chleb - 26084 przepisów (strona:1215/1739)

Shish Kebab -Syryjskie danie z sałatką FATUSZ 262

padają pytania. Np. czy mój partner pochodzi za wschodu Po prostu lubię poznawać smaki .A  orient ich przypraw rozpieszcza moje podniebienie. To danie rozwaliło konstrukcję,podany z chlebem Pitta i sałatką Fatusz. Składniki: 4 osoby 350 g  mięsa wołowego mielonego 350 g  mięsa baraniego mielonego 2 natki pietruszki pokrojona drobno 1 większa  słodka czerwona papryka starta

Viola cooks with passion
Sałatka z Syrii FATUSZ 203

Sałaty lodowej 1/4 kapusty białej drobno posiekanej 1/2 ogórka zielonego kilka słodkich pomidorów polecam koktajlowe 1 większa papryka 1 większa czerwona cebula 2 natki pietruszki 1 roszponka grzanki z chleba arabskiego 3 ząbki czosnku sok z cutryny z połowy 4 łyżki oliwy z oliwek 5 łyżek syropu z granatu wedle uznania możemy dodać owoc granatu Sposób: Warzywa myjemy i osuszamy

Viola cooks with passion
Fałszywy pasztet – wegański pasztet smarowny, z soczewicy 147

maksimum 4-5 dni. Świetne, charakterne smarowidło – zobaczycie, że i mięsożercy się nabiorą. Choć dla nas taki pasztet to nie kara czy wyrzeczenie. Jest po prostu smaczny. Na wiejskim chlebie czy na pszennej grzance. Z piklami , z małosolnym , z kiszonym ogórkiem , czy z żurawiną, czy z konfiturą z czerwonej cebuli. W wersji nie wegańskiej warto dodać do składników

Karo in the Kitchen
Bułeczki drożdżowe z nadzieniem z cynamonu i sprawdźcie sami ;-))) 119

posiekanymi orzechami. Jeśli zostało Ci masy z pieczonej dyni, to nic straconego to nic innego jak masło z dyni pieczonej! Wręcz idealne do gofrów, bułek, naleśników lub na kromkę chleba! Smacznego

SMYKWKUCHNI
Jaglanica, czyli „jajecznica” z kaszy jaglanej 132

jego smak. Pozostałe przedstawione dodatki to mój najczęstszy wybór do jaglanicy. Prosto, bez zbędnego kombinowania… idealnie na szybkie śniadanie. Jeśli chcesz, możesz podawać jaglanicę w towarzystwie pieczywa. Polecam chleb z kaszy gryczanej . Jaglanica, czyli Wydrukuj przepis Porcji: 1 Czas przygotowania: 20 minut Potrzebujesz: 100g kaszy jaglanej 250ml wody + jeśli potrzeba 1 łyżeczka czarnej soli 2 łyżki płatków drożdżowych

Blendman
Zaguby, sery i wędliny Na Kulinarnym Szlaku Wschodniej Polski – część III 186

ofercie jest również pyszny twarożek. Do produkcji majonezu i wyrobu pasztetu używane są jajka ze specjalnie założonego Zakładu Produkcji Jaj Konsumpcyjnych (takie przepisy). Pani Grażyna piecze również chleb i bułki do pasztetów Upieczone bułki kroi i suszy w stygnącym piecu. Za swoje wyroby firma otrzymała liczne nagrody na różnych konkursach i nie ma się co dziwić. Wyroby Dażynki są naprawdę

królestwo garów
Masełko "Raffaello" 160

Pasta do chleba o smaku pralinek raffaello? Czemu nie, przecież połączenie migdałów i kokosa to właśnie ten smak. Jeśli znudziło Ci się tradycyjne masełko z orzeszków ziemnych, przygotuj wersję kokosową. Krem raffaello jest bardzo prosty w przygotowaniu, a smak powali największego sceptyka kokosa. Kanapki w wersji na słodko to propozycja nie tylko dla dzieci. Masełko raffaello można wykorzystać również

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
„Retro Warzywa” – recenzja 133

skrócie przemycają ciekawostki dotyczące produktów. Możemy dowiedzieć się m.in. że brukiew nie gości zbyt często na naszych stołach, ponieważ kojarzy się z wojną i biedą, kiedy to jadano suchy chleb z brukwią i wodą. Jak również tego, że jej słodka odmiana była ulubionym warzywem Johanna Wolfganga Goethego. Po krótkim wstępie przechodzimy do przepisów. Każdemu z nich poświęcono dwie strony

Ania i Marcin gotują
Leczo z serkiem topionym 166

koncentrat pomidorowy. Wszystko dokładnie wymieszać i zagotować. Dodać serki topione i gotować na wolnym ogniu do całkowitego rozpuszczenia się serków. Doprawić i  podawać z kromką świeżego chleba

Smaki Natalii
Dieta 8 godzinna 220

powodów nie słyszę, że się krząta (tolerancja 5 minut) to dyskretnie sprawdzam czy żyje, ma 87 lat, więc sami rozumiecie. Śniadanie o 9 i to konkretne to 4 kromki chleba, kawa i herbata. 12.00 kawa i coś słodkiego lub owoce. 14.00 obiad. 17.00 herbatka i codziennie! jogurt naturalny. Przez cały dzień do tego pół litra wody. I tak od zawsze

greenscarf
Na Kulinarnym Szlaku Wschodniej Polski - Ziołowy Zakątek - część II 141

Mitowska w swoim gospodarstwie agroturystycznym , prowadzi warsztaty plastyki obrzędowej (kwiaty z bibuły, wycinanki z opłatka i papieru, ozdoby na choinkę, pisanki, palmy wielkanocne), jak również pokazy pieczenia sękaczy i chleba. Pani Ewa prowadzi pokazy pieczenia sękacza również na festynach. Jeździ z „podręcznym” paleniskiem i stara się pokazać jak powstaje sękacz, skąd biorą się sęki. Spróbować kręcić może każdy, oby tylko

królestwo garów
Warzywniaki 274

pisałam, że do domowego pieczywa mam ogromną słabość. Po prostu uwielbiam zapach drożdży, aktywnego zakwasu czy też świeżo wyciągniętego z pieca bochenka chleba. Odkąd pierwszy raz upiekłam domowe bułki, moja przygoda z pieczywem nie ustaje. Wciąż szukam, kombinuję i wymyślam nowe przepisy. Dzisiaj jeden z nich. Zwykłe bułeczki pszenne nadziane kaszą jęczmienną i warzywami. Poezja! :)     Składniki

Nastoletnie Wypiekanie
Super kanapka + śliwkowy sos bbq szybki shoot 141

przepis na śniadaniowy bestseller, dzięki któremu i Ty możesz zostać bohaterem w swoim domu. Składniki: pulled pork z tego przepisu grillowany boczek pieczona łopatka po kubańsku z tego przepisu chleb tostowy z tego przepisu pomidor szpinak kiełki rzodkiewki mięta sos bbq śliwkowy Składniki na śliwkowy sos bbq: 1,2 kg śliwek 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka wędzonej papryki 1 łyżeczka

PaleoLife
Zupa brokułowa 171

zupę) i smaczna brokułowa przecierana, z prażonymi ziarnami jako dodatek - bardzo dobrze się komponują. 250 gram brokuła 2 marchewki 1 pietruszka 1 cebula kawałek selera 3 kromki chleba lub bułka pestki dyni/sezam Warzywa, oprócz brokuła i cebuli, obrać i pokroić w kostkę i wrzucić do garnka. Cebulę obrać i wrzucić w całości. Zalać je około dwoma litrami wody

Czerwony Gupik
Zupa szpinakowa 185

przez około godzinę co jakiś czas mieszając. Po tym czasie przetrzeć blenderem szpinak i warzywa. Przelać ponownie do garnka, doprawić, doprawić do wrzenia i ściągnąć z palnika. Podawać z chlebem, grzankami lub groszkiem ptysiowym. marcelina

Czerwony Gupik

Proponowane wyszukiwania