chleb - 26084 przepisów (strona:1234/1739)

Pyszne do pudełka 122

drugie śniadanie, na obiad, na lekcje, na zajęcia, do biura czy dokądkolwiek. Są tu jajka w roli głównej, zupy i sałatki, dania z ryżem, makaronem czy plackami, pasty do chleba i coś na słodko. Wszystko mocno kompaktowe, łatwe do podzielenia i przeniesienia. Zerknijcie, spróbujcie, a potem kombinujcie sami

GRUBY WAŁEK
Gęś pieczona z mandarynkami i przyprawami korzennymi 139

dookoła gęsi). Możecie ją też tym tłuszczem wtedy delikatnie polać po wierzchu – wystarczy 2-3 łyżki. Tłuszcz przyprawiacie solą, pieprzem, ziołami i przerabiacie na smalec! Możecie zjeść z chlebem albo wykorzystać do smażenia. W kuchni staropolskiej nic się nie marnowało… Podobnie z podrobami – zróbcie z nich farsz do pierogów i na drugi dzień zapraszacie przyjaciół na wspólne

GRUBY WAŁEK
ZUPA KREM Z PIETRUSZKI 133

smakowita ,a zarazem delikatna i ekskluzywna jak na takie tanie warzywo. 30 dag.pietruszki 3-4 ziemniaki 1 kubek jogurtu naturalnego150 g. odrobina oleju sól czosnkowa biały pieprz grzanki z chleba wiejskiego kiełki ***************************************** Pietruszkę -  korzeń zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Lekko udusić na oleju,przełożyć do garnka ,zalać wodą.Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować do miękkości.Zmiksować blenderem

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Surówka z marchewki 157

jestem jakaś inna, to wiecie wszyscy. Dokoła wszyscy pieką ciasta, świętują dni czekolady czy naleśnika, a ja jem surówki. A właściwie przerabiam marchewki. Sałatki, surówki, serniki, chleby. Wychodzi na to, że moim ulubionym warzywem jest marchewka. A ja przecież nie jestem fanką marchewki. Ot, lubię, ale szału nie ma. A jeszcze mi ... [Read more

Gotuj z Blue Raven
DORSZ PO GRECKU - KOLACJA DIETA 1500 KCAL. 146

olej 1 łyżeczka 10 ml.  1 marchewka 120 g. kawałek pora 50 g. mała pietruszka 30 g. 1 łyżka keczupu sól i pieprz 1śr.wielkości kromka chleba żytniego lub razowego 30 g. herbata miętowa bez cukru bez ograniczeń ******************************************************* Warzywa zetrzeć na tarce i udusić wraz z pokrojonym porem w plasterki na oleju,doprawić solą i pieprzem oraz keczupem.Dorsza podać

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
SZPINAKOWA SHAKSHOUKA / SPINACH SHAKSHOUKA 120

will stay liquid, turn the kitchen off and take the lid from the pan. Teraz delikatnie zdejmij jajka z patelni przy pomocy długiej, szerokiej łyżki albo łopatki, ukrój kromkę chleba i jedz! Smacznego! Now gently remove the eggs from the pan with a spoon or spatula, cut yourself a piece of bread and eat! Bon appetite! Share this entry Share

Martyna Cooks
Pasta tahini z czarnego sezamu 147

popularna w kuchni Dalekiego Wschodu, w kuchni arabskiej i żydowskiej. To jeden ze składników hummusu, może być stosowana też do różnych sosów, dipów, koktajli lub po prostu do smarowania chleba. Można ją oczywiście kupić gotową, ale zrobienie tahini jest bardzo łatwe i według mnie nie warto, bo wiemy co jemy. Wystarczy tylko blender i sezam. U nas dzisiaj tahini

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Pyszne leczo z cukinią i kiełbasą. Obiad idealny. 155

ostrą papryką oraz włoskimi przyprawami, dodajemy stopniowo pozostałą część przecieru próbując smak. Dusimy jeszcze kolejne 5-8 minut. Odstawiamy na parę minut. Podajemy same lub np. z kromką chleba. Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl

Słodkie okruszki
Smarowidło kanapkowe 106

taki polot ;-) matka oddająca się kuchennym obowiązkom ma raczej bardziej praktyczne ujęcie świata ;-) np.: takie smarowidełko, zamiast smalcu... pyszne i takie mięsne jakieś ;-) idealne z ogórkiem i świeżym chlebem... SKŁADNIKI ok. 700 g surowego boczku ok. 700 g podgardla 1 cebula 3 - 4 ząbki czosnku 1 łyżka suszonego majeranku sól, pieprz Boczek i podgardle mielimy w maszynce, a następnie przekładamy

Czary - gary w kuchni
Zupa z kukurydzy i marchewki 151

dolejcie do niej jeszcze trochę wody (sporo odparuje jej podczas gotowania). Gotową zupę nalewamy do miseczek i posypujemy starym serem. Możecie też przygotować do niej grzanki z bułki lub chleba tostowego albo podać z groszkiem ptysiowym. Nie mniej w wersji bez tych dodatków też jest pyszna

Czary - gary w kuchni
Tort bezowy z kremem budyniowym i truskawkami wg Aleex 250

radosnych oraz wywołujących zadumę czy cień smutku. Tyle wspólnych doświadczeń zdobywanych każdego dnia. Tyle zmagań, by dzisiaj móc zanucić: To co mam To co się zdarzyło nam To pachnący chlebem dom Z roześmianą buzią twą To co mam To co się zdarzyło nam Twój policzek, kiedy mróz Na pierzynie Wielki Wóz Niech mówią, że to nie jest miłość

W mojej kuchni
Biszkopt bezglutenowy 129

Orzechowy chleb Danie Ciasto Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Składniki 2/3 szklanki mąka kukurydziana 1/3 szklanki mąka ziemniaczana 5 szt jajka 1/2 szklanki erytrol lub inne słodziwo Sposób przygotowania Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno i kolejno, ciągle ubijając, dodajemy: żółtka, erytrol, przesiane mąki. Gotową masę przekładamy do formy i pieczemy w 170 st. C przez

Kucharzyca
Hummus z burakami 137

przeciskamy przez praskę i dodajemy do pasty. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Jeszcze chwilę blendujemy. Przekładamy do miseczki i wstawiamy do lodówki na godzinę. Podajemy z ulubionym pieczywem, chlebem pita lub nachosami. Buraki to skarbnica pierwiastków. Zawierają żelazo, wapń, magnez, potas, mangan, sód, miedź, chlor, fluor, cynk, bor, lit, molibden, kobalt oraz rubid i cez. Są źródłem kwasu foliowego

My Chcemy Jeść
Cheesecake z suszonymi pomidorami (Cheesecake ai pomodori secchi) 158

bazie ricotty z suszonymi pomidorami. Cz ę sto gości na naszym stole, zwłaszcza na kolacj ę . Do tego sa ł ata, opiekane kromki chleba i ca ł a rodzina najedzona i szczęśliwa  :) SKŁADNIKI 700 gr ricotty 80 gr pomidorów suszonych 80 gr parmezanu 15 gr szczypiorku

La grande e la piccola cuoca
Takie życie tylko w Neapolu.Szczypta magii włoskiej teściowej. Ragù! 139

godziny, wyłączcie ogień. Ugotujcie duże rurki w osolonej wodzie i po odcedzeniu wrzućcie makaron do garnka z ciemnoczerwonym RAGU. Posypcie potrawę parmezanem i podawajcie ze świeżym pieczywem ( u mnie chleb z makiem ) do wybierania sosu. Mięso można podać po zjedzeniu makaronu, nigdy równocześnie. ( zazwyczaj na tym samym talerzu ). ECCO FATTO- wszystko gotowe. Teraz możecie zdjąć fartuch

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania