roztopiony tłuszcz zacznie wrzeć, wrzucamy pora i smażymy przez 3-4 minuty często mieszając. Dolewamy bulion i wino, doprowadzamy do wrzenia. Przykrywamy patelnię i przestawiamy na mały ogień. Pora dusimy powoli przez ok. 25 minut. W razie potrzeby na koniec odparowujemy nadmiar płynu, by sos był gęsty. Dodajemy czubatą łyżeczkę musztardy i rozprowadzamy dokładnie w sosie. W międzyczasie(...)udekorowanego czerwonym kawiorem w ilości wedle upodobań. Przez Krystian Zainspirowany przez Podróże kulinarne - Kuchnia francuska Zainspirowany przez Podróże kulinarne - Kuchnia francuska Kulinarna Pokusa #gallery-170 {margin: auto;} #gallery-170 .gallery-item {float: left;margin-top: 10px;text-align: center;width: 50%;} #gallery-170 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-170 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Pora
Kulinarna Pokusaprzyprawy są dostępne m.in. w sklepie Kuchnie Świata. Na zdjęciach zupa z przepisu Izy. Zupa z buraków - przepis Izy Składniki 3 duże buraki czerwone 3 duże ziemniaki 2 marchewki 1 pietruszka 1 por 2 ząbki czosnku 2 cm kawałek imbiru kawałek selera 1,5 do 2 litrów wywaru warzywnego lub mięsnego sól i pieprz(...)pora zatrzeć na tarce o grubych oczkach. Pora pokroić w cienkie plasterki, a ziemniaki w kostkę. Tak przygotowane warzywa oraz pokrojony w kawałki imbir i ząbki czosnku dodać do wywaru. Gotować, aż warzywa będą miękkie. Podawać z kleksem śmietany. My dodatkowo wzbogaciliśmy zupę komosę ryżową. Zupa z buraków - przepis Asimy Składniki 3 duże buraki czerwone 1 duża
Kulinaria - potrawy z różnych stron światalubię rozgrzać się talerzem gorącej, gęstej zupy :) Składniki: 1 łyżka masła mały kawałek bulwy selera 1 łodyga selera naciowego 1 pietruszka 1 marchewka kawałek pora ćwierć małej główki kapusty włoskiej puszka 420 g czerwonej fasoli konserwowej 3 garście pełnoziarnistego makaronu świderki 2 drobiowe kostki bulionowe 2 litry wody 4 ziela angielskie liść laurowy sól pieprz kminek mielony suszony(...)koperek Wykonanie: Warzywa obrałam i umyłam. Marchew, seler i pietruszkę starłam na tarce o grubych oczkach. Selera naciowego pokroiłam w plasterki, a pora w kosteczkę. Z kapusty wykroiłam głąba i pokroiłam ją w dość grube plastry. W rondlu rozgrzałam łyżkę masła, wrzuciłam marchew, selera korzeniowego i pietruszkę, smażyłam kilka minut, aż warzywa zwiotczały. Dodałam pora i selera naciowego
Kuchenne zapiski Edytyzupa na warzywnym wywarze. Czosnek z porem zrumieniony na oliwie daje piękny aromat i głęboki smak. Soczewica jest znakomitym uzupełnieniem całości. Składniki: 1 duży por, biała część 4-5 ząbków czosnku 1 szklanka czerwonej soczewicy 3-4 pomidory suszone w oliwie 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 puszka pomidorów 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka harrisy lub ostrej(...)papryki oliwa z oliwek sól pieprz 2 litry bulionu świeża natka pietruszki Po przyprawy zapraszam na stronę www.Skworcu.com.pl 1. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Por i czosnek kroimy na cienkie plastry, smażymy, aż się zarumienią. 2. Do garnka wlewamy bulion, dodajemy soczewicę, por i czosnek, pomidory pokrojone w kostkę, przyprawy oraz koncentrat. Wszystko razem gotujemy
