Gołąbki bez zawijania

Gołąbki bez zawijania

Gołąbki bez zawijania

Przepis na : obiad

Bardzo lubimy gołąbki, zwłaszcza z młodej kapusty. Jak więc radzić sobie zimą, kiedy kapusta jest twarda? Na ratunek przychodzą gołąbki bez zawijania, czyli uformowane jak kotlety, zanurzone w sosie pomidorowym. Poszatkowana kapusta szybko się gotuje a przy całym daniu jest mniej pracy niż przy tradycyjnych gołąbkach. :-)  500g mięsa mielonego 150g suchego ryżu 500g kapusty (około 1/2 główki) 2 marchewki 4 łyżki bułki tartej 1 jajko M 1 koncentrat pomidorowy 1 łyżka mąki 2 łyżki śmietany 18% sól, pieprz 1.... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Autor

szefowakuchniszefowakuchni

Najlepiej czuję się w kuchni. ;) Gotuję z prostych, powszechnie dostępnych produktów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

gołąbki, kapustą, mielone, tarta, zupa pomidorowa, sosy, mięso mielone, marchewka, mięso, kotlet, ryż, bułki, kotlety, sos pomidorowy, do pracy, dania obiadowe, kotlet z kapusty, gołąbki na szybko, kotlety mielone, sos do ryżu, kotlet siekany, dania bez mięsa, mięso duszone

Inne przepisy z Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.