Schab w migdałowej skorupce to pomysł na niedzielny obiad dla całej rodziny. Mięso robi się w piekarniki, bez tłuszczu, więc
KuchniaWeDwoje.plMożna go podać jako mięso obiadowe lub cienko pokrojone jako wędlinę na kanapki. Składniki: 1 kg schabu bez kości, ok 200 g suszonej żurawiny
Lena GotujeNaleśniki nadziewane warzywami można zrobić używając swoich ulubionych warzyw. Mogą być zarówno z dodatkiem kurczaka, innego mięsa jak i bez dodatku mięsa. Również sos może
Mama GotujeKlasyka kuchni włoskiej. Makaron w pikantnym sosie na bazie oliwy, pomidorów, czosnku i chilli. Wyrazistość dania zależy od tego, ile dodamy papryczek. Do sosu
wyzwania kuchenneforma podania dania. Wygląda bardzo efektownie a jako farsz można skomponować wszystko, na co ma się ochotę i na co jest aktualnie sezon. Tym razem klasyczna tarta z mięsem mielonym z dodatkiem pomidorków koktajlowych i bazylii. Składniki na ciasto: 100 g mąki kokosowej 30 g mąki migdałowej 80 g oleju kokosowego (keto, LCHF, paleo, bez laktozy
Ola la LCHFkupiłam robota kuchennego, który "sam wszystko robi" i ma przystawkę do mielenia mięsa, postanowiłam poświęcić troszkę czasu i energii na samodzielne przygotowanie takiego pasztetu, którym będę mogła zajadać się bez obaw o to, co ląduje w moim żołądku. Świeże składniki, trochę cierpliwości i powstało pyszne danie, idealne na kanapki z bułką pełnoziarnistą, ogóreczkiem konserwowym i szczypiorkiem :) Składniki(...)ugotowaniu bulionu wyjęłam z niego kurczaka i warzywa i zostawiłam do ostygnięcia.* 5. Bułkę namoczyłam w rosole, odcisnęłam. 6. Obrane ząbki czosnku przecisnęłam przez wyciskarkę. 7. Ostudzone mięso oddzieliłam od kości i skórek i, wraz z warzywami, cebulką z pieczarkami, bułką, dwukrotnie zmieliłam w maszynce do mięsa. 8. Do powstałej masy dodałam czosnek, posiekaną natkę pietruszki, odsączone orzeszki i rodzynki
Kulinarny Pamiętnikgąbka z ciepłą wodą lub przetarcie jej ręcznikiem papierowym. Szybko i bezproblemowo. To lubię!:) Zapraszam Was teraz na fotorelację z testowania. Na pierwszy ogień podsmażenie cebulki. Czynność, bez której wiele dań nie smakowałoby tak samo. Tutaj całość odbywa się błyskawicznie i sprawnie (za pierwszym razem trochę z przyzwyczajenia wlałam na patelnię taką ilość oleju jak zawsze, potem smażyłam(...)nadaje się do tego celu idealnie… Cóż, następnym razem już nie zapomnę. Olej widoczny na patelni, to pozostałość oleju z marynaty. Piersi wykładałam na patelnię bez kropli oleju. Smażenie pieczarek. Wszystko bez zarzutu. Pieczarki doskonale smażą się na dużej powierzchni, wówczas nie puszczają wody. Od teraz mam do tego ulubione naczynie:) Przygotowałam również ziemniaczane placuszki z kiełbasą
Smaki Na Talerzugwarantuję, że danie jest naprawdę bardzo smaczne;) Dzieci znacznie chętniej jedzą, gdy na talerzu jest kolorowo:) Składniki: 400 g szynki wieprzowej bez kości, 400g makaronu tagliatelle, cebula, 2 ząbki czosnku, 300 g żółtej fasolki szparagowej, 3 pomidory, sól, pieprz, bazylia, olej, mąka pszenna. Przygotowanie Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Osączyć. Mięso umyć, osuszyć
Z miłości do słodkościsoczewicy . Bardzo lubię te z zielonej soczewicy i dzisiaj zrobiła inny wariant tego dania, bo ze słonecznikiem i pszennymi zarodkami. Kotleciki z soczewicy smakują wyjątkowo podane z pomidorowym sosem lub zimnym sosem na bazie jogurtu. Jest to tani wegetariański obiad. Gotowanie bez mięsa jest łatwe. Wegetariańskie potrawy wprowadzają urozmaicenie do codziennej diety. Przemysł bezmięsny wyrósł na potęgę
codojedzeniachciałam go rozwijać, bo nie miałam sznurka żeby go ponownie związywać, więc nacierałam zrolowany. Bez problemu pomiędzy sznureczkami się dało to zrobić. Boczek z zewnątrz został natarty solą peklową, pieprzem i majerankiem, natomiast do środka napakowałam całe ząbki czosnku oraz powyższe przyprawy. Mięso leżało w lodówce 3 dni. Po tym czasie piekłam je w rękawie ok 1,5 godziny
Państwo Wojtczuk gotująpowodzeniem (jeżeli zamawiamy również zupę) mogą być także daniem głównym. Co ważne – pierożki były bardzo świeże, dopiero co wyjęte z wody, podane z masełkiem, świeżym pieprzem oraz śmietaną i musztardą. Mięso w środku było mięciutkie. Zupa rybna z krewetkami – 16 zł Gdybym otrzymała zupę rybną bez krewetek, papryki i kolendry na wierzchu nie wiem czy zjadłabym(...)był tłusty) i aromatyczny. Podany z dużą ilością mięska (info dla mężczyzn ). Jagnięcina rasy Merynos/ kremowa polenta/ smażone warzywa/ orzechy nerkowca – 56 zł To „flagowe” danie chyba miało mnie zaskoczyć?, jednak nie do końca mnie przekonało. Nie było w nim nic co zasługuje na uwagę, no może tylko fakt, że to jagnięcina z Merynosa. Gdybym mogła
Kuchnia BazyliiDanie jednogarnkowe mają kilka fantastycznych zalet: smaki składników świetnie się przenikają, danie jest łatwe w przygotowaniu a po obiedzie nie mamy góry naczyń do zmywania. Składniki: 300g ryżu 500g mięsa mielonego 2 puszki pomidorów pelatti lub 6 dużych pomidorów bez skórki 2 marchewki 1 pietruszka 1 por pół selera papryka czerwona sól, pieprz, ostra papryka Sposób przygotowania
Pyry na Gazłyżeczka, czosnek granulowany 1 łyżeczka, olej rzepakowy 6 łyżek, woda 1 szklanka świeżą karkówkę bez kości umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym przyprawę gyros, kucharka, czosnek granulowany wymieszać z olejem i dokładnie natrzeć mięso, schować najlepiej na całą noc do lodówki do garnka szybkowara dać z 3 łyżki oleju i na gorącym zrumienić z każdej strony mięso z marynatą wlać wodę
W Mojej Kuchni Lubięjuż, to wybieram polędwiczkę - chude mięso, które przygotowuje się bardzo szybko i bez zbędnych ceregieli. Tym razem połączyłam je z kurkami, winem i słodką śmietanką. Wszystko to połączył pięknie rozmawyn, który pasuje zarówno do mięsa, jak i do leśnych grzybów. Danie podałam z sałatką ziemniaczaną oraz warzywami i wyszedł bardzo przyjemny obiad. Polecam! Składniki
Kulinarne InspiracjeMożna powiedzieć jedno z najprostszych dań świata, które można dowolnie modyfikować, bo oprócz pieczarek można do niego dodać mięso lub kiełbasę. Wszystko zależy od Waszej fantazji :) Bardzo lubię pieczarki i powiem szczerze, że bez dodatków mięsnych łazanki również smakują bardzo dobrze :) Składniki: 500g makaronu gotowego lub domowego 800g pieczarek 2 średnie cebule 50g margaryny 30g masła Sól
Smakowy Raj