czekolada - 27946 przepisów (strona:383/1864)

Rolada ziemniaczana z mięsem 327

Ostatnio brak mi weny i chęci do gotowania :) Zdarza się każdemu, więc wybaczcie ;) Byście się nie gniewali zrobiłam wczoraj coś zupełnie dla mnie nowego. Wyczytałam w

Kuchnia w czekoladzie
TARTA BANANOWA Z MUSEM CZEKOLADOWYM 128

poprawia humoru jak delikatna, krucha tarta. Coś dla wielbicieli czekolady, bananów i bitej śmietany. Składniki na spód 2 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki cukru pudru 200 g masła, zimnego 2 żółtka 2 łyżki śmietany 18% Mus 120g gorzkiej czekolady, 80g masła, 5 łyżek bitej śmietany. Warstwa śmietanowa ½ l śmietany, ½ szkl cukru, 1 galaretka ananasowa, wiórki czekoladowe. 5 bananów Mąkę(...)formy, wylepić delikatnie boki foremki i podziurkować spód, aby zapobiec powstaniu górki. Ciasto należy ponownie schłodzić przez ok. jedną godzinę. Tartę piec 20minut w temperaturze 200ºC do zarumienienia. Czekoladę roztopić w garnku razem z masłem. Gdy lekko przestygnie dodać bitą śmietanę. Wylać na banany. Śmietanę ubić, na koniec dodać cukier oraz rozpuszczoną galaretkę w ½ szkl wody. Na spód tarty wykładamy

Słodki Zakątek
CIASTO KINDER COUNRTY 123

nieziemsko słodkie, pyszne, puszyste, delikatne. Przyrządzisz je bez pieczenia. Jest bardzo proste w przyrządzeniu. Polecam wszystkim smakoszom słodkości. Składniki 400ml 30% śmietanki 250g serka mascarpone 250g herbatników 2 białe czekolady 2 mleczne czekolady 3 szklanki płatków Nestle Kangus dodatkowo jedna szklanka płatków na wierzch 300ml śmietanki podgrzać (nie gotować), następnie dodać połamaną białą czekoladę. Pozostawić na 5 minut, a następnie(...)mieszać aż do rozpuszczenia. Tak samo postępować z czekoladą mleczną. Tak przygotowaną śmietankę należy schłodzić przez 12 godzin. Po wychłodzeniu do jasnej śmietany dodać mascarpone i ubić na puszystą masę. Wsypać płatki i wymieszać łyżką. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, a na nim ułożyć herbatniki, które przykryć białą masą. Na tej masie ułożyć herbatniki, na niej ciemną maseę i udekorować

Słodki Zakątek
SERNIK Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ 105

Kolejna odsłona sernika! Pyszny sernik z białą czekoladą pieczony na herbatnikach. Doskonały na każdą okazję. Polecam na każdą porę roku. Mało słodki w smaku i doskonały w konsystencji. Po prostu wyśmienity! Składniki: 1 kg twarogu trzykrotnie mielonego 200g białej czekolady 1 cukier waniliowy 3 jaja 250g śmietanki 30% 150g cukru 1 budyń waniliowy Ponadto: 2 opakowania herbatników Czekoladę należy roztopić(...)poukładać herbatniki. Twaróg należy połączyć ze śmietanką i dokładnie blendować na idealnie gładką masę. Jaja należy ubić z cukrem a następnie stopniowo dodawać ser i na koniec czekoladę. Masę twarogową wylać na herbatniki. Piekarnik nagrzać do 175oC i pec w nim sernik przez 15min, a następnie zmniejszyć temperaturę do 140oC i piec przez 90min. Sernik po upieczeniu będzie

Słodki Zakątek
CIASTO BOUNTY 324

łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę: 3 szklanki mleka 1 budyń śmietankowy ½ szklanka cukru 20-25 dag wiórek kokosowych 1 kostka masła Ponadto: 1 czekolada deserowa ½ czekolady mlecznej 4 łyżki mleka Biszkopt : Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, ubić. Dodać kolejno żółtka i nadal ubijać. Na koniec dodać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie(...)gotującej się masy kokosowej dodać masło. Budyń rozprowadzić w ½ szklanki mleka i dodać do gotującej się masy kokosowej. Wszystko dokładnie wymieszać i zostawić do wystygnięcia. Polewa : Roztopić czekoladę wraz z mlekiem na parze. Biszkopt przekroić na 2 części. Na upieczone ciasto kakaowe, wyłożyć ostudzoną masę kokosowo-budyniowo. Na to wyłożyć drugą część ciemnego biszkoptu. Całość polać czekoladą i posypać wiórkami

Słodki Zakątek
KALORIA 159

liczących kalorie, to okres świąteczny jest dobrą wymówką, bo nie ma, co tu liczyć kalorii... Ciasto jest naprawdę przepyszne! Na dole chrupiący ciasteczkowy spód, krówkowa masa z czekoladą i na wierzchu bita śmietana obsypana skarmelizowanymi płatkami owsianymi.   Składniki na ciasteczkowy spód: 200 g kruchych maślanych ciasteczek 100 g płatków owsianych 50g wiórek kokosowych Garść mielonych orzechów włoskich(...)masła Składniki na masę czekoladową: 50 ml mleka 60 g masła 3000 g cukierków krówek mlecznych 2 łyżeczki kakaa 50 g mlecznej czekolady 200 g deserowej czekolady Składniki na masę śmietankową: 500 ml śmietanki kremówki 30% 250g serka mascarpone 2 płaskie łyżki cukru pudru Składniki na karmelizowaną posypkę: 20 g masła 100 g płatków owsianych błyskawicznych 50g wiórek kokosowych Garść

Słodki Zakątek
Zupa gołąbkowa 247

Nie wiem czy pamiętacie i czy w ogóle obserwujecie mój fp, ale pisałam tam jakiś czas temu, że brakuje mi już pomysłu na zupy. Chłopaki najchętniej

Kuchnia w czekoladzie
TORT MOKA 119

cukru Krem kawowy: ● 300 g miękkiego masła ● 180 g drobnego cukru ● 80 ml wody ● 1 jajko+ 5 żółtek ● 2-3 łyżki ekstratu kawowego Do dekoracji: ● 150 g czekolady (kawowej lub gorzkiej) ** ● owoce physalis (opcjonalnie) Przygotowanie biszkoptu: Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C. W metalowej misce ubij trzepaczką rózgową jajka z cukrem do białości. Następnie postaw miskę na garnku wypełnionym(...)rozsmaruj kolejn ą warstwę kremu kawowego. Przykryj trzecim blatem biszkoptu, posmaruj kremem wierzch i boki ciasta, udekoruj resztą kremu przy użyciu rękawa cukierniczego.** Możesz dodatkowo wykonać wzorki z rozpuszczonej czekolady przy pomocy łyżeczki. Wstaw na minimum 1 godzinę do lodówki.  *Największa trudność w przygotowaniu tortu moka polega na odpowiednim przygotowaniu kremu maślanego. Masło do sporządzenia kremu powinno być miękkie

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Granola czekoladowa z żurawiną 135

Składniki (na 5 porcji) - pół tabliczki czekolady (ok. 50 g), - łyżeczka masła (ok. 5 g), - szklanka płatków owsianych (ok. 110 g), - 4 łyżki suszonej żurawiny (ok. 40 g). Sposób przygotowania 1. Czekoladę z dodatkiem łyżeczki masła rozpuszczamy w kąpieli wodnej. 2. Płatki owsiane prażymy na suchej patelni (kilka minut). 3. Do rozpuszczonej czekolady dodajemy płatki owsiane i posiekaną żurawinę(...)masę rozkładamy na papierze do pieczenia i pozostawiamy do wystygnięcia. Granola czekoladowa jest bogata w: - błonnik pokarmowy (pochodzący z płatków owsianych), który daje uczucie sytości, - magnez (pochodzący z gorzkiej czekolady), który zapewnia prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 41 g Energia: 167,9 kcal Białko: 3,3 g Tłuszcze: 5,9 g Węglowodany

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Dietetyczny deser kasza awokado kaki 129

cukrowy, zdrowy deser którym można grzeszyć bez wyrzutów sumienia. Jest to zdrowy deser, który jest słodki dzięki owocom, czekoladzie, porcji dżemu bez cukru. Zimową porą desery też mogą być pyszne i mega zdrowe. Możemy przemycić w nim kaszę w postaci budyniu.           budyń jaglany: 400 ml mleczka kokosowego 1/2 szklanki kaszy jaglanej krem czekoladowy(...)czekolady gorzkiej 1 awokado 1/2 cytryny pozostałe: 1 owoc kaki 1 łyżka dżemu truskawkowego bezcukrowego 2 łyżki jogurtu greckiego 3 mandarynki 1 gruszka 1 wafelek z miodem Budyń: Kaszę jaglaną płuczę zimną wodą, przekładam do garnka, wlewam 400 ml mleczka i 100 ml wody. Gotuję na wolnym ogniu aż kasza będzie miękka ale nie mieszam. Jeszcze ciepłą miksuję blenderem

wesoła kuchnia
Deser mascarpone z rumem i czekoladą 381

Pyszny deser zrobiony z serka mascarpone, przekładany biszkoptami nasączonymi rumem, z masą czekolady i maku. Koniecznie musicie spróbować to zrobić sami w domu! Skladniki: 125 g serka mascarpone 2 jajka podłużne biszkopty - około 10 -12 sztuk 2 łyżki cukru 3 kopiaste łyżki masy makowej z puszki 100 g czekolady mlecznej kakao do posypania 2-3 kieliszki rumu Przygotowanie(...)czekolady roztapiamy i łączymy z masą makową. Podgrzewamy i studzimy. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem. Dodajemy stopniowo serek, cały czas miksując. Na sam koniec delikatnie łyżka dodajemy białka i mieszamy . Na dno skoczków wykładamy po 2 połamane biszkopty. Nasączamy delikatnie rumem. Wykładamy dwie łyżki masy mascarpone, trochę masy makowej, ponownie biszkopty

Lena Gotuje
Rozgrzewająca czekolada z chilli i imbirem 166

czekolada jest idealna na zimowe wieczory. Smakuje bosko i dodatkowo, dzięki przyprawom, rozgrzewa. Polecam! Składniki: tabliczka gorzkiej czekolady 1 mała śmietanka 30% pół łyżeczki przyprawy chilli szczypta suszonego imbiru Przygotowanie: czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej ( jak to zrobić, zobacz tutaj ) przełóż tak przygotowaną czekoladę do rondelka, postaw na małym ogniu, dodaj śmietankę, dokładnie wymieszaj, dodaj przyprawy, jeszcze raz wymieszaj wszystko

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Blueberry Muffin / Jagodowe muffinki z białą czekoladą 71

Bozia przykazała tylko na paczki po 10 kg każda, tak już mam). Poszperałam w zeszytach z przepisami i znalazłam starą recepturę na Jagodowe muffinki, od siebie dodałam dziś białą czekoladę.     Muffinki Jagodowe z białą czekoladą 2016-09-06 21:50:54 Yields 12 Write a review Save Recipe Print Prep Time 20 min Cook Time 25 min Total(...)Time 45 min Suche 2 szkl mąki (350g) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki sody 1/2 szkl cukru cukier wanilinowy 1 łyżka soku z cytryny pół tabliczki białej czekolady garść jagód Mokre 1 jajko 1/2 szkl oleju 1 szkl mleka Instructions Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Wysmaruj formę do muffinek masłem lub umieść w otworach papilotki lub możesz zrobić

Rusty Fork
Polewa lustrzana / Mirror Glaze 154

się w torcie:) Mirror Glaze /polewa lustrzana 2016-10-18 21:06:52 Write a review Save Recipe Print Ingredients 300 g cukru 150 ml wody 350 g białej czekolady 19 g żelatyny w proszku (+1/2 filiżanki wody do podlania) barwnik spożywczy w żelu Instructions Namocz żelatynę w 1/2 filiżanki wody i odstaw na bok na 5 minut(...)napęcznieje. W rondlu podgrzej mleko skondensowane, cukier i wodę, aż zacznie wrzeć. Czekoladę podziel na kawałki i przełóż do miski. Dodaj barwnik. Dodaj napęczniałą żelatynę do rondelka i dobrze wymieszaj. Następnie zalej gorącą cieczą kawałki czekolady. Poczekaj chwilę, aż czekolada będzie miękka i następnie zblenduj całość na gładką masę. Bardzo ważne jest kilkakrotne przelewanie mikstury przez sitko aby usunąć " farfocle

Rusty Fork
Dekoracja tortu 574

Szybki weekendowy torcik dla przyjaciółki;)     Biszkopt  rzucany  przełożony masą z serka mascarpone z dodatkiem białej czekolady— przepis na masę Torcik obłożony został ubitą śmietanką 36% i polany po wierzchu rozpuszczoną czekoladą ( 100g czekolady gorzkiej, 100g czekolady mlecznej i 5 łyżek mleka)   Artykuł Dekoracja tortu pochodzi z serwisu Rusty fork

Rusty Fork

Proponowane wyszukiwania