Kurczak "po chińsku"

Kurczak

Kurczak "po chińsku"

Przepis na : obiad

Ostatnio z Mężem stwierdziliśmy, że "jakby się kurczaka nie przyprawiło to i tak będzie to  kurczak" - to delikatne mięso ma charakterystyczny  smak. Mimo to, nie poddaję się i co jakiś czas staram się przygotować tę ptaszynę "jakoś inaczej". Tym razem będą to pieczone udka przyprawione w stylu orientalnym. Składniki (2 porcje): 2 ćwiartki z kurczaka mieszanka warzyw chińskich (ja użyłam gotową mrożonkę) chili imbir (ja starłam suszony w kawałku, ale może być mielony) szczypta mielonej przyprawy K... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia po mojemu

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

Cytrynka.tgr

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

udka , mielone, kurczak, sos sojowy, sosy, warzywa, pieczone udka, imbir, ryż smażony, curry, ryż, mięso, dania z kurczakiem, dania obiadowe, warzywa z kurczakiem, kurczak z warzywami, mięsa pieczone, kurczak po chińsku, udka z kurczaka, kurczak pieczony, mielone z warzywami, sos do mielonego , pieczeń z mięsa mielonego, bez pieczenia, dania bez mięsa, mięso mielone, kurczak curry, sos do kurczaka, dania chińskie, kuchnia chińska

Inne przepisy z Kuchnia po mojemu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.