Indyjskie kebaby warzywne
Indyjskie kebaby warzywne
Kebaby kojarzą nam się przede wszystkim z tureckimi kebabami z baraniny. Jednak kebab to również danie znane w Indiach i to od czasów starożytnych. Ponieważ lubię dania warzywne zastępujące mięso, skusiłam się na przygotowanie indyjskich kebabów warzywnych. I nie żałuję :) Są bardzo delikatne, aromatyczne i bogate w smaki. Główne składniki kebabów to ziemniaki, cebula, kalafior i groszek, ale jest tam również odrobina szpinaku i zielone chilli, które ja akurat zastąpiłam zwykłą zieloną papryką, ponieważ ni... czytaj dalej...
Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz
Autor
Trzeci Talerz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kebab, tarta, ziemniaki, kalafiorem, kalafior, szpinak, papryka, imbir, bułki, mięso, ryż, przystawki, dania bez mięsa, ryż smażony, ryż z warzywami
Inne przepisy z Trzeci talerz
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję