Brasato - duszone mięso

Brasato - duszone mięso

Brasato - duszone mięso

Duszona wołowina idealna na świąteczny obiad. Robiłam również z karczku i wyszedł przepyszny i delikatny. Brasato Składniki: - 1,5 kg mięsa wołowego - 2 szt marchewki - 1 szt pietruszki - 1 cebula - 1 szt pora - 0,5 selera naciowego - 0,5 butelki wina czerwonego - sos pieczeniowy - sól - pieprz - liść laurowy - ziele angielskie - esencja do sosu pieczeniowego ciemnego Knorr Przygotowanie: Mięso oczyszczamy z włókien, solimy  i pieprzymy . Obsmażamy z każdej strony i wyjmujemy. Warzywa kroimy w słupki i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne życie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.