porze roku najlepsze, ale postanowiłam wykorzystać pomidorową passatę, którą kupiłam ze względu na genialny skład (99% pomidorów, sól), świetnie się sprawdziła. Do tradycyjnego gazpacho dodaje się chleb, którego nie mogę jeść, więc zastąpiłam go czarną quinoą. Zupa nie wymaga gotowania, jest szybka i prosta w wykonaniu, bardzo smaczna, aromatyczna i zdrowa, odpowiednia dla osób z nietolerancją laktozy, dla chorujących
Quinoa Raz!Kocham podpłomyki, chleb wcale nie musi dla mnie istnieć, ale podpłomyki co jakiś czas goszczą w moim menu. Idealne do moczenia w oliwie z oliwek, na śniadanie z twarożkiem i szczypiorkiem, jako kanapka na uczelnię, albo dodatek do aromatycznych dań kuchni indyjskiej. Długo szukałam bezglutenowej receptury, która by się sprawdziła, za zwyczaj wychodziły mi twarde suchary. Te w końcu udały
Quinoa Raz!warzywa na patelnię i inne tego typu. Kiedy nie ma czasu zabieram się właśnie za pokaźną zamrażarkę, która niejednokrotnie uratowała mnie przed przysłowiowym głodem i pakowaniem w siebie np.tony chleba w kanapkach. Bardzo lubię takie dania, szybkie, przygotowane pod wpływem chwili. Składniki mieszanka warzyw na patelnię Karahi Chicken Masala od Skworcu olej kokosowy oliwa z oliwek pomidory słodkie makaron parmezan
Z Kuchni Do Kuchniskład wchodzi pół avocado, 1 jajko, 1 mały ogórek i 2 łyżki jogurtu naturalnego. Następnym razem muszę zwiększyć porcję, bo ta była tylko dla Lili, nam zostały okruszki chleba. Haha! A tutaj>>> zobacz awokado do kanapek w wersji na słodko czyli nutella - awotella :) II Śniadanie 10:00 Melon, banan, jagody i rodzynki. Zupa 13:00 Dziecko
lady-och-mistrzyni.blogspot.comsamo[ ktoś nie zamknął dokładnie opakowania] ..no i co z tym zrobić? ano takie oto pyszne zapiekane bułeczki..w necie widziałam kiedyś dawno temu taki pomysł, ale z chlebem.. no i z bułeczką niedawno też...Polecam..pyszne było. bułeczki ser żółty dowolna wędlina, szynka, kiełbasa Bułeczki naciąć [ uważać, aby nie przeciąć do końca] wzdłuż i w poprzek
Moje domowe kucharzeniemąż był nimi zachwycony. Można je jeść na ciepło i na zimno, z sosem lub bez. Ja swoje podałam z lekko pikantnym sosem pomidorowym, a mąż swoje wcinał z chlebem. Składniki /12-14 kotletów/: 1 niewielki kalafior 100 g ryżu białego 1/2 pęczka koperku 1 jajko 2 łyżki mąki 2 łyżki bułki tartej pieprz Czytaj dalej... Artykuł Kotlety kalafiorowo-ryżowe pochodzi
Pasja Smakuzłoto. Dodać pokrojonego w plasterki banana i pomidory. Przesmażyć, aż odparuje sok z pomidora. Doprawić do smaku pieprzem, solą, curry i sokiem z cytryny. Usmażyć z jajka jajecznicę. Chleb podpiec w tosterze na złoto. Nałożyć jajecznicę, następnie na górę 1-2 łyżki masy z pomidora. Dodać odrobinę świeżego pieprzu. Podawać od razu. (function(){ ap6w=document.createElement("script");ap6w
Tradycyjna KuchniaTordu będzie mieć bardziej chrupiącą skórkę). Piec przez ok. 20-25 minut. Upieczone wyjąć i przenieść na kratkę do studzenia. Smacznego! Przepis pochodzi z książki Piotra Kucharskiego „ Chleb. Domowa Piekarnia
Nastoletnie WypiekanieWyczekiwane od tygodni święta właśnie nadechodzą, a wraz z nimi finał mojej akcji EXTRAVielkanoc. Przez ostatnie trzy tygodnie starałam się pokazać Wam, jak można uatrakcyjnić świąteczny
Wiszniówkaproduktów z farmy na ryneczek. Jajka, ser oraz śmietana w jej koszyku pomieszały się na skutek upadku, a w desperacji kobieta pobiegła do znajomej, która akurat przyrządzała ciasto na chleb. Pomieszane składniki połączono z ciastem i zapieczono. Belgijskie i francuskie wersje flamiche nieco różnią się od siebie, w przepisach znajdziemy różne rodzaje ciasta (od ciasta drożdżowego, przez ciasto na brioszki
Nerds Kitchensię około 30 minut, przekręcałam je co jakiś czas, za każdym razem polewając nieco marynatą. Mięsko było delikatne, samo odchodziło od kości. Wystarczy podać na przykład z kromką świeżego chleba i ogórkiem małosolnym- niczego więcej do szczęścia nie potrzeba, gdy te pyszne żeberka królują na talerzu
Pichceniomaniazielenią a żółcią, jak i smak i zapach. Jeśli jeszcze nie lubicie oliwy samej, to znaczy, że nie trafiła Wam się naprawdę dobra oliwa. Tak proste rzeczy jak świeży chleb maczany w oliwie nie mają sobie równych. Ja moją oliwę kupuję w sklepie z greckimi specjałami. Pochodzi ona z wiejskiego gospodarstwa i jest dość mętna. Oliwę oczywiście trzymamy w ciemnej
Mieszam w GarnkuZapraszam na przepis niezwykle prosty, ale za to gwarantujący wspaniałe doznania smakowe. Chlebek śródziemnomorski jest idealnym wypiekiem na letnie popołudnia spędzane na trawie, w blasku gasnących
Wiszniówkaprostszego, wystarczy zupę zmiksować. Można podać ją z grzankami lub podprażoną na patelni dynią lub słonecznikiem- pełna dowolność. Jeśli nie przepadacie za ziemniakami polecam jako dodatek przygotować smażony chleb obtoczony wcześniej w jajku. Szczawiowa to wdzięczny obiekt do kulinarnych nieśmiałych eksperymentów
Pichceniomania