ziołach. Kuchnia podczas pieczenia warzyw wypełnia się cudownym aromatem, który ściąga do niej głodomory :) Uwielbiam zabierać taki "gorący kubek" do pracy i zajadać w porze lunchu. SKŁADNIKI 1,5 kg dojrzałych pomidorów 3 czerwone papryki 1 główka czosnku 1 szklanka bulionu warzywnego oliwa z oliwek świeży tymianek świeży rozmaryn sól pieprz słodka papryka cukier do podania świeża bazylia
DefinicjaSmakuprzyrządzenia i ładnie wygląda. Doskonale sprawdza się na uroczystościach rodzinnych, polecam. Składniki: 2 zupki chińskie 1 pierś z kurczaka 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 por (biała część) 0,5 kapusty pekińskiej 2 czerwone papryki 2 ogórki zielone Majonez sałatkowy Fanex Sól, pieprz Przyprawa do gyrosa Sposób przygotowania: Makaron kruszymy na mniejsze kawałki, przekładamy do miski, wsypujemy saszetkę(...)kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do grosa, smażymy na rozgrzanym oleju na lekko złoty kolor. Kapustę pekińską drobno kroimy, paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w kostkę, pora kroimy w pól plastry, ogórki obieramy, kroimy w pół plastry, kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, ponownie mieszamy. Sałatkę
Bajeczna Kuchniamintaj, morszczuk) szczypta soli i pieprzu 1/2 cytryny 1/2 pęczka kopru 2 łyżki oleju rzepakowego 1 cebula pół selera 2 marchewki pietruszka biała część małego pora 3 łyżki dobrego koncentratu pomidorowego 1 lampka czerwonego wina 1/2 szklanki bulionu sok z połowy cytryny 2 łyżki cukru trzcinowego łyżeczka słodkiej papryki liść laurowy ziele angielskie szczypta gałki muszkatołowej natka pietruszki(...)obkładam koprem i umieszczam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 8-9 minut. Studzę. Sos pomidorowy Marchew, pietruszkę oraz seler ścieram na tarce o dużych oczkach. Cebulę i pora siekam drobno. Na oleju smażę cebulę i pora przez kilka minut. Następnie dodaję resztę warzyw oraz ziele angielskie i liść laurowy. Calość smażę 5-7 minut
Mango Papajaosób - 1 por - 2 marchewki - łyżka startego świeżego imbiru - sok z jednej cytryny - 150 g jogurtu naturalnego - 200-250 g piersi z kurczaka lub indyka - pół szklanki posiekanej natki pietruszki - przyprawy do mięs, sól, pieprz, liście laurowe 2 szt, olej do smażenia - 3-4 ziemniaki Wstaw obrane i pokrojone ziemniaki w osolonej wodzie na gaz. Piersi namocz(...)osolonej wodzie przez około 20 minut. Po tym czasie,osusz je, pokrój mięso na plastry 1cm, przypraw swoimi ulubionymi przyprawami, ja użyłam czubrycy czerwonej. Na 2-3 łyżkach oleju podsmaż pokrojoną por w talarki z liściem laurowym, po 5 minutach dodaj startą na tarce o dużych oczkach marchew. Podduś do miękkości, posól i popieprz delikatnie. Do jogurtu dodaj
Pasje Jolkiwidok mięsa twoje kubki smakowe nie wariują. Proszę bardzo – oto tort ziemniaczany Składniki: 7 dużych ziemniaków 100 g białej części pora 80 g zielonej cukinii 60 g bakłażana 40 g czerwonej papryki 3 pieczarki 3 jajka 3 łyżki oleju łyżeczka masła posiekany szczypiorek Wykonanie: Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Przepuścić przez praskę, bądź ugnieść na jednolitą masę(...)Por przekroić wzdłuż i pokroić w półtalarki. Poddusić na oleju, aż zmięknie i nabierze złocistego koloru. Bakłażan i cukinię pokroić w krążki. Paprykę i pieczarki w cienkie plastry. Żółtko oddzielić od białek. Żółtka dodać do ziemniaków, dobrze wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do ziemniaków i delikatnie wymieszać. Spód i boki formy (u mnie o średnicy 22 cm) wysmarować
gutfutsmakuje na drugi dzień, ponieważ łatwo się odgrzewa. Składniki dla 4 osób: co najmniej 0,5 kg schabu 2 średniej wielkości marchewki 1 czerwona papryka 2 średniej wielkości cebule 1 kawałek pora olej do smażenia mąka krupczatka 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól, pieprz papryka ostra papryka słodka Mięso umyć, wytrzeć i pokroić
