skalę. Warto tutaj wówczas zainwestować np. w profesjonalne pudełka na ciastka z tektury litej albo inne produkty tego typu, które bez trudu nabędziemy za pośrednictwem Internetu. Funkcjonalne pudełko na ciasto pozwoli nam na bezpieczny transport wyrobów cukierniczych na mniejsze jak i większe odległości. Profesjonalne opakowania na ciasta – w naszej ofercie znajdziesz pudełka kartonowe z prawdziwego zdarzenia Jeśli więc mamy(...)transportem słonych albo słodkich wypieków, to przemyślana inwestycja w tego typu opakowania kartonowe będzie z pewnością strzałem w dziesiątkę. Kompleksowe zakupy, jeśli chodzi o wysokiej jakości opakowania na ciasta , zrobimy za pośrednictwem witryny sprzedażowej: www.opakowanianawynos.pl. Znajdziemy tam niejedno pudełko na ciasto, dzięki któremu przewieziemy to, co trzeba bez żadnych strat oraz w najlepszym porządku. Pudełka cukiernicze z okienkiem pozwalają
Słodkie okruszkinewTab=false&'+stamp);script.setAttribute('charset', 'utf-8');var head = document.getElementsByTagName('head')[0];head.appendChild(script); Jak zawijać paszteciki z pieczarkami? Moim ulubionym sposobem na przygotowanie wigilijnych pasztecików, jest rozwałkowanie kawałka ciasta w długi prostokąt, następnie ułożenie na jego środku linii z farszu, a na samym końcu sklejenie brzegów. W ten sposób powinien powstać długi rulon z nadzieniem w środku, który później(...)można pokroić na mniejsze paszteciki. Innym sposobem jest rozsmarowanie farszu na płacie ciasta, a później zawinięcie go w roladę, którą później można pokroić na plasterki. W ten sposób uzyskasz efekt podobny do tych zawijasów z ciasta francuskiego. var stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10);var script = document.createElement('script');script.setAttribute('type', 'text/javascript');script.setAttribute('src', '//partnerzyapi.ceneo.pl/External/dc.js?id=612327&channelId=25527&partnerId
okolicepalnika.plskładniki: 300 g ciasta bez kremu (czerstwego lub np. biszkopt, który się nie udał) 100 g herbatników 60 ml mleka 30-50 g cukru lub do smaku ok. 160 g powidła śliwkowego 50 g masła 60 ml mleka 20 g kakao ok. 60 g rodzynek lub żurawiny ok. 40 ml rumu lub amaretto olejek migdałowy lub rumowy do smaku opcjonalnie(...)czekolady dodatkowo: wiórka kokosowe lub posiekane orzechy lub pokruszone herbatniki do obtoczenia bajaderek wykonanie: Rodzynki lub żurawinę siekamy na mniejsze kawałki zalewamy alkoholem i odstawiamy. Ciasto i herbatniki rozkruszamy jak najdrobniej. Mleko, masło, kakao, cukier oraz opcjonalnie czekoladę przekładamy do rondelka i podgrzewamy cały czas mieszając, aż składniki się rozpuszczą i połączą. Następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy do przestudzenia
Domowy Smak Jedzeniaświęta lubimy dobrze nam znane ciasta odtwarzać w zdrowszej formie, często wegańskiej czy też z ograniczoną ilością cukru. Takim przepisem jest tort makowy naszej babci, który w naszej alternatywie jest 100% wegański. Pierwszy raz pracowałyśmy z wegańską alternatywą masła i wyszło całkiem zacnie :) Składniki (śr: 18cm): -100g mąki orkiszowej pełnoziarnistej -170ml mleka kokosowego (minimum(...)sito do miski, dodać kakao, proszek do pieczenia i wymieszać razem. 2. Ciepłe mleko kokosowe wymieszać z ksylitolem, dodać sodę zalaną octem. 3. Suche składniki wymieszać z mokrymi. 4. Ciasto przelać do formy wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. 5. Piec w nagrzanym piekarniku do 180’C ok. 20 minut. Należy sprawdzić patyczkiem czy ciasto w środku jest dopieczone
Candy PandasKulebiak z kapustą i grzybami na półkruchym cieście Nadszedł grudzień, a wraz z nim przychodzą pyszne, świąteczne inspiracje. Dziś polecam Wam przepis na kulebiaka z kapustą i grzybami na półkruchym cieście. Prosty w przygotowaniu, idealny na świąteczny stół. Tradycyjny świąteczny kulebiak przygotowany jest z ciasta drożdżowego. Ja jednak polecam Wam spróbować innej wersji. Pyszny kulebiak z kapustą i grzybami(...)półkruchym cieście . Idealny jako samodzielne danie. Świetnie smakuje też w towarzystwie domowego czerwonego barszczu. Jak przygotować kulebiak z kapustą i grzybami? Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej (470 g) 0,5 łyżeczki soli 150 g masła lub margaryny 3-4 łyżki naturalnego jogurtu 2 żółtka Farsz: 400 g kiszonej kapusty (u mnie wersja z marchewką) 40 g suszonych borowików
Słodkie okruszkiMakowa choinka na święta to świetna przekąska, którą można przygotować w bardzo łatwy i szybki sposób. Do jej przygotowania potrzebujemy ciasta francuskiego oraz gotowej masy makowej. Oczywiście najlepszym wyborem będzie domowa masa makowa , jednak wówczas czas przygotowania tej choinki się nieco wydłuży. Zapraszam na pyszną i efektowną choinkę makową na święta. Jest pyszna i pięknie prezentuje się na stole! Zapraszam(...)przepis CHOINKA MAKOWA NA ŚWIĘTA – PRZEPIS Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego XXL 400 g masy makowej 1 żółtko Wykonanie Ciasto francuskie rozkładamy na blacie. Składamy na pół i wycinamy trójkąt równoramienny, na kształt choinki. Z resztek ciasta francuskiego wycinamy dwa równe prostokąty, które będą stanowić pień choinki. Jeden z trójkątów kładziemy na blaszce, wyścielonej papierem do pieczenia i wykładamy
Alle Dobre!przygotować apfelstrudel? Poniżej znajduje się przepis na przygotowanie apfelstrudel krok po kroku. Będziecie potrzebować kilku prostych składników, które są łatwo dostępne w większości sklepów spożywczych. Składniki: 500 g ciasta filo lub ciasta strudlowego 5 dużych jabłek (najlepiej gatunku Golden Delicious) 100 g masła 100 g bułki tartej 100 g cukru 1 łyżeczka cynamonu Sok z 1 cytryny 50 g posiekanych(...)cynamon. Smaż jabłka na średnim ogniu przez około 5-7 minut, aż zmiękną. Dodaj bułkę tartą i, jeśli lubisz, posiekane orzechy włoskie do jabłek. Całość dokładnie wymieszaj. Rozłóż arkusz ciasta strudlowego na płaskiej powierzchni i delikatnie rozciągnij go, aż będzie cienki i przezroczysty. Na środek ciasta wyłóż przygotowaną masę jabłkową. Zwiń ciasto, zaczynając od brzegów i delikatnie zwijając
Ania i Marcin gotująskładniki na ciasto bajaderkowe: 300 g dowolnego ciasta bez kremu (czerstwego lub takiego co nam nie wyszło ) 100 g herbatników 50-80 g cukru 60 ml mleka 20 g kakao 50 g masła 160-200 g powidła śliwkowego ok. 50 g rodzynek lub żurawiny + ok. 40 ml likieru amaretto opcjonalnie: 50-100 g posiekanych orzechów włoskich lub dowolnych bakalii(...)smarowidła do chleba) olejek migdałowy lub rumowy do smaku dodatkowo: czekoladowe płatki śniadaniowe w kształcie muszelek wykonanie: Rodzynki lub żurawinę siekamy na drobne kawałki, zalewamy likierem amaretto i odstawiamy. Ciasto i herbatniki kruszymy jak najdrobniej. Do osobnego naczynia wkładamy masło, cukier, kakao oraz mleko. Mieszamy i podgrzewamy, aż składniki się połączą. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do przestudzenia a następnie
Domowy Smak Jedzeniaimprezie dla większej ilości osób. Jest pyszna, kolorowa, z dużą ilością składników, które znajdziesz w każdym sklepie. Przygotowanie pizzy nie jest trudne, jednak nieco pracochłonne, gdyż trzeba zagnieść ciasto, przygotować sos pomidorowy i resztę składników. Taka pizza wychodzi jednak o wiele tańsza niż w restauracji i niejednokrotnie też o wiele smaczniejsza. Składniki na pizzę z kurczakiem na dużą blachę: Ciasto(...)pomidorowy: pół szklanki passaty pomidorowej (150 ml) łyżka oliwy 2 ząbki czosnku płaska łyżeczka cukru oregano, bazylia zioła prowansalskie sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, papryka ostra Przygotowanie Ciasto na pizzę Świeże drożdże rozkrusz do miseczki, dodaj po łyżeczce mąki i cukru i wlej 1/3 szklanki ciepłej wody. Całość wymieszaj ze sobą, aż drożdże się rozpuszczą. Miseczkę odstaw
e-PrzepisyKulinarnepomysłu na nowe ciasto pełne smakowitych warstw to sięgam do książki siostry Anastazji, która jest prawdziwą skarbnicą pomysłów. Tym razem wpadł mi w oko afrykańczyk to dość ciekawe ciasto, którego bazą są placki makowe, swą konsystencją przypominające nieco mój ulubiony makowiec japoński, mamy tu także biały biszkopt oraz warstwę jabłek i krem budyniowy na bazie żółtek, a wszystko obowiązkowo oblane(...)polewą czekoladową. Pracy sporo zwłaszcza jeśli będziecie samodzielnie mielić mak, ale ciasto jest pyszne i do tego wygląda bardzo ciekawie, więc warto się natrudzić. Ciasto makowe: 150 g masła 8 jaj 200 g cukru pudru 100g miodu płynnego 1 łyżeczka kakao 300 g suchego maku 1/2 szklanki mleka 4 łyżki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Cynamonowe szczęściePotrzebujemy: Na farsz: 50 dag ziemniaków 2 średnie cebule 8 dag kaszy bulgur sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku masło do smażenia Na ciasto: 3 szklanki mąki tortowej 1 mała łyżeczka soli 1 jajko 2 łyżki oleju około 1 szklanka ciepłej wody Dodatkowo: mąka do podsypania stolnicy Wykonanie pysznych pierogów: 1. Farsz: Ziemniaki(...)miękkości według przepisu na opakowaniu, studzimy. Do ziemniaków dodajemy cebulę ( dwie łyżki cebuli z tłuszczem odkładamy do polania pierogów ) i kaszę, mieszamy przyprawiając do smaku solą i pieprzem. 2. Ciasto: Mąkę przesiewamy do miski, wsypujemy sól, wbijamy jajko i wlewamy olej, mieszamy, następnie stopniowo wlewamy ciepłą wodę i zagniatamy mięciutkie ciasto. Ciasto zagniatamy kilka minut na stolnicy lekko posypanej mąką
Izabelawkuchnizajęło… uznałam, że warto. Dziękuję za czytanie, korzystanie, zaglądanie i kibicowanie:)) Zapraszam po więcej, postaram się pisać częściej, a dziś zapraszam na czekoladowe niebo w gębie:)) mniam To ciasto to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Kruchy spód, kremowy budyń czekoladowy, ukryty ser z serków waniliowych, całość oblana polewą czekoladową, czyż nie brzmi to smakowicie? Zachęcam do wypróbowania przepisu, skala trudności(...)minimalna, każdy da radę a zaskoczy niejednego smakosza. Zapraszam po szczegóły:) Składniki: Kruche ciasto 2 szklanki (poj. 250ml)mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 kostki margaryna Kasia(12,5dkg) 1/2 szkl. cukru 2 jajka 1 żółtko Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, ręcznie lub w mikserze. Kwadratową lub okrągłą formę wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić ciastem
gotuj ze mnąrazem przez około 10-15 minut, aż kapusta zmięknie. Dodaj sól i pieprz do farszu, mieszaj i smaż jeszcze przez kilka minut. Odstaw farsz do ostygnięcia. W międzyczasie przygotuj ciasto na pierogi, mieszając mąkę z ciepłą wodą i szczyptą soli. Zagnieć elastyczne ciasto. Wałkuj ciasto i wykrawaj kółka za pomocą foremek do pierogów. Nałóż farsz na każde kółko ciasta(...)możesz użyć świeżych grzybów, ale pamiętaj, że suszone grzyby nadają farszowi intensywniejszy smak. Jeśli używasz świeżych grzybów, upewnij się, że są dobrze ugotowane i odciśnięte z nadmiaru wody. Jakie ciasto najlepiej nadaje się do pierogów z kapustą i grzybami? Najlepiej użyć ciasta na pierogi, które jest elastyczne i niezbyt cienkie. Możesz przygotować je samodzielnie, jak w przepisie powyżej, lub skorzystać
Ania i Marcin gotują