Przepis na nieco odmienne od tradycyjnych schabowych pyszne kotlety z pieczarkami i serem żółtym. Składniki: 4 – 5 kotletów schabowych bez kości 180 g pieczarek cebula jajko 200 g sera żółtego sól, pieprz pieprz ziołowy, papryka wędzona, przyprawa do gyrosa papryka ostra (opcjonalnie) Przygotowanie Kotlety schabowe rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy je pieprzem ziołowym, paprykami i przyprawą do gyrosa. Odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę. Pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę kr... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...