tłuszczu obsmażyć umyte i wysuszone udka (bez skóry!!) Obsmażonego(...)obrać i pokroić w słupki a następnie dorzucić do mięsa wraz z wyjętymi wcześniej skwarkami. Dodać śliwki i pokrojoną w piórka cebulę oraz czosnek i bazylię. Dusić do miękkości w rondlu bez przykrycia aby piwo wyparowało tworząc "konfiturę". Mam nadzieję, że będzie Wam smakowało;) u mnie to danie będzie się często pojawiało;) Pozdrawiam Iwona

EterycznyŚwiat
Golōnka ze piwym (Golonka piwna) 154

golōnki, mie sie jakosik niy chciało. Umōł żech je, wciep do garca, zaloł piwym i wodōm (muszōm być całe przikryte), wciep tam prziprawy i sie warzōły 29 bez 2 godziny. Kebyście chcieli, to na łostatnie pó 30 godziny mogecie tam wciepnōńć tyn grincojg. 31 Potyn żech te golōnka wyciōng, ściōng żech ta tustoł 32 skōra, położoł na blacha(...)grill abo jak łonyj 33 niy mołcie, to sie go rozgrzyjcie na 200 stopni). Mostrich żech pomiyszoł ze miodym ( idzie tam wlołć 34 tyż ze 2 łeżki wywaru i dać trocha soli) i tym żech fajnie posmarowoł te golōnki po wiyrchu. 35 Doł żech je do pieca na jake pó godziny- ale jakbyjście widzieli pryndzy, że sie za mocno brōnołcōm

Chop w kuchni