Czwartek: Włoska zupa – minestrone

Czwartek: Włoska zupa – minestrone

Czwartek: Włoska zupa – minestrone

Gotowanie tej zupy to czysta przyjemność łączenia składników. Proste, niezwykle aromatyczne, pachnące latem danie. Czas: 40 minut Poziom trudności: średni Szacowana cena potrawy (pełny gar, którym można obdzielić całą rodzinę lub zamrozić): ok. 19 zł Ten przepis pochodzi z jednego z naszych ulubionych źródeł – serwisu kulinarnego N.Y. Timesa. Wariacji na temat minestrone jest tyle co Włochów. Zresztą tak naprawdę do garnka można wrzucić każde warzywo, wzbogacające smak zupy. Nam szczególne spodobał się ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, fasolka, makarony, makaron, seler naciowy, cukinia, spaghetti, fasolka szparagowa, kalafior, kalafiorem, mięso, zupa z selera, zupa warzywna, dania bez mięsa, bez pieczenia, kalafior pieczony, dania z makaronem, mięsa pieczone

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.