Ugotowaćangielskie i gotuję aż warzywa będą miękkie. Na patelni na maśle przesmażam por na wolnym ogniu, dodaję umyty i pokrojony szczaw i przesmażam dwie minuty razem. Do ugotowanych warzyw dodaję szczaw. Śmietanę hartuję kilkoma łyżkami zupy. Wlewam do zupy i już nie gotuję. Doprawiam solą, pieprzem czerwonym. Zupę podaję z koperkiem i jajkiem w koszulce. Jajko: W garnku zagotowuję
wesoła kuchnianajlepsze moim zdaniem są ostre firmy Vifon "Kurczak curry" - czerwone opakowanie) 1 pierś kurczaka 0,5 l bulionu warzywnego lub drobiowego 1 puszka czerwonej fasoli 1 mała puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 1 duża łyżki oliwy lub oleju szczypta soli 1/4 małej kapusty pekińskiej kawałek jasnozielonej części pora (jeśli sałatkę bądziemy przechowywać kilka dni w lodówce(...)lepiej zrezygnujmy z pora) 4-5 małych ogórków konserwowych (lub 2-3 duże) 1 łyżka sosu sojowego czarny pieprz 1/2 łyżeczki płatków chili lub ostrej papryki w proszku lub 1/2 posiekanej czerwonej papryczki chili 2 łyżki siekanej natki pietruszki (użyłam mrożonej) 4 duże łyżki majonezu (u mnie Hellmans Babuni - jest nieco kwaśniejszy niż inne) 1 mały
Kuchnia Prezydentowejochotę na ciasto z czekoladą? A zimową porą, gdy owoców brak, zjadłoby się kawałek ciacha z truskawkami? Mnie co sezon nachodzi ten problem;) Nawet wczoraj. Miałam wielką ochotę na drożdżówkę z czekoladą lub cynamonem ale żal mi było nie wykorzystać tych czerwonych porzeczek z rodzinnego ogródka. Żeby tylko porzeczek. O tej porze panuje taki wysyp różnorodnych owoców(...)proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany Masa śmietanowo - kokosowa: 4 białka 1 szklanka cukru 2 budynie śmietankowe 500 ml kwaśnej śmietany 18% 100 g wiórków kokosowych 2 szklanki czerwonych porzeczek Ciasto: Wszystkie składniki zagnieść dokładnie ze sobą. Podzielić je na 2 części (60% i 40 %) i zawinąć w folię spożywczą. Mniejszą porcję ciasta włożyć do zamrażarki, a większą
My simple kitchenniemu stała się chrupiąca i lekko kwaśna. Składniki: 1 por 1 niezbyt słodkie jabłko 300 g pieczarek 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 4 jajka majonez pieprz sól Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Pieczarki ugotować w osolonej wodzie, odsączyć i pokroić w kostkę. Pora pokroić na plasterki, zalać wrzątkiem i odstawić na kilka
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniajest naprawdę smaczna, a mój mąż ocenia ją nawet jako jedna z lepszych! :))) * bulion warzywny- 1 litr * marchewka- 1 szt. * pietruszka- 1 szt. * por- 1/2 szt. * cebula- 1 duża * koncentrat pomidorowy- 3 czubate łyżki * soczewica czerwona- 1/2 szklanki * czerwona fasola- mała puszka * biała fasola- mała puszka * fasolka szparagowa- 150 g (teraz mrożona) * czosnek- 1 ząbek * ziele angielskie, listek(...)smażenia Marchewkę, pietruszkę i por wraz z zielem oraz listkiem laurowym zagotować w bulionie. W międzyczasie cebulę oraz czosnek zeszklić na oleju i przełożyć do garnka z zupą. Warzywa gotować przez około 25 minut, a 10 minut przed końcem gotowania wsypać soczewicę oraz dodać koncentrat pomidorowy. Na koniec dodać fasolkę szparagową, białą i czerwoną fasolę, doprawić solą, pieprzem, słodką
Kraina Miodem PłynącaZapiekanka makaronowa z porem i innymi abstrakcyjnymi dodatkami, z którymi tak naprawdę można eksperymentować. Orzechy włoskie zastąpić ziemnymi, żurawinę rodzynkami, dynię słonecznikiem. Nieskończona liczba możliwości :) 1/2
Czerwony GupikZupa z tradycyjnego przepisu "jak u Mamy". Najlepsza z mocno ukiszonych ogórków, a więc w sezonie jesienno-zimowym, jednakże sporządzona z ogórków małosolnych też smakowała dobrze
Czerwony GupikZimową, obiadową i głodną porą, sama myśl o BURGERACH Z... Artykuł Burgery z gorgonzolą i czerwoną kapustą pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINE