bardziej zwarty i świetnie nadaje się do krojenia. Oba pyszne, zachęcam do wypróbowania :) Pomidorowy pasztet z warzyw i czerwonej soczewicy 200 g suchej czerwonej soczewicy 4 małe marchewki 3 małe pietruszki mały por (biała cześć) pół małego selera szalotka ząbek czosnku (wszystkie warzywa ugotowane do miękkości, ja wykorzystałam warzywa z rosołu który gotowałam dzień wcześniej) 3-4 łyżki
Mienta blogkarczku i wyszedł przepyszny i delikatny. Brasato Składniki: - 1,5 kg mięsa wołowego - 2 szt marchewki - 1 szt pietruszki - 1 cebula - 1 szt pora - 0,5 selera naciowego - 0,5 butelki wina czerwonego - sos pieczeniowy - sól - pieprz - liść laurowy - ziele angielskie - esencja do sosu pieczeniowego ciemnego Knorr Przygotowanie: Mięso oczyszczamy z włókien, solimy i pieprzymy . Obsmażamy z każdej
Kulinarne życiebyłam małą dziewczynką, wracałam ze szkoły a w domu często był pyszny barszczyk. Mniaaam! Barszcz czerwony Składniki: 6 buraków, 3 marchewki, 2 pietruszki, seler, por, liść laurowy, ziela angielskie, sól, pieprz, łyżeczka kwasku cytrynowego. Wykonanie: Z obranych i umytych warzyw (marchewki, pietruszki, selera, pora) gotujemy wywar. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie i gotujemy do miękkości warzyw. Miękkie warzywa
paapilotkaamała główka białej kapusty 1 mała główka czerwonej kapusty 1 jabłko 1 duża marchewka 1 mały por 3 łyżki śmietany 18% sól, pieprz Sposób przygotowania: Kapusty obieramy z brzydszych liści, przekrawamy na pół i wycinamy głąb. Siekamy drobniutko nożem lub ścieramy na tarce o średnich oczkach. Ja użyłam elektrycznej tarki. Pora kroimy w pół talarki, jabłko z marchewką
Kuchnia w czekoladzieKażdy, kto kocha kuchnię azjatycką musi spróbować tajskiego curry obojętnie czy czerwonego, czy żółtego, czy też zielonego. Ja do tej pory jadłam zielone tylko w knajpkach. Ponieważ bardzo mi smakowało, zrobiłam w domu. Przyznam, że pierwszy raz kupiłam zieloną pastę curry w sklepie, ale tak naprawdę tylko po to, żeby zobaczyć skład, konsystencję i smak. Zrobiłam najpierw curry
Kuchnia Prezydentowejfamily:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 20 dag pieczarek 1 cebula lub 1 mały por 2 ząbki czosnku olej 1 żółta papryka 1 czerwona papryka 1 mała cukinia 2 łyżki przecieru pomidorowego lubczyk sól, pieprz Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable
Qlinarnie i Qlinarnieogniu! Składniki: 1/2 większej dyni lub 1 mała 3 nieduże marchewki 2 duże ziemniaki lub 3-4 mniejsze 1 pietruszka ok. 5-6 cm pora 1 cebulka 1-2 ząbki czosnku pieprz ziołowy czerwona mielona papryka sól 1,5-2 litrów buliony warzywnego lub 1 kostka rosołowa 1 łyżka "z kopką" masłą 2 łyżki oliwy z oliwek opcjonalnie
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comnasze menu, a dzisiaj dzielimy się przepisem na nią z Wami :) Pikantna zupa pomidorowa z soczewicą i czosnkiem SKŁADNIKI: 1 szklanka soczewicy czerwonej 1 puszka pomidorów krojonych 2 ząbki czosnku 1/2 pora (biała część) 1/2 pęczka natki pietruszki 1 l bulionu warzywnego 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka papryki słodkiej 3/4 łyżeczki papryki ostrej sól i pieprz
