czerwona porze - 2500 przepisów (strona:41/167)

sałatka z jabłka i pora 99

niemu stała się chrupiąca i lekko kwaśna.  Składniki: 1 por 1 niezbyt słodkie jabłko 300 g pieczarek 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 4 jajka majonez pieprz sól Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Pieczarki ugotować w osolonej wodzie, odsączyć i pokroić w kostkę. Pora pokroić na plasterki, zalać wrzątkiem i odstawić na kilka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Zupa strączkowa 202

jest naprawdę smaczna, a mój mąż ocenia ją nawet jako jedna z lepszych! :))) * bulion warzywny- 1 litr * marchewka- 1 szt. * pietruszka- 1 szt. * por- 1/2 szt. * cebula- 1 duża * koncentrat pomidorowy- 3 czubate łyżki * soczewica czerwona- 1/2 szklanki * czerwona fasola- mała puszka * biała fasola- mała puszka * fasolka szparagowa- 150 g (teraz mrożona) * czosnek- 1 ząbek * ziele angielskie, listek(...)smażenia Marchewkę, pietruszkę i por wraz z zielem oraz listkiem laurowym zagotować w bulionie. W międzyczasie cebulę oraz czosnek zeszklić na oleju i przełożyć do garnka z zupą. Warzywa gotować przez około 25 minut, a 10 minut przed końcem gotowania wsypać soczewicę oraz dodać koncentrat pomidorowy. Na koniec dodać fasolkę szparagową, białą i czerwoną fasolę, doprawić solą, pieprzem, słodką

Kraina Miodem Płynąca
Burgery z gorgonzolą i czerwoną kapustą 212

Zimową, obiadową i głodną porą, sama myśl o BURGERACH Z... Artykuł Burgery z gorgonzolą i czerwoną kapustą pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Łosoś z sosem porowym i kawiorem 194

roztopiony tłuszcz zacznie wrzeć, wrzucamy pora i smażymy przez 3-4 minuty często mieszając. Dolewamy bulion i wino, doprowadzamy do wrzenia. Przykrywamy patelnię i przestawiamy na mały ogień. Pora dusimy powoli przez ok. 25 minut. W razie potrzeby na koniec odparowujemy nadmiar płynu, by sos był gęsty. Dodajemy czubatą łyżeczkę musztardy i rozprowadzamy dokładnie w sosie. W międzyczasie(...)udekorowanego czerwonym kawiorem w ilości wedle upodobań. Przez Krystian Zainspirowany przez Podróże kulinarne - Kuchnia francuska Zainspirowany przez Podróże kulinarne - Kuchnia francuska Kulinarna Pokusa #gallery-170 {margin: auto;} #gallery-170 .gallery-item {float: left;margin-top: 10px;text-align: center;width: 50%;} #gallery-170 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-170 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Pora

Kulinarna Pokusa
Zupa z buraków z komosą ryżową i imbirem 167

przyprawy są dostępne m.in. w sklepie Kuchnie Świata. Na zdjęciach zupa z przepisu Izy. Zupa z buraków  - przepis Izy Składniki 3 duże buraki czerwone 3 duże ziemniaki 2 marchewki 1 pietruszka 1 por 2 ząbki czosnku 2 cm kawałek imbiru kawałek selera   1,5 do 2 litrów  wywaru warzywnego lub mięsnego sól i pieprz(...)pora zatrzeć na tarce o grubych oczkach. Pora pokroić w cienkie plasterki, a ziemniaki w kostkę. Tak przygotowane warzywa oraz pokrojony w kawałki imbir i ząbki czosnku dodać do wywaru. Gotować, aż warzywa będą miękkie. Podawać z kleksem śmietany. My dodatkowo wzbogaciliśmy zupę komosę ryżową. Zupa z buraków - przepis Asimy Składniki 3 duże buraki czerwone 1 duża

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kapuśniak z czerwoną fasolą i makaronem pełnoziarnistym 148

lubię rozgrzać się talerzem gorącej, gęstej zupy :) Składniki: 1 łyżka masła mały kawałek bulwy selera 1 łodyga selera naciowego 1 pietruszka 1 marchewka kawałek pora ćwierć małej główki kapusty włoskiej puszka 420 g czerwonej fasoli konserwowej 3 garście pełnoziarnistego makaronu świderki 2 drobiowe kostki bulionowe 2 litry wody 4 ziela angielskie liść laurowy sól pieprz kminek mielony suszony(...)koperek Wykonanie: Warzywa obrałam i umyłam. Marchew, seler i pietruszkę starłam na tarce o grubych oczkach. Selera naciowego pokroiłam w plasterki, a pora w kosteczkę. Z kapusty wykroiłam głąba i pokroiłam ją w dość grube plastry. W rondlu rozgrzałam łyżkę masła, wrzuciłam marchew, selera korzeniowego i pietruszkę, smażyłam kilka minut, aż warzywa zwiotczały. Dodałam pora i selera naciowego

Kuchenne zapiski Edyty
Zupa czosnkowa z soczewicą i porem 286

zupa na warzywnym wywarze. Czosnek z porem zrumieniony na oliwie daje piękny aromat i głęboki smak. Soczewica jest znakomitym uzupełnieniem całości. Składniki: 1 duży por, biała część 4-5 ząbków czosnku 1 szklanka czerwonej soczewicy 3-4  pomidory suszone w oliwie 3 łyżki koncentratu pomidorowego  1 puszka pomidorów 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka harrisy lub ostrej(...)papryki  oliwa z oliwek  sól pieprz 2 litry bulionu świeża natka pietruszki Po przyprawy zapraszam na stronę  www.Skworcu.com.pl 1. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Por i czosnek kroimy na cienkie plastry, smażymy, aż się zarumienią. 2. Do garnka wlewamy bulion, dodajemy soczewicę, por i czosnek, pomidory pokrojone w kostkę, przyprawy oraz koncentrat. Wszystko razem gotujemy

Apetyczna babeczka
Zupa fasolowo kukurydziana na wędzonym kurczaku 244

kukurydza, coś wspaniałego :) Składniki: 400 g wędzonego udka z kurczaka 7 szklanek wody 5 ziarenek ziela angielskiego liść laurowy 30 dag włoszczyzny – marchew, pietruszka, seler, por 35-40 dag ziemniaków sól puszka 400 g czerwonej fasoli konserwowej puszka 425 g kukurydzy konserwowej pieprz majeranek cząber 50 g koncentratu pomidorowego 30% Wykonanie: Mięso zalałam zimną wodą, doprowadziłam do wrzenia, dodałam(...)liść laurowy i ziele angielskie i gotowałam na wolnym ogniu do miękkości. Włoszczyznę i ziemniaki obrałam, opłukałam, marchew, pietruszkę i selera starłam na tarce z dużymi oczkami, pora pokroiłam w drobną kostkę. Ziemniaki pokroiłam w kostkę. Warzywa dodałam do rondla z mięsem. Zupę posoliłam do smaku i gotowałam  do miękkości ziemniaków. Z rondla wyjęłam mięso, a dołożyłam osączone

Kuchenne zapiski Edyty
Sałatka drobiowa z tzatziki 110237

czerwone cebule 3 jajka Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Filety oczyszczamy ,kroimy w kostkę obtaczamy w przyprawie i oliwie. Smażymy na rozgrzanej patelni ,osączamy z nadmiaru tłuszczu. Studzimy. Ogórki obieramy ,ścieramy na tarce o dużych oczkach ,solimy i odstawiamy na 30 min. Odciskamy z wody ,dodajemy do śmietany ,doprawiamy solą i pieprzem. Pory kroimy

R'n'G Kitchen
Tarta z jarmużem, w rzeszowskiej Matryoshce 188

pokrój pora lub cebulę, podsmaż na oleju, dodaj posiekany jarmuż, jeszcze chwilę podsmaż. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Matryoshkę mogę polecić z czystym sumieniem. Wcześniej pisałam o niej tutaj . Obsługa bardzo miła, ceny umiarkowane, jedzenie pierwsza klasa. Dziś: słynne pieczone pierogi w drożdżowym cieście nadziewane szpinakiem (są również inne wersje do wyboru) i półwytrawne gruzińskie czerwone wino

Qlinarnie i Qlinarnie
Zapiekanka kolorowy misz -masz 232

pożywna i apetyczna, łatwa do zrobienia, dla wielbicieli warzyw i makaronów, to propozycja na smaczny obiad. Składniki: 30 dag makaronu świderki 1 mała cukinia ½ pora 4-5 sztuk pieczarek Kilka różyczek brokułu 1 czerwona papryka 4 sztuki suszonych pomidorów w zalewie olejowej 20 dag dowolnej wędliny 3 łyżki klarowanego masła 1 kulka sera mozzarella ½ krążka sera camembert(...)śmietany Sól himalajska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Jak wykonać ?  Makaron ugotować al’ dente w osolonym wrzątku, odcedzić.  Różyczki brokułu zblanszować , odcedzić. Pieczarki, cukinię, por, pokroić w kostkę lub plasterki , tak samo wędlinę , na patelni rozgrzać masło, dodać warzywa z wędliną dusić do miękkości , doprawić w trakcie solą oraz pieprzem, gotowe miękkie warzywa, wymieszać z makaronem

Wanilia i Kardamon
Pierś z indyka z warzywami z woka 205

składników: brokuła, cebuli, papryki, pieczarek, czosnku i pora - powstało danie - jak dla mnie idealne. Pierś z indyka z warzywami z woka kuchniasmakow.blogspot.com filet z piersi indyka ( może być też kurczak) - pokroić w kostkę 3 cebule - obrać, pokroić w kostkę 1 por - pokroić w cieniutkie talarki 2 ząbki czosnku 1 czerwona papryka - pokroić w kostkę 300 g pieczarek - umyć(...)słodka - szczypta masło, odrobina oleju Ryż ugotować, odcedzić, odstawić do ostygnięcia.  Na woku rozgrzać olej, wrzucić indyka, doprawić solą i pieprzem. Dodać cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i pora. Dusić aż do miękkości. Całość przełożyć na talerz.  Do woka wrzucić 2 łyżki masła, dodać  brokuła, paprykę i pieczarki, lekko poddusić, dodać sosu sojowego, popieprzyć, posolić.Dodać

Kuchnia smaków
Orientalny bulion z kaczki z pierożkami 175

Anyż – 2 gwiazdki Goździki – 4 sztuki Grzyby mun – 1 szklanka Pędy bambusa – 1 szklanka Papryka czerwona – 1 sztuka Papryka zielona – 1 sztuka Czerwona pasta curry – 2 łyżeczki Sól, pieprz Dodatkowo: Marchew – 2 sztuki Por – 1 sztuka Składniki - Pierożki z mięsem Składniki na ciasto pierogowe: Mąka pszenna – 500g Żółtka – 2 sztuki Oliwa – 2 łyżki Sól – 1 łyżeczka Ciepła woda(...)bulion będzie już sklarowany delikatnie go solimy, dodajemy pastę curry, pędy bambusa, grzyby i pokrojone w paski papryki. Gotujemy przez około godzinę. Pod koniec gotowania zupy przygotowujemy marchewkę i pora – kroimy je w bardzo cienkie paski, który następnie blanszujemy. Wykonanie – pierożki: Cebule kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na 1-2 łyżkach oliwy z oliwek. Mięso i warzywa

Kuchnia Bon Appetit
Sałatka z groszkiem, porem i kiełbaskami 169

Tradycyjne Jadło , 5 jajek, 1 łyżeczka musztardy, 2 łyżki majonezu, sól, pieprz, 2 łyżki pestek dyni Naturalnie Zdrowe , kilka ziarnek czerwonego pieprzu. Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy odsączony groszek z puszki. Por kroimy na 4 części wzdłuż i siekamy. Patyczki szynkowe kroimy w plasterki. Dodajemy majonez, musztardę, sól i pieprz. Mieszamy. Na suchej

Aga w kuchni
Muffinki z czarnymi i czerwonymi porzeczkami 147

oknem chłodno i nieprzyjemnie, ale pora roku jak najbardziej letnia. W końcu dziś ostatni dzień czerwca! W moim ogrodzie rosną porzeczki: czarne i czerwone. Niektóre owoce już dojrzały i postanowiłam zrobić letnie muffiny.  Składniki: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 2 łyżki jogurtu naturalnego/kefiru/śmietany 1/2 szklanki oleju rzepakowego 1 szklanka mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta

Pasja Smaku

Proponowane wyszukiwania