przepadają za selerem - w tej sałatce smakuje rewelacyjnie. Składniki: 200-300 g fileta z kurczaka,indyka cebula ( u mnie czerwona) 5 łodyg selera naciowego pół puszki ananasa pół puszki kukurydzy bądź jedna mała kawałek pora 2 łyżki majonezu sól,pieprz przyprawa gyros Mięso umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem,pokroić w drobną kostkę i posypać przyprawą gyros,polać
Niespełnione zdolności kulinarnesmacznie i bardzo dietetycznie :) Makaron możecie kupić w sklepie, albo przygotować samemu z naszego przepisu -> MAKARON RAZOWY . Tak wiec pora na przepis…. Makaron z tuńczykiem – składniki (na 2-3 porcje) 1 puszka tuńczyka 1 czerwona papryka 1/2 cebuli 4 pomidory suszone 3 ogórki konserwowe odrobina oliwy z pomidorów koperek 2 szklanki makaronu razowego Makaron
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!wychodzi naprawdę smaczna. Składniki: 2 szt. zupka chińska, makaron 25-30g szynka drobiowa 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 nie duża czerwona papryka 1 zielony ogórek 4-5 ogórków konserwowych 1 średni twardszy pomidor biała część pora mały pęczek zielonej pietruszki ale również może być to koperek lub szczypiorek majonez sól, pieprz Przygotowanie: Suchy makaron połamać, wsypać
W garach u Gosibiałej fasoli (średniej wielkości, raczej nie tej największej typu Jaś ) albo 1 kg już namoczonej 2 marchewki 2 pietruszki 1 duży por ( tylko biała i jasnozielona część) 1 seler 1 ząbek czosnku (niekoniecznie) 1 duża papryka czerwona 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka mąki 2 łyżki oliwy 1 łyżka musztardy 6 ziarenek angielskiego ziela 4 listki laurowe 1 łyżka
Moja Mama Gotujesmak świetnie komponuje się z całością. Dodanie śliwek to pomysł mojego męża i moim zdaniem bardzo udany. Polecam również wersję z czerwoną papryką :) Składniki: 6 marchewek 2 pietruszki 1 mały seler (lub 1/2 dużego) 1 średni por (biała część) 3 średnie jabłka 5 średnich ziemniaków 4 średnie kiszone ogórki 1 puszka groszku 3 duże jajka na twardo
MyCookBook.plzupa którą rozgrzejemy się w zimne dni. Zupa selerowa z akcentem papryki jest bardzo dobra. Korzystajmy z warzyw dostępnych o tej porze roku. 4 gałązki selera naciowego 2 marchewki 4 ziemniaki 1/3 selera korzenia 1 papryka czerwona 1/2 papryki zielono czerwonej sól, pieprz 2 liście laurowe 2 ziela angielskie 1 litr bulionu drobiowego masło klarowane natka pietruszki
wesoła kuchniadrobiowych żołądków, u mnie z kurczaka 2 szyje indycze opcjonalnie udko kurczaka 3 marchewki 2 korzenie pietruszki kawałek selera spora część pora 1 łyżka koncentratu pomidorowego przyprawy: kilka kulek ziela angielskiego 2-3 liście laurowe łyżeczka czerwonej papryki w proszku świeżo mielony czarny pieprz szczypta mielonej gałki muszkatołowej majeranek ew. przyprawa do flaków k ostka rosołowa lub sól
W garach u Gosizaproponować pyszną rybkę w warzywach. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Polecam! Składniki: 4 filety ryby morskiej 2 średnie czerwone lub kolorowe papryki 3 średnie marchewki 1 pietruszka 1/2 niedużego selera około 15 cm pora 1 puszka pomidorów krojonych pieprz cytrynowy 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka papryki słodkiej sól pieprz Rybę umyć, osuszyć, posypać pieprzem cytrynowym
kuchnia doskipstrąg z kalafiorem Delikatne zapiekane warzywa, oraz aromatyczna ryba to propozycja na lekki posiłek, wprost idealny na tę porę roku. składniki dla czterech osób 3 pstrągi ( lub gotowe filety bez skóry) 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 kalafior 1 bakłażan 3 pomidory 1 cebula 1/3 pęczka szczypioru 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła 5 łyżek oliwy sól
Miód i pieprzkrwi odkładam w czasie, a romans podtrzymuję ... ;) Składniki: 2 ugotowane buraki (mogą być kiszone) 200 g ugotowanej zielonej soczewicy 1 czerwona cebula 1 pomidor 1 twarożek z koziego mleka albo inny ulubiony ser szczypiorek albo por do dekoracji Sos: 2 łyżki oliwy z oliwek albo oleju lnianego 1 łyżka octu jabłkowego sól, pieprz Ugotowane wcześniej buraki kroimy
Bon Appetit Małgorzatypizzę definitywnie zepsuło... A Wam? U mnie tym razem szparagi i mozzarella; tak, tak, wiem: to zupełnie nie ta pora. Uznajmy więc, że to wspomnienie wiosny, do której poważnie zaczynam tęsknić. Biały, delikatny sos, czerwona cebulka i kapary, żeby pizza nabrała charakteru; i gotowe. Nie potrzeba nic więcej, żeby cieszyć się wybornym smakiem w zaciszu domowym
Pożeraczka, czyli raz adobrzebarszcz to cała moja rodzina przerzuciła się na ten sposób musicie koniecznie spróbować SKŁADNIKI: 2,5-3 kg buraków czerwonych 100ml octu 10% 2 łyżki cukru 3-4 marchewki 2 pietruszki 1 seler 1 por 1 cebula kilka rosołków w kostce vegeta sól pieprz majeranek czosnek kilka ząbków koncentrat buraczany(nie koniecznie) PRZYGOTOWANIE: buraczki obrać pokroić
Swojskie jedzonkododatków, których użyjemy. Moja propozycja dla Was, wrzucajcie do swoich past wszystko co lubicie- na pewno będą pyszne. SKŁADNIKI: 4 jajka czerwona i żółta papryka kilka konserwowych pieczarek 1 ogórek konserwowy lub małosolny kawałek białej części pora(2cm), albo mał a szalotka szczypiorek 2 średnie plasterki ulubionej szynki sól, pieprz świeżo mielony majonez WYKONANIE: Jajka ugotować na twardo
Kuchnia Beatyskładniki na ciasto kruche: 200 g mąki 100 g cukru 100 g masła (schłodzonego) 2 żółtka 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżeczka proszku do
Domowy Smak Jedzeniagram zmielonej na Waszych oczach wołowiny, u mnie ligawa -dwie łyżki bułki tartej -duża garść posiekanych czereśni -sól, pieprz, papryka czerwona słodka -mozzarella w plastry pokrojona -sałata -ogórek zielony, ogórek kiszony, pomidor w plastry pokrojone -por część biała posiekana w wiórki Bułkę do hamburgerów przekrawamy na pół na górnej połówce układamy ser i obie polówki wkładamy do piekarnika; termoobieg
BaRepas