Niezwykle soczysta, grillowana pierś z kurczaka, której przygotowanie jest banalnie proste. Wystarczy jogurt grecki, sól, pieprz i wasza ulubiona przyprawa. Mieszacie wszystko razem i marynujecie mięso
Programista w kuchniwokado z salsą pistacjową ( 24,90 zł). Na drugie danie polecam spróbować aromatycznego domowego, ugotowanego idealnie al dente, t agliatelle z ośmiornicą i pieczonymi pomidorami ( 46,90 zł) oraz delikatnej i miękkiej sztuki mięs podanej z esencjonalnym sosem. My jako dodatek do mięsa wybraliśmy grillowane warzywa. Rewelacyjne też są domowe kopytka z sosem truflowym(...)deser, czyli eton mess ze świeżymi owocami (23 zł), czyli beza z delikatnym kremem oraz z pyszna zimowa imbirowa herbata ze świeżą pomarańczą, jabłkiem, cytryną i imbirem (16 zł). Krótko mówiąc, wizyta w Bąbekach zawsze jest ogromną przyjemnością dla ducha i dla naszych oczu - dania są tu przepięknie podawane - i oczywiście dla podniebienia. Zajrzyjcie
Kulinarne przygody GatityUdka gęsie pieczone w cydrze, podane z pieczonymi ziemniakami i buraczkami. To danie na niedzielny lub świąteczny obiad. Wymaga trochę pracy, ale efekt jest tego
Codziennik KuchennySkładniki: 3 udźce indyka bez kości 250 ml półwytrawnego wina 2 cebula 3 ząbki czosnku 5 plastrów pomarańczy 3 łyżki masła sól, pieprz rozmaryn Sposób
Qchnia po prostuWiosna rozpędza się pełną parą, co w moim przypadku wiąże się też z przygotowywaniem dużo większej ilości warzyw. Albo jako samodzielne danie, albo jako dodatek
Kuchnia w bieguudziec jagnięcy bez kości, 30 g czosnku niedźwiedziego, 1 łyżeczka soli, pieprz, 2 łyżki oliwy, otrzewna * Łodyżki czosnku posiekać, wymieszać z solą, pieprzem i oliwą
królestwo garówbardzo aromatyczny pieczony udziec z indyka w musztardzie to pyszne danie na lekki obiad. Musztarda francuska z całymi ziarnami gorczycy nadaje bardzo przyjemnego smaku i dodatkowo zapobiega wysychaniu mięsa w czasie pieczenia. Mięso indyka jest bardzo smaczne i na pewno zdrowsze od mięsa wieprzowego. Kupując mięso z indyka, raczej nigdy się na jego jakości nie zawiodłam, czego nie mogę(...)musztardzie? Udziec umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i wyciąć delikatnie ze środka kość. Z wierzchu ponacinać w kilku miejscach skórę tak, aby nie uszkodzić mięsa. Czosnek obrać, przekroić wzdłuż i robiąc nożem dziurki naszpikować nim mięso od strony, gdzie nie ma skóry. Udziec natrzeć z obu stron solą i pieprzem. Z musztardy, oliwy, papryki, kolendry, miodu i soku z cytryny rozmieszać
Kuchcik gotujezimowy, nie wiem jak Wy ale ja uwielbiam takie danie teraz gdy organizm potrzebuje rozgrzewających dań. Składniki 1/2 kg schabu bez kości 1/2 litra bulionu drobiowego 4 plastry szynki gotowanej 3 średnie cebulki 2 ząbki czosnku(...)soczewicą gotowana na sypko SYS Sposób przygotowania Schab płuczemy pod bieżąca wodą osuszamy ręcznikiem papierowym,kroimy na 4 równe plastry, rozbijamy przez woreczek foliowy tłuczkiem do mięsa,oprószamy jarzynka do smaku i smarujemy każdy kotlet łyżeczką musztardy. Odstawiamy na 10 minut w chłodne miejsce. Po tym czasie układamy po plasterku szynki,i kawałku pokrojonego na równe plastry serka
Wanilia i Kardamonświeżego mięsa mielonego wieprzowego z łopatki, które podsmażyłem z odrobiną soli na teflonowej patelni (bez żadnej oliwy, tylko gorąca patelnia). Kto smażył mięso mielone, ten wie, że trzeba tylko troszkę poświęcić czasu na rozdrobnienie mięsa na małe kawałki. Mięso mięsem ale pora na obróbkę cieplną moich ulubionych składników sosu pomidorowego. Średnią kostkę selera i jedną średnią marchewką starłem(...)środka muszelek na wierzch wkładamy "większą szczyptę" startej na grubych oczkach mozarelli (na całe danie wystarczy 25-30 dag). Makaron trafia do piekarnika rozgrzanego na 210 stopni na ok. 10-15 minut. Pierwszym pożądanym etapem zapiekania jest roztopiony ser i gotujące się soki z mięsa w środku muszelek (widać wręcz jak się muszelki ruszają ;). Następnie warto włączyć w piekarniku
Right Behind The Kitchenprzepis? Po pierwsze: jest dla każdego. To jedno z tych dań, których nie wstyd podać gościom. Mięso wychodzi soczyste i będzie smakować zarówno tradycjonalistom, jak i fanom eksperymentów. Po drugie: wprowadza zróżnicowanie. Roladki można podać z ziemniakami, ryżem, kaszą lub same. Z surówką albo bez. A nawet w sosie! Równie dobrze możemy –na ciepło lub zimno – pokroić
Proste-przepisy.plPrzyprawa mexykańska Przyprawa gosposi Przyprawa do pierogów Przyprawa do mięsa mielonego Przyprawa do boczku Przyprawa do schabowych Przyprawa pieczysta do mięs Uwielbiam dobrze doprawione dania i od zawsze miałam sporo rozmaitych rzeczy do ich przyprawiania. Produkty firmy Rafex w 100% spełniają moje oczekiwania. Są naturalne, bez glutaminianu sodu, żadnych chemicznych dodatków czy ulepszaczy. Posiadają rewelacyjny
Di gotujejednym słowem pyszna. Ale...bez kości. Użyłam do dania wyselekcjonowanych porcji z nóg kurzęcych, bez kosteczek. Jakoś pierś jest dla mnie za sucha,dzieci lubią nogi ..ale ja też jestem człowiek i chcę spokojnie zjeść ,bez słuchania mamo mamoooo kość ,to ma kość... Dlatego wybrałam mięso z nogi i już. Jest delikatne, a dobrze zamarynowane
Z Kuchni Do Kuchnipodczas rodzinnych obiadów szczególnie w weekendy. Mięso oraz sos smakują wyśmienicie. Danie doskonale komponuje się z ziemniakami lub ze świeżym pieczywem. Mięso jest miękkie, kruche,a sos na prawdę smakowity. Przyznam się, że resztki sosu nigdy się u mnie nie marnują składniki: 1 kg wołowiny bez kości 0,5 kg cebuli sól, pieprz 1 łyżeczkę papryki ostrej
noteskulinarnyfigasmak mojego dzieciństwa i domowej kuchni. Obecnie rosół umiem przygotować bez jakichkolwiek dodatków, ale MAGGI zdarza mi się stosować np. do tatara , to taka „kropka nad i” w tym daniu. Tym razem wpadłam jednak na pomysł aby MAGGI zastąpiła sól w farszu na pierogi z mięsem z indyka. Przygotowałam pierogi z mięsem (zaznaczam, że surowym przed
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsama robię, a ponieważ konserwy turystyczne to jedne z moich ulubionych dań kanapkowych :) postanowiłam je sama robić. W moim domu wszyscy je uwielbiają i już teraz wiem, że zacznę je robić jeszcze częściej. Składniki: 1,5 kg mięsa wieprzowego ( ja użyłam łopatki) 05, kg golonki bez kości i skóry główka czosnku 4 łyżeczki majeranku 4 łyżeczki pieprzu czarnego
Niezły Młynek