łyżką do uzyskania preferowanej konsystencji. Pod koniec dodajemy szczypiorek. Podajemy z ulubionym pieczywem - najlepiej pełnoziarnistym :) Smacznego :) Korzystajcie w pełni z sezonu szparagowego!!! 1 porcja jajecznicy - 199 kcal (+ kromka chleba pełnoziarnistego - około 300 :)) - białko - 15 g - tłuszcz - 14 g - węglowodany - 5,2 g - błonnik
Moje Kuchenne Rewelacjeczynność. Na koniec wystarczy już tylko nadać masełku dowolny kształt i owinąć go w folię spożywczą. Przechowywać w lodówce, a przed użyciem, np. by wysmarować kromkę chleba, należy je wyjąć, by zmiękło. Smacznego! Oh... zapomniałabym. Oczywiście oprócz pysznego domowego masełka macie jeszcze maślankę gratis :D Można ją wykorzystać do wszystkiego! Wypić jak mleko, upiec
Nastoletnie Wypiekaniezmiennej aury nastraja naprawdę pozytywnie. Spróbujcie. Składniki: 1 banan 2 kiwi 1 łyżka nasion chia (u mnie ze sklepu eSłoneczko) 1 jogurt naturalny 180 g 1 łyżka melasy z chleba świętojańskiego Przygotowanie: Jogurt naturalny (najlepiej zimny, prosto z lodówki) mieszamy z łyżką nasion chia i melasą. Przekładamy do wysokiej szklanki, w której podamy deser. Do misy blendera z nożami wkładamy
Słodkie okruszkipierwszy, p rzed przeczytaniem tego wpisu, proszę zapoznaj się z postem Żywienie dziecka - czym skorupka za młodu nasiąknie , który wprowadzi Cię do tej cotygodniowej serii. Śniadanie Chleb żytni ze słonecznikiem i awotella ( przepis tutaj ). Tak rozpoczęłyśmy Dzień Dziecka :) II Śniadanie Arbuz, brzoskwinia, sok wyciśnięty z jabłka i pomarańczy. Zupa Kalafiorowa. II Danie Na specjalne życzenie tortilla
lady-och-mistrzyni.blogspot.commają być kawałki awokado. Dodajemy drobno posiekaną cebulę, pomidora, kolendrę, przeciśnięty czosnek, sól i pieprz i pozostały sok z limonki. Mieszamy. Można do tego podać krakersy, chipsy, nachosy, dobry chleb, wyjeść łyżką, zawinąć w tortillę… Wszystko można. Post Guacamole pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN
ladykitchenboczek lub inny kawałek wędzonego mięska. Wrzucamy do zupy. 5. Dodajemy koperek i gotujemy jeszcze chwilkę - 3-4 minuty i gotowe! 6. Podajemy zupę posypaną koperkiem i z pajdą chleba lub bułeczką z masłem:) 7. Smacznego
dobra gospodyni dom wesołym czynicodziennie. Dzięki niemu przygotowanie takich rzeczy jak ciasta, ciasteczka, hummusy, smoothie, lody jest banalnie proste i szybkie. Blender rozdrobni nam także orzechy, z których uzyskamy mąkę do pieczenia paleo chleba lub bułek. Ważne, aby jego moc miała min. 500W, wówczas poradzi sobie z ciągłym blendowaniem dość twardych rzeczy: orzechów, migdałów, mrożonych owoców (choć tutaj niezłym rozwiązaniem jest również młynek
PaleoLifestałe do naszego menu. Część przepisów, które dostaliśmy od zaprzyjaźnionych Saudyjczyków, Pakistańczyków, Libańczyków i Omańczyków to receptury rodzinne - przechodzące z pokolenia na pokolenie. Tak było m.in. w przypadku chleba naan czy mieszanek przyprawowych. Ciasteczka z dodatkiem mahlabu po raz pierwszy jedliśmy w Al-Khobar, przywiózł je wówczas z Libanu nasz sąsiad - Naser. Mahlab (arab. محلب lub مَحْلَب
Kulinaria - potrawy z różnych stron światadelikatna zarazem. Moja jeszcze dojrzewa, wklejam tylko zdjęcia z obróbki natomiast zaraz jak dojrzeje i stanie się pięknie klarowna i dobra do spożycia wkleję zdjęcia gotowej. Upominając pytania strąki chleba świętojańskiego można zakupić np. w sklepie Smirna . Nalewka "Łzy Mahometa". ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanielokalnych składników. Może być w wersji wytrawnej i na słodko. Bałkany mają swój ogórkowy tarator z orzechami włoskimi i serem. Hiszpania ma pyszne pomidorowe gazpacho z dodatkiem namoczonego chleba. Francuzi zajadają się vichyssoise, którego głównym składnikiem jest por. Turcja słynie na całym świecie z cacików, które mogą być zarówno chłodnikiem, jak i przepysznym czosnkowym dipem. Z kolei najpopularniejszym, owocowym chłodnikiem
Moja smaczna kuchniamięso po prostu się ugotowało. Ryba nie jest nasiąknięta tłuszczem, nie trzeba jej odsączać na papierowym ręczniku. Przyjemnie chrupie i właściwie można ją zjeść od tak ,jako przekąska, bez chleba. Podałam z rzodkiewką i cytryną, pomidorem koktajlowym. Jest to danie nad wyraz szybkie i smaczne. Zimna rybkę włożyłam głodomorkowi w bułkę i zrobiłam jej fish burgera ,po mojemu. Smacznego
Z Kuchni Do KuchniPoszukałam w sieci i znalazłam prosty przepis ( klik ) Zwiększyliśmy ilość kminku z 2 łyżeczek do 4 - jesteśmy od kminku uzależnieni, w hurtowych ilościach dodajemy go do kapusty, chleba i sera. Nie dodawałam cukru, moim zdaniem jest on zbędny. Warto poczekać, bo trunek smakowity! składniki 4 łyżeczki kminku 0,5 l wódki (40%) 1 łyżeczka cukru (opcjonalnie - nie dawałam
Stare Garydobrym samopoczuciu. Znajdziecie w nim produkty spożywcze najwyższej jakości. Oferta obejmuje: produkty bez glutenu/latozy/cukru, wegańskie, zdrową żywność dla najmłodszych, zioła, przyprawy, pestki, suszone owoce, suplementy diety, a nawet chleb wiejski. Zapraszam Was na stronę w celu zapoznania się z ofertą: https://e-sloneczko.com/ Już niedługo na blogu pojawią się moje kolejne propozycje na zdrowsze/lżejsze dania. Zaglądajcie. A dziś zaprasza
Słodkie okruszkipozostałą po twarogu serwatką (dla tych co nie wiedzą- serwatka to ten żółtawy płyn, który przecedzaliśmy ;))?? Jest bardzo zdrowa i można ją wykorzystać do upieczenia chleba, usmażenia placuszków, naleśników, można wypić, a nawet podlać nią kwiatki :) Pod żadnym pozorem jej nie wylewajcie! Jeśli nie macie pomysłu, co z nią zrobić, to zamroźcie. Na pewno kiedyś się przyda. Zaglądajcie na bloga
Nastoletnie WypiekanieDzisiaj robię kapustę, większą ilość, żeby była do obiadu na dwa dni i tak do podjadania np z chlebem. Teraz jest najlepsza i najtańsza. Trzeba więc korzystać. Składniki : * 3 główki młodej kapusty * 2 marchewki * sól, pieprz * 3 łyżki masła * koperek Przygotowanie : Kapustę drobno poszatkować, marchewkę pokroić w kostkę, bądź w większe kawałki. Gotować do miękkości kapusty, lekko
Magiczne Życie Marty