Apetyczna babeczkakukurydza, coś wspaniałego :) Składniki: 400 g wędzonego udka z kurczaka 7 szklanek wody 5 ziarenek ziela angielskiego liść laurowy 30 dag włoszczyzny – marchew, pietruszka, seler, por 35-40 dag ziemniaków sól puszka 400 g czerwonej fasoli konserwowej puszka 425 g kukurydzy konserwowej pieprz majeranek cząber 50 g koncentratu pomidorowego 30% Wykonanie: Mięso zalałam zimną wodą, doprowadziłam do wrzenia, dodałam(...)liść laurowy i ziele angielskie i gotowałam na wolnym ogniu do miękkości. Włoszczyznę i ziemniaki obrałam, opłukałam, marchew, pietruszkę i selera starłam na tarce z dużymi oczkami, pora pokroiłam w drobną kostkę. Ziemniaki pokroiłam w kostkę. Warzywa dodałam do rondla z mięsem. Zupę posoliłam do smaku i gotowałam do miękkości ziemniaków. Z rondla wyjęłam mięso, a dołożyłam osączone
Kuchenne zapiski Edytyczerwone cebule 3 jajka Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Filety oczyszczamy ,kroimy w kostkę obtaczamy w przyprawie i oliwie. Smażymy na rozgrzanej patelni ,osączamy z nadmiaru tłuszczu. Studzimy. Ogórki obieramy ,ścieramy na tarce o dużych oczkach ,solimy i odstawiamy na 30 min. Odciskamy z wody ,dodajemy do śmietany ,doprawiamy solą i pieprzem. Pory kroimy
R'n'G Kitchenpokrój pora lub cebulę, podsmaż na oleju, dodaj posiekany jarmuż, jeszcze chwilę podsmaż. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Matryoshkę mogę polecić z czystym sumieniem. Wcześniej pisałam o niej tutaj . Obsługa bardzo miła, ceny umiarkowane, jedzenie pierwsza klasa. Dziś: słynne pieczone pierogi w drożdżowym cieście nadziewane szpinakiem (są również inne wersje do wyboru) i półwytrawne gruzińskie czerwone wino
Qlinarnie i Qlinarniepożywna i apetyczna, łatwa do zrobienia, dla wielbicieli warzyw i makaronów, to propozycja na smaczny obiad. Składniki: 30 dag makaronu świderki 1 mała cukinia ½ pora 4-5 sztuk pieczarek Kilka różyczek brokułu 1 czerwona papryka 4 sztuki suszonych pomidorów w zalewie olejowej 20 dag dowolnej wędliny 3 łyżki klarowanego masła 1 kulka sera mozzarella ½ krążka sera camembert(...)śmietany Sól himalajska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Jak wykonać ? Makaron ugotować al’ dente w osolonym wrzątku, odcedzić. Różyczki brokułu zblanszować , odcedzić. Pieczarki, cukinię, por, pokroić w kostkę lub plasterki , tak samo wędlinę , na patelni rozgrzać masło, dodać warzywa z wędliną dusić do miękkości , doprawić w trakcie solą oraz pieprzem, gotowe miękkie warzywa, wymieszać z makaronem
Wanilia i Kardamonskładników: brokuła, cebuli, papryki, pieczarek, czosnku i pora - powstało danie - jak dla mnie idealne. Pierś z indyka z warzywami z woka kuchniasmakow.blogspot.com filet z piersi indyka ( może być też kurczak) - pokroić w kostkę 3 cebule - obrać, pokroić w kostkę 1 por - pokroić w cieniutkie talarki 2 ząbki czosnku 1 czerwona papryka - pokroić w kostkę 300 g pieczarek - umyć(...)słodka - szczypta masło, odrobina oleju Ryż ugotować, odcedzić, odstawić do ostygnięcia. Na woku rozgrzać olej, wrzucić indyka, doprawić solą i pieprzem. Dodać cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i pora. Dusić aż do miękkości. Całość przełożyć na talerz. Do woka wrzucić 2 łyżki masła, dodać brokuła, paprykę i pieczarki, lekko poddusić, dodać sosu sojowego, popieprzyć, posolić.Dodać