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiGęsta i sycąca zupa o pięknym, mocno czerwonym kolorze.Mocno jarzynowa, pełna wiórków buraczanych.Zabielona kwaśną śmietaną.Z dodatkiem świeżego koperku.Pyszna!Składniki:3 duże buraki czerwone;1 średnia marchewka;1 mała pietruszka;Biała część pora;1/4 korzenia selera;6 średnich ziemniaków;3 litry zimnej wody;1 łyżka ulubionej przyprawy do zup np. vegety;Pęczek koperku;200 g kwaśnej, gęstej
Gospodyni MiejskaSkładniki: 30 dag filet z indyka 10 dag ser grecki grillowy halloumi 0,5 szt. papryka czerwona 0,5 szt cukinia 1 mała cebula 1 por biała część 1 łodyga seler naciowy 1 ząbek czosnku 0,5 główki sałata lodowa 2 łyżki oliwa przyprawa do indyka pieprz czarny 2 łyżki sos chilli słodko pikantny sól morska Wykonanie: Plastry indyka
Kulinarny karnet ChristopheraStir-fry with green peas. Składniki. 30 dag groszek cukrowy 0,5 cukinia 0,5 papryka czerwona 0,5 ogórek świeży 1 cebula 0,5 por część biała 3 ząbki czosnek 5 pomidorki koktajlowe 10 dag makaron chow mein noodles 10 dag sos boemboe olej do smażenia sól Wykonanie. Cebulę, czosnek, por , paprykę pokroić w paski, przesmażyć
Kulinarny karnet Christopheranami, więc pewnie często będzie gościć na naszym stole.Składniki: 1 kalafior 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy zwykłej lub mini kolby 1 mała czerwona cebula 1 pęczek szczypiorku 2 średnie marchewki 1 por kilka łyżek majonezu jogurt naturalny sól pieprz Kalafior ugotować i podzielić na różyczki. Cebulę i szczypiorek drobno posiekać. Por pokroić w krążki, posolić
Apetyczna babeczkaindyjskie chlebki naan, wszelakie nasiona czy tak jak ja, kiełki. Zupa marchewkowo-soczewicowa Składniki: 0,5 kg marchewki 1 średnia cebula 1/2 pora 1 łodyga selera naciowego 1l-1,5l wody 150 g czerwonej soczewicy 2 łyżki oleju Przygotowanie: Obraną marchewkę pokrój na kawałki wraz z innymi warzywami. Zalej woda i dodaj
wegujemypotrawa. Obiad bardzo szybko zniknął z talerza. Serdecznie polecamy. Składniki: - 500g filetów z piersi z kurczaka - 2 marchewki - 1 pietruszka - 1/4 małego selera - por - imbir - 200g fasolki szparagowej - 2 ząbki czosnku - 1 papryka czerwona - 2 duże cebule - 200g makaronu błyskawicznego instant - sos sojowy - olej kokosowy - sól, pieprz - papryka słodka Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki(...)pokrojone w cienkie słupki marchewkę, pietruszkę i seler. Smażymy przez około 10 - 15 minut i następnie dodajemy kolejno: paprykę pokrojona w paski, fasolkę, cebulę pokrojoną w piórka, posiekany por i kawałeczek potarkowanego imbiru. Całość smażymy, często mieszając do momentu aż wszystkie warzywa będą miękkie. Doprawiamy do smaku: solą, pieprzem, słodką papryką, szczyptą cukru i sosem sojowym. Makaron zalewamy wrzątkiem
Pan i Pani Smith w kuchniPyszny, na pewno spróbuję innych smaków :) Składniki (ok. 3 porcje) - 1 litr wody - 2 średnie marchewki - 1 średnia pietruszka - kawałek selera - kawałek pora - pęczek botwinki z buraczkami (ok. 5 sztuk) - połowa cytryny - przyprawy: sól, pieprz ziołowy, czerwony, caynne - 200 g jogurtu naturalnego - natka pietruszki do posypania - habżyki cebulowo-czosnkowe Buraczki należy delikatnie oskrobać i skropić sokiem z cytryny. Marchewkę
Zdrowie na języku :P