ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} buraczki czerwone, 1 słoiczek marchewka, 2 sztuki średnie pietruszka, 1 mała sztuka por, kawałek białej części kapusta włoska, 150g ziemniaki, 3 sztuki fasola średnia lub fasola "Jaś", 3/4 szklanki wywar drobiowy, 2 litry koncentrat pomidorowy, 3 czubate łyżeczki
Gotowanie moimi oczamipieczarkami. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 4 osób) 4 plastry karkówki wieprzowej (po ok. 200g / 1,5cm) 350g pieczarek po 1 małej czerwonej, żółtej i zielonej papryki (3x150g) 1 średnia cebula (150g) kawałek pora (białej lub środkowej części, 75g) 2 ząbki czosnku 250ml jasnego piwa 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki cząbru 1/4 łyżeczki gorczycy (startej) 1/4 łyżeczki kolendry
Kulinarna Pokusasię zainspirujecie i gotować będziecie ! A ja nie czuje jak rymuje? SKŁADNIKI PODANE NA JEDNĄ PORCJĘ. SKŁADNIKI: - 100G piersi z kurczaka - papryka czerwona -papryczka chili - cebula malutka lub 1/5 dużej - ząbek czosnku - 1/4 pora - sok z połowy cytryny - łyżeczka maggi PRZYPRAWY: - kminek 1/2 łyżeczki - chilli 1/2 łyżeczki - papryka słodka 1 łyżeczka - curry 1 1/2 łyżeczki +ryż według uznania
fitolarun.blogspot.comoczywiście smażyć placuszki tradycyjnie na oleju ale koniecznie trzeba później odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. A teraz żartując – nie wiem jak do tej pory mogłam żyć bez naleśnikarki. Składniki: Mała cukinia 1 ogórek ½ papryki czerwonej ½ papryki zielonej 1 cebula 2 jajka Mleko Mąka Sól Wykonanie: Cukinię, obrany ogórek ścieramy na tarce do warzyw ( duże oczka ), dodajemy bardzo drobno
Smaki Ewypyszną sałatkę gyros, którą to większość zna lub jadła. Ja osobiście także ją już jadłam nie raz, ale jeszcze nie robiłam, więc pora ku temu najwyższa :) Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 3 czerwone cebule 1 puszka kukurydzy konserwowej 4-5 ogórków konserwowych 1 puszka czerwonej fasoli konserwowej 1/2 główki kapusty pekińskiej przyprawa Gyros
Bea(u)ty kitchenbidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 2-3 ziemniaki 1 mały por 1 burak ½ brokułu ½ cukinii 2 marchewki 1 żółta papryka* 1 czerwona papryka* sól, pieprz, zioła prowansalskie (lub inne ulubione) oliwa * Użyłam marynowanych papryk i włożyłam je do piekarnika 15 minut później niż resztę warzyw. Normal
Qlinarnie i QlinarnieŻeby odmienić trochę obiad z udziałem kurczaka wyciągnęłam wczoraj wok. Powstało danie mięsno-warzywne z brązowym ryżem :) Składniki: 1 pierś z kurczaka 1 czerwona papryka 1 mały seler lub 1/2 większego 2 marchewki kawałek pora lub 1 cebula (u mnie por) 2 torebki brązowego ryżu (jedna na jedną osobę, chyba, że to dla Was dużo - -wówczas można ugotować
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comPrawdziwy, domowy barszcz z czerwonych buraczków. Składniki:-6 średnich buraków-2 marchewki-kawałek selera i pora-cebula-2 ząbki czosnku-garść suszonych grzybów-kilka suszonych śliwek-natka pietruszki i gałązka kopru-wędzonka ( wędzona kość )-sól, pieprz-sok z cytryny lub ocet Do garnka wlewamy ok. 2,5 l wody, doprowadzamy do wrzenia.Wrzucamy wędzonkę, seler
Maminek kulinarnySkładniki: dwie czerwone papryki, pokrojone w kostkę duża cebula, pokrojona w kostkę średni por (biała część), pokrojony w półplasterki trzy ząbki czosnku, pokrojone w plasterki średnia cukinia, pokrojona w grube półplasterki 300 g pieczarek, pokrojonych w plasterki dwie średnie marchewki, pokrojone w plasterki puszka pomidorów krojonych łyżka koncentratu pomidorowego olej do smażenia przyprawy: słodka papryka (pół łyżeczki), ostra papryka