Kuchnia smakówAnyż – 2 gwiazdki Goździki – 4 sztuki Grzyby mun – 1 szklanka Pędy bambusa – 1 szklanka Papryka czerwona – 1 sztuka Papryka zielona – 1 sztuka Czerwona pasta curry – 2 łyżeczki Sól, pieprz Dodatkowo: Marchew – 2 sztuki Por – 1 sztuka Składniki - Pierożki z mięsem Składniki na ciasto pierogowe: Mąka pszenna – 500g Żółtka – 2 sztuki Oliwa – 2 łyżki Sól – 1 łyżeczka Ciepła woda(...)bulion będzie już sklarowany delikatnie go solimy, dodajemy pastę curry, pędy bambusa, grzyby i pokrojone w paski papryki. Gotujemy przez około godzinę. Pod koniec gotowania zupy przygotowujemy marchewkę i pora – kroimy je w bardzo cienkie paski, który następnie blanszujemy. Wykonanie – pierożki: Cebule kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na 1-2 łyżkach oliwy z oliwek. Mięso i warzywa
Kuchnia Bon AppetitTradycyjne Jadło , 5 jajek, 1 łyżeczka musztardy, 2 łyżki majonezu, sól, pieprz, 2 łyżki pestek dyni Naturalnie Zdrowe , kilka ziarnek czerwonego pieprzu. Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy odsączony groszek z puszki. Por kroimy na 4 części wzdłuż i siekamy. Patyczki szynkowe kroimy w plasterki. Dodajemy majonez, musztardę, sól i pieprz. Mieszamy. Na suchej
Aga w kuchnioknem chłodno i nieprzyjemnie, ale pora roku jak najbardziej letnia. W końcu dziś ostatni dzień czerwca! W moim ogrodzie rosną porzeczki: czarne i czerwone. Niektóre owoce już dojrzały i postanowiłam zrobić letnie muffiny. Składniki: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 2 łyżki jogurtu naturalnego/kefiru/śmietany 1/2 szklanki oleju rzepakowego 1 szklanka mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta
Pasja Smakumarchew 4 średnie, por 1 mały szklankę fasoli czerwoneh namoczyć w wodzie na całą noc, potem wodę wylać i na sicie opłukać do szybkowara wlać oliwę z oliwek, wsypać pokrojoną w kostkę matchewkę i podsmażać z 5 minut następnie dodać pokrojone łodygi selera, cebulę, czosnek, por, zamieszać i podsmażać z 5 minut wsypać pokrojone papryki, czerwoną fasolę, ryż brązowy
W Mojej Kuchni Lubiękawałek obranego ze skórki imbiru (długości ok. 5-6 cm) 2 łyżki oliwy/oleju lub masła ok. 1,5 litra wody 1 niepełna szklanka czerwonej soczewicy 3 obrane ziemniaki sól, pieprz 1-2 cytryny Pokrój pora w talarki, a czosnek i imbir drobno posiekaj. Rozgrzej olej lub masło. Podsmaż warzywa i imbir. Następnie wlej wodę, dodaj soczewicę i pokrojone
Qlinarnie i Qlinarnieośmiornica ok 1 kg 4 ząbki czosnku 1 cebula 1 kieliszek czerwonego wina sól pieprz czerwona papryka słodka szczypta chili 1 marchewka kawałek pora świeże oregano i natka pietruszki makaron penne (ilość wedle potrzeby) ok 3/4 op na 3 osoby Ośmiornicę oczyszczamy, wyjmujemy otwór gębowy myjemy i parzymy, następnie wycinamy oczy i dzielimy macki , każdą osobno. Głowę kroimy
Gotowanie jest łatwe