Łosoś pieczony w piekarniku z warzywami to danie lekkie, zdrowe i smaczne, które nie wymaga od nas zbyt wielu umiejętności kulinarnych. Wartościowy i sycący posiłek bez nadmiaru przypraw – smak łososia jest tutaj najważniejszy. Pamiętaj, aby nie trzymać ryby zbyt długo w piekarniku gdyż mięso się wysuszy i nie będzie już takie smaczne. Łosoś pieczony w piekarniku: Składniki
ale Pysznieprozaiczny powód – nasze grille ogrodowe mają kratowy ruszt, na którym nie da się umieścić wąskich pasków mięsa. Pod koniec warto jednak usunąć folię aluminiową i dopiec nieco mięso. Jak to zwykle przy długich czasach grillowania bywa, zalecamy użycie brykietu węgla drzewnego. Palenisko powinno być dobrze rozgrzane, ale bez przesady – lepiej grillować mięso dłużej i mniej intensywnie do miękkości, aniżeli
Kulinarna Pokusaszybki i wytrawny przepis :-) Ostatnio w ogóle bardziej smakują mi dania wytrawne i częściej mam na nie ochotę więc podzielę się takim :-) Jeśli nie zdążycie dziś, to mam nadzieję, że skusicie się w kolejnych dniach, bo naprawdę warto... SKŁADNIKI ok. 500 g golonki (samo mięso, bez kości) ok. 300 g kapusty kiszonej 1 duża cebula
Czary - gary w kuchniskładnikami, każdy kawałeczek kaczki kładziemy na rozgrzanej patelni i smażymy bez tłuszczu dosłownie po kilka sekund z każdej strony. Talerze do podania podgrzewamy. Kładziemy na nich jeszcze ciepłe naleśniki (lub podsmażone jeszcze raz) i gorącą kaczkę. Mięso ozdabiamy łyżeczką wytrawnej konfitury, a wokół głównego elementu dania układamy mieszankę sałat polaną ulubionym sosem. Światło dziś nie było
Kuchenna Kontrrewolucyadodajemy posiekana w piórka cebulę i pokrojone w kostkę mięso. Obsmażamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Po upływie tego czasu dodać do misy pozostałe składniki. Przemieszać. Ustawić program STEW (czas 1 godzina i 30 minut). Multicooker ma to do siebie, że mogę w nim przygotować przeróżne dania bez konieczności kontrolowania urządzenia. Tam się nic nie przypali :) Ten czas
ClauditteMissCookingprodiżu królika lub baraninę. Tej ostatniej nie znoszę ;) Królicze mięso jest delikatne i soczyste, jeśli pozwolimy mu leżeć dłuuuuugo w np. oleju. Ma tak delikatny smak, że łatwo wchłania smaki, które mu zaserwujemy. Do tego zawiera stosunkowo mało cholesterolu. Nie bez kozery jest bazą wielu dań dla niemowląt. Oto moja propozycja: Składniki : tusza małego królika (bez podrobów
Weekendy w domu i ogrodziesposób otrzymujemy niskowęglowodanowy zamiennik dania, które jest sztandarową potrawą kuchni meksykańskiej, ale pojawia się też w USA i innych krajach różniąc się głównie wielkością i farszem. Wystarczy zatem przygotować odpowiednią tortillę LCHF a w nadzieniu pominąć fasolę oraz kukurydzę, która znajduje się w tradycyjnej wersji meksykańskiej by cieszyć się tym pysznym daniem. Składniki na 1 średniej wielkości(...)czarny mielony czosnek granulowany zioła prowansalskie inne ulubione przyprawy Składniki na farsz do 1 średniej wielkości keto burrito: 150 g mięsa mielonego wieprzowego lub wieprzowo – wołowego (łopatka, karkówka, podgardle, wołowina) 30 g pomidorów świeżych lub w puszcze bez skórki 30 g cebuli czerwonej 1 ząbek czosnku 10 g (ok 1/2 sztuki) papryczki chili 50 g papryki czerwonej
Ola la LCHFJeśli ktoś nie miał do czynienia do czynienia z królikiem to jest to idealne danie do pierwszych prób. Jest trochę czasochłonne ale jednocześnie nie
Ze smakiem bez glutenurazem jedno z najmniej fotogenicznych dań jakie robiłam do tej pory Ale jako, że jest przepyszne postanowiłam mimo wszystko podzielić się z Wami przepisem Wprawdzie schab nie jest mięsem z czołówki keto produktów, ale dzięki odpowiednim dodatkom takim jak tłuszcz i mascarpone można go przyrządzić w taki sposób by idealnie wpasował się w makro LCHF Połączenie serka z sokiem(...)cytryny sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny mielony 500 ml bulionu lub wody Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry ok 1,5 cm a następnie delikatnie rozbić. Mięso doprawić z obu stron solą i pieprzem a następnie podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu aż nabierze złocistego koloru. Mięso podlać bulionem lub wodą i dusić pod przykryciem ok 15 minut. Po tym czasie
Ola la LCHFczego Wy lubicie dodawać dynię? Na średni garnek bigosu: 600 g łopatki wieprzowej bez kości 300 g dyni hokkaido 300 g pieczarek 600 g białej kapusty 300 g kapusty kiszonej 1 duża cebula 2 łyżki przecieru pomidorowego smalec do podsmażenia mięsa papryka słodka, kminek sól, pieprz Przygotowanie: Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na odrobinie smalcu. Mięso umyj, pokrój
Ze smakiem i z pasjąPrzepis na nieco odmienne od tradycyjnych schabowych pyszne kotlety z pieczarkami i serem żółtym. Składniki: 4 – 5 kotletów schabowych bez kości 180 g pieczarek
e-PrzepisyKulinarneWspaniały przepis na coś jak leczo do zjedzenia bez dodatków , bądź dobry sos do makaronu czy też do ryżu. Jak dla mnie idealny. Zajadałam się , zajadałam ! Muszę zrobić go ponownie. Składniki : * kolorowe papryki * marchewka * cebula * cukinia * pieczarki , grzyby leśne * mielone mięso * sól , pieprz , ulubione przyprawy * pomidory w puszce * koncentrat pomidorowy * ketchup pikantny * olej rzepakowy * opcjonalnie(...)kostkę cebulę. Poddusić i dodać marchewkę. Dodać czerwoną paprykę, grzyby i cukinie. Gdy wszystkie warzywa będą miękkie dodać mięso mielone i wszystko dusić razem z ulubionymi przyprawami do miękkości mięsa. Wlać pomidory , dodać koncentrat i ketchup. Można podawać jako samodzielne danie , ale i jako sos do makaronu , ryżu czy ziemniaków. Jest pyszny
Magiczne Życie Martyporcję dla siebie z dwóch wyluzowanych z kości i bez skóry ćwiartek kurczaka, możecie zrobić ich więcej, ale ja nie miałam już miejsca w zamrażarce. Będą sobie przygotowywać takie dania z parowaru na bieżąco. Pulpeciki drobiowe faszerowane groszkiem zostały podane z sałatą i pomidorami, lekkie zdrowe, dietetyczne danie. A wystarczy tylko 30 minut, aby mieć(...)zioła jakie chcecie. Mięso w takich pulpecikach jest miękkie, soczyste i aromatyczne. Polecam też klopsiki z ryżem i klopsiki z ryżem i pietruszką . Składniki na około 6 pulpecików. 2 duże ćwiartki kurczaka 1 jajko 2 łyżki kaszki manny sól, pieprz majeranek zioła dalmatyńskie groszek mrożony 2-3 łyżki mleka Wyluzowane z kości mięso kurczaka, bez skóry drobno mielimy. Doprawiamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędzika był dobrze doprawiony, mięso z dzika miało intensywny smak, a sos nie tłumił go. Placki dobrze usmażone, a surówki świeże i aromatyczne. Nie mam żadnych zastrzeżeń. Jedyne co, panuje w lokalu samoobsługa. Zamawiając danie, dostajemy numerek w postaci małego druczku jak paragon, a po przygotowaniu zostajemy wywołani przez mikrofon. Naczynia po skończonym daniu także musimy odnieś sami(...)okienka znajdującego się przy kasie. Poza tym, standardy na wysokim poziomie. Ocena lokalu: 7,5/10 Ocena dania: 9/10 ZAJAZD POD CARYŃSKĄ Leszek Skórka 38-713 Lutowiska, Ustrzyki Górne 1A + 48 13 461 06 30 http://carynska.pl/ Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkikacze uda skórą do dołu. Mięso podsmażałem, aż skóra stała się lekko rumiana, po czym odwróciłem je na drugą stronę i dosłownie przez minutę podsmażyłem je również od strony mięsa, po czym zdjąłem uda z patelni. Do dużego garnka wlałem 0,5 litra czerwonego półwytrawnego wina i dodałem do niego 150 gram suszonych śliwek oraz trzy goździki w całości oraz(...)dodałem do dania 50 gram wyjętego z lodówki masła, aby uzyskać kremową konsystencję sosu. W razie gdyby w czasie duszenia sos był zbyt gęsty należy dodać do niego odrobinę czystej wody, gdyby zaś był on za rzadki, należy gotować go bez przykrycia w celu odparowania nadmiaru płynu i zagęszczenia sosu. W międzyczasie, podczas duszenia mięsa przygotowałem kluski
Wyprawy kulinarne