Kulinarny Pamiętnikadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 400g udźca wołowego 2 duże marchewki 1 mały por 2 duże cebule mąka pszenna sól, pieprz 3 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego tłuszcz do smażenia 200ml bulionu 200ml wody 1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka lubczyku Wykonanie: Jeśli udźiec jest w kawałku, to należy go pokroić na 1cm plasterki(...)obrać i pokroić w piórka. Por pokroić w plasterki. Marchew obrać, pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać tłuszcz, zarumienić cebulę, dodać por i marchewkę. Następnie na tłuszczu podsmażyć mięso z obu stron. Wszystkie składniki wrzucić do brytfanny lub dużej patelni, dodać 200ml bulionu, 200ml wody, ziele angielskie, liście laurowe, lubczyk, majeranek i słodką czerwoną paprykę. Dusić całość pod przykryciem
Kulinarne Przebojeskładniki: 4 jaja 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 2 łyżki keczupu 5 łyżek majonezu wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 600 g czerwonej porzeczki 100 g cukru wykonanie: Porzeczkę szypułkujemy, myjemy i wkładamy do rondelka. Dodajemy cukier, mieszamy i gotujemy na małym ogniu. Gotujemy
Domowy Smak JedzeniaMoje pierwsze, udane spotkanie z łososiem wędzonym na zimno. Do tej pory omijałam go szerokim łukiem, bo miałam złe wspomnienie z odległej przeszłości. Jednak
Czerwona PorzeczkaWitajcie!Jak część z Was wie, właśnie trwa konkurs Almette, w którym można wygrać kulinarną wycieczkę do Toskanii lub warsztaty fotograficzne z Beatą Lipov, a ja
Pora coś zjeśćSkładniki: 0.5 kg polędwiczki z ryb ( u mnie mintaj) 1 por 100 g serka topionego 200 ml śmietany 18% 50g startego żółtego sera + ser żółty do
Czerwona Porzeczkazawsze obie ;) ). Jednak barszcz nie musi kojarzyć się wyłącznie ze świętami, może być po prostu pysznym daniem obiadowym o każdej porze roku, a zwłaszcza zimą. Problem z barszczem zazwyczaj jest taki, że po prostu nie wychodzi intensywnie czerwony i wtedy część z nas sięga po sztuczne dodatki nadające koloru zupie. Jaki jest sekret idealnego barszczu? Po pierwsze(...)podłużnych buraków, liście selera (mogą być z selera naciowego), por, pietruszka, 2-3 łyżki octu jabłkowego, 1 duży ząbek czosnku, 1 łyżka soli, 1 łyżeczka cukru (opcjonalnie, gdy buraki są mało słodkie), 4 liście laurowe, kilka ziaren ziela angielskiego, garść majeranku, pieprz. Przygotowanie: Warzywa obrać. Do garnka z wodą wrzucić pora, pietruszkę i liście selera, dodać liście laurowe
Pełna Lodówkaciasto: 450 g mąki pszennej 270 ml letniej wody 30 g drożdży 50 g stopionego masła łyżeczka soli łyżeczka cukru dodatki: por (dolna część) kilka pomidorków koktajlowych 1 filet z kurczaka 100 g chudego boczku 1/2 czerwonej cebuli 2 kulki mozzarelli po 125 g każda 2 papryczki pepperoni 3 łyżki ketchupu łyżka oleju łyżka masła sól słodka papryka oregano(...)Mąkę przesiać. Drożdże rozpuścić w odrobinie wody. Dodać resztę składników i wyrobić elastyczne i gładkie ciasto. Odstawić do wyrośnięcia na pół godziny. W tym czasie przygotować dodatki: pora pokroić na plasterki i podsmażyć na maśle. Fileta z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć solą i papryką, usmażyć. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć. Mozzarellę pokroić w plasterki, cebulę także, pomidorki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia