Bardzo lubię pastę jajeczną , choć robię ją niezmiernie rzadko. Tym razem wersja na bogato. Składniki: 5 jajek kawałek czerwonej papryki 1-2 ogórki konserwowe niewielki kawałek pora 2 plastry szynki gotowanej sól, pieprz majonez Sposób wykonania: 1. Jaja ugotować na twardo. Obrać, zatrzeć na tarce jarzynowej na średnich oczkach. 2. Paprykę, pora, ogórki i szynkę drobno posiekać
Kuchnia domowa Aniczerwonej kapusty jest wiele.Ja polecam gorąco z dodatkiem kukurydzy,jest bardzo smaczna! Zapraszam do korzystania z przepisu..:) Składniki 1/2 główki średniej kapusty czerwonej 2 marchewki 1 duże winne jabłko 1/2 pora 1/2 puszki kukurydzy sok z 1/2 cytryny 1 łyżka cukru 2 łyżki majonezu 1 łyżka śmietany 18% sól do smaku pieprz czarny świeżo mielony do smaku
Wanilia i Kardamonjaglana z warzywami Składniki: 2 woreczki kaszy jaglanej, 1/2 papryki czerwonej, 1/2 papryki żółtej, 1/2 papryki zielonej, mały por, cebula, sól, pieprz, 1/2 łyżeczki papryki ostrej, 1/2 łyżeczki papryki słodkiej, olej. Wykonanie: Warzywa myjemy i osuszamy za pomocą papierowych ręczniczków. Papryki i cebulę kroimy w kostkę a pora w krążki. Wszystkie warzywa smażymy do miękkości. Kaszę jaglaną gotujemy
paapilotkaasałatka będzie smaczniejsza . składniki na 5 porcji 2 zupki chińskie 2 kolorowe papryki ( zielona i czerwona lub pomarańczowa ) 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasolki 4 średnie ogórki konserwowe biała część pora majonez 250 g przepis Paprykę i ogórki kroimy w kostkę a pora drobno siekamy . Do miski wrzucamy połamany makaron z zupek chińskich wraz
Smakowite DaniaCzyż taka zdrowa, kolorowa suróweczka nie cieszy oczu? U mnie w domu nikt nie może się jej oprzeć. Składniki: 1/2 puszki kukurydzy 1/4 średniej czerwonej papryki 1/3 łyżki oliwy z oliwek kawałek pory sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Umytą paprykę kroimy w kosteczkę. Dosypujemy do niej kukurydzę i drobno pokrojoną porę (około 0,5 cm skrojonej pory
Słodkie okruszkimasła / margaryny- sól, pieprz, czerwona słodka papryka Zaczynamy od kurczaka - pierś myjemy, a następnie kroimy w dość drobną kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem i czerwoną papryką, mieszamy, odstawiamy do lodówki. Teraz nadchodzi pora na krojenie pozostałych składników - cebuli w kostkę, a obranych pieczarek w półplasterki. Na połowę tłuszczu wrzucamy cebulę, podsmażamy do zeszklenia. Dodajemy pieczarki oraz niedużą ilość
Kulinarne zapędy Kokosawłaśnie sposób postanowiłam - będzie coś na nutę chińską. Inspiracją był ten przepis. Składniki: 200g mięsa schabowego opakowanie makaronu chow mein 3 cebulki dymki czerwona papryka 50g groszku 2 ząbki czosnku kawałek pora sok z pół pomarańczy chili w proszku olej sezamowy Sos: 3-4 łyżki ciemnego sosu sojowego 2 łyżki soku z limonk 1 łyżeczka brązowego cukru
Brzuszki ŁakomczuszkiSkładniki na ok 15 sztuk: papier ryżowy (ok 15 arkuszy) 5 suszonych grzybów mun 100g kiełków fasoli mung 1/4 główki małej białej kapusty 1 mała czerwona papryka 1 średniej wielkości marchewka 1 mały por 1/2 papryczki chili (jeśli jest malutka to cała) 2 łyżki sosu sojowego curry - do smaku Przygotowanie: Grzyby mun moczymy w ciepłej wodzie przez(...)zwiększą swoją objętość. Następnie kroimy je w paski i wrzucamy na patelnie żeby się dusiły. Kapustę szatkujemy, marchew ścieramy na tarce i dodajemy do grzybów. Paprykę kroimy w kostkę, pora w krążki i dorzucamy do poprzednich składników.Dusimy przez kilka minut i dodajemy kiełki fasoli mung. Następnie bardzo drobniutko kroimy chili i dodajemy do farszu. Przyprawiamy sosem sojowym
Ze smakiem i z pasjąkorridy zabić byka, żeby stać się prawdziwym mężczyzną, powinien zjeść jego ogon. Składniki 2 kg ogon wołowy 3 marchewki 1 pietruszka 2 cebule 1 por biała część 5 ząbków czosnku 1 butelka wino czerwone vegeta pieprz mąka olej do smażenia Wykonanie Ogony pokroić na 4-5 cm kawałki. Oczyścić ze zbędnego tłuszczu. Warzywa pokroić w plasterki. Pokrojone ogony
