drugie śniadanie, na obiad, na lekcje, na zajęcia, do biura czy dokądkolwiek. Są tu jajka w roli głównej, zupy i sałatki, dania z ryżem, makaronem czy plackami, pasty do chleba i coś na słodko. Wszystko mocno kompaktowe, łatwe do podzielenia i przeniesienia. Zerknijcie, spróbujcie, a potem kombinujcie sami
GRUBY WAŁEKdookoła gęsi). Możecie ją też tym tłuszczem wtedy delikatnie polać po wierzchu – wystarczy 2-3 łyżki. Tłuszcz przyprawiacie solą, pieprzem, ziołami i przerabiacie na smalec! Możecie zjeść z chlebem albo wykorzystać do smażenia. W kuchni staropolskiej nic się nie marnowało… Podobnie z podrobami – zróbcie z nich farsz do pierogów i na drugi dzień zapraszacie przyjaciół na wspólne
GRUBY WAŁEKsmakowita ,a zarazem delikatna i ekskluzywna jak na takie tanie warzywo. 30 dag.pietruszki 3-4 ziemniaki 1 kubek jogurtu naturalnego150 g. odrobina oleju sól czosnkowa biały pieprz grzanki z chleba wiejskiego kiełki ***************************************** Pietruszkę - korzeń zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Lekko udusić na oleju,przełożyć do garnka ,zalać wodą.Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować do miękkości.Zmiksować blenderem
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkijestem jakaś inna, to wiecie wszyscy. Dokoła wszyscy pieką ciasta, świętują dni czekolady czy naleśnika, a ja jem surówki. A właściwie przerabiam marchewki. Sałatki, surówki, serniki, chleby. Wychodzi na to, że moim ulubionym warzywem jest marchewka. A ja przecież nie jestem fanką marchewki. Ot, lubię, ale szału nie ma. A jeszcze mi ... [Read more
Gotuj z Blue Ravenolej 1 łyżeczka 10 ml. 1 marchewka 120 g. kawałek pora 50 g. mała pietruszka 30 g. 1 łyżka keczupu sól i pieprz 1śr.wielkości kromka chleba żytniego lub razowego 30 g. herbata miętowa bez cukru bez ograniczeń ******************************************************* Warzywa zetrzeć na tarce i udusić wraz z pokrojonym porem w plasterki na oleju,doprawić solą i pieprzem oraz keczupem.Dorsza podać
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiwill stay liquid, turn the kitchen off and take the lid from the pan. Teraz delikatnie zdejmij jajka z patelni przy pomocy długiej, szerokiej łyżki albo łopatki, ukrój kromkę chleba i jedz! Smacznego! Now gently remove the eggs from the pan with a spoon or spatula, cut yourself a piece of bread and eat! Bon appetite! Share this entry Share
Martyna Cookspopularna w kuchni Dalekiego Wschodu, w kuchni arabskiej i żydowskiej. To jeden ze składników hummusu, może być stosowana też do różnych sosów, dipów, koktajli lub po prostu do smarowania chleba. Można ją oczywiście kupić gotową, ale zrobienie tahini jest bardzo łatwe i według mnie nie warto, bo wiemy co jemy. Wystarczy tylko blender i sezam. U nas dzisiaj tahini
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieostrą papryką oraz włoskimi przyprawami, dodajemy stopniowo pozostałą część przecieru próbując smak. Dusimy jeszcze kolejne 5-8 minut. Odstawiamy na parę minut. Podajemy same lub np. z kromką chleba. Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl
Słodkie okruszkitaki polot ;-) matka oddająca się kuchennym obowiązkom ma raczej bardziej praktyczne ujęcie świata ;-) np.: takie smarowidełko, zamiast smalcu... pyszne i takie mięsne jakieś ;-) idealne z ogórkiem i świeżym chlebem... SKŁADNIKI ok. 700 g surowego boczku ok. 700 g podgardla 1 cebula 3 - 4 ząbki czosnku 1 łyżka suszonego majeranku sól, pieprz Boczek i podgardle mielimy w maszynce, a następnie przekładamy
Czary - gary w kuchnidolejcie do niej jeszcze trochę wody (sporo odparuje jej podczas gotowania). Gotową zupę nalewamy do miseczek i posypujemy starym serem. Możecie też przygotować do niej grzanki z bułki lub chleba tostowego albo podać z groszkiem ptysiowym. Nie mniej w wersji bez tych dodatków też jest pyszna
Czary - gary w kuchniradosnych oraz wywołujących zadumę czy cień smutku. Tyle wspólnych doświadczeń zdobywanych każdego dnia. Tyle zmagań, by dzisiaj móc zanucić: To co mam To co się zdarzyło nam To pachnący chlebem dom Z roześmianą buzią twą To co mam To co się zdarzyło nam Twój policzek, kiedy mróz Na pierzynie Wielki Wóz Niech mówią, że to nie jest miłość
W mojej kuchniOrzechowy chleb Danie Ciasto Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Składniki 2/3 szklanki mąka kukurydziana 1/3 szklanki mąka ziemniaczana 5 szt jajka 1/2 szklanki erytrol lub inne słodziwo Sposób przygotowania Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno i kolejno, ciągle ubijając, dodajemy: żółtka, erytrol, przesiane mąki. Gotową masę przekładamy do formy i pieczemy w 170 st. C przez
Kucharzycaprzeciskamy przez praskę i dodajemy do pasty. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Jeszcze chwilę blendujemy. Przekładamy do miseczki i wstawiamy do lodówki na godzinę. Podajemy z ulubionym pieczywem, chlebem pita lub nachosami. Buraki to skarbnica pierwiastków. Zawierają żelazo, wapń, magnez, potas, mangan, sód, miedź, chlor, fluor, cynk, bor, lit, molibden, kobalt oraz rubid i cez. Są źródłem kwasu foliowego
My Chcemy Jeśćbazie ricotty z suszonymi pomidorami. Cz ę sto gości na naszym stole, zwłaszcza na kolacj ę . Do tego sa ł ata, opiekane kromki chleba i ca ł a rodzina najedzona i szczęśliwa :) SKŁADNIKI 700 gr ricotty 80 gr pomidorów suszonych 80 gr parmezanu 15 gr szczypiorku
La grande e la piccola cuocagodziny, wyłączcie ogień. Ugotujcie duże rurki w osolonej wodzie i po odcedzeniu wrzućcie makaron do garnka z ciemnoczerwonym RAGU. Posypcie potrawę parmezanem i podawajcie ze świeżym pieczywem ( u mnie chleb z makiem ) do wybierania sosu. Mięso można podać po zjedzeniu makaronu, nigdy równocześnie. ( zazwyczaj na tym samym talerzu ). ECCO FATTO- wszystko gotowe. Teraz możecie zdjąć fartuch
Z Kuchni Do Kuchni