Kulinarny karnet Christopheratych, którzy kochają fasolę. Zatem do dzieła! Do przygotowania około 4-6 porcji zupy potrzebujecie: 4 marchewek sporej pietruszki pora selera 3 ząbków czosnku cebuli 4-5 średnich ziemniaków ok. 300 g ugotowanej czerwonej fasoli (może być z puszki) 700 g przecieru pomidorowego (passaty) soli, pieprzu, łyżeczki suszonego rozmarynu wody Marchewki, pietruszkę, pora, selera, czosnek i cebulę
PichceniomaniaCiasto: 250g mąki pszennej + do podsypania 60g masła 50g smalcu 1/2 łyżeczki soli 1 jajko 2-3 łyżki mleka (zimnego) Nadzienie: 100g pora (białej części) 1 cebula biała (średnia) 1 cebula czerwona (średnia) 2 jajka 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 1/3 łyżeczki chili bazylia, tymianek sól, pieprz Dodatkowo: 7-8 plastrów salami (o większej średnicy) masło(...)ciasto. (Kruche ciasto nie lubi długiego zagniatania i ciepłoty naszych rak.) Ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki - minimum na pół godziny. W międzyczasie przygotować nadzienie. Pora pokroić w talarki, a obie cebule w piórka. Warzywa podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu i pozostawić do ostudzenia. Zawartość patelni przełożyć do miski i wmieszać z jajkami. Farsz doprawić
Di gotujeponadczasowe :) Składniki: - 6 skrzydełek z kurczaka - 250 g szpondra albo łaty wołowej - 200 g schabu - duża marchew - niewielki kawałek selera - takiż kawałek pora - dwie małe pietruszki (korzeń plus natka) - ćwiartka papryki czerwonej - 2 ząbki czosnku - 1 cebula - 3 kostki warzywne W sumie całą tajemnicą tego konkretnego rosołu był jego skład, teraz to już nawet nie ma czego(...)Dobrze pamiętać, że wołowina gotuje się dużo dłużej niż pozostałe dwa gatunki, więc chcąc mieć mięso na obiad, trzeba zacząć przygotowania odpowiednio wcześnie. Po zagotowaniu mięsa dodajemy marchew, seler, pora i korzeń pietruszki, pokrojone jak powyżej - w takie dość duże kawałki. Ułatwi nam to późniejsze odcedzanie. Do tego dorzucamy trzy kostki rosołowe i zostawiamy na wolnym ogniu na jakąś
Kulinarne zapędy Kokosazatem jeść wszyscy! Zobacz równie inne przepisy na ----> zupy Zupa z czerwonej soczewicy - przepis: Składniki: 1 szklanka czerwonej soczewicy (ok. 180 g) 2 średniej wielkości marchewki 1 pietruszka 1/4 większego lub 1/2 mniejszego selera biała część pora 1 duża lub 2 małe cebule 1 puszka pomidorów mały słoiczek koncentratu pomidorowego 2 łyżki śmietany lub jogurtu (opcjonalnie(...)łyżeczki kminku, tymianku, estragonu i imbiru w proszku 2 łyżki oliwy 2 litry gorącej wody Zupa z czerwonej soczewicy - jak zrobić? Cebulę drobno poszatkować i podsmażyć na oliwie w garnku z grubym dnem. Dodać pokrojony drobno por. Pietruszkę, seler i marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do podsmażanych wcześniej warzyw, przemieszać. Dodać przyprawy: sól, pieprz
Moje QulinariaBudowa tego warzywa zainspirowała mnie to zrobienia tego dania :) Por nadziewany łososiem (cannelloni ) SKŁADNIKI: 2 pory łosoś świeży ser typu greckiego groszek zielony ( mogą być kapary) czerwona papryka sól, pieprz białe wino bulion warzywny Umytego łososia podgotować na parze. Rozdrobnić w misce dodać ser, paprykę pokrojoną w kosteczkę oraz zielony groszek. Doprawić i dobrze wymieszać. Białą część pora
MarciochaKucharzycacciatore Składniki: 5-6 porcji 800 g odfiletowanych udek z kurczaka 300 g leśnych grzybów 2 szalotki 1 por 150 g wędzonego boczku 1 czosnek solo 1 batat 2 puszki pomidorów w całości mały słoiczek czarnych oliwek 250 ml czerwonego wina 1 gałązka rozmarynu 2 laurowe liście sól i czarny pieprz do smaku 2 łyżki oleju Pokrój cebulę w kostkę
codojedzenia